Ny TV

http://pmt.blogg.se/m_032008.html
http://linabehrendtz.blogspot.com/2008_03_01_archive.html
Ett par av de nya på mitt nya jobb, tror jag.

Svar på tal

Här får man visst svar direkt från riksledningen. Det var ju kul. Undra vem där som läser min blogg?
Det var ingen kritik mot er på det viset. Bara min sida av dagens historia.
Körde Amandan i onsdags o den var ju speciell. Jag vet att det är fordonsbrist alltid. Är bara lite nervös för att detta ska fortsätta då Jag ju tillhör det företag som tar över trafiken 15 Juni o inte ert.
Hade väl bara otur då kanske att åka på samma sväng tre gånger. Med samma fordon o samma fel o o om igen.
Skönt att rälsbrottet gick att fixa så snabbt. Trots att det blivit grovt.
Men i´morgon avstår jag gärna Vk o tar Kac ist. Hoppas ja får en Y2:a då?


Det finns många roliga bloggar på temat. Hittade en gammal här.

Tror ni det funkade?

När vi skulle ut ur stall, var vi åter igen inlåsta av en pendel. Minutrarna tickar så himla fort så, när man väntar, avgångstiden närmar sig. Har de satt detta i system?
Kom iväg någon minut sent. Fick besked om att banan var avstängd från Gamleby o neråt, pga rälsbrott! detta pga solkurva. Sa ju att det inte såg ok ut, varför står man inte på sig mer? Jag hade ju dock ingen koll på hur det skulle se ut just där. Buss var beställt, denskulle ner ovända o ta med resenärer norr ut till oss igen innan vi skulle få åka.

Glass! Vi ville ha Glass! Kan meddela att gamleby är precis som det låter en gammal by. Helt nedlagd om jag får säga. Vi gick o gick o gick, en glassbar- semesterstängd!, en mack- stängd, pressbyrån hittade vi tillsist.

Väl tillbaka tog det inte långtid innan bussen kom. Ny inskrivning i radioblocken, o iväg ca 10 min sena.
Vad som hände, jo strax efter Falerum igen. Motor B gick varm. Det vi lade märke till denna gång var motorvarvet innan- super högt, mycket högre än motor A.
I.J fick lov att hänga på kontaktorn igen.
Var uppe 11 min sent. In i stall 17.02. Nästa tåg mot Vk skulle avgå 17.12 SAMMA Y1:a!!! Stackarn, han var ju ensam, jo en TV hade han såklart att tillgå. Vi försökte visa hur vi hade gjort. Så han skulle ta sig fram i a f.

Fick mezz att handla grillkol o mashmallows.
Ringde pappa o kollade om jag skulle plocka upp Madde som varit med honom på "raggarträff" på Omberg hela dagen.
Stannade o hämtade henne o fick höra lite om deras bravader, alla cadillacerna som stannade under dagen. Tipsrunda o precisionskörning. De hade varit först över mållinjen med Thunderbirden.

Hem o kastade av kläderna o ut på pooldäck medan en gnutta av solen visade sig. Hann sitta 20 min innan det var dags att fixa lite mat.
Somnar nog sittade snart. Imorgon är det sovmorgon. börjar 12.20 o målet är Kalmar. Lite flyt tack.
Fast man läs sig mer på strul så visst gärna, men bara lite. Medan vi är två. Om 8 turer är man ju helt ensam.

Samma visa

Startade dagen 05.30. Iväg till jobbet 06.40, ute i goood tid.
Tog ut order o det mycket spännade momentet med att kolla vilket fordon vi skulle ha. Haha, samma  som igår.
Kul, kul. Men nu visste vi ju hur vi skulle lösa problemet. Även om jag fortfarande misstänker att det finns andra sätt. Detta funkade ju dock.
Fick en knastokig TV, garvade så jag tjöt, jag låg dubbelvikt stundtals. Räckte med att han visade sig. Han under höll oss hela dagen sedan. Roliga historier avlöset varann, tack C.
Vi kom till vk 5 min innan det var dags att åka tillbaka igen. Dåligt spårläge på ett ställe- det såg ut som spagetti i spåret. Det tyckte visst tåget före oxå, för det hade begärt syning av banan. Vi fick i a f åka upp igen. På precis samma ställesom igår lade motor B ner igen, inget driv, I.J kastade sig på ficklampan o upp i F5 bakom mitt huvud, en motor att plåga igen.
Kommer ju inte upp i hastighet så fort då, men det rör sig framåt i a f.  I.J. tog beslutet att vi skulle köra så långt det gick utan att stanna o resetta.  Kom till Åtvid sen gjorde vi en snabbis. Så iväg igen. Var ca 15 minuter sena i Lp, beror ju lite på nedsättningar på banan oxå.
Rast- hade köpt sallad på hemväg igår.
Ut igen. Hoppades på nytt fordon...
åh, nej då. den är fixad var svaret vi fick på verkstaden. Men det sa ni ju imorse oxå ju.
Jo, men jag har blåst rent under så nu funkar den. Oki, sa vi,vi kör, men dj..lar om det inte går hela vägen... Då jagar vi dig när vi kommer upp igen.

Hej W


Har fått denna kommentar under natten:
Postat av: W

hej!

kul att läsa om en y1-förares vedermödor, är själv förare på kinnekullebanan. :) av din beskrivning ovan blir jag dock lite fundersam, var det verkligen hög kylvattentemperatur som var problemet? indikerade det bara "multipelfel" och inte "kylvattentemp hög" också? det ser lite mysko ut i mina ögon. det ni gjorde med knapparna (som sitter vid generatorsäkringarna, inte själva generatorerna, de sitter vid motorerna under vagnen) var att nollställa felindikeringssystemet. knapparna hör till detta. :)

P.S: Y1 är det bästa som finns ;)

Helt riktigt indikerade bara multipelfel, kylvattentemp hög hade vi bara vid ett tillfälle. Problemet var ju i a f i slutändan att motor B blev för varm, ca 250 grader o sedan gick ner på tomgångsvarv, Vad som indikerar varmt då har jag ju noll koll på, med då får jag lov att skylla på din Ins(S.L), då det var han som försökte lära oss detta förra veckan.
Att vi resetade något förstår jag, det är alltså felindikeringssystemet, ok, man ska hålla in länge i a f. Inget vi blev visade i förra veckan i alla fall. Att det sitter vid generatorsäkringarna i S4 borde jag kanske tänkt till o skrivit, men när jag bloggar tänker jag nog inte på detaljer som sådant, rätt slut var jag oxå.
Det vi sedan höll in var Förreglingsrelä Fram-Back (RAI) i F5 skåpet.
Min gissning är att samma funktion skulle uppnås genom att koppla ur förreglingskretsarna (S1) o mittställa axelväxlen(F3B). Men då måste man ju stanna o det tar tid.
Är det så?
Vad skulle vi gjort i stället?


Hett!

Riktigt så här hett har vi inte haft det idag men nästan.
Det tåg som brann drabbade visst svägerskan Eme som jobbar på biljetterna i Örebro.

Min dag blev inte heller riktigt som tänkt.
Y1:a på Västervik, tyckte det var jätte bra. Det skulle visst eg varit Y2 i det tågläget, av någon anledning var det bytt. Bättre för mig då jag behöver öva båda.
Till Vk tog vi oss galant. Lite sen med det beror på nedsättningar på spåret. 30 min paus i Solen.
Sen började eländet. När vi närmade oss falerum, indiderade multfel, dvs en motor(bakre) blev för varm. Tillslut la den av. Då hade vi bara en kvar. Tappade fram/bak indikeringen (tror jag) något hände i a f, så innan vi fick fatt i någon var vi nere i 15km/h. Fick besked om att det gick att hålla in ett relä. Ingela fick stå o trycka undertiden jag körde.
Innan Bjärka-säby tyckte nästa motor att det var för varmt så då la den oxå ner jobbet. Rullade så långt det gick så vi stod vid en lämplig väg... utifall att... reset. Några knappar vid generatorerna o manöverströmbrytaren o höll in. Jag läste Ingela utförde. Har inte en aning om vad vi sysslade med. Inget vi lärt oss förra veckan i a f. Gjorde nya start försök. Motorerna hade nu svalnat något, så de hoppade igång. Fram till nästa signal Inf bl till Bjärka, nu inskrivning i radioblocken. MÖTE. Fick sedan stå där o invänta ett tåg som just gått från Lp. Blev ytterligare 20 min sena. Så totalt var vi en timma sena upp.

Rast i Lp i hus 30, usch.
Massor av folk o jätte opersonligt.

Sedan skulle vi ju till Vimseby oxå. Samma maskin, nähe tack sa vi o såg till att byta till oss en Y2. Svalt o skönt. Höll på att inte komma iväg alls, stod en X12 framför som ingen ville/kunde flytta på. Gick från stall när vi skulle ha åkt.
Var något sen ner men det är fortfarande 10-nedsättningen över bron i Hjulsbro som ställer till det mest.
Växlade ut o ställde av den Y2:an för natten. Lite rast hanns med.
Bytte av ank från Kalmar. Södergående var sent igen. Blev 15 min sena.
Höll någ rätt bra fart upp sen gissar jag, toro vi bara var 12 sena i Lp.
Pedeln hemåt. Träffade en Tv som ska gå över.
Fixade en sallad till morgondagen att ta med.

Sömn innan det är dags igen.
God natt!

Dubbelspåret

Kan inte stå till tjänst med hela artikeln men en del finner ni här
Både Motala och Mjölby får stor nytta av dubbelspåret anser kommunalrådskollegerna (m) Eva Isaksson Ribers och Monika Gideskog. Bild: MIA KARLSVÄRD
Mer info här

ALV

Bilder från barnens dag i Astrid Lindgrensvärld finns här.
Nya attraktionen om saltkråkan är tydligen en hit. Madde hade åkt 4 gånger.

Är det så här det ska vara?

Åkte 8.28, Var på jobbet 8.50. Visst jag var tidig. Men tror ni vi kom igång 9. Någon hade tagit fel på dag o stod vid en annan lokal, ingen visste någonting om något o vi surrade o drack kaffe.
Pratade en massa runt de säkerhetsföreskrifter som finns o gäller. Hoppade över lunch. Tog en massa kortpauser istället. Var klara vid 13 tiden. Bestämde oss för att ändå äta upp de lunchlådor vi haft med oss, i solen ute. blev servade med kaffe o goda bullar o pratade en stund till. Hade hopp om att hinna med pendeln13.50, så jag skulle vara hemma till Madde kom hem. Behövde en telefonlista, med nr till den jag ska åka med imorgon. Fick den, de andra ville nog oxå haft den men jag fick lite bråttom hem. Hoppas det gick bra  ändå. Gick väl att skriva ut fler. H.O följde mig till pendeln då hon skulle åt det hållet. Hon berättade om sin helg. De skulle ut o paddla o tälta. Får hoppas de får fint väder. Jag ska ju jobba i helgen så för mig kan det ju eg kvitta.

Var hemma vid 14.20. Svängde in för att se så Madde hade nyckel o Låta Linus få mellis på fritis innan jag plockade upp honom.
Vilken överraskning jag bjöds på M. hade blivit hemskickad från jobbet då tjejerna tyckte han behövde vila. Det gjorde han oxå. Tre timmar sömn på soffan i vardagsrummet.

Jag intog min stol i solen, läste lite post jag inte hunnit med i veckan.
Satt ca 30 min. Ringde I. J inför morgon dagen. Startade en maskin tvätt. Plockade ihop till nästa. Sorterade lite gammal o strök en stund. Åkte sedan o hämtade Linus, tillbaka med honom, hämtade Madde.

