Olika

Så olika arbetsdagarna ser ut. Det är ju det som är charmen med jobbet antar jag.
Uppe vid 6.15 i morse. Blev ju lite sent dagen innan då vi hade debriefing på hotellrummet på kvällskvisten.
Gyrosen från kvällen innan stod mig fortfarande upp i halsen. Gjorde ett försök med lite bacon o äggröra o en våffla.
Var nere i god tid till tåget. Pannan hade lyckats stanna igen så halva kallt o halva varmt, men det är nog en vanesak...
Fick igång pannan i a f. O resten funkade oxå så bra så. Höll tiden hela vägen hem o fick hjälp vid in växling. Så ska det vara. Hann med pendeln hem. Handlade lite på hemväg. Väl hemma väntade gäster. Lillebror med fru o barn. Vi bjöds på gormet middag av gubben, Pulvermos o ungsstekt falukorv. Medan vi dukade undan o fixade fika fick jag nya vinterdäcken på bilen, Tack M.
Lite glögg  o pepparkakor med brieost, med karamelliserade valnötter på, till fika.
Upp på vinden o hämta lite overalller som barnen deras kunde ha att leka i. Jag har ju spart en hel del från mina barn, även om en del är utportionerat. De for vid 15.30 då A-L skulle in till Linköping o umgås med sitt tjejgäng.
Gjorde ett litet försök att städa upp på Linus rum så det gick att ta sig in. Fick ihop till en maskin tvätt i a f. Sedan däckade jag i soffan. Vaknade någon timma senare då maskinen var klar att flyttas över i tumlaren.
När jag sedan piggnat till var det nästas tur att sova i soffan. Han hade ju varit på fest hos grannen kvällen innan så huvudet har varit tungt idag.
Kollade på Stjärnor på is, eftersom det inga dansband var idag. MGP gick inte att se, vi kikade lite i reklampausen, men fy så hemskt.
Nu ska jag oxå gå o sova, för imorgon är det en ny arbetsdag.
12.16 Åker först ett varv på Kalmar o sedan till Västervik för att sova o sedan på måndag bara upp från Vk o slutar.
ÄR Tanken i alla fall....

Sattyg!

I min värld är Y1 ett sattyg. Jobbade igår. Eller försökte i alla fall. Kom bara till Infarten i Falerum. Där tog det stopp.
Lämnade Linköping i tid. Vid Infarten till Åtvidaberg, fick jag balisfel o nödbroms. Samtidigt passade dragkraften på att försvinna??? Rullade in till plattform. Hade några minuter på mig att felsöka o ringa. Lyckades få ur den motor som krånglade ur drivlinan men hade den fortfarande igång för generator o kompressorns skull. Testa att rulla lite. Fick då ATC fel. Startade om den. Skrev in mig på nytt i radioblocken o gav mig av.
Kom utan för Åtvid. I första backen upp, nästa ATCfel. Provade ny omstart. Gick inte. Tog kontakt med TKL o TK.
TKL hade ett mötande godståg i Falerum o ville att jag skulle ta mig dit så fortsatte framåt. i 30 km/h. Det gick inte fortare än så!!! 1 motor av två som drev. Väldigt slö maskin alt något mer fel???
För att passera in på stationen var jag tvungen att stanna till o inhämta tillstånd. Allt var klart o jag skulle köra in. Då dog andra motorn oxå. Antagligen för att generatorn inte laddade batterierna. Det blev en evakuering där ifrån istället för Överumsbruk som vi hade tänkt oss att komma till för att vända, ja helst hade vi ju velat åka till Västervik men så långt var ju bara att inse att vi inte skulle komma. Bussen fick snabbt omdirigeras till Falerum istället. Fick av allt folk, en sur gubbe annars gick allt väldigt bra. Tågvärden kom tillbaka o vi satt i mörkret o kucklílurade med varsinn ficklampa i någon timma.
Första förslaget på hjälplok jag fick av tkl var det godtåg som stod framför mig. Funderade på hur det skulle gå till då stationen bara har två spår?? Jag gick fram o pratade med föraren på detta o vi var helt överens om att det var helgalet o skulle inte hjälpa ett dugg. Så M.L fick ställa in sitt tåg o komma ner med nästa Y1 o hämta denna. Vi hjälptes åt att hänga i o köra in på stationen, så godståget fick köra före. Sedan fick vi växla över till andra spåret så nästa Y1 kunde komma in för möte. Medan vi höll på med detta tickade klockan på bra. Jag skulle sedan köra nästa tåg 19.15. Så Taxi beställdes åt mig så jag skulle komma snabbt till Linköping. Gick o väntade på taxi som aldrig dök upp. Ringde o den var på väg... När den väl kom visade det sig att föraren i denna bil hade slutat för dagen o tänkte kliva av sitt skift. Han ringde några samtal o fixade fram en annan förare. Sedan släppte han av oss vid vägkanten någonstans där jag aldrig skulle hittat hem ifrån. Efter några minuter kom nästa taxi. Nu började det brinna i knutarna.
19.15 avg. 2 mil kvar o klockan var 19.00. Kan gå, beroende på trafik o trafikljus i Linköping. Samtal i taxin från TK som ber mig invänta resenärer frånt sent X 19.17, ha ha tack där fick vi just två minuter x-tra.
Tack o lov stod tåget vid  plattform igång o klart att köra, resenärerna ombord o informerade om läget.
Taxin bromsade in vid tåget samtidigt som baken på x:et försvann, klockan var 19.17!
Hann säga två ord till dem som stod där o väntade tålmodigt, tack för hjälpen!!!!
Har nog aldrig varit så behagligt att sätta sig i en Y2, som fungerade!!!
Innan vi fick åka rullade M.L in med skrotet vi lämnat honom med i Falerum. Taxi 1000kr åt h..e, lätt att vara efterklok, inte mitt beslut. Kom iväg 7 minuter sent.
I Bma  var vi ikapp tiden, när vi ombads invänta en sen buss, så i slutändan blev vi ändå sena.
MAT!!! var vår tanke när vi landade i Kalmar o hade varit igång sedan 14, nu var klockan 22.30.
Matstället närmast, fort! Nä hä, de tog inte kort! Nertill bankomaten o sedan matstället igen, nu kö.
Landade på hotellrummet strax efter 23. Åt ihop K.A o jag o gick igenom dagen. Vad vi gjort bra o dåligt o vad vi kan förbättra.
Roligt har vi haft i alla fall. Alltså, det hjälper ju ingenting att bli arg i sådana här lägen, ingen rår för det. Så vi har bara skrattat.
Okej skrattade inte så värst när jag gick från den hytt jag körde i, till den ändan av tåget alla maskiner, knappar o sånt sitter i, för 10e gången för att återställa o omstarta ATC(dator) o motor. 37 förväntansfulla resenärer fast på en Y1a i skogen i mörkret.

Just d!

Kom just på att vi faktiskt har bröllopsdag idag!
För 9år sedan gifte vi oss i Rådhuset i Trosa
. Bara barnen o våra föräldrar var närvarande.
Spelade en skiva med Bästa Ingela. De andra trajade nervöst o spanade ut o ville dra ut på starten in i det längsta.
Gick inte vänta hur länge som helst då vi sedan skulle på kryssning.
När vi sedan kom ut på torget, fullt med folk då det var 1:a advent o julmarknad, kom hon!

Denna sång sjöng hon acapella inför en massa Trosabor.

Vi for sedan iväg mot båten. Vikingline till Helsingfors. Åt a la carte. Dansade brudvals på ett gungigt dansgolv. Dock inget mot vad hemvägen skulle bli.
Ett kallt helsingfors mötte oss dagen efter, det blåste upp till storm.
Tillbaka till båten tidigt. Kröp ner i poolen. Smörgåsbord skulle det bli lite senare. Det gungade så dant även inom Helsingfors hamn så vi ifrågasatte om vi överhuvudtaget skulle åka.
Smörgåsbord vet jag inte om någon åt, det gick nästan inte. Vi gick mot vågorna o maten serverades i fören så man såg hur vi lyfte o hörde sedan dunk dunk när man slog i igen. Spyorna var överallt. Satte oss längst bak där man kände minst, musiken var hög så man slapp lyssna. Så otäckt.
Vi kom hem igen dock 4 timmar försenade.

Bättre

Jag mår lite bättre idag. Ingen feber, ingen yrsel o inget tryck. Lite molande magvärk, men den får nog följa med till Västervik o sedan till Kalmar. Tågvärden som var planerad sviker, buhu. Jag har dock fullförståelse denna gång. Lycka till på testerna på måndag, fler lokförare behövs!
Tänker ev ta pendeln in. Frågan är vilken? Börjar 13.13. Kan alltså eg åka 12.50, men det blir tajt. Hinner inte ner o ta ut order o upp till 13.33 när jag ska vara behjälplig vid växling. Kan ta ut order hemma, åka 13.10 o vara behjälplig, starta fordon som ska så vid plattform o sedan gå ner en sväng. Men vad händer om pendeln då är sen? Skulle nog eg behöva åka ännu tidigare istället. Lovade Linus en ny gitarrsträng från JAM.
Mobilen på laddning, duschen o iväg.

38,4

I feber. Inte konstigt att man mått konstigt idag.
5 Fönster av 42 blev putsade.
 Ljusstakar o gardiner framåt i a f.
Yr i huvudet, tryck över bröstet, ont på vänster sida av magen långt ner mot ljumsken. Ligger med knäna uppdragna vid hakan o mår jätte illa. Ont i varenda led o muskel.
Lågt blodtryck i vanliga fall, kan detta påverka?
Buhu, vill inte bli sjuk igen. Har ju varit ledig två dagar nu, o så har jobbhelg. Tänk vad man kan ställa till det. Ska känna efter imorgon bitti o se hur det är då. Börjar ju inte förrens lunch.

Dans

Nu på lördag 2008-11-29 - Tranås, Folkets Park.
Casanovas.

o i  Linköping samma kväll: Wahlströms

Lördagen den 6.e December bjuder Wahlströms upp till dans i Huskvarna Parken
Tid: 21-01
Pris:150:-
Men det blir nog hemmakvällar i soffan.

en längd

En gardinlängd har kommit upp.
Somnade ju om imorse, efter att de andra åkt. Nu har jag strykit dessa gardiner. Satt upp en o konstaterat att det inte ser klokt ut, Vad göra?
Vi har ju höjt gardinstången 15 cm sedan förra året. Vad händer då, jo gardinen blir för kort. Tada!
Dessutom har jag bara två paneler till köket. Resten då? Grå paneler. De i köket är svarta med vita hjärtan o silver/grå snöstjärnor o blad mönster. Så visst skulle det funka, det skär sig inte i a f.
Hade ju varit kul med lika hela vägen igen.
Var gör man sedan av alla blommor som står i fönstren nu? Ska ju få plats med 4 st ljusstakar.
Ska man orka putsa fönstren oxå kanske?
Bara att ta tag i det igen alltså.
Jobbar ju imorgon, så det behöver liksom bli klart nu.
DHL ringde för en stund sedan o ville komma med mina däck imorgon mellan 11-13. Precis då jag åker till jobbet.
De får lov att leverera till Bolaget ist.
Jobbar
13.13 fre - 11.13 lör
12.21 sön-08.49 mån
Ledig tisdag
13.13 ons- 9.18 tors
7.17 - 16.12 fre

Julbord med släkten lördag 6/12

Bakdag

Tisdagen bjöd på tidighemgång. Hann med pendeln vid 14.30 kunde ringa mamma o säga att hon kunde fortsätta arbeta. In till M på jobbet o lånade hans bil. Hem o hämtade Madde iväg tilll stallet. Teori, tack. Det innebar att jag kunde åka från o tanka som tack för lånet av bilen då det var hel tomt. Handla.  Prata lite skit till på bolaget.
Iväg o hämtade Madde igen. Hem med henne, hämtade Linus, iväg med honom på UG. Stannade så länge att jag såg att de föräldrar som lovat ställa upp denna gång kom. Sedan kunde jag åka hem. Väl hemma stod E. här o såg vilsen ut. Frågade om jag kunde följa honom till UG. Nej då skjutsar jag hellre ner dig, svarade lata jag. Vet mamma var du är då?
Nja det var väl lite si o så med det. Ringde upp L o meddelade att jag nu skjutsade hennes barn till Ug o kollade när han skulle hem.
Sedan blev det kväller för mig. Tack till Elin o sambo som skjutsade hem gubben. Jag är mkt tacksam för att jag slapp åka en gång till.

