Köket är julfint.

Det blev nya gardiner i köket + duk i samma. Ljusstakarna är uppe.
Men hittar inte gardinerna till Vardagsrummet. Var 17 har jag lagt dem?

Vi tog sovmorgon

Oj så trötta vi var i morse. När jag kom hem strax före 23 i går var både Mattias o Linus vakna. Tror att Mattias klocka ringde men att han stängde av den. Vaknade 7.40. Barnen börjar 8.20 så lite stressigt blev det. Mattias skjutsade bort dem. Kom tillbaka o åt frukost efter. Jag gick tillbaka o la mig när de hade gått. När det knackade på dörren o Lotta kom förbi o ville att jag skulle följa med ut o gå. Jag övertalade henne o dricka kaffe med mig istället.
Skvallrade allmänt. Hon berättade att vårt företag än en gång hade haft inbrott, hon vet ju före mig eftersom det är hon som städar där..
Hon har barnledig helg o ville nog hitta på något. Men jag har ju jobbat lr varit borta alla kvällar denna vecka så det är nog inte så bra. Dessutom hade min psf ring o lämnat meddelande på mitt mobilsvar igår när jag var på avslutningen.
Han hade ringt hem o fått besked att jag var på någon avslutning- mer koll än så hade inte Mattias.  
Så meddelandet löd.
-Antar att du är på dansavslutnig men kan du tänka dig att åka till Nr i morgon natt?
Hallå, bra koll. Jag var o representerade vårt företag! Jag har jobbat alla övriga kvällar denna vecka tillomed min bröllopsdag. Jag jobbade alla helger hela oktober. Ska jobba på söndag. Skulle inte tro d. Har fått nog!
Måste jag ringa o ge besked nu? lr ska jag vänta o se om han ringer igen? Det är ju så jobbigt att ringa bara för att säga nej. Det måste han väl förstått vid det här laget...
Nu ska jag ta fram min julgardiner o glo ilsket på dem. Jag skulle vilja ha nya i köket, de är ju sååå jobbiga att stryka. Vill ha mindre tyg. Men där satte snålheten in igen. Om jag börjar med vardagsrummet. För sen när Madde kommer vid 13 tänkte jag ta en sväng till stan, för hon vill ha nya kläder. Hon ska på klassfest i kväll. Då kanske man skulle kolla utbudet av julgardiner på samma gång.
Mattias tjatade idag igen om ngn dj..la platt TV. Jag skiter fullständigt i om Tv´n är platt lr inte. Vi köpte ju en ny för bara 3 år sen. Den får duga ett tag till. Åh, va trött jag är på dessa prylar. När allt annat är trasigt o hänger på trekvart. Som drapperiet i hallen. Kanske skulle kolla efter det oxå på samma gång. Tygmarknaden. Men har ju ingen lust att sy själv igen. Tog ju en hel dag sist med de på kontoret. Det är ju visserligen 9 st delar där o detta är två men ändå. Jag är ju värdelös på att sy.
Så nu gick det ytterligare 10 min som skulle behövts till att stryka gardiner. Snart hinner jag inte o vill verkligen inte. Jag hatar att julpynta o stöka. Så meningslöst.
Har ju morgondagen på mig oxå- så det blir väl till att skjuta upp det. Mattias jobbar. Jag jobbar söndagen.
Nu måste jag nog sätta fart...