Utvecklingsamtal, det mesta var väl positivt. Matte, Engelska, ordförståelse ligger på 5:ans mål(Hon slutar 4:an). Skriver dock som en "läkare". Får väl ta det på min lott oxå, jag vet att jag oxå gör det. Använder datorn till allt som måste vara "fint" skrivet.
Fröken inser ju oxå att det är så världen funkar, så de lägger inte något krut på det heller.
Fattas lärare i skolan till hösten, så därför kunde man inte säga vem de får. Ev följer en av dem de har haft i år med upp.

Hem o lagade pannkakor. Pratade med L i telefonen under tiden.  Sorterade nästa maskin tvätt. Lagt in en del. Tredje maskinen startad. Nr två i torktumlaren.
Varit till grannen o betalat blomma till Linus fröken. Diskmaskinen urplockad.
Stryktvätten blänger på mig, de andra ser på lyxfällan. Jag blir bara så arg så jag kan knappt titta. Hur i h..e tänker man om man sätter sig i dessa situationer.


Imorgon är det Västervik o Vimmerby som gäller. 9.29 -20.08. Åker 8.48 pendeln hemma 20.50. Var det någon om sa att detta var bättre... Inte än. men det kommer förhoppningsvis.
Insåg idag vid en check av månadslistan att jag har "elev" första veckan. Haha. Någon  f .d  KY (M.A) ska med mig till Nässjö på linjekännedom på onsdagen o Motala på torsdagen.

Säk.

Idag ska vi gå igenom  företagets säkerhetsföreskrifter.
Undrar bara hur vi ska få upp barnen? Jag behöver åka om 30 min.  Vill ju inte komma för sent!
Vi börjar 9.
  Slutar 16 förhoppningsvis. Behöver åka 16.10. Ska på Utv samtal kl 17.00 i skolan.
Gissar att vi däckar fort i kväll sedan.

Vilken dag...

...vi hade igår.
Jag gav mig av mot tåget 7.10, som vanligt och med 7.28 tåget in till jobbet. Ingen på plats givetvis. Ca 8.15 kom alla. Varför bemödar jag mig med att komma i tid? Kunde ju tagit nästa pendel. Jag är så trött o arg på folk som inte kan passa tider som vanligt. Jag tycker det är brist på respekt för att andra oxå har ett liv och att man själv inte betyder allt. Men rätt var det är så är det väl min tur. Säger ju inget om det händer en gång då och då, men inte alltid.
Tog i a f Amandan, dvs biogas Y1:an till Åtvid o fikade. Externmarkerade oss bitvis. Är nog inte så svårt om man bara gör saker i rätt ordning.
Tillbaka i Linköping, lunch.
Sedan pendeln till Norrköping, studiebesök på fjärren. Träffade E (H) I, hon har ju bytt efternamn sedan vi gick ut KY7. Hon satt på Info än så länge, men planer på vidare utbildning fanns. Hann med 15.02 pendeln hemåt. Åkte till mamma o lånade toa o satt 5 min i solen. Vi drog till stan o köpte ljuslyktor till Dansfröknarna från Maddes grupp.
Hem o tvättade av mig lite o så till Bolaget.

Barnen åkte buss till Vimmerby på morgonen, för en dag i Astrid Lindgrens Värld. Tror de hade haft en bra dag. Hade badat i någon vattenspridare, så de var lite fuktiga... Gissar att det blev rätt varmt att gå i parken.

De hade kommit före mig till Bolaget. M hade beställt pizza när de kom, som jag plockade upp på vägen.
Åt o M. bytte om. Sedan drog vi mot folkets hus.
Mormor, mamma, pappa, Anna-Lena, Märta och Eva och så Linus o Mattias förstårs tittade.
Vi gjorde ett kanonframträdande första dansen. Publiken började klappa bara en kort bit in. Det var så man undrade hur de skulle orka hålla ut. Men kul som 17 när man får den reaktionen.
Mamma/barn gick ju inget vidare vi har typ 8*8, fixade första 5 sen gick det åt skogen. Alla fyra gjorde fel samtidigt o olika fel allihop.
Sista gick oxå bra. Men inte så bra som den första.

Maddes grupp lyckades oxå. Själva utan fröken igår oxå. Mitt fel första dansen då A-L o jag stod utanför o pratade, så hon glömde bort att gå in. Andra gången sa hon till dem att nu kan  ni detta, kör själva! Så gick hon ut i publiken o satte sig för att titta.

Var hemma vid 22.30. Pratade med grannen ett tag. Kom väl i säng efter att ha plockat upp o undan lite vid 23.30.


Invigningen

M har ju lagt lite bilder på sin blogg idag för den som vill se. Kanske spana in Anitra.

Ljusstrul

Kom lagom till start av föreställningen idag. Blir ju så lång väntan annars. Vi dansar som nr 12, 27, 35.
Madde som 17, 27, 34.
Ljuset var inte på sitt bästa humör idag, så vi hoppas tekniken funkar bättre imorgon.
Efter paus, ville det inte alls var bara svart, tog en bra stund att fixa. Nervöst vid varje som skulle in. Tillsist hakade ljuset upp sig åt andra hållet, i tänt läge. Som tur var, var det stora tjejer som dansade som hade vett att hålla kvar positionerna.
I tumultet som uppstod därefter råkade en grupp hoppas över. Alla blev snopna när beslut togs att de inte skulle få dansa sin dans. Tror att allmänt bu kom i kulisserna. Tog tre låtar att besluta om, sen blev det deras tur. Medan detta tvistades, var det Maddes tur att dansa. De brukar ju ha fröken i kulisserna att titta på. Hon blev dock så upptagen med detta att hon beslutade att byta plats på Madde o sätta henne på mitten istället. Madde ledde sedan hela gruppen genom hela dansen! Hon gjorde visst fel på något ställe, men eftersom de andra kollade på o hängde efter henne gjorde de ju lika o ingen märkte något.
A-L berättade att om Madde hade visat ett halvår tidigare hur duktig hon är/har blivit, hade hon fått pokalen i år, men nu var det för sent. Superkul att få höra att hon är duktig! Inte kul att få höra redan idag bara, antar jag. Vilken besvikelse att veta redan nu att det inte kan vara hennes namn de ropar upp imorgon när den ska delas ut till den som utvecklats mest i år. Hon blev dock erbjuden att flytta upp en grupp. Ska bara lösa det med ridning o jobb osv. Ev kunde de dela en annan grupp oxå o sätta ihop lite bättre tjejer+ de två killarna i en o sedan behålla de som behöver lite längre tid för utv i en annan. Varför ska livet vara enkelt, ställ till det bara o byt dag till tisdag, så kan vi inte fortsätta med ridningen. Som hon oxå blivit duktig i. Hoppade o galopperade idag. Nästa vecka är det sista ridningen, balansövningar.

Jag har lovat  grupp 5 att fixa blomor från dem till dansfröknarna. Ska väl bli en till Madde oxå så klart.
Undra om jag borde betalat till Linus frökensblomma oxå, bäst att fråga grannen...
Maddes fröken, har inget hört.
Ridfröken skulle Lina fixa.

M. hade fått blommor idag på Öppningsdagen. Madde o jag var in på eftermiddagen o spanade o åt lite godis.
Mamma o pappa hade visst åkt ner på sin lunch för att gratulera, både till butik o på födelsedagen.
Födelsedagen är ju dock först imorgon.
Grattis kan jag ju skriva redan nu för han lär inte se det förrän imorgon, då han sov redan när Madde o jag kom hem.
Nu ska jag se om hon somnat.
Astrid Lindgrens värld imorgon, sedan dansuppvisningens sista föreställning. Om vi inte stupar i säng imorgon är det ett under.

Tenta

Fullpott blev det idag. Fick sluta vid 13.30 då vi klarat tentan. Var ner till Jobbet o fick en ny väska. Almanacka o lite sånt med företagsnamn på. Pendlen hemåt. Träffade T L, som ska ta mina 15% jag plockar bort.
Handlade till Barnens picnic/skolresa imorgon. Varsin liten chipspåse, doughnut, cola, lite kex. Hamburgare fixar skolan. Båda ska sedan åka direkt bussen. Beräknas vara hemma till 17.30. Så barnen får gå in på M.s jobb om jag inte hinner. Sen har jag lovat pizza innan dansuppvisningen. Ska sedan träffa de andra vid 18.30 för att lämna biljetterna.

Vi ska först till Åtvid o fika på förmiddagen, sedan ska vi på studiebesök på Fjärren i Norrköping.
Been there, seen that, done that. Men men... Gjorde vi ju i skolan, är ju dock tre år sedan. Har ju sett fjärren i Malmö oxå under utbildningen där, o Stockholm likaså under den utbildningen där. Men nu ska vi ju koncentrera oss på Radioblocken!

Idag har vi ju även hunnit med att rida, inte att förglömma. Nu är det nog dags att färglägga ansiktet o borsta ut håret. Kl 19.00 är det dags igen. Dansuppvisning nr 2.
Har jag fått med allt nu?
Lite vatten... sen så.

Hängd

Blev kö till duschen i dag. Min klocka låg kvar hos Madde då jag somnade där igår som vanligt. Lade mig en stund i min säng o somnade givetvis om nu kl 05.40. Så M. Hann före. kaffet är på o tvätten hängd.
Jag måste med pendeln 7.28, Så jag hoppas han är snabb. För det är inte jag. Kläder sen då? Varmt idag me?
Hade rödklänning igår, vad ska vi hitta på idag?
Hoppas på godare mat på Buffén idag. Hade ju hört så mycket gott om den innan, så jag blev så besviken igår. Ok, efterrätterna funkade ju, det är ju huvudsaken.

Tvättar

Har varit uppe o startat en tvättmaskin, därför är jag vaken nu. Somna om, Jo, det borde man kanske. Ska ju upp om två timmar. Prov i eftermiddag o sedan dans ikväll igen.
Förhoppningsvis lite mer publik, igår var det bara ca60 st, ikväll ca 115. Imorgon fullsatt + x-tra stolar, hur många nu Folkets Hus rymmer ca 400 gissar jag.
Ska bara hänga tröjan o starta en maskin till, kanske ladda kaffebryggaren oxå o så vika lite tvätt, stryka o ... oj, visst ja sova var det ju oxå. Ett annat liv som vanligt.

Pressrelease- Systembolaget

Nu hittade jag den på nätet så nu törs jag väl lägga ut denna. Har ju haft den i burken sedan förra veckan.


Systembolaget AB

Boxholm får Systembolagets 300:e självbetjäningsbutik - Anitra Steen inviger

2008-05-26 09:33

På tisdag den 27 maj klockan 10 inviger Systembolagets vd Anitra Steen den ombyggda systembutiken i Boxholm. Det blir en självbetjäningsbutik enligt Systembolagets nya butikskoncept. Därmed har Systembolaget 300 självbetjäningsbutiker.

- Nu får vi en ny och fräsch butik. Med självbetjäning blir servicen ännu bättre för våra kunder i Boxholm, säger butikschef Mattias Lundquist.

Systembutiken i Boxholm var en av kandidaterna till Årets Butik 2006

Vid öppningen kommer också områdeschef Åsa Tengkvist att finnas på plats i butiken.

Den första systembutiken med självbetjäning öppnade på försök i Filipstad den 13 juni 1991. Den första självbetjäningsbutiken i Östergötland öppnade i Motala den 21 maj 1992.

Systembolagets utbyggnad av självbetjäningsbutiker fortsätter. Med butiken i Boxholm har Systembolaget alltså 300 självbetjäningsbutiker av totalt 411 butiker. Av Östergötlands 17 systembutiker har nu 13 självbetjäning. Under 2008 kommer Systembolaget att bygga om ett 60-tal butiker till självbetjäning.