Vaknade sent imorse då barnen har haft studiedag.
Satte Saffransdegen. Fixade till pepparkaksdegen jag påbörjat kvällen innan. Linus hade valt ut två recept på kakor han skulle baka, en av dessa sorter var förberedda sedan dagen innan.
Så han bakade ut o fixade sitt medan saffransdegen jäste.
Madde o jag snurrade Lussekatter för glatta livet sedan. 
När dessa var klara fixade vi oss lite pannkakor o raggmunk.
Mormor ringde o gav mig ledigt imorgon, skönt då hinner jag kanske få upp julgardinerna istället.
Burkar, infrysnig. Städning o plock följde på det.
Helt slut däckade jag framför TV´n i fem minuter innan det var dags att förbereda kvällsmat.
Lövbiff o pommes, brukar ju försöka undvika sånt på vardagar men det går snabbt o de flesta äter.
Iväg på dansen sedan. Gick inget vidare. Nästa onsdag har jag lovat o jobba så då blir det ingen dans.Min egen ordinarie tur, som var utlagd på en av skubbarna. Han blev tvungen att närvara på en konferens idag så hans arbetsperiod skulle blivit 14 dagar. Vilket inte är rimligt, så jag tar min egen tur ist.
Lönekontoret har fortfarande inte fattat hur hon ska göra för att få lönen till 85 % jämt fördelat ist för som nu dra de dagar jag är borta. Så det kvittar ju.
Hoppas jag har en tillgodo hos psf ist.

Semester valet ser ju ut att bli kul oxå. Sist att välja!
Så jag kan nog räkna med v 22, 23, 24, 25
V 23 Mån-Ons hade jag ju redan lagt in om så det är väl ok. Men sommaren blir otroligt lång o året efter till semester nästa gång blir ännu längre, då jag helst väljer augusti eg.
Så den där birka kryssningen lockar ännu mer nu.
V. 5 lutar det åt. ons? Fast helst tors, bättre orkester ju... Casanovas.
Jag har presentkort på resa för 4 personer nu o ev ett till på väg.

Saknas

Någon mat blev det aldrig igår. Jag skottade till 18.45. Gick in o slog mig ner o pustade ut. M kom hem o satte sig bredvid o där satt vi båda två. Tillslut blev det dags att dra till dansen.,
Linus fick lov att äta pizzarester från gårdagen, tror inte han var så ledsen för detta.
När Madde o jag kom till dansen var där bara ett par till, så vi körde igenom en gång för att inte ha åkt i onödan.
Hem o spanade ytterliggare en gång på nya 90210. Såg det i fredags natt oxå.
Slocknade hos Madde. Vaknade vid 4.40 igen o kom på att jag skulle ha intyg från all utbildning jag har med mig idag.
Bara upp o leta. hittade nästan hälften....

Lokförarexaminationen
RC 3/6 Bangårdsutb(Fordonsförflyttare)
X2 Bangård
T44
T44 radio
RC radio
Ky- handledare

Var väl de som fanns.
Var 17 har jag gjort av resten?
Saknas gör alla
RC 2+3+4
mer?

Snö

Det dröjer inte till Mars innan vi är insnöade. Det räckte med det som kommit idag. Så nu ska jag gå ut o få undan lite så man tar sig in.
Plogbilen var just förbi så nu går det lite lättare. Madde hade gjort en gång för att ta sig till brevlådan.
Det var dock första gången sedan i fredags de plogade här. Inte ens stora vägarna är ju snöfria.

Mat o sedan dans oxå var det så dags att sätta fart.

Min sista stund

trodde jag var kommen på bussen hem. Så fort han körde i backen.Trodde sedan att vi skulle få putta på uppför efter att ha stannat vid Stationen.
Tog alltså bussen 8.18 imorse. Betalade med värdekort o köpte mig sedan ett 15-kort på pendeln.
Gick fram o diskuterade frågan från igår med den föraren för att få en klarare syn på det hela.
Om jag där eller när jag betalade kortet lade ifrån mig mina glasögon vet jag inte. Borta är de i a f.
Var tillbaka vid pendeln 2 tim senare när den passerade igen, inkenting. Fick nr till föraren, nope hade inget sett.
Jag säger bara, min hjärna är överbelastad!
Var gjorde jag av dem? Tappade jag ner dem vid perrong. Nope, Spanat, i o f s hade det ju hunnit snöa endel o passera lite folk och tåg mellan 9 då jag klev av o till lunch vid 13. Hittegods hade stängt när jag gick hem.
Så nu får ett bli linser ett tag igen då. Bara att inse att jag inte kan hålla reda på saker.

 Säon gick som jag skrev i föregående inlägg, men absolut inte i klass med hur det vanligtvis går.
Alltså det är ju inga kunskapshål direkt utan mer, rabbla 5 saker, så kommer jag på 4.
Beskriv frågorna på sex poäng, så kommer man på 3 saker, missar sånt som är självklart när man gör det men inte att få ner det på papper. Där vinner ju datatesterna lätt.

Efter genomgång av provet kom begreppsförklaringar på JTF.
Ex sånt här:
driftplatsett från linjen avgränsat område av banan som kan övervakas av tågklarerare mer detaljerat än vad som krävs för linjen.
driftplatsdelavgränsad del av en driftplats. Uppdelningen av en driftplats i driftplatsdelar förekommer i regel bara där det finns trafiktekniska behov av att dela upp driftplatsen i flera namngivna delar.
driftplatsgränsgräns mellan en driftplats och linjen. Kan även utgöra gränsen mellan två driftplatser som gränsar direkt till varandra. Driftplatsgränsen mot linjen går omedelbart utanför infartssignalen eller motsvarande signaltavla.
Endel har ju läckt ut innan så man hade ju en aning. Men visst snurrar det i skallen.
För oinvigda:

Nya ord på saker som man redan har ett annat ord för.
EX:
Idag kallar vi detta för bil
men imorgon ska ni kalla det för motoråkdon
osv.

Säo

Det gick men inte mer än så. Tack för att vi diskuterade frågn igår så att jag läste ett x-tra varv. Givetvis ATC som gäller om sådan finnas. Frågan var dock ställd hur man agerar utan ATC.
Nu ska jag ta pendeln hem igen.

Sömn?

Fyra timmars sömn, klarar man dagen på det?
Sitta still i en bänk o lyssna, hua. Tur att vi får röra på oss lite till kvällen sedan.
Igår kväll dök mor & far upp, med pizza. Helt underbart. När man står där o funderar på vad man ska hitta på som barnen äter, så ringer mor o frågar vilken sorts pizza vi vill ha. En liter mjölk hade de oxå med, så nu kan barnen tom få frukost!
Jag har ju inte varit utanför dörren knappt sedan i fredags, så då tar sånt slut.

Något som inte tar slut är, snöandet. Måste man ta bort snön från garageuppfarten? Kommer detta att försvinna eller ska det ligga till Mars? För om det ska ligga kvar o hela tiden kommer mer, då kommer vi få problem med att komma ut genom dörren tillslut.

Kaffet klart, diskmaskinen urplockad, Sista maskinen tvätt i tumlaren ska sorteras.
Sedan är det dags att åka mot Lp, på något vis.

Spinner

Ja katten (Cody) på mitt öra spinner, så nu har jag snurrat runt i de obligatoriska 30 min. Barnen har ia f somnat denna gång. Värre är det med mig.
Spanar givetvis in läget i världen.
Vill absolut inte köra bil imorgon!
Så pendeln får det bli!
Frågan är väl bara om jag ska hinna till Bx 07.58 lr ta min egen bil till My till 8.28?
Lr Bussen 8.18 o ett senare tåg? Det återstår att se. Kommer ju hem fortast, nästan en timma tidigare om jag tar bilen en bit. Är det värt det?

Supermysigt med snö, men inte här och inte nu.
Jag var liksom inte klar med hösten. Löven fick bli kvar på gräsmattan o alla grejer är väl fortfarande ute. Vattenslangar o sånt. Ingen har ju orkat ta tag i sånt.
Trodde jag skulle orka tvätta min bil en dag, men nä det finns ingen kraft kvar.
Jag kommer inte utanför dörren.
Hösten suger verkligen musten ur en.
Så visst blir det bra så här med lite härlig snö. Sakerna som blev kvar ute kan man ju köpa nytt av.

Däremot hittade jag ett par stövlar från förra året på vinden förut. Putsade upp dem o de bliv helt klart godkända. Nya klackar/sulor under klackarna ska nog fixas bara. Så nu behöver jag inte leta sådana mer. Har ju letat men alla är förstora, dvs för vida i skaften alt för långa. Köpte på barnavdelningen på skopunkten till jobbet, för där ska det ju inte vara klack på stövlarna. Privat däremot vill jag ju gärnaha en liten klack, tack. Enda sättet för mig att komma upp mig lite här i världen.
En manlig kollega sa häromdagen, oj,är du såå liten.
Ja, jo, jag blev sån.
Alltså har du varit det hela tiden?
Äh, ja.
Insåg att vi nog bara jobbat ihop så länge jag har haft skor med klack. Dessutom sitter jag ju ner för det mesta.

Så om John Blund skulle kunna ta o komma nu så att jag får sova någon timma vore jag himla tacksam.

Att det ska va så svårt att somna. Inte ens säo hjälpte ju. Blir ju bara mer förrvirrad.

Jo, ngt tillägg har jag nog från GCtiden gissar jag. Frågan är vart?

Kommer givetvis att ta en diskussion i frågan med mina nyexaminerade Säolärare imorgon.
 


Ok.

Hittar inte dokumentet som efterfrågades.
Så om du har ett ATC besked bortfaller tanken på att det kan vara stopp i nästa signal?

Enligt nya JTF vi ska lära oss i vår.
Tog det där ifrån för att det är enklare förklarat där.
Men jag kan vara ute o cykla, för det är ju som sagt detaljerna som gör det. Har man inte varit ute för detta på 4 år så glöms en del bort. O då skulle jag nog den gången ta det säkra före det osäkra o bromsa o ringa o fråga!

Resultat

Ditt Resultat!

Du har svarat på frågorna Självtest SLFF nr:2 med följande resultat:

Antal riktiga svar:18 of 18
Procentuellt resultat:100%
Total tid:136 sec
Genomsnittlig tid per fråga:8 sec

Vi måste ha 70% för att bli godkända. Gissar att endel uttryck är rena galimattias för en oinsatt.
För intresserade.

Test

Denna typ av frågor är det vi får.
Lite olika beroende på företag.
Vi kommer att göra testen först o sedan gå igenom det man missat.
De flesta företag kör utbildning i två dagar först o sedan avslutar med testen.

Plugga...