ky avslutning

Åkte med x:et till Nässjö, för att få bilen kvar i Mjölby i onsdags. Gick en sväng på stan o kollade skyltfönster. Gick förbi avbytesplatsen o träffade några kollegor. En som skulle ha natten i Grevaryd. O en föredetting. Alltså han har bytt företag o inget annat.
Vi blev kvar en stund o pratade. Han berättade lite hur det var på nya jobbet o att de skulle få en liten till i Januari.
Gick upp till jobbet o slog mig ner vid tv´n. Kollegor kom o gick. Tillslut var vi 4 st på plats som alla skulle till Sthlm.
Jag fick åka som nr 3. Men då mitt tåg skulle vidare mot Gävle fick jag köra om de andra på vägen sen. Hihi alltid kul, Inte lika kul sist det hände mig dock.
Kom till rummet vid 5 tiden. Sov till 9 o sen taxi till Centralen.
Med min vanliga tur, av tre X2000 resor jag gjort de tre senaste dagarna har det varit skrikande bäbisar, brevid bakom o framför mig. Suck. Jag var ju sååå trött.
Var upp till mamma o pappa o fick lite lunch o bytte kläder. Sen iväg på konference. Alla blev givetvis godkända o de var ju kul. De hade ett toppen resultat i klassen. De hade bara varit tysta o lyssnat o lärt. Det var annat än när vi gick antar jag. Vi var två handledare som var med, en till från N men från annat företag o så utbildningsansvarige från det andra stora järnvägsbolaget, de med egna, betalda utbildningar...
Det var bara en i klassen som inte hade 100% klart med jobb. Helt fantaskiskt! När vi gick ut var det två av 25 som hade jobb tror jag.
Åkte hem o försökte sova en stund. Madde var med en kompis hem o skulle följa med dem till stallet. Linus hade tid till 17 eftersom jag ju eg skulle ha kommit hem då. O då jag bara hade sovit 4 timmar ansåg jag att jag hade rätt till mina två timmar nu. Sen får fritis tycka vad de vill. 
Men det där med sömn var svårt. Målade naglarna, trashade dem, målade på nytt. Fixade pannkakssmet o gräddade några. Hämtade Linus, åt med honom o trodde Madde skulle komma så jag kunde skjutsa henne till dansen o sen duscha mellan o hämta. Hon dök aldrig upp. Utan tillslut gick jag in i duschen. O då blev det stressigt hade en halvtimma på mig innan jag var tvungen att åka.Smink o kläder.  O iväg. Ringde hem o kollade så Madde kommit hem, det hade hon. Hon fick åka med dansfröken hem. Det där med kommunikation är bra. Om hon sagt det, hade jag inte väntat på henne o då hade jag inte behövt stressa i slutändan. Lr om Mattias ringt under dagen o talat om vad de bestämt. För han visste, de hade bestämt detta på morgonen. Jag hittade ju bara en lapp. 
Kom i tid i a f. När jag klev in i Parken stod en fd kollega fr Lp där, som gått kursen, min elev, o en lärare som jag känner sen tidigare. Skönt. Eftersom det var ungefär så många som jag kände totalt. 
När vi satte oss hade jag just pratat med mannen från det andra stora bolaget, så vi satte oss brevid varann o mitt emot min elev. Eftersom vi bara var 6 st kvinnor i sällskapet på ca 30 pers, så var min tanke att vi sprider ut oss annars hade jag gärna pratat med E. som ska börja i Nr. Men när vi satt oss kom Mjölby kommuns utbildningsansvariga dam o satte sig brevid mig. Det blev lite jobbigt. För jag hade typ inget att säga henne. Så första tiden hade jag nog tyvärr ryggen mot henne, oups. Försökte verkligen få med henne i samtalet. Men vi pratade ju tåg o arbetgivare mm, o hon hade noll koll. Vad är en regina? Ett tågsätt, en motorvagn. Eldriven. Hur förklarar man? På den nivån låg det. 
Vi fick potatisgratäng + fläskfilé som var spenatöverbakad. Tack för den. Jag äter väl typ allt utom spenat. Det gick att plocka bort som tur var. Till efterrätt var det en cheesecake med jordgubbar o hallonsås, smaskens.
Lite tal o betygsutdelning blev det. På det följde mingel. E. kom o satte sig o pratade en hel del. Kul!
Vi 22 tiden var det dags att dra sig hemåt. Fastnade dock på vägen o pratade lite med killen från det andra bolaget i N. Som hade övertalningskampanj. Eftersom eleverna fått jobb, men de fortf behövde folk, tyckte han att jag kunde byta bolag. Jag erkände att jag hade tänkt tanken o att deras personalansvariga hade mejlat mig o frågat om jag var intresserad. Men jag tycker att deras turer är för korta. Vill ha långa turer o jobba få dagar för att slippa åka så ofta. Tar ju ändå en timma ner. Han föreslog att jag skulle prata med dem o fixa en egen pendlargrupp. Kolla om det fanns fler som var intresserade av att sätta ihop en sån. Tror de är lite desperata efter folk de med. Tror de hade 7 vakanta tjänster. Fattar inte att fler inte väljer att bli lokförare. Det finns ju hur mycket jobb som helst nu.

Bröllopsdag

Kom iväg till jobbet vid 13.20. Tog det väldigt lugnt.
Upp på jobbet o hämta alla papper man ska ha. Kolla postfacket. Semesterval, visst ja d ska va klart nu.
Ner till plattform. Xet 20 min sent. När det väl kom stannade det efter 100m för reset igen, det var det de hade gjort innan oxå. Fick dessutom veta att det bara hade två fungerande motorer. Stod så till att min tanke var att då kommer vi aldrig orka över skyddesektionen o uppför backen. Mycket riktigt, tåget börjar backa.
Kom iväg ca 45 min sent. Ett par reseter till på väg till sthlm gjorde att vi tillslut kom fram 80 min senare än tänkt. Hann slänga i mig en slice pizza o ta taxi ut till Tm. Kollade av med depåkillarna vilket lok jag skulle ha o gick ut.
Det var en till som skulle åka mot Älvsjö så han fick åka före.
Rullade i stort sätt i rätt tid ifrån Älvsjö. Var hemma vid 2tiden.
Sov till 10.
Har bakat 50 lussekatter.
Nu kom argbiggan Linus. Han är arg för att jag inte öppnar bakdörren åt honom varje dag. Jag tycker han kan gå rätt väg istället. Sur för att jag gjort lusebullar. Ville intealls baka pepparkakor som jag tänkte. Oki, då Sover jag nog en stund till i stället. Tills Madde kommer.
Ska fixa till en fläskfilé o hasselbakspotatis till 18.30 när Mattias kommer. Jag ska sen me x:et 20.16 så vi tar en snabb bröllopsmiddag.
Hittade detta! Tack, detsamma!