Öppettider för butiken i Boxholm:
Måndag - torsdag: 10:00 -13:00, 14.15 - 18:00
Fredag: 10:00 -18:00
13:00

M. var hemma efter 23 någon gång igår. Gissar att han oxå har svårt att sova o strax kommer. Han ska baka tårtor till Invigningen att bjuda Anitra på. Grattis, annars finns det bageri som har till jobb att fixa sånt.


Katt på tåg?

Lr i a f så station, har de visst här. Kan det vara något för företaget?

Premiär

Får väl lov att säga att premiären gick riktigt bra. Någon miss i första dansen. Mammabarn satte alla, den gick suveränt bra. Sista dansen gick ju bra, tappade dock solglasögonen som väntat. Vi tar av dem o hänger dem i urringningen o sen ska de på igen. Mina kom inte ner ordentligt, så de föll, men höll. Hann få med dem av scenen när det blev mörkt.
Skosnöret gick upp oxå, så det skall knytas bättre till kvällen.

Madde snurrade armarna åt fel håll vi ett tillfälle, annars tror jag att hon satte sina danser rätt så bra oxå.

Mammorna smög in i salongen o tittade på barnen. När barnen skulle göra lika dant för att se oss, var det stopp.

Finalen gick bra. Hade hyfsad koll på när jag skulle gå in efter genrepet. Spanade på A-L som stod i kulissen mittemot oxå. M.H som skulle in efter mig, glömde däremot bort att gå, då hon var så koncentrerad på att få iväg mig rätt.
Kl 21.40 Var vi på hemväg. Plockade upp Linus på Bolaget.
M. hade fått åka hem efter honom. Jag hann inte tjata på honom. Så han fick bli hemma.

Midsommar

Upptäckte just att jag fått Fv dag på Midsommarafton. Jag som räknat med att jobba.
Jobbar ju till 22 dagen innan bara.... Gissningsvis jobbar vi sent båda två.
Jag har lyckats få serviceturer på både ons tors- så det blir Nässjö ons och Motala tors.

Innan för dörren- Premiär!

Hann med pendeln 9.08 imorse, bra jobbat. Hade ju tänkt åka 9.28. Klar i tid för en gångs skull.
Var förbi jobbet o kollade om jag kunde få en kofta, vet inte varför jag missade det i beställningen. Ny ryggsäck vore bra oxå, funkar inte att spänna utan måste knyta. Sen till Scandic City för mer utbildning. Radioblock. Jaja det löser sig nog det där...
Prov imorgon igen.. hinner inte läsa så det får bli vad det blir.
Vi var tre idag igen, en nykomling som inte kört i Sverige på 10år utan i Kalifornien.

Hann med pendeln 16.30 hem, skulle varit mult, men pga fordonsfel var det bara en, så jag fuskade lite..
Pratade med Värsta skvallertanten, så vet alla på det företaget vem jag menar.

Vinkade åt någon på Stn i My.. såg inte vem tyvärr...
Ilfart hem, missat samtal från A-L. Madde hade visst blivit utlåst idag. Så går det när man inte ser till så man har nycklar med sig på morgonen. Tur med vädret o cykel som stod ute i a f, så hon kunde ta sig till Moa. Plockade upp Linus på fritis.
Blodpudding i en hast. Letat efter Linus som försvann som en avlöning direkt. Nu ska vi bara övertala hono att han inte kan vara ensam till 22 o sedan iväg. 
Premiär om en timma!
 

Genrep

Kl 17.00 idag var det dags för genrep. Hade försökt att köra igenom danserna ett par gånger på soldäck, men lyckades inget vidare. Grannen kom o ville låna kudde... till mage på baby boom... så vi pratade bort tiden. Packade picnickorg. Kollade igenom alla kläder o skor ännu en gång.
Skjutsade hem Maddes kompis E. som hade varit hos oss övernatt.
Pengar till biljetterna fixades. Bara att jag trodde att jag hade beställt 7 biljetter, har hela tiden haft 7 i huvudet, nu när jag skulle lösa ut dem hade jag bara 5 st. Oups, o det är fullt!
Jag har ändå betalat för 7 pers, mormor har ju egen stol så att säga- rullstolen. Linus får väl byta knä emellanåt.
Biljetterna till High School musical on ice i Göteborg för Madde o Mig är oxå betalt. 25 oktober åker vi dit på Bussresa med Dansskolan.
Hoppas att Linus o M kan hitta på något eget att se sedan. Hockey står ju högt på Linus önskelista. Att få se HV71 spela.
Dansa gick ju sådär. Genrep ska väl inte gå bra antar jag? Första dansen satt väl skapligt, höll på att gå åt fel håll på samma ställe som vanligt, men ändrade mig i sista sekund.
Andra gick riktigt bra.
Tredje hann vi inte in till start! Det blir ju mörkt på scenen mellan varje för att man ska hinna ut o nästa grupp in. Maddes grupp är före oss. De är så många o vi skulle ut efter, så vi hann inte placera oss.Sen blev det lite strul på mitten någonstans oxå, vände nog åt fel håll tror jag. Vet inte riktigt varför, har nog tyngden på fel ben. Måste nog öva den ett par gånger innan morgondagen. Alla kläder funkade!
Finalen tror jag oxå att jag kom in rätt. Har ju bara övat den en enda gång. Jag går in först av alla på hela dansskolan så jag måste gå in helt rätt, annars faller ju allt.
Har fixat kaffebryggare o termosar till pauskaffet imorgon. Nu ska jag se om jag kan få barnen i säng, lär ju inte bli tidigare än så här någon av kvällarna i veckan. Står o sover redan nu. Hua!

SOL!

Vaknade till strålande solsken!
 Kaffekoppen o fort ut på soldäck. Där har jag sen suttit hela dagen. Fixat naglarna under tiden.
Fick ju ihop två timmar igår på soldäck ihop med Amelia. Idag blev det nog från 10 till 16. Kräfta, är bara förnamnet.
Ska ju sitta inne på Scandic City imorgon, så jag hoppas det lägger sig.
Mer utbildning på G. Har ju redan fullt i skallen ju så vi får väl se hur detta går.

Fest

Orkade inte ge mig iväg igår. De som kom skulle ju ha sina barn med sig, kändes ju dumt att fly då.
Champagne på soldäck till att börja med.
Grillning, kött o tillbehör först o sedan Jordgubbar. Jo, grillade jordgubbar, det är sant. Det var jättegott! Receptet finns nog att få tag i på bolaget...
Kom fram till att en av tjejerna var året yngre än min lillebror o visste vem han var.
En av dem var två år äldre än mig. Kommer dock inte ihåg henne från skolan, pinsamt nog mindes jag vilka killar som gick i den klassen, haha! Hon jobbar visst på dagis oxå, där min kompis har ett av sina barn kvar, tror jag.
Sista tjejen hade varit med o dansat på 80-talet- Ghostbusters bla. hennes lillasyster dansade nog i min grupp dessutom. Så liten är världen när man börjar luska.
Vi hade en trevlig kväll, de åkte strax innan omröstningen till Eurovision. Så vi pinade oss genom den, vissa sov redan i soffan så klart.

Man ser inte allt.

Eftersom vi passerade samma väg i Söndags men då påväg norr ut, så borde vi kanske sett att motel VIP hade brunnit. Det syntes dock inte från det hållet vi åkte. På hemväg såg vi desto mer.
Hittade detta o insåg att det hände redan 9 maj.
Foto: Peter Jernberg/SR

Djurens dag

I torsdags när jag var borta var det djurensdag i skolan. Alla får ta med sig sina djur.
 Bilder finns här.
Mina barn, tog hit faster o hennes hundar.
Linus o Berra syns på en bild med ett cykelställ till vänster om honom.
Madde o Berra på sista bilden. I ett försök på någon bana.

Dags att dra...

Ikväll är det då dags att packa o dra då. M ska ha kickoff inför invigningen på tisdag.
Han o 3 damer!
Jag tar väl barnen med o flyr till mamma. Även om jag helst skulle vilja sova i min säng.

Madde är än så länge i Linköping med kompisen hon sov hos i natt.

Imorgon har vi genrep kl 17.00. Alla kläder ska vara klara, strukna o fixat. Hoppas jag har koll på allt nu. Nej, hatten är inte klar, ska fixa ett inlägg så den sitter kvar på huvudet när vi tar av och på solglasögonen.
Naglar o ben måste fixas oxå.. Har inte haft tid över till detta denna vecka.
Tror inte heller att veckan kommer blir så mycket bättre.
Radioblock Mån - Ons, börjar i a f inte förrän 10 på Mån, skönt, Denna v är vi bara 2. H.O ska bli vik. psf, så hon ska få den utbildningen nu. 

Dansuppvisning Mån, tis, ons 19-22, måste lösa ut biljetterna! Glöm inte detta! Ta ut pengar imorgon o fixa!
M jobbar 15-22 på Måndag.
Säkerhetsföreskrifter på tors9-16 o sen utv samtal kl 17.

Köra vk vib på fredag 9.29- 20.08
Rixfm festival på kvällen, föreslog att M. skulle ta med barnen in till detta o jag möter upp. Men det tror jag inte slog väl igenom. Intresset var 0!
Hem för att hämta dem o sen in igen tar för lång tid, så vi får väl skippa.
Lördag jobb 7.28-17.01.
Madde ska med morfar o åka Thunderbird på någon träff. Mamma kunde inte då hon drar till Tyskland på Torsdag. Med jobbet. Man tävlar i lag i olika grenar o tipsrunda osv.
Söndag jobb12.17-20.04. Kac
Måndag jobb 8.57-17.47, Kac.
Tisdagen sedan kommer äntligen en ledig dag.
Då har Madde ridning 16.15-17, sedan är det dags för den årliga picnicen i Granforsen med Linus klass.
Torsdag jobb 9.29-20.08, M är på Möte så har jag tur är han hemma tidigare än vanligt.
Fre jobb 9.29-20.08 igen
Sen är jag ledig 6-7-8, föreslog Husvagnsåkning en kortis bara för att komma bort o slappa lite. Men M skulle nog ev jobba den lördagen så vi blir väl hemma. Lovade Cilla att kolla av lokalen på lördagen om vi är hemma, men inget jag stannar hemma x-tra för att göra.
Mån jobb 9.29-20.08
Tis jobb 9.29-20.08 ingen som kan fixa ridningen???
Onsdag skolavslutning 8.30. Jobbar 8.57-17.47, har bett om ett byte o en halvtur istället o kunna jobba 15-20 bara.
Torsdag 5.28-16.02
Fredag- Lördag ledig.
På lördagen har vi kick off.
Söndagen Första egna turen!!!

Hängde ni med- är det någon som kan andas åt mig- orka- Hittar ni ett hål so jag har att ta det lugnt så säg till.
Idag ska jag slappa, ut o känna temperaturen. Lunchdags har det hunnit bli oxå.


Itino!

Denna gång var det bara studiebesök. Vi fick testa att köra Itino! Superkul, det ser jag fram emot att få köra. Kanske skulle ha valt ett annat bolag i a f...? Kan ju alltid bli utlånad sen annars, då det verkar som om vårt bolag håller på o vill köpa det andra.. Vi var till Hr igen. Jag började köra, till Vara. Fick skäll av tågvärden för det gick för fort, banans sth var 100 km/h försökte väl hålla detta då tdt tillåter detta. Från Vara till Hr är det ju sedan annat spårläge o bättre bana som tillåter 120 km/h, så H.O fick beröm, men hallå? Det kränger o hoppar o far för att det ligger som det gör ju! Är det bättre att köra sakta o missa anslutningar? Hoppas hon drev med oss.
Väl tillbaks Lidköping sa vi farväl till vår instruktör  o for hemåt. Mat på McD i F igen o lite godis i Mullsjö hanns med. Ett besök på Bolaget i Ödeshög likaså.