Lördagen bjöd som väntat inte på så mycket mer än mat vid TV´n o sova i soffan till Dansbandskampen.
En förflyttning till sängen o mer TV. Madde o jag glodde väl till 12.
Sovmorgon följde på det, till 10.
Madde bakade pepparkakor, en plåt gjorde hon igår medan jag lagade mat, nu blev det ytterliggare en.
Sedan blev hon skjutsad till E. de skulle gå o lämna ut jultidningar. En cykel som blivit kvar här fick följa med hem till dess rätte ägare.
Jag gjorde ett ärligt försök att plugga. Grejen är ju den att om jag sitter i soffan kan ju ingen annan göra något. Så det fick bli att resa sig. Plockade fram julgrejjer till nästa vecka o kollade så att alla ljusstakar funkade. Gick igenom lite kläder igen, mer upp på vinden. En kasse upp, en ner.
Sängen som plockades ner i förra veckan ska stå i hallen lite till. Så att man hinner bli riktigt irriterad o gör det själv.
Soptippen lr spara det är frågan?
Ett par maskiner tvätt i farten blev det oxå.
 Nu har M åkt o bowlat med sina jobbarkompisar. En bit mat på nya kinesresturangen i Boxholm skulle det nog bli.
Så nu ska jag fortsätta läsa.
Läste ju 40 paragrafer i morse o så 30 till för en stund sen. Så nu är jag snart igenom.
Supersvårt att plugga något man tror att man redan kan. Kommer säkert att missa på någon skitdetalj imorgon i a f.
Om jag inte kunde detta redan, skulle jag ju inte köra tåg. Alltså så jag vet ju att det finns där. Gäller bara att plocka fram det. Vi testas ju en gång om året, för att upprätthålla kompetensen. Det är dock små saker man inte använder som gärna faller i glömska.


NU!!!

Äntligen har jag fått arslet ur. Beställde åter igen från Molway, det funkade ju bra förra året när vi köpte till M´s bil.
Gjorde ett par försök på Bythjul.com. Mejlade dem i veckan ang dimensioner. Inget svar.
Genom förde nästan köpet idag, men de ville inte få fakturafunktionen att funka. Testade då med kortfunktionen, inte heller den ville. Betala flera  hundra extra för att få delad betalning, när det inte behövs är inte min grej.
Gjorde nytt försök att mejla dem för att fråga varför funktionerna inte funkade, inte heller det funkade.
Så då gav jag upp. Har man inte en fungerande sida ska man inget sälja!
W409 Dubbdäck 13" - 17"
Finns med hastighetsindex:

Q = Max 160 km/h
S = Max 180 km/h
T = Max 190 km/h

Goda egenskaper vid snöiga och isiga vägbanor.
Fritt från cancerklassade HA-oljor i slitbanegummit.
Svanenmärkt.
http://www.hankook.se/dack/w409.asp

Kontroll

Nu har jag tagit mig kragen och gjort den kontroll jag idag var ombedd att utföra.
Hm.. Jag väntade på att vederbörande skulle ringa o meddela att de var klara. Detta skedde aldrig. Gick inte få tag i på mobil, inte i lokalen o ej heller hemma. Så tillsist åkte jag nu ner.
Första ölburken mötte jag redan i korsningen, där jag f ö gled rakt fram mot diket. Klarade det i sista sekund. Första blicken inne gav ett bra intryck.
Avstängd kyl o frys bör vara öppen, dekal på dörren talar om detta hur svårt är det?
Toa: ej putsade speglar, ej påfyllt med papper govlen, ej torkade. Bara att kavla upp ärmarna o ta tag i saken.
Det som förväntades ta max 10 min tog nu 30.
Halkade sedan hemåt igen. Skylten kom lite farligt nära, en sväng till busshållsplatsen o vänta fick det bli.
Nu vill jag inte köra mer bil, utan vinterdäck.
Får väl ta tag i detta.

Sä här säger lagen:
Dubbdäck får användas den 1 oktober till den 30 april och under annan tid om det är vinterväglag.
Minst 3 mm mönsterdjup gäller på däck (vinter- och sommardäck) som används vid vinterväglag under perioden 1 december-31 mars.

Jag fick mig en åkare igår när jag åkte hem utan vinterdäck, någon sa mig att man var tvungen att ha det från 1 nov, vid vinterväglag. Så är det alltså inte! utan 1 dec som gäller, sedan kan jag oxå hålla med om att det är smartare att förekomma snöovädret och olyckan. Svarade inte jag bara muttrade o gick därifrån, jag visste ju vad som gällde så ingen idé att ta en diskussion, med någon som alltid har rätt. Eller oxå sa hon 1 dec, jag hade nog redan stängt av alla fall.
Hoppades ju på att någon annan skulle ta tag i saken, då jag anser att jag har ansvar för så mycket annat här omkring.

Varför så svårt?

M jobbar.
Madde har sovit hos kompis.
Linus gick ut.
Varför är det då så svårt att ta tag i saker?
Plugga..
Fixa lunch..
Plocka lite..
Starta en maskin med tvätt..
Strykhögen...
Betala lite räkningar..
Beställa däckhel..etet..

I eftermiddag hoppas jag det blir vinterdäck på en bil i a f så jag kan hämta Madde sedan. Hon skulle höra av sig.
Lovade ju L, som förövrigt fyllde 35 igår! att vi skulle ses i helgen. Promenad i skolskenet lockar ju lite just nu.
Lyft luren o ring då.. hur svårt kan det vara?
Bröllopsdag på fredag, jag jobbar givetvis. Jobbade förra helgen när tjejerna på jobbet hade tjejfest. Jobbar jämt.
När man inte jobbar är man ju helt slut.
Fixa barnvakt och gå ut o äta, kanske en bio. Det tror jag vi skulle behöva. Men hur gör man?
Vi kommer inte till skott. Handlingsförlamade?

Så ännu en kväll sovandes i varsinn soffa lär det bli.
Undra om inte mina föräldrar är borta denna helg, lr om det är nästa.
Leksand, var det visst. Nästa helg är det, för jag tror det är detta de skulle på.
Så barnvakt är väl uteslutet.
Himla härligt att jobba varannan helg var.

Vitt

Ja det var ju fortfarande vitt ute när man vaknade. 100 olyckor i Skåne!
Kanske dags att lära sig att åka pendeltåg.
Funderar på det, denna vecka skulle det ju funka. Det var ju en av fördelarna när jag valde att byta jobb i Maj.
Vi skulle till o med kunna samordna på Måndag.
Pendeln går 7.58. Om barnen bara kommer iväg till skolan i skaplig tid, skulle jag kunna åka med M. Han brukar ju vilja komma iväg där omkring.
Slutar 17 pendeln går då 17.30 o M stänger 18.

Tisdagen däremot slutar ju jag 16. Inte kul att behöva vänta i Storstaden Boxholm från 17-18.15. Lr kan ju ta pendeln efter i o f s. Nej just det d kan lösa sig om A-L skjutsar Madde till Ridningen, kan de ju plocka upp mig vid 17.
Shit va bra, då är det bara att vara klara på morgonen som är problemet.
Buss skulle kunna funka 8.18, men kommer då 8 min för sent. Akademisk kvart?
Inte min grej riktigt. Men säkerheten går väl före?

Onsdagen är studiedag och ledigt. Lussebullsbak kanske?

Torsdag handla med mormor.

Fredag Sover i Kac. Börjar sent fredag slutar tidigt lördag.
Buss + tåg alternativet skulle kunna funka även där, kommer dock 5 min sent. Hm inte bra, kan ju i o f s förbereda med att fixa papper hemma. Nej, det passar inte alls hem på lördagen, glömde att vi bor på landet, det går inga bussar alls på lördagar. Bil en bit då? Får ändå vänta en timma på pendeln... suck. Lägg ner!

Skidor på!

Okej, får väl vänta en stund till innan skidorna kan komma på. Snö har vi ju dock fått idag. Skjutsade just tjejerna till skolan, 30 km/h var allt som tilläts.
Blev ju då supersugen på skidåkning. Var tvungen att spana vad som fanns kvar.
Branäs fanns en del både v 7, 8 o 5 som är ett alternativ.
Tandådalen vill ju Linus, fanns väl där med.
Mamma fegar ju o tycker att Lindvallen skulle funka alldels utmärkt.
Där var det sämre med boende dock, långa avstånd även om det går buss.
Förstår att det måste bli McD då o då om man har 1 km till stugan.
Har ju lite krav när jag bokar o ett av dem är lift nära, diskmaskin är ett annat. Aldrig att jag tänker ägna tid åt disk. Vill ju oxå åka skidor.
Torkskåp får det gärna finnas.
Nu blir det soffa o TV, lite räkor till detta.

Flyt

Jo det hade jag igår. Det flöt på bra, för mig. Övrig trafik ska vi nog tala lite tystare om. Tror det var så att vi hade 3 av 11 fordon i trafik. Inte lätt att göra något bra jobb då. Fordonet var ännu en gång sent upp ca 40 min. Växlade in för tankning o städ ändå. Vet att tiden räcker på kvällen bättre att bli sen då än på morgonen om det skulle vara så. Gick i tid i alla fall. Hade det fordon som bara går på tre motorer, om man kör försiktigt, två motorer om man drar på.
Så det fick bli en sakta säker färd ner mot Hultsfred. Var ändå i tid.
Imorse var det samma sak, sakta o säkert. Tror inte på att dra på mer, för man förlorar nog på det i slutändan. 
 Vet att kommentarer fälldes om att jag var 1 min sen i Rimforsa, men faktum kvarstår, jag kom fram i tid till Linköping.
Vet även att vederbörande som gapade högst, idag tappade sex minuter på samma sträcka!
Jag var inte där o vet inte vad som hänt, men om man kan gapa på andra får man nog vara beredd att ta lite skit själv oxå. Tappade även fem minuter på hemväg, hur kan man då stå o gnälla på andra om 1! minut!?

Seg hela dagen.
Har i a f letat fram SÄO´n o titttat i den. Har ju rätt mycket frågepapper, tycker det är enklare att plugga så.
Vi skriver ju första vi gör måndag morgon 09.00.

Har tre tjejer här som fixar hår o sminkar sig o ska gå på Klassfest kl 18.00. Sedan åker de till L. för att sova över där.
Jag ska kolla städning igen efter fest imorgon, hoppas de gör ett bra jobb från början denna gång. Det förenklar ju saken, om jag slipper åka så många gånger.
Har fått några samtal i veckan som undrar om deras inbjudan till Nyårsfesten har kommit bort.
Ledsen men orkar inte mer. Har ju ställt till med fest med tema i Byagården, 3 år i rad. Jag har jour 08-16 1 Jan. Lokalen är ju omgjord helt till Ungdomsgård o passar sig inte för fest längre. Så svaret är Nej, inbjudan har inte kommit bort.
Nu får någon annan bjuda...
Alternativet hade varit att vara ännu fler så man kunde låna stora lokalen, men gissar att den vid det här laget är tingad redan.


Barnen


Mina barn med kusinerna hos mormor & morfar.

Nextopia

Ja ibland funderar man ju på vad som kommer härnäst. Lever man då i nextiopia?
Glömmer bort att leva här o nu. Nja lite ibland kanske. Skjuter gärna på saker, som den stora renoveringen, ska jag ju göra sen. Det beror ju dock på att jag ser den som helt meningslös just nu.
Bokar gärna en resa eller ett äventyr däremot för att ha något att se fram mot o spara till.
Nu har vi precis fått presentkortet hemskickat från Birka o Korvbrödsbagaren. En resa som behöver göras före 18/2.
Jag är ledig tis - tors v 5 så för mig är ju det ett bra alternativ. Någon som är på?
Hoppas att M kan fixa ledigt i tid så man kan boka bara.

Skidresa är vi ju oxå sugna på, men får nog hoppa det. Tiden finns inte igen... För då måste man ju igen sätta ner foten söka ledigt o hyra en stuga. Det har vi väldigt svårt med här. V 7 skulle kunna funka för mig med bara en dag att ta ledigt, barnen har ju dock lov v 8.
Lillebror med Fru drar till NY i Valborg, jag har pratat om mitt Rom i fem- sex år nu, bara att boka o åka väl? Inte ett dugg svårt. Men vi skjuter på det lite till...