I fatt

Då var jag i fatt igen. Lika bra jag berättar nu vad som kommer att hända för ja hinner ju aldrig med att uppdatera.
Jag ska till Stockholm i eftermiddag. Måste åka vid 13.30 härifrån. Har bett att få SL biljetter men de har inte kommit är svaret på kontoret. Så det får bli taxi då. Helt onödigt. Undra hur många sådana onödiga resor vi gör om dagen/iveckan?
Madde får hjälp på ridningen av A-L o hennes syster I hämtar Emil hos dagmamman. Mattias är i Norrköping på möte o ska vara hemma vid 17 för att hämta Linus på fritis. Madde ska in i duschen o sen ska de på UG. Där är det idag avslutning o fika på pepparkakorna de bakade förra veckan. Tror att Tomten kommer oxå. Måste ringa Cilla...
Ledig imorgon på dagen men åker till Stockholm igen vid 20. Pass hem på torsdagen. Två timmar tidigare än jag borde. Då jag ska på Konferens kl 13 i Mjölby, så det blir bara 4 timmars sömn. hoppas jag kan sova på tåget hem. Kl 18.30 är det middag i parken. Ledig fre-lör. Hallsberg på sön. Så nu vet ni.

Helsingborg

Igår så vaknade vi ju då upp till en väldig massa snö. Åkte ca 15 min innan jag brukar. O det gick verkligen åt.
Hade utgångståg från Nässjö. Killen som var vupt erbjöd sig att komma ut o bromsa tåget åt mig o det tackar man ju inte nej till,  Jag Måste leta fram mina kängor på vinden om denna snö ska bli kvar!
Tror dock inte detta blev så poppis, de ringde efter honom. Hoppas han hann vad han skulle sen, så inte han fick skit för detta.
Kom iväg i tid. Alvesta var målet. Blev en timmas uppehåll där o sen pass till Helsingborg. Pass tåget var sent så lite tid gick bort där. Men hann ändå med att springa på stan i ca två timmar.
Linus fick denna kavaj, tror dock inte att han tar den på sig. Han så sur ut i morse när han tittade på den.

Till Madde tvekade jag mellan dessa. Hon får nog följa med o bestämma sig själv o prova. Hon hade sagt det röda innan men kjolen är ju inte rak.. Shortssetet är ju tuffare.
Hon fick istället svart hårfärg. Hon vill ju va som faster.
Jag fick ett läppglans.
Kastade sen i mig en BigMac på knutpunkten o taxi mot bangården.
I Nässjö hade det fortsatt att snöa hela dagen så där var det hel mysigt-inte!
Snöade upp till Tranås på hemväg. Superjobbigt att köra.

bara bara ledig

På detta följde en tredagarsledighet.
Bara så skönt.
Fredags så storhandlade jag på City Gross. Tycker de har tappat stinget, hittar inte mycket mat där o inte billigt heller. Köttlådorna från annonsen fanns inte.
Det blev plockmat på fredagskvällen vid tv´n tillsammans med årets Beaujolais Nouveau. Sådär tyckte jag, den har nog vart godare.
Ägnade lördagen åt städning. Mattias sov på soffan redan vid 20, trots att vi hade tagit rejäl sovmorgon. Mamma ringde. Så barnen kollade på tv o jag prata i telefon.
Söndagen  blev en tvättdag.
Madde o jag for en sväng till mor & far på söndagseftermiddagen, hämtade tomtegrejerna.
Handlade lite.
Bla saffran, ska försöka få ihop några bullar imorgon om jag orkar.
Gjorde tredje pepparkaksdegen för året. Tänkte barnen skulle få baka som förra året, en plåt om dagen för att ha något att göra.
Mattias drog till Linköping med tanterna, vid 17 tiden. De skulle ut o äta på Gula huset. Å. hade fyllt år o har bytt butik. De får ca 350 kr per person i trivselpengar varje år att göra något kul ihop för, på Systembolaget.
Jag tog barnen med o släckte ner o försökte sova redan vid 20 men de var vakna när han kom hem vid 22 i a f.
Att de bara orkar, jag fattar inte.