LÖN!

Tillbaka i Lidköping, rast o en sväng Mst oxå, innan vi fick gå hem. Gick lite bättre denna gång. Slutade 18.30. Hade bestämt att vi skulle gå ut o äta tillsammans alla tre. Å o jag solade innan, Meddo runt hörnet, gick ju inte att missa den chansen, två solningar blev det under veckan, i ett supereffektivt solarie, bättre än vad jag var van vid hemma. Vågade bara 13 minuter första gången men ökade till 18 andra gången. Gjorde oss klara o gick ner till Harry´s. Åt Baby back ribbs. M ringde han hade öppnat mina lönespec.ar Om jag fick ut mer än han jo, hans lön *3! Den var så superhärlig.
Hade ju fått ut innestående timmar o dagar från gamla jobbet, trodde det skulle komma nästa månad.

Har ju redan fått ihop nya timmar på nya jobbet. ca 50 timmar övertid hittills dessa tre veckor!
Vi firade rejält sedan, lön + provresultat o sista kvällen! Kollade på ESC semifinalen på storbildstv på Harry´s.
Kl 00.30 var det läggdags igen. Började 4.30! Medan Å klargjorde, sov jag kan jag lova. Jag hade ju hunnit packa på morgonen för vi hade tänkt ta bilen upp då, rast mellan 9-11, frukost på hotellet o sova, då skulle vi hoppa av vid stn o gå direkt.
Åkte till Gårdsjö o tillbaka, inan vi fick frukost. Hoppade av innan stn o tog bilen igen, då de andra hade sina väskor kvar. Åt frukost o slocknade 9.30-10.05. Åkte ner till Stn vid 10.30.

forts på kullen

Onsdagskväll, jobbade till 22.45, kom dock iväg skapligt till hotellet, de har rätt så långa för o efterarbetstider där. Har nog börjat få snurr i alla fall på avställning. Blev inte så mycket läst vare sig när de andra körde eller efter, trots vetskapen om skrivning dagen efter. När vi kom till hotellet var det fult med folk på Harry´s, vi gick upp o stod i dörren o skulle nog gå o sova. När jag kläcker- ska vi inte gå ner o ta en öl först... o Å.A var inte sen att hänga på. En öl blev tillslut två. Kom väl i säng vid 00.30 Då V.S ringde, hon fick lov att berätta varför hon ska sluta på G.C. Klockan tickar fort så dags så den hann nog bli 01.30 oxå innan jag somnade. Började 08.30 dagen efter. H.O började köra, Jag hade turen att få en enkel sträcka denna dag. Hr-F känns ju som den sitter, tjt dessutom så jag slapp pricka plattformar, mjölkpallar om ni så vill. Vi pratar ju en gräsbevuxen upphöjning mitt ute i ingenstans. Inga 160 m asfalt här inte. Var ner till verkstaden i F. Har aldrig tänkt på att den ligger där... Fick lov att gå under en o en o spana, blockbyte o att lägga om axelväxel manuellt var det som gicks igenom. Fick sedan i uppdrag att ut o provköra ett annat fordon från verkstaden, men för at thinna med att äta, så hoppade vi tjejer av vi stn o gick till Ranten o åt lunch istället. Var ju bara tvungen att visa detta nostalgiställe för tjejerna. Vi kollade även in i några rum. Anita gick med oss o pratade, hon var så glad att vi ville titta. Tillbaka till verkstaden för klargöring igen. Sedan började tjejerna med tentan medan jag körde tillbaka till Hr, 20 min. Fick skrivningen jag me, hade 20 minuters uppehåll. De andra skrev fortfarande. Efter 15 min var jag klar!
Jag kan inte verka fram svar, det jag kan det kan jag o resten kan kvitta.
Inte nöjdnsom vanligt då jag vänt på två tryck, skulle vara 40 kpa o 430kpa och jag skrev 30 o 440, attans oxå. Broms har jag väl kunnat tidigare, men aldrig så att jag lagt dessa värden på minnet tidigare. Broms loss indikering och HL tryck under 500 kpa. På detta gick ju två poäng bort direkt.
Några fler missar hade vi, roligt nog hade alla missat samma.. då skulle jag vilja påstå att det inte poängterats tillräckligt under utbildning. Målet var ju att slå 48 o det gjorde vi ju alla tre tjejerna 49 o jag 50 av 55.

Sängen!

Äntligen hemma!
Så skönt det var att få krypa ner i sin egen säng igen.
Packade upp lite när jag kom hem, uppdaterade mig i posthögen en stund.
Stannade på IKEA, efter att ha släppt av Å.A i Vikingstad och H.O i Linköping. Inhandlade nya persienner i trä till inglasningen. 3st 1 m * 1,55m o 3 st 1m*2.55m, Mattias fick upp dem direkt efter maten blev helläckert.
Stannade även hos mamma o hämtade upp nysytt drapperi till hallen. Även det ser helt ok ut.
Börjar likna något här alltså.
Fick frågan igår o att ha Emil, men nu fick han visst vara hemma med Mogge ist, så då kanske jag kan få något gjort idag istället.
Madde har sovit hos E. Linus o jag tog sovmorgon.

Kinnekulle

Snabbrepetition på förmiddagen.
Efter välförtjänt sovmorgon.
Slocknade nog före 22 alla tre. Började kl 9.00.
Var lite kulturella på Lunchen idag Jag o H.O. Var till Framnäs köpcentrum först, sedan stannade vi på Rörstrands.
Nu i eftermiddag har vi kört tåg!
H.O började gjorde perfekta stopp från början till slut. Lite mer vana är vad jag har att stanna vid plattform.
På väg tillbaka från Mariestad var det min tur. HaHa Ha, hur ska jag lära mig detta?
Missade plattform, jo ett antal så klart. Är van att köra gods, stannar i vanliga fall gärna lite tidigt. Det funkade inte så bra här i buschen! Utan ATC var ju oxå en historia för sig. Gissar att det är en vanesak.
Har testat att tanka o tryckavatten sedan vi kom tillbaka. Växlade ut till uppställning jag o Å:A på en o H.O + S.L på den andra. Avställning o körvmojjen.

Nu är det Å.A´s tur att ta vid. H.O och jag ska väl ägna tiden åt att plugga. Imorgon ska vi försöka ha tid att göra skrivningen så att vi kan få sluta skapligt på fredag. 45 min räknar de med. 55 är max poäng, 48 är målet vi har att slå från föregående vecka.

Dag 2

Upp vid 06.15, dusch för att vakna. Frukost. Promenad till "jobbet" då bilen blev kvar här igår.
Repetition av gårdagen. Egen klargöring med felsökning, H. Började. Å o Jag löste uppgifter i ett häfte. Solade en stund, sittandes på en brädhög, medan vi väntade in H.
Lunchen beståd även idag av Makaroner o korv. Traktamente antar jag att vi har, men va 17, De andra är ju lika snåla som jag det är skönt.
Min tur att felsöka efter lunchen, shit pommfritt va svårt det blev helt plötsligt. Ingen fram/back indikering- kom fram till att jag inte heller hade broms till eller från heller. Avstängningskran under- aha, då gick det lättare, men att komma fram till det tog tid.
Fika o genom gång av uppgifterna vi gjort innan.
Nu är Å ute o gör samma felsökning som vi redan gjort.
Sedan ska vi gå igenom boken o stryka det som är gammalt o inte borde vara med- Jag tycker kanske att man borde gjort det innan, då hade det blivit lite enklare.
Fritis har ringt för att kolla om det var ok att Linus gick hem ensam idag vid 17-tiden. Och vad ska jag svara på det. Jag är lixom 25 mil bort, fråga dem som är hemma! Varför ligger det på mig?
Har ringt Ridfröken o meddelat att Madde inte kommer- Min uppgift???
Läkarkonsultation på mobiltelefon igår -Madde- Jo men visst.
Till kvällen blir det nog Pizza. Tror att vi var rätt överens på den punkten.
Det blir lite slitningar när man umgås så här tätt som vi gör, vi är ju nu inne på tredje veckan ihop.
Vi är ju alla olika, det måste man inse. Ibland får man då jämka sig lite.
Imorgon har vi nog lite repetition på förmiddagen 8-13. Lunch- sista av makaronerna.
Sedan ska vi ut o åka!!! 14.40-22.45


Lidköping

Y1 utbildning.
Vi hittade hit. Det tog nästan tre timmar att köra, med ett litet stopp på McD i Falköping.
Spanade lite vart vi skulle ta vägen på morgonen. Checkade in o tog sedan en promenad.
Måndagsmorgon hotellfrukost kl 07.00. Bil till "Jobbet". Introduktion.
Genomgång av Y1:an ute. Lite lättare denna vecka tror jag. Påminner mer om det jag är van vid.
Hoppas inte man tar för lätt på det nu då bara, Borde kanske läsa nu när vi har chansen o så sitter jag här o skriver istället.
Klargöringar o multning på eftermiddagen igår, kändes som om det gick galant. Det har ju jag mer vana av än de andra tjejerna. Hänga koppel o koppla luftslangar, hur svårt kan det va?
D.H från min KY kurs slutade för dagen, men skulle vara kvar. Han bjöd Å + mig på Öl när vi slutade för dagen vid 18 tiden. Bestämde att vi skulle gå ut o äta något då vi levt på Makaroner o korv på dagen. Hittade ett ställe som heter Italya. Mumsiga champinjoner i Vitlök o vitlöksbröd till blev det. Fortsatte sedan till Harry´s som låg i Bottenvåningen på Hotellet, så vi hade krypavstånd hem. Pratade skit på Å´s rum till 02. Lite sliten i morse alltså.

Hotell

Har plockat o städat hela dagen. Packat. Strukit ytterligare. Allt känns klart till genrepet på Söndag.
Duschen väntar. Sen iväg. Är i Lidköping på Utbildning hela veckan så förvänta er inga inlägg. Ska försöka om jag hittar en dator, men lovar inget. Hotellet har trådlöst bredband. Men tar jag en dator med mig här ifrån så de bara får två kvar blir det väl ramaskri.

Dop

Var till musikskolan på förmiddagen igår. Ser ine ut att bli någon gitarrkurs i höst så vi får väl leta lärare privat.
Kom iväg på dop, Märta Anna-Greta, var snäll o tyst hela tiden.
Åt smörgårstårta.
Var o hälsade på hästarna innan vi for hem. Väl hemma väntade strykhögen. Yippi kul lördagskväll.

Calle mä C

Vi åt Revbenspjäll o vitlöksbröd hos mamma innan vi for hem. Medan vi lyssnade på Calle mä C. Motala närradio 90.2MHz. Det är ett radioprogram som går varje fredag 18-20.30, där man kan ringa in o önska låtar o skicka hälsningar. Han spelar bara 50-60-talsmusik. En riktig cooling o något jag kan rekommendera om man gillar denna musikgenre. Åkte hemåt vid 20-tiden. Har fyllt i schemat lite bättre så jag vet fram till i dec vad jag gör.
Fler strösselsorter hade landat hos oss, så nu ska barnen äta glass.. Ska nog ta lite jag me o smaka några nya sorter + nötkolacréme. Sen ska jag stupa i säng igen. Morgondagen är det musikskola o dop som gäller.
Åker mot Lidköping 17.50 på Söndag.