So what?


Kan inte sluta lyssna...


Na Na Na Na Na Na Na
Na Na Na Na Na Na
Na Na Na Na Na Na Na
Na Na Na Na Na Na

I guess i just lost my husband
I don't know where he went
So i'm gonna drink my money
I'm not gonna pay his rent (Nope)
I got a brand new attitude
And i'm gonna wear it tonight
I wanna get in trouble
I wanna start a fight

Na Na Na Na Na Na Na
I wanna start a fight
Na Na Na Na Na Na Na
I wanna start a fight

So so what?
I'm still a rock star
I got my rock moves
And i don't need you
And guess what
I'm having more fun
And now that we're done
I'm gonna show you tonight
I'm alright, I'm just fine
And you're a tool
So so what?
I am a rockstar
I got my rock moves
And i don't want you tonight

Uh, check my flow, uh

The waiter just checked my table
And gave to Jessica Simp- Shit!
I guess i'll go sit with Tom boy
At least he'll know how to hit
What if this song's on the radio
Then somebody's gonna die
I'm gonna get in trouble
My ex will start a fight

Na Na Na Na Na Na Na
He's gonna start a fight
Na Na Na Na Na Na Na
We're all gonna get in a fight!

So so what?
I'm still a rock star
I got my rock moves
And i don't need you
And guess what
I'm having more fun
And now that we're done
I'm gonna show you tonight
I'm alright, I'm just fine
And you're a tool
So so what?
I am a rock star
I got my rock moves
And i don't want you tonight

You weren't fair
You never were
You weren't all
But thats not fair
I gave you life
I gave my all
You weren't there
You let me fall

So so what?
I'm still a rock star
I got my rock moves
And i don't need you
And guess what
I'm having more fun
And now that we're done (we're done)
I'm gonna show you tonight
I'm alright(I'm alright),I'm just fine (I'm just fine)
And you're a tool
So so what?
I am a rock star
I got my rock moves
And i don't want you tonight

No No, No No
I Don't want you tonight
You weren't fair
I'm gonna show you tonight
I'm alright, I'm just fine
And you're a tool
So so what?
I am a rock star
I got my rock moves
And i don't want you tonight

Ba da da da da da 

I tid var det ja

Åkte i god tid till jobbet för en gång skull igår. Börjar 20.00. Det fordon jag ska ha, ska vara inne 19.52. Om man är på plats hjälps man ju åt att växla in så man hinner tanka o städa. Sedan ingår även att kolla så att de uppställda! fordonen är låsta för natten. Ja så mycket uppställda fordon har vi ju inte som ni säkert listat ut. Det jag skulle ha var en Y1a dagen till ära, 30 min sen dessutom. Kollade igenom omloppsplanen o konstaterade snabbt att detta fordon gått två varv på Kalmar o skulle gå ett till morgonen efter så en toatömning  mellan skulle nog vara på sin plats. Hjälptes åt att växla o var 7 st som for runt för att få iväg tåget i tid. Vi var ute i god tid. När jag bytte ände, började multfel blinka, ringde den som kommit med fordonet, inget han visste något om. Funkar det? Japp! Då kör vi.
Förseningen som hade uppstått tidigare hängde ju i, så i Rimforsa var det stopp, där fick vi stå i 14 min.
En tant som tidgare muttrat för vi ingen 1:a klass hade kom o pratade lite. Hon hade varit i stockholm över dagen. Hon skulle varit på kurs kl 09, men undrade om vi inte körde tåg 5.47 som var annonserat. Jo visst gör vi det. Om vi inte har fordon så skickar vi en buss istället. Hon o även någon hon kände hade försökt boka men det gick inte.
Satte tågvärden K.D i arbete att ta reda på varför.
Landade i Hultsfred ca 13 min sent. Stupade i säng. Upp vid 4.45 i morse. Ute o startade fordonet vid 5.20, avgt 5.47.
En dörr flög upp o fastnade där! Hepp, va nu då? Hur var det nu man avluftade?
Använda hjärnan så dags på morgonen.... funkar inte alltid. Testade lite. Ringde TK, där jag vet det finns folk som kör Y1.
Han där försökte förklara, men var med inne på klämskydd o säkringar. Fick veta vilka som var i tjänst på morgonen. Ringde den jag känner mest förtroende för H.O, givetvis löste hon problemet, Jag hade ju varit nästan rätt innan, bara fel kran. När hon sa vad den mer stängde av så kom jag ju på visst ja så var det ju. Avluftade o testade ett par gånger. När dörren inte längre flög upp hade vår avgångstid passerats o resenärerna var redan på väg, i buss.
Tkl kom ut o undrade om vi kom iväg samtidigt som jag lyfte luren för att ringa o kolla om jag fick åka, så sen drog vi.
8 minuter sen blev jag.
Väl i Linköping sjönk jag ner på en stol o blev sittandes. Vi har så trevligt på jobbet så det är svårt att gå hem...
Är så många som rör sig där så dags, flera som slutar o några som börjar + stationär personal. Blev ett stohej ett tag.
Skrev några förslag på förändringar innan vi drog. En som skulle ha kommit 8.50 blev kvar i Kac i morse, så vi ville väl höra att även hon kom iväg o allt gick vägen. Axelväxlar är inte att leka med, det är ju inte ens kallt än.

Handlade på väg hem.
Har nu plockat upp detta precis. Har även hunnit med starten på första pepparkaksdegen för året.
Köpte även grejer till saffransbullar, i f a lusten skulle falla på.
Inte troligt just nu dock. Emil kommer vid 14 o jag ska jobba en natt till. Så nanakudden blir det nu, då ögonen korsas ideligen.


Elisabeth

Dagen rivstartade 7.45. Ingen hade ställt något alarm då vi båda var lediga. Skolan börjar 08.20, så barnen hann med nöd o näppe. Kollade lite på dessa f..bannade däcksidor igen. Kom fortfarande inte fram till beslut.
Frågade M. i söndags hur han jobbade i veckan, svaret var inte helt tydligt o självklart, så jag hade planer för dagen.
En fika med H.K. rktigt trevliga timmar med småprat. Mycket Idolsnack blev det då de skulle upp o kolla på plats på fredag. Stannade till hos Emil o Märta en stund, de sov ute. Märta tyckte nog faster behövde lite gos så hon vaknade till o gjorde oss sällskap till mer fika. Emil väktes oxå innan jag for så han fick säga hej bara.
Hem o åt lunch överbliven Köttfärsås o spagetti från igår.
Nya Amelia i brevlådan o jag ska jobba i natt/kväll så lite vila tyckte jag var på sin plats.

Våfflor= standard på Elisabethdagen! Mamma ringde o grattade. Jag ringde mormor. Hon hade oxå ätit sina våfflor. Tror att jag ätit våfflor 19/11 i 35 år i alla fall inte långt ifrån. Även Madde har fått namnet. Bäst att dra iväg ett mezz till kusinen oxå. Ala heter vi Elisabeth alltså!

Nu ska jag stryka till en kjol o leta upp en tröja o göra mig klar för att åka o jobba.
Imorgon kommer Emil o gör mig sällskap, då Märta simmar.
Fredag är det klassfest för Madde.
Borde väl dyka upp lite jultidningar denna vecka oxå.
M jobbar lördag o bowlar med jobbet söndag. Ett däckbyte på den bilen som vi faktiskt har vinterdäck till kanske vore på sin plats där emellan?  Inbillade mig att det skulle vara gjort idag när jag kom hem, ack så fel jag hade, det behövdes ju inte.
Nästa vecka har jag SÄO Mån + Tis så då är det väl 8-16 som gäller, det innebär att Maddes ridning ligger i riskzonen. Hoppas på A-L. Jag är sedan ledig på Ons då barnen har studiedag- inga planer än. Torsdag lovade jag nog mormor att åka o handla. Jobbar fre-lör, om skrivningen på tisdagen går vägen förstås *ler*.


Bebisnytt!

Grattis Ludwig till lillasyster. Idag 18/11 kom hon äntligen.
Ytterliggare ett kusinbarn till mig, syssling till mina barn.

Vi var där

När dessa bilder togs.
Trodde nästan jag skulle hitta någon av oss i bakgrunden.
Nu måste jag ju kolla igenom mina bilder igen för att se om någon av dem hamnat på mina.
Vet att S.H såg han i borat mankinin på stranden.

lll.lokförare

Har jag varit ett par dagar nu istället för bloggerska.
Våra superintensiva helger ger inte utrymma för mycket mer.

Jo, lite kroppkakor hos mor& far i lördags. Sedan var det jobb igen som gällde 15.30 -20.20.

Hem för att sova o så iväg igen. Jobbade från 10 på söndagen. Ett varv på vk först. Rast på det. Sedan följde lite växling. Innan det bar av till Kalmar för lite sömn på Stadshotellet. Blir inte många timmar. Kommer ner 22.20 o åker 5.50. På denna tid ska man ju gå till hotellet varva ner o fixa till sig för natten. Upp o se till att man kan visa sig bland fok dagen efter. Sedan ligger man ju gärna o funderar på om man ska vakna i tid när man ska upp så där tidigt. Tror jag fick ihop 2 timmars sömn!

Slutade skapligt igår. Konstaterade att Linus inte kan gå i trasiga skor längre, så vare sig han vill eller inte måste han ha nya. Så jag åkte över till Skäggetorp o köpte ett par. Hoppas dessa duger. Handlade lite på måfå. Bad ju dem hemma att mezza en nota, då de vet bäst som varit hemma hela helgen. Ingen nota kom så det blev lite så där. Behöver nog komplettera under veckan...
Sov en timma på eftermiddagen. Lagade mat.. lr ja mat o mat, frågade Linus vad han ville ha, då fick det bli blodpudding.
Något jag älskade förr, men inte kan med längre.
Åkte o dansade. Har ju missat massor av måndagar, så tyckte det var dags att lära sig de där enkla stegen nu.
Linus fick vara ensam hemma då M var tvungen att göra en inventering.

Har en betydligt bättre vecka nu, tack vare den intensiva helgen.
Ledig idag. Jobbar:
Ons 20.00- 23.00 sover i Hf 05.20-07.45
Samma tur torsdag oxå 20 till 07.45 fre.
Ledig helg på det.


Påkörning

Nu är kroppkakorna i magen o jag blev proppmätt.
Fick även veta vem som blev påkörd i Onsdags.
Så jag vet både det o vem som körde, en av två i a f.
Då börjar mina tankar snurra, va 17, undra om inte dessas två kände varann.
Då föraren var ett år äldre än mig o den påkörde tre år äldre o båda från samma stad. Så himla stort är det ju inte här.
Den påkördes lillebror var dagbarn hos min mamma när vi var små.
Nu ska jag fara till vk.

Pådrag

Kom iväg sent igår. Skulle ju in till mor o dumpa Madde där. Stressad o dan kom jag till jobbat, ovanlig? Nej knappast.
In ut som vanligt. Fattar inte dem som hinner åka tidigt för att sätta sig ner o dricka en kopp kaffe innan.
Fick besked om att den som just nu är tagen ur tjänst skulle åka med. Han fick köra, frivilligt men det var på mitt ansvar.
Körde ner till Kalmar själv då han inte var så sugen. Var sen hela vägen.
Först fick ett godståg köra före i Lp. Ja det tog ju inte jättelång tid, hörde något om sammanslagna o inställda tåg för att köra så långa som möjligt. Detta var dock inget sådant.
Tappade mer tid på vägen då fordonet bara gick på 3 av 4 motorer. Normalt har jag 8 st körlägen, dvs olika lägen som ger pådrag, gas. Nu kunde jag bara använda 3 ibland 4 av dessa. Dvs accelerationen blev inte så stor, som jag önskade. Drog jag på mer stannade ytterligare en motor.
Första mötet var 15 min sent, tydligen hade banan varit avstängd tidigare på dagen o man hade kört buss.
Nästa möte var 10 min sent men  fick ju då min försening som var på 18 min vid detta lag. Så här håller vi på.
Hade 30 min uppehåll när vi kom till Kalmar, eller det skulle ha varit 30 nu hade det ju krympt till 10 min, då vi var sena. Bara att byta håll o åka igen. Nu körde P. så jag fick äta.
Hem gick det lite bättre, något sent möte i Hf och så pendeltåg ivägen gjorde att slutresultatet blev-8, men kunde nog blivit -2 om vi bara hade fått åka in om inte vi var tvugna att korsa hela Lp.
Var hemma vid 23.40. Slöglodde på 90210 som jag hittat på nätterna, på någon av 4:ans många kanaler.