Hallsberg o skvallret går

Eftersom jag fick lov att åka till Stockholm till sist. Blev det till att jobba torsdagen istället. Så då fick det bli en tur till Hallsberg. Blir ju det rätt ofta för min del eftersom det är lagom långa turer o oftast passar min önskade tider.
Men denna gång var det en dagsväng 10-21. Kaffemaskinen var trasig igen. Ingen höjdare när det sker.
Tjejerna som var med dagen innan hade det diagnostiska provet. Så vi pratade lite under deras rast. Ibland går det ett halv år mellan gångerna man ses o nu blev det så här tätt.
De tycke nog som jag om provet o hade ungefär samma % rätt.
Vi diskuterade även dagen som varit innan. Vi hade nog liknande åsikter där med. Vi är några för många nu för att alla ska hinna komma till tals, vi är 18. Dessutom är deras arbetsledare med o då vågar de ibland inte säga helt vad de egentligen tycker. Kanske vore bärre med bara lokförare o växlare i en grupp. Inte de från kundservice o psf o AL. Vi har inte riktig samma typ av problem.
Träffade även en fd kurskollega AM, skvallrade lite om de i klassen givetvis.
Fick bannor för detta direkt. Tjejen vi skvallrat,om, VS, kom med tåget min kollega bytte av ,10 min efter jag åkt från Hallsberg.
Jag tyckte ju att jag hade varit såå duktig o hållt tyst om hennes STORA hemlighet i två veckor, men det får bli munkavle i ytterligare ett halvår lr så. Sen måste det väl ha läckt ut av sig självt...


Stockholm

Mycket Stockholm blir det nu.

Kom iväg dit i Onsdags utan att behöva köra hem. Men många sura miner var det o fick kommentar senast igår om det. Att det är diskriminering att vi tjejer får träffas för det får mnsann inte killarna! Sant kanske men mycket av detta tar de säkert vid fika borden.
Det var ändå en givande dag. Vi fick träffa personalchefen + någon fd fackordf som jag inte riktigt vet vad hon gjorde nu. De jobbar i a f  med att ta fram en ny konkret jämställdhetsplan.
De undrade hur vi skulle få fler tjejer att vilja jobba hos oss. Var vi ser svårigheter i att vara tjej.
Jag ser ju svårigheten just nu i att vi är för lite folk överlag o aldrig får ledigt.
Tex sist jag skulle vabba o följa med Linus på sjukhuset, d gick ju men visst hade jag dåligt samvete. Tycker nog inte att jag ska behöva ha det. Stanna hemma samma dag för att barnen är sjuka är ju inte till att tänka på, de får allt ta o hålla sig friska. Jag tror att det beror på att jag är tjej o mamma som jag känner så här. För gubbarna behöver inte stanna hemma för vab.
Kläder kom upp till diskussion igen, funktionella vill vi ha. Hellre en snygg tröja  med krage än alla dessa skjortor.
Mobiltelefoner o personligsäkerhet var en annan fråga som kom upp igen. Jag berättade om min pepparspray.
Kränkande särbehandling kom upp igen oxå. Det hade varit några fall i år igen. Trist.
Vi fick en rundvandring på HK. Åt pastasallad till lunch- undra om de hade beställt det om det hade varit karlar som skulle dit?
Vi såg del 2 av Kay Pollaks serie om personlig utveckling. Om möten, att se möjligheten i varje möte. Att utvecklas genom möten. Istället för att bli arg o irriterad ska man fråga sig. Vad kan jag lära mig av detta möte? Varför är denna person utsänd?
Pratade med E.en av de nyanställda som börjar i Nr 3 dec. Hon verkar mycket trevlig.
Hon hade fått en öppenbiljett hem som bara gällde på IC o jag en x2000 biljett så vi skiljdes åt på Centralen trots att vi skulle till Norrköping båda två.
Jag hann i a f hem så jag kunde vara med sista timman på dansen.