Kläder

När jag gjort mitt tog jag frukost. Klockan var ca 8.30. H o jag pratade ner till Kalmar. Väl där tog vi en promenad bort till Slottet. Solen sken, men luften var lite kall. Var tillbaka så vi hann äta lunch, Chinamat på stationen. Blev bjudna som avslutning. Somnade med ljudboken på så snart vi lämnat Kalmar. Vaknade upp så jag tittade ut i Vimmerby o Rimforsa. Vaknade till strax innan Linköping. Mamma hade hämtat barnen så jag skulle få en chans att hinna handla. Tog med LInus o for till stan o köpte honom lite kläder. Till dopet imorgon + skolavslutningen.  Jeans- mörka, kortärmad svart skjorta med slips till, med en drake på + t-shirt med skjortkrage på + en t-shirt till.

Handlade mat o for för att hämta Madde som var kvar hos mormor. Hon hade mat till oxå, så vi blev kvar.

Godkänd

Idag blev jag godkänd motorvagnsförare på Dieselfordonet Y2!

Upp vid 3.50. Mötte upp D.S hos mor & far, ställde bilen där. Väl i Linköping var det min tur att börja köra. Helt ok, skönt att ha det avklarat. Gick kanoners. Betydligt bättre än de andra dagarna. D.S stod i hytten medan vi passerade radioblocksträckan. Eftersom vi inte har utbildning på detta än. Men sen blev det till att klara allt själv. Tror man blev lite coolare då. när inte han hänger över axeln o analyserar allt man gör. Jag är mycket väl medveten om att jag fortfarande tänker på godsvis. Bromsa i god tid. Men jag jobbar på det.

På topp!

Blev ju Kalmar idag igen. Åkte pendeln vid 8.30 imorse. Träffade en av mina gamla arbetsledare. Hon sa faktiskt Hej o undrade hur det var, O var sååå trevlig. Kräks!!! Det var ju hon som för 4 år sedan talade om för mig att i deras papper var jag minsann bara tågvärd, att jag sedan gått lokförarutbildning på eget initiativ betydde inget. Jag skulle inte komma o tro att jag var något annat än Tågvärd. Själv var hon beordrad plattformstjänst dagen till ära. Att jaga andra med fel uniform går bra. Själv hade hon inte ens en reflexväst. Har för mig att de som har yttre tjänst har en gul fin jacka för att synas.

Jag hade slutspurten idag. Så softade ner till Kalmar. Å.E var med så vi pratade på rätt friskt.
Å.A började köra. H.O tog över i Berga.
K.D var tågvärd- super ambitiös. Vilken skillnad mot den tjej som åkte dagen innan.
Hann en sväng på stan idag oxå, i a f till godisaffären!
En kille hade blivit stoppad från att tjuvåka på tåget innan o vi hade fått beskrivning på honom, så när han kom stod K.D beredd o bad att få se biljett. Han hade ingen o inte heller några pengar. Polis tillkallades o han blev kvar i Kalmar!
Vi blev genom detta ca 10 min sena iväg. Stod på rätt bra antar jag. Vi var 7 min sena i Linköping. X antal ATC -broms i iver att ligga på topp.

Tanken

Ja bensintanken alltså. Den är halv. Förra veckan åkte jag ju renault o denna vecka volvo, D.S har kört en morgon o jag en. D.S erbjöd sig att köra imorgon igen. Så jag har inte tankat på två veckor. Vilken skillnad mot ca 2 gånger per vecka innan.

kört oxå

Jo jag har kört tåg oxå idag, inte bara shoppat.
Gick lite bättre idag.
Plockade upp D.S vid 4.50. Avgångstid 06.08. Vilade ner till Berga då det var dags att ta över. Shopping o lunch o glass hanns med i Kalmar. Att tryckavatten kollade vi på oxå, kan ju vara bra att kunna just in case. Klargöring o iväg 12.47. Körde till Berga, Sen var det vila igen. M a o blir inte så mycket körning. Förhoppningsvis får vi lite mer övning innan skaptläge.
Har mezzat med den kille som ska jobba 75%, han tog skubben o ville kolla vilka turer jag plockar bort för att se om han kunde ta dem permanent. Jag ska ju jobba 85% tänkte jag för jag tror vi får det att funka med all ridning o dans ändå, tack vare rätt grupp. Så han blev nog lite besviken då det bara rörde sig om 1 eftermiddagstur + 2 överliggningar.

Var sena hem idag igen då mötet var sent. L, från dansen, åkte med. Dumpade D.S i farten. Hann till det var vår tur.
Var kvar en stund o tränade lite extra då jag inte kommer att vara med fler gånger nu. Linus tog Maddes cykel o drog hem så han fick vara ensam en stund då M jobbade sent idag igen. Så även igår. De har ju så mycket att göra nu med bygget.
Nu är det läggdags idag igen. Imorgon är det sovmorgon till kl 06.30! Kan tom hinna något på morgonen tror jag. Så om jag startar tvättmaskinen nu o går upp o flyttar över till tumlaren i natt, när jag är uppe, så hinner jag sortera det o lägga in, innan jag åker. Måste hitta på något att ta på mig på lördag oxå, så ska jag packa till på söndag o så ska kläderna vara färdiga till genrepet nästa söndag. Så fick vi ju fly huset på lördag till Söndag oxå. Jag stressad- nej då inte alls.
Är ju hemma redan 19.30 imorgon väl. Det är ju lugnt, ska ju inte åka förrän 04.30 på fredagmorgon. Många timmar att hinna något på.
God natt för den som kan sova.

Capri

Ett par liknande dessa blev det idag i Kalmar.
Jag skulle ju inte ha mer sommarkläder, min strykhög är fortfarande 1 meter över golv. Blev bara så sugen o de satt helt perfekt. Hade ju dock tänkt mig i jeans varianten. Får kanske bli ett par sådana oxå så småningom.

Kjol

Fick nya uniformskjolen idag. Från Gant.
Kjolen är i stil med denna.
Asläcker. Kort vid.

Får man sova?

Pannkakor till kvällsmat. Blommorna har fått vatten. En maskin tvätt sorterat. Diskmaskinen urplockad. Kläder fixade till imorgon. Får man sova nu?
Visst ja Madde ville ha sista två kapitlen i boken lästa. Så då slocknar man väl där sen.
Varmast just nu. Hallen 30 grader, sovrummet -22. Jag fryser.

My ass

Kalmar en sväng idag igen. Kom precis till 4.55 imorse då D.S skulle plocka upp mig. Började köra första sträckan. Gick väl så där. Lite mer avslappnat än första turen. En skock på 6-7 vildsvin höll på att sätta stopp redan i Bestorp men de stod lite vid sidan av spåret som tur var. Strax där efter skuttade några Hjortar över oxå. Detta ska bli intressant. 
 Å tog sedan över i Berga. Övade lite klargörningar på uppehåller i Kalmar. Tog en promenad in på Baronens köpcentrum.
Provade lite caprijeans. Men jag är nog felskapt. Så bred över höfter o ass, så jag måste ha 27 för att komma i. Men i midjan skulle det sedan få plats en till person. Där skulle det räcka med 25.

Vilade hela vägen hem. Så längtråkigt. A.B var tågvärd, hon hade nog inte heller så roligt såg det ut som. I hade turen o fick åka 1:a kl åt båda håll så även hon var uttråkad. H. tog över i Berga o körde sista biten. Mötande tåg var sent i Vimmerby, så vi blev 20 sena. Missade pendeln 16.10 med en minut. Hade turen att x:et var sent o kom direkt efter så jag lyckades lifta hem. Hann till dansen. Hem o hämtade Madde o lämnade av Linus tillbaka till Dansen igen. Madde hann oxå till sin första. Sedan kommer Mammabarn o  Madde´s andra o min sista. Drog hem vid 18.45. Schemat för hösten fram tom 081213 hade kommit. GULD!!!
Fick den grupp jag ville ha! 
Nu vill jag hitta sladden till mobilen så jag kan lägga in ny ljudbok till morgon dagen. Måste nog sova snart oxå, 03.50 i morgon igen.
Min tur att köra.

Uppe!

Jajamensan uppe é ja. Inte så trött än. Hoppas jag får börja köra idag. Så jag kan sova sen... När jag skulle gå o lägga mig vid 22 hade Linus tagit något urkylen o vält ett gräddpaket som var ny öppnat. Så det var bara att städa kylen istället för att sova. Nu när jag kom upp hade det runnit igen. Hade missat att det landat i ett margarinpaket. Att det kan rymmas så mycket grädde i ett paket hade jag inte en aaaaning om. 3dl, glöm det. I utspillt tillstånd är det det dubbla.  Snurrade sen ett tag i sängen innan jag somnade. Tror jag kollade på klockan sista gången 02.30. Den ringde sedan 03.50. Om10 min är det dags att åka. Senen likadan morgon i morgon igen. Hur gör man? Gå o lägga sig 20.00. Lättare sagt 'n gjort.

Nödbroms!

Kan något dra i den? Har inte tid ens för utvecklingsamtal för Linus.
Denna vecka går ju på högvarv. Nästa är jag i Lidköping.
Det får bli M. som får gå.

Idag har vi kört til Kac. Å började att köra, till Berga, sedan H til Kac o upp till Berga igen o sist jag från Berga o till Linköping. Så nervöst. Så mycket att hålla redan på. Dörrar som ska öppnas o stängas. Hm, måste folket åka med tåget oxå??? Stanna på rätt ställe på plattformen för att dörrarna ska gå in, för att 10 övervakningen ska försvinna fort. Radioblock var ju en historia för sig. Ska ju få utbildning på detta v 22.
Vi tre + D.S+ ord.förare för tåget + Tågvärden var och åt i Kalmar, fisk så klart, den var dessutom GI. Bäst att passa på när man äter ute.

Var tillbaka i stan vid 18.30, stannade o köpte en sallad till morgondagen

Potatisbullar var snabbt fixat när jag kom hem, jag var ju sist, men hade nog kylskåpsnycklen i fickan som vanligt.
Mamma ringde o kollade så att vi fixade ridningen i morgon eller om hon skulle ta ledigt o följa med. Ingrid ska me så det löser sig. Skönt att hon kan vara med ännu en gång.
Ringde Mogge o gratulerade på Födelsedagen. Nu är det sängdags. kl 04.55 ska jag träffa D.S på stationen,  det räcker ju att en av oss tar bilen in. Han skulle visst dumpa sin bil på verkstad sen, jag tar tåget hem direkt. Sen kör jag på Onsdag istället.

Första doppet.

Söndagen ägnades åt Amelia. På solsängen i bikini. Barnen tog första doppet i poolen. Innan vi startade upp den höll vattnet 19 grader. När vi fyllt upp så mycket så vi skunde starta pumpen, var det nere i 13 grader. Efter ett par timmar med solfångaren höll det 15-16. Då tog sig barnen ett par dopp.

Sömn

Sova kanske, Ja JUST DE! Det är ju det man gör om nätterna, hade totalt glömt bort. att man skulle sova oxå,
Hur gör man? Är ju van att jobba så här dags ju.

Borta!

Skrev nog ett inlägg till, säkert jättebra. trillade bort.

Kvällen

Landade hemma vid poolen. Solade hela 5 min. Innan barnen kom på att de skulle ha vattenkrig, då slangen låg i poolen. Jag hamnade i skottlinjen. Bjöd hem Linus kompis föräldrar på grillning. De skulle komma kl 19, kollade runt i blomland o baksida pratade massor, grillade flintastek. Fixa pommes i fritösen. Delade en flaska
Pol Roger. Till maten blev det en casa luntro, efterätt, glass med diverse strössel från ASM,
till detta en chapel hill. Grabbsen grundade med öl dessutom. Så lagom runda just nu. De skulle fortsätta gräva upp sin tomt imorgon så vi avslutade lite fint denna gång. Mycket trevligt att umgås var det ändå. Hoppas det blir fler kvällar som denna.