Nu ska vi göra oss klara för att åka till pappa o äta kroppkakor.
Måste komplettera presenten lite innan oxå.
Jobbar 15.30-20.20

härligt

meddelande datorn ger mig
Nätverket inte kompatibelt med nätverkskortet.
Jaha, o det funkade nyss ju.

A-kassa

Häromdagen ringde någon som ville sälja en försäkring till mig. Som skulle ge mig mer i a-kassa, den dagen jag blir arbetslös.
Vet inte om jag är tokig, men jag tackade nej.
Mitt fackförbund är ju ett av dem som faktiskt betalar upp till 80%. Att jag sedan slår i taket o ut på andra sidan är ju en annan sak. Men jobbar ju bara 85% o får väl då inte stämpla 100% i a f? Även om min anställning är på 100%.
85% av vår lön, ger ju fortfarande mer än taket.
Sannolikheten för att bli arbetstlös då?
Vårt kontrakt löper på sex år. Konkurs? Knappast troligt.
Lite Fakta:
 • ca 7 500 medarbetare
 • 100 nationaliteter
 • 1,8 miljoner resor görs med oss varje dag
 • Vi omsätter 4,5 miljarder kronor

 • Hoppas desstutom på att få möjligheten att köra detta i vinter. Jag är en av tre som har utbildning på fordonen och mer linjekännedom än de andra.

  Om man jobbar deltid, får man stämpla upp till heltid om man jobbat heltid innan i 75 dagar väl?
  Om man tar ett deltidsjobb, förlorar man rätten att stämpla upp när anställningen slutar?


  Vissa fick

  andra blev utan, kläder.
  När jag går där i affären o tittar ser allt ut som säckar. Konstaterar att det jag tar i och väl tycker är snyggt, kan jag snabbt konstatera att jag har nog något liknande hemma.
  Så M fick en svart skjorta. Linus mysbyxor o två t-shirts, Madde ett skärp o jag ett par tights till.
  Bidrog med hela 174,50 till konjunkturvändningen.
  Tog ut pengar till Linus disco imorgon oxå, en liter mjölk o clementiner för att spräcka hundringen.
  Tankade, det var ju nästan roligt. Priset är ju megasänkt mot för ett år sedan. 10,64 känns helt plötsligt som fynd mot de nästan 13 man betalade för ett tag sedan. Sedan att bilen drar mindre gör väl sitt till.
  Hämtade upp kvarglömda grejjer hos mamma. Glömde dock ta med kameran dit. Madde får packa den till imorgon. Hon ska åka med mig in o vara där på eftermiddagen och stanna till lördag. Så hon borde ägna sig åt att packa just nu...
  Presenten till pappa var slut, attans. Tänkte för länge denna gång.
  Netto hade förra veckan skivspelare med usb, så man kan spela gamla skivor över till datorn. Något M o pappa diskuterat länge. Vi har ju hela vinden full av skivor sedan M var DJ, pappa har källaren full av gamla godingar han skulle vilja spela av.
  Nu måste jag tänka om  det snabbt. Börjar 15 imorgon så har förmiddagen på mig. Om man skulle orka åka o kolla ngt, nej visst ja Madde skulle ju åka med in o då blir det när hon slutar 14, så pappa blir nog utan present. Får be lillebror kolla på något. Blir nog en lott som vanligt. Skolfoto om han är snäll.

  okej okej

  Man kan inte sätta alla pengar på banken, så jag ska shoppa lite.
  Ska ge Kapp Ahl en chans ikväll. 30% på ett köp. Ska plocka upp Madde nu efter dansen. 
  En present till pappa ska det bli oxå. Vet vad, bara hoppas den finns kvar. Det var ett erbjudande för någon vecka sedan. 
  Pannkakor från igår får duga åt dem som blir hemma. Har fixat passning o skjuts till Linus till discot imorgon. De ska vara hos A.W o fixa iordning sig. Skulle fixa håret o sånt. Får hjälp av pappan där. A fd C. numera W. Alias Knatten kanske?
  Nu måste jag åka!

  oj, vad ni ska få handla...

  Om ni ska komma upp till 6600 kr per person i snitt.
  Jag ska göra mitt bästa för att inte hjälpa till.
  Lotten gav mig lillebror att köpa något till, för 200 kr.
  M´s lott sa Mormors bror. Givetvis fixar jag båda, nej han behöver inte tänka ut det själv.
  Barnen o även brorsbarnen är väl som vanligt de som får mest. Men inte så mycket inte.

  På min önskelista står:
  Nya grytor, hur tråkigt var inte det?
  O absolut, en upplevelse, för 200 kr?
  Fotmassage var ju inte så dum idé.
  A-L fick min lott, ska genast meddela henne. Hihi.

  Fick en liten julklapp igår. Ledighet!
  Jag jobbar 22/12-23/12 kl 16-11 sedan ledig till kl 07 den 27/12. Ledig även nyårsafton.
  Har dock lite oflyt att ha jour 08-16 1 Januari.

  Tid

  Vad är tid o vem har "rätt tid"?
  En mycket aktuell fråga för mig då jag som lokförare förväntas hålla en tidtabell.
  Jag ställer klockan efter fröken ur o kollar av ett par gånger om dagen.
  När vi igår passerade Kisa, kollade jag till på stationsklockan där o konstaterade att den gick fel. En timma tror jag det var.
  När vi sedan kom till Vimmerby, får jag inget körtillstånd. Tågklareraren förklarar att stationsklockan går en minut fel o tänk om du kör och någon missar tåget på grund av detta!
  Ja, jag kör tåg efter fröken ur svarar jag, om du vill köra efter stationsklockorna så vet jag inte hur det skulle se ut. De går ju som de vill. Om någon skulle missa tåget pg a detta så be dem ringa fröken ur.
  Fick mitt tillstånd, o åkte vidare. Slängde en kik på klockorna i Högsby, den ena var 10 den andra 12.50. Klockan var då 15.30. Skulle jag vänta till första eller andra klockan var 15.30 tyckte tkl?
  Nä fröken ur fick duga även denna gång.

  Vad säger personlighetstesten?

  Gjorde nyss en personlighetstest.
  Att jag är praktiskt lagd o inte gillar teoretiskt tjafs som inte leder någon vart, stämmer riktigt bra.
  Karriärer som skulle kunna passa min typ:
  Polis, militär, domare, chef, lärare eller säljare. Oj, så vitt skilda de var.
  Föredrar att leva planerat och organiserat, nähä vilken nyhet.
  Fattar beslut grundade på logik och objetivitet.

  Denna test är baserade på Myers-Briggs/  Jungs typologi.
  Har gjort flera av dessa tester i samband med jobbsökningar o skolor, så helt främmande för detta var jag ju inte.
  Diskuterade en person i min närhet bara. Då detta dök upp. Skulle vilja se resultatet på denna persons test. Så vitt skilda vi skulle vara, tror jag.


  Tävling

  Någon som är bra textförfattare?
  Detta är en tävling man mer än gärna skulle vinna.

  Sista ungen

  Går nu till skolan. Lät som om jag hade massor, va? Nej tack. Två räcker bra. Armarna räcker till o bilar o annat är oftast anpassat för två. Har fullt upp med dessa.
  Förvånandsvärt bra morgon. Jag gillar ju att vara förberedd. Så det mesta var ju fixat igår. Bara väcknig o frukost i morse. En lung o behaglig sådan.
  Kollade av fredagen med barnen. Madde vill inte gå på disco. Det vill Linus. Jag jobbar 15-23. M 8-19. Tror väl att discot börjar 17.30 lr 18? Dags att kalla in mor& far igen för en insats. Se till att Linus blir klar o får på sig något vettigt. Min gissning är väl sedan att Madde följer med dem hem.
  Vi ska ju dit för lunch på lördag. Jag beställde kroppkakor! Raggmunk till dem som hellre vill ha det. Mums. Riktig husmanskost, det är grejer det. När faster hörde att det blev kroppkakor bjöd de in sig oxå. De skulle väl ha firat pappa rätta dagen, på söndag annars. Jag jobbar sedan på lördag, 15.30-20.20. Söndagen likaså från 10 till 11 på måndagen.
  Tills dess är det ju dock långt. Ska ju klara av två dagar till denna vecka först.
  Handlade ju igår, allt utan kattströ o kattmat. Får bli en sväng in i dag oxå.
  Börjar 12.20 slutar 20.20. Hinner handla både före o efter så vi får se när jag kommer iväg.
  Diskmaskinen är urplockad. Ny maskin tvätt på G.
  Ledig imorgon, då bär det av till Motala, förhoppningsvis. Bad Madde imorse säga till idag i skolan att hon skulle vara ledig i morgon eftermiddag från 12. Ja, sa hon.
  -Du hämtar mig vid 2!
  -Nej, 12!
  Detta pågick en stund innan jag gav upp. Hon har svenska o vill inte missa lektionerna, för dem som var med för några år sedan så är detta lite skillnad.
  Hon vill att jag byter tid på sjukhuset. Hur lätt är det när man väl fått en tid och desutom prickat en ledig dag?
  Nu ska blommorna få sig lite vatten, kanske borde ta en snabbsväng med dammsugaren oxå. Gillar inte swivel swipern de andra kör med här. Jag vill att det ska bli gjort ordentligt när man väl gör något. Har dock lärt mig(nästan) att hålla käft, när något väl görs. Härda ut, annars är det bara att göra det själv.


  Förberedd?

  Vi kom iväg till UG en sväng Madde o jag. Tog en korv, så var kvällsmaten fixad.
  Tänkte mig en tidig kväll då gubben är borta.
  Så, sa till barnen för 40 minuter sedan..God natt nu går jag o lägger mig!
  Gick med tvätten till tvättstugan, konstaterade att det stod disk på diskbänken, plockade i detta i maskinen. Startade den. Fortsatte ut i tvättstugan. Konstaterade att hela golvet var överfullt av tvätt. Sorterade. Hittade i röran en tvättkorg.
  Laddade maskinen. Kom på att jag nog hade lite tvätt från igår i min jobbväska. Ut i hallen o packade upp den. Hittade Linus väska, kollade igenom efter läxor. Kom på att båda barnen har gympa imorgon. Bad dem packa kläder o handduk till detta. Ut o startade tvättmaskinen. Inga gympakläder på G, fixade dessa. Insåg att hallen var full av skor ingen använder. Sorterade o ställde i garderober. Laddade kaffebryggaren till morgonen, så det bara är att dra upp timern.
  Får jag sova snart?

  Stall

  Har nu hunnit med stallet. En av tjejerna ramlade av. Tror det var första gången i Maddes grupp. Kanske någon mer, som jag inte minns just nu.
  Försökte vila 5 min på eftermddagen. Gick så där.
  Nu är det UG. Madde o jag var inte så sugna idag. Jag har inte kommit ur stallkläderna än, då jag fryser.
  Linus fick skjuts, jag lovade att hämta. Hoppas de har tillräckligt med föräldrar ikväll ändå.
  Var ju två som skrivit upp sig förra veckan som inte dök upp då, så om de kommer borde det funka.
  Måste jag ringa o kolla?
  Har jag lovat att vara på plats, tro?
  Imorgon blir det jobb 12.20-20.20 lr något sånt.