Provet

Vilket svårt prov d va igår. Ok visst d var saker vi bör kunna, som absolut har med jobbet att göra. Men vissa av grejerna gick vi igenom första veckan under utbildningen april-03 har sedan dess aldrig använt detta.
Sen var det en del flersvarsalternativ som var kluriga. Kunde vara tre alt o fyrkantiga rutor dvs fler kan vara rätt men ända var det bara ett som va rätt i slutändan. Så var det någon fråga med 7 alt o fem som tydligen var rätt. Jag kryssade tillslut efter noga övervägande i allihop. Alla kunde vara rätt. Men max poängen på frågan var 10 o jag fick då -6. Hoppsan. Gjorde liknande på en till så jag fick -5 istället för 7. Så mitt slutresultat blev inte riktigt bra kan man ju säga. 
Tog det säkra före det osäkra på en fråg. Eftersom man på mitt företag har bestämt att det ska vara på ett visst sätt. Fast det enligt grundreglerna nog inte är så. Men det blev ju oxå fel o 0 poäng.
Elskyddsutbildningen som skulle vara 2tim av dagen vet jag inte var den tog vägen. Jo, i väskan med hem att läsa själv.
Fick ist se ett bildspel om miljö, växthuseffekt o avgasers påverkan mm.
Jag vet att det är viktigt o ett av vårt företags ben att stå på.
Samtidigt jobbar jag nog för att kunna resa. En av insarna är på Kap Verde o den andre skulle till Indien i feb. Känns då som om man tar ett steg fram o två tillbax.

Malmö mm

Jo´rå, d blev allt Malmö i lördags. De hade bara bytt nummer på tåget då det skulle göra ett x-tra stopp i Älmhult.
Blev en timma tidig ner. Fick dock vänta på taxi en stund. Kom en sur chafför tillslut. Han hittade inte. Jag ringde o efterlyste honom. Undrade sen varför han inte ringt mig. Fick då till svar att då skulle ju hela hans förtjänst gå åt om han skulle ringa alla kunder.
Landade till sist på Comfort, fick rum mot parkeringen där det var ett himla liv. Där de sen natten efter sprängde entrén till slagthuset.
Upp vid 4 lite frukost o taxi till bangården för att ta ett lok till Trelleborg. När jag kom dit hade de inte börjat än, så jag fick åka ner till tkl o vänta. Intog lite mer koffein.
Kom i a f iväg i tid där ifrån.
Var hemma vid 12. Fixade pepparkaksdeg till tisdag på UG. Åt lunch o ringde Mamma för att höra hur de haft det. Bestämde att vi skulle komma in en sväng. Vi tänkte oss en sväng förbi Mio oxå. Kollade på soffa o bokhylla. 
Fikade hos mor. Mogge m familj dök oxå upp.
 Hem  o fixade naglarna.

Idag har vi utbildning.
Började dagen med att vår instruktör var sjuk, så arbetsledarna fick sätta in en Arbetsplatsträff istället. Jag har nu varit på 4 st under två månader. Samma bildspel vaje gång. Så d tyckte nog att jag kunde tagit över i stället.
Det har blivit mycket spring o inget vettigt gjort hittills.
Arbetsledarna blev tvunga att gå ifrån pga en Intervjuv med en ev ny arbetsledare. En dam. Kan ju va trevligt, så jag slipper vara ensam tjej. Inte för att det stör mig det minsta.
Mycket visning av intranätet o synergirapportering, Inloggning på outlook. Sånt som jag sysslar med typ varje dag.
Gissar att C o jag sett måttligt roade ut. Har mest surfat runt medan de andra gått igenom steg för steg, hur man byter lösenord mm.
Eftermiddagen ska dock bli mer spännande är det utlovat. Man har fått fatt i en annan ins.
Säo-säkerhetsordningen. + Elskyddsföreskrifter. Ett diagnostiskt prov ska visst komma oxå.

Onsdag är det kvinnlig-Nätverksträff som jag misstänkte. Hade kommit på mejl förra veckan.
Givetvis ska jag jobba då. Hoppas man löser det nu.
Har fått ett förslag som jag nästan förkastat.
Att åka till sthlm. Gå på mötet, som ska vara i Sundbyberg på vårt huvudkontor.
Sluta där 16 o sen köra hem från Tomteboda vid 20.
Det skulle innebära att jag måste ta bilen till Nässjö redan ons morgon. För att åka x där ifrån 06.48. dvs hemifrån 05.30. För att sen vara tillbax i Nässjö 02 o hemma vid 03 natten till Tors. För att sen köra till sthlm igen tors kväll 22 hemma 15 fre. Det är ju ett alt för att få åka. Men det skulle bli tufft. Frågan är oxå hur bra förare man är sista timman natten ons -tors?
Hoppas det finns fler förslag. Måste ju i s f släpa med jobbgrejer runt halva Sthlm under onsdagen.
Hade ju hoppats på att kunna åka ons 07.08 o va hemma 19.11
Missar ju dansen en vecka till annars.
Har ju sagt att de är ok att jobba natten tor- fre. Trots att jag är ledig fre egentligen.
Det skulle ju bara ge mertid istället för Övertid, me n ok jag får ju va med på nätverksträffen i a f.
Ska få rundvandring på huvudkontoret. Personlig uteckling- Kay Pollak, står d visst oxå.

Veckan som gått

Blir alltid att sumera en vecka i taget ungefär.