Sötisar!


Dessa sötisar var i tidningen i Onsdags.
Lillebror med fru o barn.

Super-kampen!

Idag är det jippon på stan Östgötatidningens super-kamp.
Bollsläpp kl 10.30 o 13. Man släpper ner pingisbollar med erbjudanden på.
Gäller alltså att fånga bollar för att få en trevlig dag i affärerna, om man behöver något. Känner att det inte är något särskilt jag behöver, så vi får väl se om vi orkar in. Linus är ju inte så förtjust i att åka någonstans. M. jobbar. Madde är redan där, då hon sovit hos mormor o morfar i natt.
Jo en present till Lillebror till Måndag skulle jag behöva. Men har inte en susning om vad jag ska hitta på. Han är ju en sån som har allt o det han inte har kan han köpa sig.
En dag i bikini på pooldäck lockar mer. Ska ju orka nästa vecka oxå.

Mån (upp 06.30  pendel 08.08 ) 08.57-17.47 (pendel 18.10 hemma 18.55)
Tis (upp 03.40 åka bil  04.30) 05.25-16.02  (Bil hemma 16.45) Dans 16-19
Ons (upp 03.40 åka bil 04.30) 05.25-16.02 ( Bil hemma 16.45) Dans 16-19
Tors (upp 06.30 pendel 08.08) 08.57-17.47 (Pendel 17.50 hemma 18.35) Dans 16-19
Fre (upp 03.40 åka bil 04.30 ) 05.25-16.02  (Bil hemma 16.45)

På lördag är det sedan dop. På söndag åker vi till Lidköping.

Den veckan är inte heller så lugn:

Y1 utb V 21 i Lidköping.

19/5 Teori/parktik 8-19
20/5 praktik + verkstadsbesök 8-19
21/5 teori/praktik 8-13 övn körning tur 15b 14.40-22.27
22/5 Övn tur 12 8.31-18.31
23/5 Övn tur 3 04.40-13.00 + kunskapsprov + avslutn 13-15
Detta är allt vi vet fortfarande. De som går kursen nästa vecka får väl reka åt oss. Mat? Matställen? Matsäck, på hotell? Avstånd? Hitta?

Genrep på söndagen, då ska alla käder vara klara. Så jag borde nog ta o sy i svamp i hatten. Stryka klänningen måste jag fixa oxå.

Veckan efter är det Linköping som gäller igen.
Radioblock teori Mån -Tis med Palle, 8-16
Onsdagen ska vi visst låna ett fordon o dra till Västervik. Eget tågläge, så då ska vi alltså inte köra ett ordinarie tåg. Utan vara kvar i Vk så vi hinner växla lite.. O äta så klart.
Torsdagen är vikt åt V´s Säkerhetsföreskrifter.
Dessa kvällar är det ju dansuppvisning 19-22 också.
Sedan veckan efter är det nog övningskörning som gäller.
Vi har bara dessa två turer som vi har i veckan som kommer att öva på. Man har dealat så det är våra.
14 Juni är vikt för kick off, Mat är beställd.
15 Juni trafikstart!
Skulle nog behöva semester då..

Senaste dagarna

Har verkligen gått på högvarv denna vecka. Förstår inte hur folk kan vilja jobba heltid dagtid. Hua. Jag vill ha tilbaka mina lediga vardagar. Kändes som om jag inte gjorde något om dagarna, men det måste jag ha gjort, om man jämför med nu. Då har jag ändå kört ett par maskiner tvätt i veckan + att M. var ledig i torsdags.
Tur att klövermjölken har bra hållbarhet. Handlade ju i fredags, sedan dessa har jag inte ens hunnit in i en affär för att köpa mjölk eller bröd.
I torsdags, på hemväg gjorde jag som vanligt, ringde fritis o bad dem skicka Linus hemåt. Brukar göra så istället för att åka runt hela samhället för att hämta honom. Tycker gott att han kan ta den promenaden, då de oftast slipper gå på morgonen. Haha, han var ju inte kvar på fritis, bra kommunikation vi har. M. var som sagt ledig. Hade inte en susning. Jag skriver alltid mina tider i vår väggalmanacka så att de andra ska ha koll, vilket han inte gör förrän efteråt.
Slog mig ner i solen o började med SEKOtidningen för att rensa hjärnan. Satte sedan fart att plugga. Två timmar läste jag nog, bara från pärm till pärm, utan att hinna råplugga in något. Tillslut började det bli kyligt så jag flyttade över till inglasningen o fortsatte läsa. M fixade lövbit o pommes, efter lite tjafs, jag tyckte nog gott han kunde göra det som varit ledig, Jag behövde ju sätta tentan oxå för att kursen skulle kunna fortsätta enligt planerna. Läste ett tag till. M somnade på soffan där ute, mina ögon började oxå bli trötta, så jag gick in o lade mig. Antog att M. inte tänkte sova på soffan utan skulle vakna o säga åt barnen att det var läggdags. Vaknade sedan av att Linus hoppade upp på ryggen på mig så jag trodde jag skulle gå av.
- Oj, jag såg inte att det låg någon här, var kommentaren.
Klarvaken o TVtittande som vanligt. Klockan hann nog bli 00.30 innan jag somnade. Klockan ringde 06.00.
Pigg o glad- knappast.
Körde igenom multningsförfarandet teoretiskt innan vi gick ut och fick testa. Klargöring och säkerhetstest övades.
Kommer nog att behöva papper på säkerhetstestet länge. Hur  helvete ska jag komma ihåg allt det där? Håll in mgbroms, annars sticker tåget!!
Var på Stångs och åt lunch, vi hade sparat det närmaste o bästa stället till sist, ryggbiff, klyftpotatis med tzatiki. Mums, Kan tänka mig att gå dit och äta någon kväll. Men när ska vi få tid med det?
Snabb repetition av allt. Sedan skrivning.
Var hemma vid 17. Satte mig i solen, hade tankarna på att ta mig något gott att dricka, tyckte nog jag var värd en xider. Då L. ringde o undrade om mina barn skulle på discot, om jag skulle dit. Då hon tänkte skicka ner Emil.
Hade totalt glömt bort discot. Så då fick vi fart Linus och jag.
Var nere vid 17.45. Jag hade ju nästan lovat, att jag kanske skulle komma. Tur det för när jag kom var Cilla o Kent själva. Inga mer föräldrar som vanligt. Kom några till sedan så vi var till sist, 8 st. Inte så mycket barn denna gång bara ca 25 st. Körde lite danstävlingar annars var de mest ute, då det var så fint väder.
Linus o M. åkte hem vid 20 för att se talang2008. Jag var kvar till stängning o städade till 21.30.

Disco

Linus ska åka på dicot, så jag följer väl med ner. Hade ju tänkt  att få sätta mig i solen.
Madde hade åkt med Mogge till mormor.
Får väl bli korv ikväll igen.

Tenta

Idag har vi skrivit teorin på Y2. Jo´rå det gick väl bra. Men som vanligt är jag inte riktigt nöjd då det inte blev 100%.
Något hade i a f fastnat, sen var det ju faktist en lite kuggfråga med oxå. Hade tänkt rätt halvvägs, alla tre.
Om både batteriladdare på ena delen o generator på andra delen är urfunktion vad händer?
Begränsad drift, var vi överens om. Men att ström lånas oxå, alltså både 380 V + 24 V åt ena och andra hållet. Hm.

Slog mig ner

Hann i a f sätta, mig i solen o slå upp tidningen innan L. ringde. Hon ville ut o cykla, men va 17 rumpan måste väl läka sen sist, innan man kan på´t igen. Nej skämt o sido, orkade bara gå, pratar lättare då.
Väntade in att Linus kom innaför dörren o gick sedan en promenad. Medan jag pratade i telefonen med L. Startade jag givetvis diskmaskinen så den skulle vara klar när jag kom hem.  Gav även blommarna i köket lite vatten.
Vi gick i en timma. Träffade på mormor med passagerare som varit uppe vid gården de bodde förrut. Har nu plockat ur diskmaskinen, startat en tvättmaskin. Ska strax fixa något till Kvällsmat. Sedan ska jag iväg o dansa.
Tur att man åker pendeln så man kan utnyttja tiden att plugga. Hade en liten skrivning i morse när vi kom. Gick så där. Hjärnsläpp vad gällde TC men kunde förklara hur hjälpmaskinerna fick fart.. och så dessa förkortningar hit o dit. DAV o FBO o SOS o DMA osv.
Medan jag lagar mat är det nog bäst att ge blommorna i hallen lite vatten oxå.
Undra om jag behöver göda tjejerna som är här alla tre?
Två av dem ska ju med o dansa...

Fröken

Jo´rå, vi kallar nog D.S för fröken vi med. Idag har vi i a f föreslagit kjol. Vi har provat den till uniformen. Haha, långklänning! Skulle behöva låna några cm av "fröken". Några har visst lämnat in kjolen för uppläggning á 250 kr, som bolaget står för. Men jag tror att modellen blir konstig då. Det är nämligen tre lagda veck i sprunn fram eller hur man nu ska förklara + ett sprunn bak. Om man då kortar den så långt som jag kan tänka mig(Behöver snarare), så försvinner dessa helt. Då blir ju kjolen istället jätte vid. Vi får leta upp en egen att använda. Jag trivs ju bra i SJ´s, får väl sprätta märket, inget som syns i o f s. Både H. och jag var nog annars inne på bara shorts, Vi sa, har man inte haft problem innan så lär man få det den dagen man har kjol! Nu ska det bli klänning på, eller om man skue våga sig på bikinin.. ut i solen med mig o plugga.
Har idag gått igenom bromssystemet.

Korvgrillning

Har nu varit på UG. Korvgrillning med besök av brandkåren stod på schemat för dagen. Tyvärr hade en av brandbilarna gått sönder så de kunde inte ta den andra o komma, Så det hoppas vi att vi kan ta vid ett annat tillfälle, Försökte även med polisen, men den ende som finns var ledig ikväll!!! Det kändes väl tryggt att veta?!
60 festis var inköpta för kvällen o godiset utburet. Swop sa det, så var det mesta slut. Helt otroligt vilken köpkraft dessa ungar har. Ok, visst mina får oxå 20 kr var. De skall dock för dessa pengar även inhandla korv, 5kr, det är mitt krav.
Var otroligt mycket föräldrar ikväll. Vi var ner båda två, då Madde var sen hem, Korven lockade nog lite oxå då det inte serverades kvällsmat hemma. Ytterligare 6 st var på plats, helt otroligt. Får se hur många det blir som vaktar på discot på fredag. Jag lovade inget, sa bara kanske, får de andra att ställa upp blir jag ju glad. Pluggar hela veckan, upp kl 06. Börjar sedan 05.25 tre mornar i nästa vecka.
Det blir
08.57-17.47 Mån (pendel 18.10 hemma 18.45)
05.25-16.02 Tis  (Bil hemma 16.30) Dans 16-19
05.25-16.02 Ons( Bil hemma 16.30) Dans 16-19
08.57-17.47 Tors (Pendel 17.50 hemma 18.25) Dans 16-19
05.25-16.02 Fre (Bil hemma 16.30)

Dans

Trådbussföraren från söder, som fortfarande inte skrivit slutprov? (E) lr den som har gjort det? (S)

Jo, jag är jättesnäll mot D.S. Mobbade honom redan igår, första dagen o skvallrade för de andra tjejerna att han o jag gick samma danskurs redan i 5:an-6:an. Först förnekade han, men veknade snart och erkände att vi dansat både Schottis, Hambo och Vals för inte tala om Snoa, Mazurkan och Bugg, såklart. 