  Safari

  Har vi haft nu i dagarna två när jag jobbat.
  2 älgar
  2 vildsvin
  14 rådjur
  2 hjortar
  Några ekorrar o andra småkryp. De flesta av dessa har undgått att bli mos.
  Någon fågel därmot har fått sätta livet till.

  E. o jag har superkul ihop, när vi jobbar. Dumpade henne dock imorse i Berga o bytte till mig G. F ist.
  Slutade 9.20. Hann in o vinka åt M!
  Gick en sväng på Ikano huset innan jag for hem, för att avreagera mig lite. Man ska inte köra bil, så arg som jag var då.
  Ska fundera på, om jag ska berätta varför, en stund.
  Ett vilddjur till kom i min väg kan jag ju säga.

  Farsdag...

  Gårdagen bjöd på en promenad i solsken. L o jag gick till kyrkogården o tände ett ljus på morfar o lillebrors grav.
  Gick sedan hem o fikade.
  Latade oss o bara myste på eftermiddagen. Spelade spel i sängen. Kollade på TV.
  Är det inte så man ska ha det på farsdag?

  Nu ska jag försöka komma iväg till M.T, en kompis från skoltiden igen. Denna gång en klasskompis till min kusin(Högstadiet), o även till L(Gymnasiet). Hade hoppats på att L. skulle följa med då de båda är sjukskrivna, men har inget hört av henne än.
  Jobbar sedan 13.17- 09.18.
  Har jag tur o är i tid imorgon, kan jag vinka till M på plattform. Det är väl förresten bäst att jag är i tid, då hans jobbarkompisar från Vimmerby o Hultsfred med största sannolikhet åker med mig upp. De ska på möte i Upplands Väsby. Medtag Hawaiiskjorta, stod det på inbjudan. 
  Han dyker upp igen vid 12 på Onsdag. Jag börjar jobba 12.20. Jag har ju bytt tur för att få ihop livet hemma. Det är ju det viktigaste att inte barnen ska bli lidande o behöva gå upp mitt i natten. Jobbar till 20.20. Ledig på torsdag. Då ska vi en tripp till Motala Madde o jag. Hon ska vara på sjukhuset vid 13-tiden. Älskar lediga dagar....
  Hoppas det går snabbt o lätt. Man har ju redan konstaterat att det inte är någon brist på tillväxthormon, men vill ändå hålla hennes växt under uppsikt. Om hon är liten, tja 130 cm ca. Lite litet för en 12åring kanske. 
  Nu ska jag packa o dra.
   

  Kan man,

  Göra ingenting? För det var nog vad jag gjorde igår.
  Orkade inte klä mig ens på hela dagen. M var snäll o tvättade min bil.
  Ljuset blev aldrig tänt. Måste ta tag i detta nu.  
  Madde o jag har just fixat cremé brylé. Så efterrätt fixad, men inte mat. Hade inget planerat tills idag o då går det trögt att få till något. Madde tyckte nudlar. Jag höll väl inte riktigt med där. Minestronesoppa- kanske inte heller.
  Varma koppen. Tror hon letar lunch i fel forum(skåp).

  Efterrätten är väl M´s favvis så det är allt det blir till farsdag. Ingen slips, inget rakvatten, inget man måste köpa.
  Mamma o pappa far till Farfar, så vi firar inte med dem heller. Orkar inte åka dit. Pappa firar vi väl nästa lördag då det är födelsedag istället.

  Julklappsdragning på G nu. Blir bara de vuxna vi drar lott. Barnen får väl ändå. Så stor köpkraft har de ju inte heller.
  Ska sedan se till att skicka in beställningarna på jultidningarna. Tror att de flesta vi kan förvänta oss beställa, har beställt.
  Ca 250 kr var i förtjänst tror jag det blev. Madde hade hoppats på att nå Nintendo DS, det gjorde hon inte. Fattades några hundra. Tror hon tar spel till detta nu ist o hoppas på att få konsolen i julklapp. Nu är ju de flesta slut i affärerna eftersom någon har lyckats stjäla  17000st

  Så blev det kväller

  Jag hade ju fler arbetsuppgifter igår när jag kom tillbaka från N. Skulle växla undan två fordon, så att förarna på dessa fick rast.
  Var ju sen upp så det sket sig. Kom in fårn varsitt håll jag o den jag skulle växlat åt. så han fick klara sig själv. Jag fick köra först så han slapp i a f att kliva av o lägga växlar. Gick sedan ut o lade tillbaka efter oss. Sedan kom nästa fordon in, växlade i a f undan detta. Sedan skulle ju första fordonet ut, efter att ha tankats o städats. Jag som skulle klargöra detta. Bara att det var det som jag just kommit med från N, så det hade jag ju redan kommlat på det mesta redan innan. Bytte ände, gjorde säkerhetstester.
  Ringde sedan upp J som skulle ha det o talade om alla problem som fanns. Haha, jo det kom från verkstad, vad får er att tro att det skulle funka då?
  En mgbroms avstängd, klimatanläggningen som strular , 24 V säkring som gått, var väl de största felen.
  Bad att få gå hem, då jag hade bilen i My så jag kunde ta pendeln vid 18.30 ist för 18.50.
  Det gick bra. Träffade på M.L när vi väntade så vi gjorde sällskap till Vikingstad. Gick sedan o fyllde på mitt värdekort.
  Handlade på hemväg. Träffade på C. som jobbar i affären. Hon undrade om jag fortfarande var tågvärd?! Äh, menar du att det är 5 år sedan vi pratades vid?
  Hade liksom hänt lite sedan dess. Hennes lille pojk, går numera musikgymnasieklass (estet?) i Tranås.
  Hennes man äger ett av de bussbolag som ersätter våra tåg titt som tätt. så där stod vi o babbla en bra stund.
  Var hemma 19.30. M o Madde hade kommit strax innan. Han hade ju fått åka vägen över Rinna o plocka upp henne.Tyckte att jag kunde ha gjort det då jag ju ändå kom samtidigt. Men hallå, då hade jag väl kommit ännu senare eller?
  Jag slängde mig över spisen så att vi skulle få någon mat. Visste ju att det skulle bli tajt, så Lövbiff o pommes stod på matsedeln. Snabbt o enkelt, desutom brukar de flesta här tycka det är ok.
  Pepparkakor med brieost o glögg till efterrätt.
  Blåbärsglöggen var helt ok. Däremot gillade jag inte chokladglöggen.
  Blev för en gångs skull Idol igår. Det funkade att sova i soffan till det oxå.
  Tog sov morgon o har inte kommit någonstans längre än hit idag.
  Vad ska man göra då?
  Tvätta bilen kanske? Det skulle verkligen behövas. Några vinter däck blir det då inte, för jag har inga beställt än.
  Va, hoppar de inte hem ändå? I rätt storlek.

  Borde i a f gå ut en sväng. Till kyrkogården o tända ett ljus. Det får bli målet.
  Lite lunch först kanske. M kommer väl vilken minut som helst.


  Fritis igen

  Mamma ringde igår medan jag satt på fiket. Undrade om barnen var ensamna och om hon skulle hämta dem då hon var ledig på eftermiddagen. Visst om du vill. Madde är hos kompis, Linus skulle gå hem så det är bara han i s f. Jag vill ju att han stannar till 15, så han får mellis om han ska vara ensam sedan. Så jag brukar ringa efter 15 o säga att det är ok att han går hem.
  Två sekunder senare ringer Linus, helt vansinnig.
   -Ringde du mormor?
  -Nope, hon ringde o föreslog.
  -Jag vill inte!
  - Ok, du slipper jag, ringer till henne. Men det är ingen som kommer hem förrän vid 19.
  - Jag klarar mig.

  Ringer upp mamma o förklarar att han inte vill. Hon säger att Emil är där, för det var han som svarade när hon ringde.
  Ok säger jag, jag ringer L snart o meddelar att Linus är ensam, så hon är medveten om detta.
  Ringde en timma senare. Inget svar hemma. Ringde L för att se om de var där.
  Nix.
  Emil skulle varit hemma en timma tidigare. Det var han inte. 
  Testade hem igen. Nu var Linus hemma, men Emil hade gått, en timma tidigare. Vart då?

  När vi kom hem vid 19. Tittade M o jag på varann.
  Ringde du fritis i morse? Nope, ingen av oss hade ringt. Har de ringt? Nix
  Linus, gick du upp till fritis efter skolan? Nej.
  Om det på deras schema står att han ska vara där till 18.30. Borde de då inte kolla vart han tagit vägen?
  Anledningen till att han fick vara hemma på torsdagen var ju att M var ledig. O jag hade ringt innan. Tar de då bara för givet att han ska vara ledig på fredagen oxå?
  Visst han skulle det. Men anser ändå att de ska ta reda på fakta om vi inte hör av oss.
  Funderade på att ringa bort o efterlysa honom på fredags kvällen.
  För många barn att hålla reda på kanske?

  Fika

  Pratade med några fler på gamla jobbet, en ins o psf bla.
  Kollade klockan o insåg att den tickade fort. Hade ju sagt 11.50 vid Stationen. Det var ju jag som bestämt tiden.
  Ringde S o kollade var han var, bestämde att vi skulle ses vid Stn. De andra hade fart iväg på något fick jag besked om o skulle komma senare.
  Vi gick till Thimons. Räkmackor o varmchoklad, gjord på äkta choklad.
  Massor jobbsnack blev det.
  M o C dök upp efter en stund o gjorde oss sällskap.
  Tur att man inte bor i stan sådana fika stunder skulle jag lätt kunna vänja mig vid.
  Mycket trevligt. Trist att jag inte kan bestämma tidigare så fler kan följa med.
  Vet ju aldrig i förväg om fordonen ska ner eller upp. Även om turen finns planerad, är det ju inte alltid så att det blir som man tänkt. Skulle påbörja tjänsten vid 15 så 14.40 tackade jag för mig o begav mig uppåt. Kom på efter en stund att man kanske ska ringa o kolla så att de är klara. Det var de ju inte. Så det blev en sväng på TK oxå. Träffade där på S.L en av lärarna jag hade på KYutbildningen. C.N var där oxå, han hade ju kommit ner med Y2an o skulle köra Y1 upp. Han skulle få skjuts upp så jag passade på att åka med dem. Satte mig i 1:a kl på Y2an jag skulle köra o vilade medan jag väntade, en halvtimma senare var det dags att dra hemåt.

  Nytt jobb?

  Kom strax innan D.A till my, så jag behövde inte vänta så länge. Ner till N, växlade upp till Verkstaden med Y1an. Gick in på gamla jobbet en sväng.
  Första jag stötte på var han som på den tiden jag var anställd var personalansvarig, nu mera KY-ansvarig.
  Vet inte om det var jag eller den som släppte in mig som sa, här kommer en som vill ha jobb.
  - Jag vet ju att ni anställningsstopp, det är lugnt, säger jag.
  - Ja, så är det. Men jag ska se vad jag kan göra. Jag ska prata med dem högre upp. Säger han då.
  - Alltså, jag har jobba, jag vill inget ha. Det är lugnt. Säger jag igen o ler. Hoppas han ska förstå att det är på skoj.
  Han fortsätter med att berätta, att han har mina paper kvar o ska se vad han kan göra.
  Visst velar jag o vill ha det gamla tillbaka, men bara till viss del. Vet att detta inte går, så därför, nej jag ska ge det nya ett par chanser till.
  Får sedan höra på omvägar ett par timmar senare. Var du på jobbet o frågade om jobb?
  Äh, jag skojade. Det var inte på allvar. Var det ingen som förstod det?
  Ska jag nu behöva ringa o säga att jag inget jobb vill ha?