Onsdag- slöade väl hela dagen. Åkte o dansade en kortis 19-20, bad att de skulle vända på lektionen o ta dansen först o uppvärmnigen sen när jag åkt, då jag inte kunde vara med på hela lektionen. Så d gjorde vi. Har ju varit borta tre gånger innan. Det var mycket att ta igen o lära in. Stegen i sig är inte svåra, bara att komma ihåg när man ska göra vad. Har ju fram till juni att träna dock. 
Efter dansen blev det ilfart till Nässjö. Skulle köra x-tra tåg till Hallsberg. D flöt på bra. Kom upp o hann ta lite fika o gå på toa. Fångade sen en av våra nyanställda o fick åka med honom hem.  

Sov väl det mesta av torsdagen. Madde kom hem vid 14.15 o väckte mig. Linus var hemma vid 15,30 eftersom han hade sportis, frivillig aktivitet, som fotbollsföreningen ordnar. När Linus kom, åkte Madde till dansen. Hon o Mattias kom nästan samtidigt hem sen så vi kunde äta.

Fredagen var vi sega i starten. Barnen hade studiedag o vi skulle till lasarettet i Motala. Kom iväg vid 11 tillslut. Började på stan en timma. Sen lasarettet. Tog nästan två timmar, då vi fick gå vidare efter barn o ungdomsmott. Så Madde o Linus kompis R. fick gå ut o fylla på parkeringspengar.
När vi var klara 15.30 skrek våra magar efter mat. Det fick bli Burger King. Efter en sväng in på Elgiganten handlade vi på Ica maxi. Hemåt, för att tillslut hamna i TV soffan, Dobidoo + Predikanten, som jag just läst.
Idag har det än så länge blivit lite facebok. Har hittat några klasskompisar från gymnasiet nu.
Givetvis har även ams sidan gåtts igenom igen oxå. Velar fortfarande. Måste ju snart bestämma mig.

Ikväll bär det av till Malmö-tror jag. Kollade tför nu om tåget gått fr sthlm, men det ser ut som det inte går alls lör.71112-71208. Ska kolla igen efter avg tid tm o sen får jag väl ringa annars.

Nu börjar det bli hög tid att fundera ut lunch. Några förslag? Det är bland det värsta jag vet, att bestämma mat. Vad man än lagar är det alltid någon som skriker blä. Mitt förslag igår när vi handlade var, att de skulle välja tre maträtter var. Tji, inte var d med o valde inte. Linus äter bara pannkakor, gröt o mackor. Madde äter väl lite mer, men det Madde gillar, vill inte Mattias eller jag ha. Jag äter inte stuvad spenat/spenatsoppa annars kan man nog få i mig det mesta. Det gillar ju då Madde o tjatar ständigt om.
Linus äter ju inte ens sånt som barn ska gilla- typ makaroner o korv, köttfärssås, tacos.
Någon som har förslag på hur man ska göra då?
Han får aldrig något annat av mig än det som står på bordet utan då får han bli utan eller ta sig något själv. Jag lagar inte två rätter. Kanske hårt, men han måste lära sig.

ny klänning

Köpte även denna för ett par veckor sen. Vet bara inte när jag ska kunna använda den.

Inköp

BildNgt liknande denna blev det igår i Motala, kortärmad +
en stor svart halsduk.

Blev även ilägg till Linus. Det var ju anledningen till att vi åkte. Han går så snett o konstigt med fötterna. 
Hade turen o få en underbar läkare på barn som tog problemet på allvar. Skickade oss direkt till ortoped tekniska. Dyrt som 17 blev det, men i gengälld kanske skorna håller lite längre. 

Personlighetstest- från facebook. Kunde inte sagt d bättre själv

Temperament :
Idealist
You are the quintessential dreamer - spending more time thinking about the possibilities that the world holds for you, rather than your reality. You don't settle for anything less than what you truly desire and you work very hard. You tend to live in every place except the present - you are prone to daydreaming about the future and re-thinking the choices you made in the past. Sometimes you get overly caught up in your thoughts.

Interests:
 Simple
You are continually pursuing a simpler and less complicated life - you don't allow yourself to fall victim to all of the "should do's" that society continually bombards you with. You are thoughtful about your life choices and think in terms of yourself, others and the world in which we live. You have a great sense that we are part of something much bigger and we must be good to others, if we want others and the world to be good to us.


Amusement:
 Thoughtful
 You are easily stressed out and overwhelmed - you need to take care of yourself first and foremost. Because you tend to be self reflective, you know your limits quite well and must remember to not exceed those limits. When you overwhelm your life with obligations and responsibilities, you tend to shut down and go into yourself even further. Take some time to find your serenity and kick back your feet.