Kaffe

Lever än, men det är väl knappt. Magen knorrar, blir mer kaffe än vad jag är van vid.
Kaffe i termomugg när jag åker hemifrån. Hann med tåget o köpte mitt 15-kort idag. Fick höra efteråt att tjejen jag köpt det av var en av dem som ska gå över. Mer kaffe o en pratstund när vi kom fram.
Gick igenom något bra var det säkert men har nog tappat allt idag. Jo, repetition så klart.
TC, AVG, FBO o en massa andra förkortningar snurrar idag oxå. Fikade lite.
Var ner till verkstaden o testade lite.Tror faktiskt att jag skulle klara att få fart på skiten just nu!  Gick sedan till Cloetta Center o åt fisk + fläsk, var buffé. Mer kaffe efter maten.
Mer teori o lite kaffe till det. Slutade så vi hann med pendeln 15.50. Har hämtat Linus. Ska nu dra ner med honom till UG, så fort läxorna är klara. Korvgrillning där nere, så det får bli kvällsmaten. Tänkte Madde skulle komma från ridningen oxå o höra om hon ska med ner. Mer kaffe? Magen bubblar så jag tror det får vara bra nu.

På´t igen då

Ja då var det snart dags att bege sig av mot en ny dag av utbildning. Se om något fastnade igår, o fördjupa oss lite idag. Kollar av gårdagen fram till 9 sedan ut till verkstaden 9-13 någongång, sedan lunch o rep.
Fredag är det sedan kunskapsprov.

Madde får åka med en kompis til ridningen idag, nästa vecka däremot har hon ingen skjuts. Så hon får väl missa då... veckan efter vet jag inte, hoppas på samma kompis. Hoppas bara hon kommer ihåg i eftermiddag att hon ska bli hämtad 15.00. Hon hade ju glömt att åka o dansa i torsdags, då jag ju åkt o jobbat kl 15.00. Jag tänkte inte på att påminna henne, trodde hon hade koll på själv vilken dag det var.

Starkt kaffe, nu är jag snart vaken, dags att sätta lite fart alltså. Se om man hinner med den därninga pendeln idag. D.S skulle oxå åka samma. Ska fixa med lite frukost till fikat oxå, åt ju lunch jättesent igår och frukost äter jag ju sällan, kaffe bara för det mesta.
Om man skulle åka Renault idag så den får lufta sig, passar ju bra att den står på pendelparkeringen o syns att den är till salu.
Har ju fortfarande inte tagit tag i saken.
Måste först o främst beställa tid för rengöring av säten. Sen en värderingstid, sen diskutera vidare vilken av de nya man ska välja, det fanns ju så många. Egentligen skulle jag ju viljat haft den nya redan om två veckor, men så fort hinner vi nog inte. Är glad om jag löst detta till efter sommaren.
Oj, dags att dra..

tick tack

Klockan tickar på och är lika mycket som vanligt. Granntjejen var inne o undrade om barnen var nöjda med strösslet. Mint, apelsin, grönt te, tuttifrutti, jordgubb, kanel dessa smarker var det vi fick. Jo´rå det blev glass direkt när jag kom hem, så åt vi när M. vä kom. Nja vi kunde inte riktigt vänta för han fick larm när han var nästan hemma o fick vända igen. Har sorterat en maskintvätt. och fixat naglarna. Tur att man inte jobbar så här jämt, hur skule man då hinna leva? 8-17 är inget för mig det känner jag det.
Nu är det verkligen hög tid att krypa ner. I natt ska jag då lyckas sova hela natten tror jag.
Ställa klockan 5 minuter tidigare? Kanske bäst, men jag vet ju vad som gick fel i morse.
5.24 Mån, Ons, fre nästa vecka lockar inte heller något alls. Va har jag gjort nu igen...?

Stupar

Dags att steka blodpudding o sen leta upp lappen jag skulle haft med mig i morse, gissar att jag stupar i säng sedan.
God Natt!

Första dagen

Vi började vid fikabordet med lite kaffe. Tjejerna hade frukost med sig. Pratade lite allmänt skitsnack.
När sedan cheferna behagade dyka upp, var första frågan om Projektor/kanon var införskaffad, det var det ju inte.
Slog oss ner i vår undervisningslokal o började bekanta oss med Y2:an. Vi kollade alla tre på D´s laptop i motljus. Var ju sådär bra bild.  Det är ju inte helt nytt för någon av oss, jag är ju bekant med innebiten, reset o sånt har man ju fått göra som tågvärd, då fordonet består av två motorvagnsdelar med en mellan vagn. De två motorvagnsdelarnas utrustning finns i varje del. Alltså motor a+b i A-ände och motor a +b i B-ände.   Mycket invecklat, för någon icke insatt gissar jag. Snurrar i alla fall i mitt huvud i kväll, apparatplacering har tjatats hela eftermiddagen.
Vi bröt kl 12.30, för att åka ner till Verkstaden o titta på ett fordon medan de fortfarande stod inne, vi hade mellan 9-13 på oss. Hann träffa fler gamla kollegor. En förare som skulle ha det tågsättet som vi var på, sedan kom även tågvärden, hon ska dessutom gå över.
For runt o letade lunchställen vid 14tiden. Inte så lätt då de flesta slutat med lunch så dags. Å är dessutom laktosintolerant, så vi kunde ju inte äta vart som helst heller, som tur var hade hon själv koll på vilka ställen som funkade och inte. Kan inte vara lätt det där.
Hittade i a f tillslut ett ställe som hade buffé till kl 15. Lasagne + kåldolmar + pasta, blev mest sallad för min del.
Glad nyhet var att vi blir bjudna på lunch under utbildningstiden!!! Vi tre sa ju det på skoj på infomötet. De tog oss på allvar, gött för oss, då vi är de som har längst utbildning. De som redan kan fordonet o så, börjar ju först 15/6.
Repeterade dagen när vi kom tillbaka.
Fler kollegor dök upp, bla min handledare. Hon såg mig nog inte direkt när hon flög in. Det gick dock upp ett ljus efter ett tag att det var jag som stod där. Hon utbildar i säo o undrade om det var säo eller BVf som skulle användas. Var alltså helt inne i sitt. SJ personalen får ju denna utbildning nu innan de går över för att allt ska vara tipptopp vid övertagandet.
Uniformsdiskussion blev det oxå innan jag for hem.
Vad ska vi ha nästa vecka? Vi är inte SJ anställda? Vi får inte ha Veolias än? Men vi ska vara prydliga... Vara ute på tågen hela veckan.  I mina kläder o skita ner eller vad?
Letar väl fram några gamla SJ skjortor o byxor ur någon kasse på vinden, finns nog något som går att använda, Om det går att få slätt igen vill säga, de andra som slutade på SJ igår hade ju lämnat in allt...
När byttes uniformen ut senast? Har jag en gammal variant? De ska ju byta nu igen i maj om jag fattat rätt, vi ska vara på tågen efter deras uniformsbyte oxå och övningsköra. Kan vi fortfarande gå i gamla? De som slutar 14/6 får inte heller ut nya, vad ska de ha sista veckan? Kul att de byter 2 v för tidigt. Hade kanske varit smartare att byta i tidtabellsskiftet?


Ingen pendel

Ok, Låtarna med tåg anknytning i natt var ju rätt så onödiga. Visste väl innerst inne att det inte skulle funka.
Studsade upp 06.05. Pendeln skulle avgå 7.28. I god tid alltså, tar ca 10 min till stationen. Lite gångtid + parkering. Räknade med att åka 07.05. Alltså en timma på mig. Kaffet först, allra viktigast. Tur var väl det. För sen när jag väl kliver in i badrummet är jag fast. Hårborttagningscreme på benen... Shampoo + inpackning, snabbmask, o shit klockan är 7!!!. Hoppade i lite kläder, kaffe i termomugg o iväg. 07.06.
Letade lite efter gruppvalslappen, hade jag inte gjort det så hade jag nog hunnit, men nu var det som det var, letade utan att hitta lappen. Missade pendeln. Rullade järnvägsgatan fram parallelt med pendeln. Ingen idé att ens försöka spirnga alltså. Det är ju då kruxet med mig, jag måste nog köra själv för att hinna med.
Kunde ju i detta läge ställt bilen gått o tagit nästa pendel 20 min senare. Komma 15 min försent redan första dagen- nej tack. Gasade på vidare istället.
Landade vid jobbet 07.52, ca 4 min efter pendeln alltså. Kom samtidigt som D.S. vår lärare. Han hade ju oxå åkt från Mjölby, i bil,  bra kommunikation. Vi var först på plats! Tjejerna Å + H kom strax efter, cheferna droppade in vid 8.30 -9.00.

Järnvägsskolan


Finns rätt många inlägg med namnet Järnvägsskolan presenterar med många under kategorier.
Undra vem som ligger bakom dessa, tror inte de stora bolagen är så glada över till taget.
Men rätt kuliga grejer endel.

Hittade även den


Den fanns ju oxå på Youtube så klart.

Elizabeth CottonKunde inte låta bli denna, när ämnet ändå kom upp, vill ju inte på något sett vara partisk.
Håller inte med att Freight train är så snabbt.
Mer känd i versionen
Sj Sj gamle vän... antar jag. Till SJ tror jag den heter, Jeja Sundström?

Morning Train


Hittade mer musik i ämnet, m a o har fortfarande inte somnat, hur gör man?
Aha, börja med att ligga ner i sängen o blunda, precis som jag sa til Madde för 3 timmar sedan.

Åka pendeltågÅ jo, körkortet är kvar. Blir ändå pendeln imorgon bitti, om jag bara vaknar i tid, då jag vaknat som vanligt. Så här dags ska man sova. Antar att nervositet har med saken att göra. Har väl egentligen ingenting att vara nervös för. Känner ju de flesta. Samma psf som förr. Chefen har varit kollega. Läraren för veckan har jag känt sedan han gick i femman o jag i 6:an. Tjejerna på samma utbildning har jag träffat en gång bara. Sist på infoträffen. Vet vart jag ska, hittar lätt. Kommer in, eget passerkort. Det finns inget att vara nervös för. Så om man skulle kunna sova nu då.

Klädproblem

Efter att ha torkat lite fönsterbläck så tog jag fram hinken o tomteskuret igen och gav mig på fönstren.
Lika randiga som vanlig blev de. Renare än innan hoppas jag i a f. Går just nu att se ut genom dem.
Hade lite tur när jag gjort de tre på kortsidan + två av dörrarna, så kom pappa. Han fick ta över, han gjorde tre dörrar.
M. startade grillen o jag fixade kvällsmat medan mamma o pappa spelade brännboll med barnen. De for efter maten. Jag gjorde ytterligare tre dörrar, men bara utsidan.
Pratade med granntjejen o tiggde mig till lite strössel. Hon jobar på ASM i Mjölby, där man tillverkar strössel o topping till glass. Medan vi pratade blev det kväll o kyligare, var rätt blöt vid det laget. Dags att ge upp för dagen.

Barnen är nattklara, Madde ville ha mer och äta, bäst att ge henne nu då. Läsning på schemat.

Sedan ska väl jag fundera ut något att ta på mig oxå, undra om vi bara ska ha teori eller ut något. Hm.
Är ju van att hoppa i en uniform när man ska till jobbet, nu blir det ju 6 veckor utan. Ska det vara varmt ett tag nu? Hoppas! Det förenklar ju saken.
Skor var ju ett annat problem, undrar fortfarande vad vi ska göra? Om jag det visst kunde jag ju anpassa. Åker jag bil kan jag slänga i ett ombyte. Jag släpar inte ett extra par på tåget.
Det här är det fordon jag ska lära mig kommande två veckor.