  Tänkte till

  Ringde nyss TK, japp finns fordon att hämta i N idag.
  Går ner ett nu vid 10 o ett strax efter, första som körs ner tas hem av den som kör ner 2:a. Första föraren åker pass hem o jag pass ner.
  Kom på att va 17, jag ska ju ändå ner. Så jag kan väl lika gärna köra detta.
  Ringde D.A, så hon kör till MY o sedan byter vi så hon tar pendeln hemåt igen o slutar ett par timmar tidigare.
  Dags att sätta fart alltså, vet inte riktigt när hon dyker upp.
  Har avgt 10.36,men man brukar ju kunna åka lite tidigare om man har flyt.  Hon är inne i Lp 9.34, o ska byta fordon där då. Så före 10 bör hon inte vara här.

  Missförstå mig rätt.

  Givetvis är jag oxå rädd om mina barn. Skulle aldrig förlåta mig om något hände. Ironiserar nog bara ibland. Bara att de kan driva mig till vansinne.
  Imorse bråkade de om denna dator, trots att det finns TVÅ till. Hur orkar de bara hålla på undrar jag?
  Linus vägrade att gå till fritis idag igen. Så nu ska jag säga upp den platsen.
  Tänker inte betala 840 kr i månaden för ingenting. Underbara maxtaxan, gör att man inte kan påverka avgiften genom att minska antalet timmar, utan bara genom minskad inkomst! Detta gör att vi slår i taket många gånger om.
  Från nu fram till jul är det planerat att han ska vara 14 dagar, några till 15 några till 17.30 och några dagar till 18.30.
  För dessa 14 eftermiddagar betalar jag alltså ca 1700 kr. Tror att jag kan köpa rätt mycket mellis för dessa pengar istället. För det är ju största anledningen till att jag vill att han ska vara där, så att han får i sig något. Går han hem länsar han ju skåp på socker istället.
  Eftersom jag jobbar på 8 veckors schema så speglar dessa 14 dagar rätt väl behovet av fritis överlag hos oss. Sedan kan det bli mindre, då M försöker lägga sina lediga dagar de dagar jag jobbar sent. Mamma o Pappa åker ju oxå o hämtar barnen rätt så ofta.
  Madde skulle med kompis hem idag, så då blir han ju helt ensam. Oftast funkar det bättre, då behöver de ju inte slåss med varandra. Hans kompis är dock på Fuerteventura, annars har ju kompisen en hemma mamma, det känns lite tryggare att det finns någon vuxen i närheten.
  Vi pusslar o trollar med knäna för att barnen ska få vara hemma så mycket som möjligt, jag jobbar bara 85% för att Madde ska kunna rida dessutom. Jag tycker att vi gör allt för barnen, ändå får jag bara skit tillbaka.
  Både från dem o andra. Hur faan ska man göra då?

  Nu ska jag ta redan på hur dagen kommer att se ut.
  C- hör av mig.
  R- du hinner ingen panik till 11.50 jag är kvar till 15.
  A- synd att du jobba.
  A + S + P- inget svar, sover ni kanske?
  Någon jag missat?
  J? M?

  Underbart mera..

  Dagen har fortsatt i samma stil.
  Planerad Y2a sen uppfrån N.  Växling i ilfart, tankning.
  Iväg -8. Körde ikapp i Vib, hade lite flyt o bra tidtabell.
  Var +3 in i Kalmar.
  En av timmisarna som Tågvärd då min planerade behagade ha migrän dagen till ära.
  Flöt på bra upp. Känsligaste tåget vi har, bara 8 min mellan det o sista X:et norr ut.
  Växlade in, bytte ända. Då ballade axelväxeln ur. Jag testade att byta håll ett par gånger men gav upp.
  Gick in o pratade med Å.A som skulle ha de. Hon fick testa, lyckades få till det. Lade tilbaka efter henne, innan jag for hemåt.
  Handlade på Coop.
  Nu ska jag sova ett par timmar. I morgon bitti ska jag ta reda på om jag ska åka till Nässjö lr inte. Vet att ett fordon gick dit i em. Men vet inte vad de skulle göra med det o om det blir klart till imorgon.
  Insåg att jag börjar i s f i stall i N vid 15.
  Så tar i s f 10.52 pendeln ist för X:et 10.15.

  Underbara morgon

  Uppe i tid för en gångs skull. Frukost o kläder klart.
  Linus börjar sedan att protestera, grejen är ju att han inte säger vad som här fel utan bara protesterar tyst. Ska inte gå till skolan. Varför undrar vi igen då?
  Fritis? Det var ju det som var problemet sist. Han ska vara ledig idag. M är hemma. Frågar fint om M ringt o meddelat detta. Nope.
  Sedan kommer nästa problem fram.
  Linus har inget fungerande cykellyse o får inte ta cykeln till skolan!
  Says who? P. på fritis visar det sig.
  Då går jag i taket igen. Som vanligt. Min stubin är ännu mer avkortad än vanligt.
  Frågan är vem jag är arg på? M för att lyset inte fixades igår, då Linus faktiskt hade sagt till och för att han inte ringt o meddelat lr P.
  Ringde i a f upp fritis o var arg. För visst får man cykla utan lyse när det är ljust?!  Varför bråka med barnen om en sådan sak? Så att de inte ens vill gå till skolan. Jag tyckte att P kunde komma o hämta Linus här hemma då om han inte får cykla.
  Nu är cykellyset fixat, ett batteribyte var allt som krävdes. Förstår inte att det ska vara så svårt att fixa det första gången man blir ombedd, innan folk blir ilskna.
  Linus har kommit iväg till skolan, försent gissar jag. Fast vi var uppe i god tid.
  Jag har hunnit med lilla hjärnblödningen igen.
  Ska coola ner med kaffet.
  Ta itu med strykhögen som blev igår då jag körde tre maskiner tvätt. Vid 11 är det dags att dra mot jobbet.
  Min viloperiod börjar då. Så tyst o lugnt, om man bara är i tid o allt funkar.

  Farsdag

  Visst ja. Så här är det ju ja. Ytterliggare ett kommersiellt jippo jag avskyr.
  Prylar till förbannelse.
  Vi ger inte varann ens födelsedagspresenter lr julklappar. Vi köper oss något större när vi har behov istället.
  Just nu har min man behov av en X1. Den har gps ifall att han tappar minnet o inte hittar de 5 km han har hem.
  Kamera som heter duga. Videosamtal, handstilsigenkänning, går att surfa på.
  Jaha, går den att ringa med oxå. Ja han som ringer så mycket behöver nog absolut en sån.

  Pris, ca6000kr räcker det?

  Om man ringer för 30 kr i Månaden hur lång tid tar det innan telefonen är betald?
  16 år va?

  resten av dagen

  M kom hem redan vid 17 då han varit på möte idag. Passade på att gå o lägga mig. Sur som ättika som jag var. Laga mat tänkte jag då inte göra, när de bara bråkar hela tiden.
  Somnade o sov till 18.30, lr försökte i a f. Vår operasångerska skrålade för full hals. Det skär i öronen, supernice att lyssna till. Får man inte sin vilja fram så gör man väl så lr?
  Bara att stänga av o glömma.
  For iväg på Dansen vid 18.50, kom nyss innan för dörren.
  Undra om de har ätit något? Ska jag ställa frågan innan jag går o knyter mig? Vet ju att jag lär få gå upp igen annars om någon råkar vara hungrig om en timma.
  Imorgon är M ledig. Jag börjar 12 jobbar till 20.

  Fredag har jag en tur där jag åker pass till Nässjö för att hämta en Y2a. Nu vet inte jag om det finns något fordon att hämta, men så fort jag vet om jag ska åka, tänkte jag ställa frågan, om någon har lust med en fika?
  Jag ska åka med X:et kl 13 men måste i så fall åka tidigare. Kanske vid 10? är då i N vid 10.50. Mat? Räkmacka?
  Mezza mig o meddela den som har lust att hänga på o sprid budskapet till dem som kan vara intresserade!


  Vad inbillade jag mig?

  Var "bortbjuden" lr om jag hade bjutit in mig själv kanske idag. Pratades vid på förmiddagen o bestämde att vi skulle ses vid 15. Så mina barn hann hem från skolan o kunde följa med o leka. Mina är födda -97 o -99. H.K´s -98 o-00 lr möjligen -01.
  Första kom innanför dörren, försökte lite fint förklara att vi skulle åka bort. NEJ! Blev svaret, jag åker ingenstans.OK, slipp då.
  Madde kom strax efter o brukar alltid ställa frågan, vad ska vi göra idag? Då hon alltid vill ha en aktivitet.
  Men idag blev det tvär NEJ! VILL INTE!
  Sedan lyckades hon lägga beslag på mina bilnycklar.
  Vad gör man? Jag gav upp. Lade mig i sängen o meddelade att jag inte skulle komma.
  Madde passar då på att tala om för lillebror att hon vet var vi gömt godiset.
  Han försöket få henne att tala om det. Hon låser in sig. Han ta sitt trägevär o bankar på dörren som i o f s redan var kass, då någon tidgare försökt sig på att gå genom den låst.
  Linus kommer in till mig o är vansinnig på Madde. Drar geväret två gånger i garderobsdörren innan jag i hinner få tag på honom. Suck, ge mig mina bilnycklar för jag orkar inte med detta.
  In med ungen på rummet o nu är jag arg. Kan någon förstå varför jag tycker det är meingslöst att renovera just nu?
  Vad jag gjorde gick o hämtade godiskassarna från Ullared o gav honom o sa ÄT! ALLTIHOP! Tills du kräks, det ska vara slut idag. Då lär han få kämpa på bra. Hade väl tänkt att det ska räcka till JUL i allafall.
  Min lugna fina eftermiddag. Hur kunde jag vara så dum o tro på detta?

  Nu tog Madde godiset från Linus.
  O jag bar tillbaka, ännu argare.
  Hon ska faan inget ha. Hon startade ju alltihop. Mitt huvud dunkar o jag vill inte vara här mer.
  Kan jag åka nu?
  Jag gör allt för dessa barn o detta får jag tilllbaka.Jag orkar inte mer!!!!
  Ge mig en lägenhet o möjligtvis varannan helg med dem.
  Hur kan man bara orka bråka så pass?
  De fick ju vara hemma. Det hade varit helt ok att bara säga, nej vi vill inte åka. Om de sedan hade varit något så när smarta hade de smugit in o tagit varsinn godisbit. Sedan hade allt varit bra. Istället vänder man upp o ner på en hel värld. Vad är problemet? 
  Om jag ska göra något så ska det vara på förmiddagarna helt enkelt. Utan barn. Nu ska de få vara hemma, jämt. Inte en grej till ställer jag upp på. Bio o simhall my ass, glöm det! 

  Åker inte utanför kommungränsen med dessa två!
   

  Sant?

  Kan detta vara möjligt? Då kanske det är dags att dra dit igen.
  Var ju på Västkusten en månad -88. Landade i Seattle var där en v. Bilade sedan genom Oregon ner till SanFransisco, LA o San Diego. Hollywood, Disneyland, Sea World och Universal Studios,  har jag sett.
  Madde vill ju gärna åka, så detta kan nog vara ett alternativ för oss.
  Var i NY -92. I två månader.
  Lite skeptisk mot flygbolagets anställningsvillkor bara.
  Sånt här gör en ju lite skeptisk oxå.

  Garnet

  Jo garnet ska vara till Benvärmare o handledsvärmare. Vi ska ha dessa på dansuppvisningen då vi gör mamma/barn dansen. Ska vara katter, kanske jag bör informera om oxå. Så här:

  Vårt val lutar åt 123, med ett annat garn som botten,antagligen svart. Bara jag slipper sticka. Någon frivillig?