Passion :
Traditional
 Your notions about romance are viewed as unrealistic by many, but don't let that stop you. When you think of romance, you think of huge gestures of commitment, sacrifice and love like we see in the movies. Flowers, chocolate, and wine are just some of the ways to your heart. You want to feel loved and treasured by your partner and you expect to be courted, admired and hotly pursued. You long for old fashioned dating.Ungdomsgården

Hade fixat filmkväll igår.
Linus blev skjutsad direkt från fritis. Madde hade fått sällskap till ridningen av A-L så hon blev hemskjutsad till duschen o var klar när jag kom hem. Så jag bara hämtade henne o vände i dörren.
Cilla o hennes svägerska var på plats o hade startat upp kiosken. Undrar dock fortfarande vad alla andra föräldrar gör på tisdagskvällar som kan vara viktigare än deras barn? Vi har oftast 30-40 barn på plats, men inga föräldrar. Vi gör detta ideellt, för våra barn. Nu hade vi ju valt en film som inte gjorde succé, så Madde åkte med Mattias hem när han kom en timma senare.
Nästa vecka ska jag ha fixat pepparkaksdeg, så vi ska baka i stora lokalen med ett par barn i taget.
Veckan efter klär vi gran o har julavslutning med fika. Tror att Tomten gör ett besök oxå, han brukar fylla sin säck med godispåsar.
Medan vi kollade på film i stora lokalen fixade vår ordförande o hans bror kassören in ett nyinköpt airhockey spel i vår lilla lokal.

Handledarträff

Igår, tisdag hade vi utbildning/handledarträff.  
Vaknade vid 5,30. For som vanligt runt o slängde en maskin tvätt i toktumlaren o annat oviktigt. Min tanke var att åka 06.15 för att hinna till 07.30. Då klockan blev 06.15 började jag sminka mig. Åkte istället 06.30 superstressad. Insåg att den bil jag valt för dagen inte hade någon bensin. Dessutom hade jag inga kontanter på mig. Stannade vid bankomaten, vidare för att tanka. Hamnade sen bakom en lastbil nästan hela vägen mellan Tranås o Aneby, där det inte går att komma om. Så var det ju halt oxå , så mycket försiktig var jag. Men oj så stressad. Kom fram 07.45. De andra kom 07.55. o någon med tåget från Norrk. skulle plockas upp.
Åkte vidare till Pensionat Paradis utanför Nässjö. Ännu ett litet ställe där tiden verkat stå still. Drivs av en familj som verkade ha mycket ideér o satsar på konferenser.
På området finns tunnor som man kan hyra att bada i. Det var nog tanken att vi skulle ha avslutat dagen där i, men pengarna räckte inte. Tack o lov kan jag känna nu. Det var svinkallt ute o även om vattnet är varmt så ska man ju i o ur.
Vi började dagen med en kort presentation. Min blev mycket kort, hade inte en susning vad jag skulle säga.  Det var bara en av de andra jag inte kände sen tidigare, den nye hos oss i Nässjö, förflyttad från annan ort.
Han från Norrk. däremot o jag jobbade samtidigt på SJ. Han i Nr o jag i Mjölby, jag var ju "bara" tågvärd då.
F-låt alla tågvärdar. Inte mina ord att man är "bara" utan er Arbetsledares hårda ord, när jag bad att de skulle använda mig som förare/tågmästare när jag var färdig med förarutbildningen. Bara ploppade upp nu när jag skrev.

Dagen fortlöpte med grupparbeten. Lunch- Potatisgratäng m Älgfärsbiffar- helt gudomligt gott.
Besök av vår säkerhetsansvarige + arbetsledare. Som vanligt vid sådana här tillfällen pratas det för mycket och tiden blir knapp. Lite lekar/spel hanns dock med till sist. Av den typen som alltid är med vid knepoknåp o intelligenstester. Stora stickor tillverkade i trä, utlagda på bord. Du får flytta de tre första stickorna i det som bildar 1114  för att bilda minsta möjliga tal. m fler.
De hade även tillverkat ett tredimensionellt 4-i-rad. Jag mötte en kollega, skulle få hjälp av dem i mitt lag, vet inte riktigt vart hjälpen tog vägen för givetvis förlorade jag.

Måndag

Blev väl en såndär latdag igen.
Körde ett par maskiner tvätt.
Skulle kolla in vilket hotell mor o far är på. De åkte med Detour till Alanya. Det fanns två All-inclusive hotell hos dem, men Madde trodde hon visste. Detta trodde hon.
Fastnade sen på en sida som hette trivago där fanns ju hur många sådana anläggningar som helst, som den vi åkte till. Om man bara vågar boka hotell o flyg var för sig.
Vi har ju förhandsbokat till nästa år. Hoppas nu bara att semestervalet faller väl ut. Antar att det är dags snart.
Var o dansade på kvällen. Nu börjar den dansen sitta. Malin o hennes tjejer + Madde o jag tänkte ha svart nertill o vitt upptill. Da andra ska ha svart nertill allihop. Men rött, rosa o gult upptill. Om man nu bara lyckas få ledigt trekvällar i juni så man kan vara med. Vet ju inte ens var jag tänkt jobba då....