Cykling

Blev ingen promend förrut. L. tyckte vi skulle cykla istället.
Min cykel har som vanligt ingen luft. Då jag har en racerbike, med specialventiler som inte går att pumpa hemma.
Så jag lånade Linus cykel. Aj, aj, aj. hoppas inte vi ska göra något annat än att sitta still o ha teori imorgon, klättra upp på kustpilen utan perrong- helst inte.
Nu tror ni då att vi åkt flera mil, men vi kom 2,5 km, till Ekeby. Stannade o pratade med Maddes skjuts till ridningen på tisdag o bestämde att hon skulle hämta kl 15.00. Madde var med, hon kom på efterkälken på bortväg, jag undrade varför. På hemväg bytte vi cyklar hon o jag, så nu vet jag varför, hon hade ju knappt någon luft i däcken. Så nu var det jag som kom på efterkälken. Helt slut när vi väl kom hem. Blev lite kaffe för att ladda batterierna igen.
M. hade spikat/skruvat färdigt panelen. Skulle sedan torka av matbordet på altanen, började torka fönsterbläck, o lite här o var.
Jo, jag hade hjälm. Skulle aldrig falla mig in att cykla utan, i a f inte i sällskap med mina barn.

Promenad

Har inte kommit längre än till Blogg idag. Dags att sätta fart alltså. L. ringde just så det får bli en promenad. 
 

Knepiga länkar + tävling

Kollade nu på Östgötatrafikenshemsida. På deras länksida. Hittar inte Veolia alls, trots att de är de som kör bussarna i Linköping också. Resplus och tidtabeller.com finns. Är jag blind lr?
Om man sedan väljer att gå in på Kustpilenssida. Som väl egentligen är SJ´s koncept?! Väljer man där länken biljettbokning. Ta da! Så hamnar man på Veolias, bokatågsajt. Eftersom Veolia från och med 15 Juni bemannar tågen.

På bokatåg kan man för övigt finna en tävling. En resa med Lapplandståget. Jag är ju anställd på bolaget imorgon så det är väl knappast någon idé att jag tävlar.


Buss?!

Att åka buss härifrån var inte lätt.
Om jag ska vara på jobbet till 08.00 imorgon, måste jag åka 6.23! 40 minuters väntetid mellan buss o pendel. Skulle inte tro det.
Åker jag 7.21 kommer jag 10 minuter för sent. Inte läge riktigt första dagen väl?
Alltså får det bli bil, eller en bit i a f.

Slutar vi 16 så går pendeln 16.30 om jag ska åka hela vägen, alt 15.50.
Åker jag bil in till My, så kan jag åka 16.10. Så var det avgjort.

Kort då, Månadskort går fet bort. 880 kr för att åka 10 dagar, om ens det. O sen vara borta i en vecka o så åka  fem dagar igen. Sen vet jag ju inte hur veckan efter ser ut.

Lurar i stället på 15-kort. 15 valfria 20 timmars perioder som man har 60 dagar på sig att förbruka.
830 kr. Alternativt bara värdekort. 52.5 per resa = 115kr per dag
Ska ju åka 10 +3 dagar vad jag vet. Risken är ju om jag köper 15 kort att jag ändå väljer bil, så himla bekvämt ju.
10 mil * 13 kr bara bensin = 130 kr i bara bensin, om dagen.
 Nu blir det två mil bil + pendel.
7.28 o16.10, samma som alla andra gissar jag. Behöver ju bara åka dessa under utbildningstiden sedan blir det ju variation.

Sista!

Var sista dagen på jobbet igår som bekant. Gick väl så där. Visste ju redan från början att man aldrig ska göra "sista" av något. Fråga lillebror, han slet av sin muskel, sista åket i Branäs nyår 97-98. Sådana saker händer alltid sista. Sista dagen innan semster är oxå en sådan dag allting händer.

Var sen till Malmö, pga, dålig broms, så jag bara fick hålla 80 km/h. Kom fram 8 minuter innan jag skulle börja igen. I detta läge har man ju rätt till rast, men att gå in o sätta sig kl 2 på natten blir man ju bara trött av. Så jag letade upp min T44 o klargjorde. Fick åka fram för vändning, men där tog det stopp. Jag skulle över vall, där man just höll på o släppte vagnar. Väntade, väntade o väntade. Tillslut gav de upp o släppte fram mig mellan. Kunde bromsprova och avgå ca 5 min sent. Allt flöt på bra o landade tillslut i Helsingborg. Taxi till hotellet. 
 

Där upprepade sig historien sedan förra gången. Ringde på, ringde igen o igen o igen. Hängde tillslut på ringklockan. Tillslut kom nattportiern o öppnade. Han hade varit i köket o fixat med frukost åt Personalen på det andra stora bolaget, som kör tåg med fönster.  Deras frukost var alltså viktigare än att jag fick sova?! Väl inne, hade nattportiern ingen bokning på mig. Äh, trodde liksom den var stående. Han hade plockat bort den, bla bla, lyssnade bara på ett öra. Så han var tvungen att boka om, pill, pill med datorn i 10 minuter, innan jag fick nyckel.
Sov innan jag lade huvudet på kudden. Klockan var över 5.

Sov ända till kl 10.00. Nej, inte brandlarmet denna gång, men byggarbetarna var på plats. Dunk, dunk, hammare, lite sågning o så bilande. Jag lovar, sängen hoppade!
Gick ner o förbi receptionen, samma tant som sist.
 Hon sa bara:
 -Åh nej, vaknade du?
 Nickade fint mot henne o log,
-Jag gjorde visst det.
-Vad gör vi nu då? Jag har inget annat rum heller...
-Jag äter frukost o ska sedan göra ett försök att sova igen, sa jag.


Gick upp på rummet efter frukost o de bilade fortfarande, var visst 80 centimeters väggar som skulle bort, för att ge plats åt ny konferens + relaxavdelning. Klart i Oktober.
Ringde upp transportledningen o pratade med F.J. Han hörde knappt vad jag sa. Han förstod att jag inte kunde sova i detta oväsen. Undrade om jag inte kunde be att få byta rum o få ett högre upp. Då var klockan 11 o jag skulle gå mot tåget 13. Kändes som om det inte var någon stor idé. Solen sken o det lockade mer att gå ut just då.
Packade ihop grejerna o gick ner til receptionen. Tanten där avslutade just ett samtal, o meddelade att  jag kunde nu få ett annat rum. Hon hade precis pratat med sin chef. Valde då själv att gå ut istället, säkert jättedumt, men att sova en timma till hade nog bara gjort mig mer trött just då, blir ju lätt mosig av en timma så där. Så 11.30-13.00 knallade jag runt i Helsingborg och njöt istället. Sista chansen att gå på den stan.
Tog sedan ett tidigare tåg till Malmö, tror de som går 08 är snabbtåg, har fått för mig det i a f, de tar 40 min istället för 60? Stannar nog på färre ställen. Väl i Malmö fick det bli en sväng på stan där också.13.50- 15.20. Beställde sedan en taxi ut till jobbet. Faxen hade krånglat till sig på taxibolaget, så den kom inte, fick ringa igen, då hade jag väntat i 20 minuter.
Måttligt road, lätt stressad, då jag borde åkt tidigare.
När jag kom ut till Bangården var tåget lite sent tack o lov. Mult utan spänning, då det inte finns personal där så dags. Jippi! Snodde runt ett antal varv o klargjorde. Ut o bromsprovade. Iväg, I TID!
Slapp stanna för förbigång så jag var tidig hem. In på jobbet o for runt lite där med o dumpade en massa grejer.
 Satte mig sedan i bilen vid 20.45 o for hemåt, mot min arbetslöshet.

Förälskad.


I denna söta klänning från 365sunshine!
Pris 599kr.
Måste bara hitta en anledning och ett tillfälle att använda den först. Dopet är ju ett förslag.
Ärtan har ju rosa band o brodyr i klänningen, så visst är det ett rosa dop.
Har så många klänningar, så jag kan bara inte köpa en ny.


Arbetslös!

image115

Lämnade igår in grejerna på gamla jobbet och gick hem vid 20.45.
Idag är man alltså arbetslös. Okej, imorgon har jag ju jobb igen då.
Har ju inte varit arbetslös någonsin på riktigt. Jo, ett par månader medan jag väntade Linus.
Tänker idag bara njuta av min arbetslöshet, som inte är detsamma som sysslolös precis. Har tagit datorn med ut.
En stolsdyna som tak för att se. Kollar när M. spikar panel på inglasningen. Sånt där småfix som aldrig blivit av. Skulle tro att inglasningen är 20 år gammal.
Ska bli träpersienner istället för gardin är tanken, behöver då något att fästa dessa vid.

Skulle ju packa ner gamla uniformen oxå, och kolla tågtider till imorgon.  Så visst finns det att göra om man vill.

Hinner inte

Hinner just nu inte blogga så mycket. Ska uppdatera bättre vid ett senare tillfälle.

Valborg- Madde o jag drog till Skänninge, Linus som tjatat värst blev hemma, då han fick ett krav att städa sitt rum innan, blev han sur.
Madde hittade sina kompisar där, så tre tjejer på 11 år på egen hand, wow. Det var nervöst. Jag hängde på A-L o Peter + ngn bekant till dem. Plötsligt dök två av tjejerna upp men inte den tredje. De två som kom var de som hade mobiler, vilket inte den tredje hade. Shit va vi letade, så mycket folk som där är o så mörkt. Tänkte just gå fram till scenen o be att de efterlyste henne när vi fick syn på henne i en kö.
Vaddå tyckte hon. Jag är inte borttappad, jag är ju här. Suck. Tur att inte hon fick panik i a f. Men det kanske hade gått fortare att hitta henne då, för folk hade fattat vem vi letade efter.

Hittade en gymnasieklasskompis på väg mot bilen, bjöd över dem om deras schema tilllät på söndag. Vi skulle höras...

Gårdagen användes till Sömn. Eftersom kl var 23 när Madde o jag kom hem sov vi till 10. Det gjorde de andra två oxå fast de inte hade varit ute o rännt.
Städade o plockade en massa, innan det var dags att ge sig av till jobbet.
Regn o tråk väder, så det var inte så tungt att behöva ge sig iväg.
Passade på att utnyttja en kollega som sällskap, då det inte var så väldans mycket att göra på jobbet en dag som denna. Han fick följa med mig o hänga i o bromsprova, så vi kunde prata lite skit medan vi väntade.
Blev lite senare hem än vad jag tänkt mig, då någon framför mig fick lite problem, det blir halt i regnet.
Sov länge idag oxå, så var det dygnet felvänt-
Tog två timmar innan vi kom iväg men tillsist gick det att få med båda barnen att handla. For till City Gross, handlar ju inte allt för ofta där längre, men det kanske blir nu om man passerar varje dag. Fyllt upp frysen med diverse färdigrätter, så M + jag kan ta med till jobb + Madde har något efter skolan.
Har klippt håret på Madde o färgat svart igen i eftermiddag. Solade medan detta verkade.
Gjort deg till Langos som vi nu ska fritera.
Sen är det dags att ge sig av på sista turen. Håll alla tummar för att det går bra. Har ju gått så bra hittills så det vore väl attan om inte sista kunde gå lika bra.
Malmö- Helsingborg väntar. Utan brandlarm denna gång tack.
Sätt Fart!!!!

RSS 2.0