  Iväg

  Har fått iväg barnen till skolan. M till Åtvid på något möte, så han drog tidigt.
  Ska nu ta mig en funderare o hoppas att H.K hör av sig.
  Detta är en tjej jag alltså lärde känna tidigt 80-tal. Hennes föräldrar är de som lärt mig bugga, en gång i tiden.
  Sedan dess har det blivit många olika kurser o varianter. Gissar att jag blandar steg o turer rätt friskt när jag dansar.
  Dansade ju hela fredags kvällen. Det var lite trögstartat. När man kommer ut så där, spanar ju alla in vem som kan o vem som inte kan. Så gör nog även jag. Är ju rätt så kräsen även om jag försöker att inte nobba.
  Gav ett par stycken karlar en chans. En dansade jag en hel dans med, fast jag for som en vante.
  En annan vände jag direkt när vi kom på dansgolvet. Det fanns inte en chans att ta sig runt med honom.
  Som väntat blev de andra av nere vid The Hub Caps o lyssnade o drack öl. Några tror jag hade rätt så tråkigt.
  A-L o jag som dansar hade i a f kul.
  Både Casanovas o Wahlströms är ju underbara att dansa till. De märkvärdiga killarna jag gått i skolan med är dock så tråkiga att de inte hälsar. Det är skillnad på Killarna i Wahlströms, som jag ju knappt känner, de vinkar o ler alltid. Visst har det blivit någon fest med några av dem. 25års skiva, väl? Någon mer gång på 26:an tror ja oxå.

  Så nu har jag uppdaterat er lite sedan i fredag. Tvättmaskinen startad. Bara jag som ska bli lite renare oxå då.

  Vilken färg?

  Ska vi välja på garnet.

  Nähä?!

  Fastnade igen på detta. Annars är ju detta en bra idé.
  Protesterna som kommit från män, säger, men jag lagar ju bilen o klipper gräs/häck o vänder trädgårdslandet.
  Om det vore så skulle jag nog inte heller klaga.

  Trädgårdsland avskaffades för 4-5 år sedan.
  Bilarna är av nyare årsmodell ( 03 o 08) Inte mycket att laga på dem
  Gräset klipps automatiskt, av Automower.
  Ska jag ha några vinterdäck på min bil får jag nog börja med att beställa dem. Har fortfarande inte kommit tillskott med detta. Funderat ett par veckor nu o hoppats på att någon annan skulle ta tag i det.
  Snöskottning, vaddå, snön smälter väl bort eller? Jo, det kan ta ett tag visst men den gör det.
  Husrenovering, jag som är bromsklossen i det dramat. Vill inte. Barnen ska bli större först.
  I stort behov av dörrar, både inne o ytterdörrar. Orka.
  Trädgårdsarbete, löven blåser väl bort, eller?

  "Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete"
  Kämpar med detta, jag låter det vara tills jag inte orkar se skiten längre.

  Undra om detta funkar?


  Discover Tomas Andersson Wij!
  Bra låt!


  Kan man klicka på länken?
  Var hittar jag annars låten?
  Här kanske.
  Jo jag vet att förra låten hade en mer passande titel.

  Alltid är det något

  Upp 03.20.
  Startade fordonet direkt idag igen. Men åh, fattades vatten i kylsystemet. Blev en dunk.
  Sedan kom min braiga mekaniker o fixade lite mer av det som eg ska finnas där i. Vågade dock inte chansa o invänta honom utan fyllde på så pass så jag hade klarat mig ett tag.
  Växlade ut, fick hjälp av snäll kollega som hade inställt tåg. Vid plattform i tid.
  Är det då inte det ena så är det det andra. Banverket hade gjort ett banarbete under natten o var inte klara ur vägen!!!! Varför blir jag inte förvånad. Så 9 min sen iväg, tack för den.
  Möte i Kisa o chans att ta in 4 min. Inväntade körtillstånd. Inget hände, inget hände, inget hände. Tillslut gav jag upp ogick o frågade vad som var fel. STÄLLVERKET ville inte. NÄHÄ!
  Tkl gav tillstånd att passera signalen i stopp.
  Jag frågar:
  - Hur har du det med växlarna?
  -Ja visst ja, kontrollera dem. Men de ligger rätt.
  -O vart ska jag? Blir min nästa fråga. Blev visst fel i alla fall, fast jag frågade. Tillstånd att lämna stationen skulle jag ju givetvis haft. Ingen grenstation så jag hade inte behövt veta vart. Tyckte väl bara att det var något som saknades, när jag drog orden ur honom.
  -Mot Vimmerby.
  Tack! Sedan drog vi. Nu ännu senare än vi var tidigare.

  Utdrag ur säo:
  2) för infartssignal, mellansignal och innerplacerad utfartssignal:
  någon av uppgifterna "växlarna ligger rätt" eller "kontrollera växlarna",
  Anm 3. Medgivande som innehåller "kontrollera växlarna" kan
  kompletteras med uppgift om i vilket läge motväxlar skall ligga,
  enl följande formulering: Ê "första motväxel i vänsterläge,
  andra motväxel i högerläge". 3) för utfartssignal eller
  utfartsblocksignal på bevakad station:
  ett tillstånd att lämna
   stationen, formulerat - "tåg ... får lämna ...(stationen)",
  och
  - "i riktning mot ...(nästa station)..." (krävs bara vid grenstation)
  Blev det fel i a f???

  I Vib, kom TKL o undrade om jag kände igen honom idag. Givetvis mannen som knackade på min axel i Ullared.
  Bråttom hade jag ju, tappade ytterliggare en minut.
  Möte i Hf. Äntligen kunde vi skynda o plocka in lite tid.
  Bytte ände snabbt som attan i Berga, tack o lov för Y1 denna dag.
  4 minuter sen o ytterliggare ett möte kvar i Blomstermåla.
  Landade på minuten i Kalmar!
  Frukost på hotellet.

  På tillbaka väg körde en traktor med vagn o något som stack upp ur vagnen ut mitt framför tåget. Stod på bromsen o låg på tutan. Shit va nära det var. Tittade på tågvärden efter. Frågade :
  - Är du ok? Jo då det var hon. Jag oxå, även om hjärtat hade tagit ett varv uppe i Halsgropen.
  Eller ska vi ta oss ur tjänst o gå hem o gråta en skvätt?
  Nej, då det tyckte vi nog inte att vi behövde.
  Höll tiden o allt flöt på resten av resan.
  Ända till Infarten i Linköping, där någon tyckte att pendeln skulle få gå före, så vi fick vara snälla att vänta. Blev 4 minuter sen in. Det kan störa ihjäl mig. Hur 17 ska vi kunna köra tåg i tid då?

  Hem o mellanlandade. Byte om. Stallet. Tog med Amelia.
  Hem igen klädbyte. Till UG.
  Fick hålla koll på ungarna som ville spela dator. Kölistan växte fort, de fick spela 15 min var.
  Indiana Jones lego, Spiderman och Alvin och gänget spelades.
  Dammsög halva lokalen o pratade lite skit innan vi gick hem.
  Nu är det läggdags.
  Ska försöka ta mig i kragen o umgås i morgon. H.K vännen från 80-talet(va dumt det lät).

  Kan bara inte låta bli

  Okej, vi har haft fullt på tågen i helgen, men inte riktigt så här.
  Om det är någon som ansvarar för tågets säkra framförande? Ja det kan man undra.
  Nej, det är nog sant, inte vinkar våra resenärer glatt när det är fullt inte.
  Annars kanske detta sätt kunde hjälpa några av våra fordon framåt.
  Nu ser det ju ut som om vi ska kunna använda Amandan i a f.
  Men spåren är i lika dålig skick ändå.
  O visst är hjulen platta. Det är inget skämt.
  Tror Vd´n för Ötraf kände det själv idag när han åkte med mig.

  En helt vanlig dag

  har förflutit.
  Gick upp 3 i morse. Startade fordonet på jobbet 4,40. Fixade lite papper medan luften pumpades upp.
  Växlade ut. Iväg i tid. Har hållt tiden hela dagen både ner o upp med en Y1a!
  Gick o åt som tänkt på statt. Våfflor o wienerbröd till frukost, mums.
  Lämnade in en ledighetsansökan till studiedagen 26/11.
   Kollade upp så att turerna den 12/11 var bytta.
  M ska ju på konferens. Då måste ju jag ta ledigt eller ändra tur för att få ihop livet.  Det var ok. Istället för att jobba 7.17-16.20 12/11 så jobbar jag 12.20-20.20. Eftersom jag inte litar på att barnen tar sig till skolan själva, om jag drar 06.30. Hoppas att M kommer med tåget tidigare än 20.

  Julbord med släkten bokat den 6/12 på Miskarp
  Med jobbet 10/12 på Stångs
  M ska bowla o äta med sitt jobb 23/11

  Känns som om almanackan börjar bli fulltecknad.

  Var förbi mormors svägerska efter kameran innan jag for hem. Blev en tour runt hela Linköping då hon bor på precis motsatta sidan. Jag åkte verkligen hela Y-ring runt hela stan.
  Ögonen går i kors.
  Kassler upptagen, då det stod på matsedeln för dagen.
  Dans 19,30, undra om man orkar upp 3 imorgon igen då?
  Måste vila ögonen 5 min, nu!
  Behöver ju vara med på dansen en gång, då jag missat massor måndagar. Gör ju bara 8 eller 9 * 8, Borde väl gå att komma ihåg lr? Avslutet har jag inte varit med på, så bäst att släpa sig dit.

  Så här dags

  ska man sova lr gå o lägga sig. Nu är det dags för mig att gå upp!
  Fixar ny ljudbok i mobilen medan jag fixar till mig själv. Sedan iväg.
  Börjar 4.40 eg. Vet dock att jag måste börja dagen med växling som inte är planerad.
  Fordonet som jag ska ha, kom igår kväll in o behövde tankas.
  Kalmar som gäller idag igen. Frukost på statt hoppas jag, om det är en trevlig tågvärd me som är frukost hungrig.
  En sväng förbi mormors svägerska, som fyllde 80 igår. Mor&far var där o firade, kameran blev kvar.

  Samma tur imorgon oxå, så sängen i eftermiddag. Inga stora utsvävningar där inte.

  Borde hon inte jobba?

  Kanske någon tänkte nu när det kom ett inlägg från mig. Jo, det borde jag.
  Jag skulle ju sova i Västervik, våra tåg är dock i sådant skick att det inte gick.
  Så efter att ha varit i Kalmar igår, hjälpte jag till att växla ut ett tåg. Skicka resenärer till bussen som ersatte mitt tåg. Växla in nästa. Efter många turer fram o tillbaka vem som skulle göra vad, då vi var tre förare på plats o det bara fanns ett tåg att köra, så fick jag åka hem. Om jag somnade i soffan till Dansbandskampen, det kan du ge dig på att jag gjorde. Två timmar sömn natten innan var inte mycket att hurra för.
  Nu måste jag hoppa iväg igen. Ska köra 10.53, dvs börjar en timma innan ca.

  Simhallen

  Kom till sist iväg till simhallen i fredags. Kl 15 så klart, inte 14 som var tänkt.
  Badade en stund ihop med barnen. Sedan är det bästa med den nya hallen att den är så liten att man har överblick över hela. Så jag simmade 500 m, medan barnen lekte. Åkte rutchkanan en gång! Sedan blev det bubbelpoolen för min del. Fikade lite o så i bubblet igen.
  Bastade en stund efter. Linus blev klar först så klart o väntade på oss, otåligt. Varma chips o sedan iväg till mamma & pappa. Jag fixade till mig inför kvällen. Emil kom och de åt. M Kom o plockade upp mig först sedan drog vi tvärs genom staden till Märtas mormor där vi plockade upp Lillebror & A-L & I. Pizza hämtades upp på vägen. 
  Förfest hos en av fastrarna.  

  RSS 2.0