Söndag

Så trött man kan va. Var bara upp o koka kaffe vid 9 tiden. Sov sen till 13.
Fick sen ett städryck. Alltid lättare när vi hjälps åt. Madde var sur för hon ville spela disneymonopol. Jag avskyr att spela så jag gjorde nog allt för att slippa.
Städade i a f av badrummet, o plockade lite allmänt här o var. Blev väl lite bättre.
Sen fastnade vi vid datorn. Tänkte göra en prioriteringslista.
Att handla:
Ny bokhylla innan den gamla rasar ihop.  Mio option- 12000kr innan nyår 15000kr efter.
Vardagsrumsbord Em möbler3995 kr. Det gamla har folien släppt på.
Soffa EM möbler 26000kr, ett lite senare problem,
Sängar Ikeas Malm i ek +resårbottnar o madrass 5700kr. Har ingen sängstomme alls, har aldrig haft utan har bara ben.  Vi har paxgaderober i ek, vill komplettera så det blir ngt med inredningen snart.

Sen gjorde vi nya regler för barnen, får se om de orkar hålla ut.

Att gå o duscha utan protester
Borsta tänderna självmant
Gå o lägga sig 20.00
Sova i egen säng
Äta frukost
Klä på sig
Göra läxor
Inte ta något utan att fråga
Äta när maten står på bordet
Plocka undan efter sig

Säkert självklara grejer för d flesta men inte här.
Ingen av oss som orkar ta tag i detta, oftast en som är ensam hemma om kvällarna.
Om de fixar detta fram till jul ska de få varsinn bärbar dator på mellandagsrean. SOM DET ÄR NU ÄR DET JU SLAGSMÅL JÄMT.  

öppet hus

Linus funderar över Astrid Lindgren knep o knåp.

Madde skriver 10veckans ord. Hon bröt sin svit. Hon har haft alla rätt
hittills denna termin, men gjorde nu ett slarvfel. Hon säger att Emil störde henne.Anna-Lena spelade spel med Madde.
Mogge, mormor o Linus spelade oxå spel.


Fruktstund i Linus klass. Emil skulle oxå ha äpple, dög inte med banan när d andra åt äpple vid bordet.


Givetvis hann vi ha lite rast oxå.

Madde hade syslöjd oxå. Fika fanns att köpa på rasten. 5-6.an hade fixat detta så de fick in pengar till klassresa.
Till lunch serverades varmkorv för 10 kr.

Mor o far drog vid 12 för att packa det sista inför Turkiet. Lyfte från Landvetter vid 17 tiden.

Anna-Lena, Mogge o jag testade linedance i nya gympasalen. Sen var det innebandy turnering efter. Mogge o Linus var kvar o kollade. Vi andra knallade hemåt o fixade lite fika.

Anna-Lena, Madde o Emil var till lekparken en stund.
Mogge o Mattias var ner o bastade med grannen.
Sen åt vi grillade räkor, revbensspjäll o janson. Till det delade vi en gula änkan.
Grabbarna satt sen vid datorn o vi andra vid tv´n. De åkte väl vid 22.

tröttis2

Är bara så trött att jag inte ens orkar dela med mig av mina dagar.
Häder inte så mycket roligt här. Jobbar o sover mest.

I morgon är det öppet hus i barnens skola så vi får släpa oss upp o gå dit 8.20-12.
Mor o far drar till Turkiet imorgon eftermiddag. Avundsjuk jag blir. Vill oxå åka iväg. Det ställer ju till vår vardag hemma oxå, när de inte finns här. Blir en riktig strul vecka nästa vecka igen. Som om vi inte haft nog av det.

Lovet kom ju tack o lov Emelinda o räddade oss. Tack för hjälpen!!!

I tisdags fick barnen dock sova hos Mor. Jag jobbade från 22 på Måndagen till 23 på Tisdagen. Mattias var på konferens i Norrköping. Var hemma vid 00.10 sov o upp 07 för att hämta barnen o skjutsa dem till skolan i onsdags. Jobbade sen onsdags natt kunde inte för mitt liv sova torsdagen trots att jag var supertrött. Jobbade nu natten som var. Stupade i säng 07 i morse. Har inte blivit människa igen sen dess.

fler bloggar

Har hittat några intressanta bloggar senaste veckan.

Marias tågblogg

TCCky7

TCCky10


+ en hemsida med mycket info.

Johan Hellströms

 enkla hemsida om tåg


RSS 2.0