Anledningen till att hemvägen tog så lång tid


lovade ju bilder

Bastu

Utepool

Hamam

Har ju bra o dåliga dagar på jobbet. Skulle tro att detta är en av de bättre. När man har tid för lite relax.


Uppdatering

En vecka har gått igen. Vad har jag gjort sen sist?
Jobbat o sovit i stort sett. Lite facebook där emellan. Superlätt att fastna där. Finns ju hur mycket app. att lägga till som helst. Svårt bara att hitta folk. Alltså, jag har haft tre st Anna Andersson i mina klasser jag gått, hur hittar man dessa? Kollat runt o lagt till mig i massa passande grupper.

Tillbax till veckan som gått då.
Jobbade natten mån-tis hemväg. Sov tisdagen. Ridning och ungdomsgårdsansvarig.
Onsdagen gled jag nog mest runt, fortfarande i dvala. Var nere o städade av Ingemarsgården, sen jag missat mötet i lördags med grabbarna som hyrt.
Dansade. Åkte o jobbade 23-15.
Fritishämtning, lämnade Madde på dansen.
I fredags handlade jag på förmiddagen. Mogge ringde o hade ingen svart slips o skulle på begravning, så det blev Dressman en snabbis. Sen ut o lämna slips o ta med Emil hem. Han somnade i bilen som beräknat. Sov en timma. Linus kom o vi åt lite lunch. Lekte inne en stund fram till banandags. Efter den gick vi till lekparken. Madde var med, men TV´n drog. Emil o jag fortsatte runt samhället istället.
Sen följde en seg timma inne. Innan det var dags att börja med mat. Mogge o A-L kom o sist Mattias. Åt, glodde på TV.

Lördagen skulle jag upp 04.50 för att åka senast 05,30. Gick bra, var på jobbet i god tid tyckte jag. Tog ut papper 10 min innan jag började o ringde ett samtal vid lok 3 min innan tiden för att börja var inne. Fick byta lok, så att jag kunde ta det yttersta. Det hade dessutom radiostyrning så att det skulle gå fortare att göra bromsprov. Tyckte att jag jobbade på bra o det flöt. Ändå räckte inte tiden till! Fattar noll. Åkte 4 minuter sent. Klarraporterade efter jag åkt iväg, då jag ansåg att det är viktigare att komma iväg fysiskt, rapportera i datorn känns för mig inte lika viktigt, så det står - 6 där ser helknäppt ut. Slutresultatet av detta blev -32 i Göteborg.  Skulle jag alltså ha kommit ännu tidigare på morgonen för att komma väg i tid? Gör alla andra det? Vad gjorde jag för fel? Vad hade hänt om jag skulle fått gå 2,4 km i stället fr som nu 1,2 km? Hur lång tid hade inte det tagit?
Ja ja fram kom tillslut i a f.
Åkte till hotellet o sov en timma, sen öppnade relaxen...
tar det sen med bilder..
Var på hemväg vid 17tiden. Hemma 22,30. 
Söndagen tog Mattias barnen med till Linköping för att köpa skor. Så jag sov o tog det lugnt. Gjorde ansiktsmask o fixade naglar. Sen var det dags att åka o jobba igen. Sov ett par timmar i Hallsberg när jag kom upp. Kaffemaskinen där var trasig så det var rätt folktomt, alla passade väl på att sova.
Hemma vi 06, somnade i samma sekund som Mattias gick upp. 
Var med Madde hos tandläkare på eftermiddagen.

 

Eländet börjar snart...Har redan julklappspanik...
Detta är ju vår familj i ett nötskal.
Vi ska inte köpa en massa. Sägs det varje år.

Ett par år nu har vi dragit lott. Så att man bara har en person att köpa till. Istället för 16 st. Har funkat så där.
Förra året var ju Emil nykomling så alla hade ju köpt till honom ändå.
Så anledningen till att jag har paniken redan är ju alltså att lottdragningen närmar sig.
Så tror jag inte vi bestämt hos vem vi ska vara.
Fick ett samtal från kollega häromdgaen oxå. Som undrade om jag tänkte vara ledig ngt över jul. Hade ju inte ens tänkt tanken än
Är ju glad om jag överlever veckan som kommer.

Elmia

Igår var vi på Elmia i Jönköping hela dagen. Spanade in snygga husvagnar. Men den vi har får nog duga ett tag till. har inte lust att dubbla lånet för att få en tre år nyare.

Barnen var hos Mogge o A-L o Emil. De hade varit ute o gått, bakat o varit på babysim.
Jag gjorde pizzadeg när vi kom innanför dörren, sen hjälptes A-L o jag åt att fixa pålägget med massor av rester.

Idag har jag kuskat runt halva Sverige kors o tvärs med hjälp av diverse färdmedel. Bil Boxholm-Nässjö. Tåg Nässjö -Jönköping.  Buss Jönköping- Skövde. Körde tåg Skövde - Göteborg. 
Bussresan var hemsk. Jag avskyr att åka buss. Mådde pyton. Men hade inget val då det var banarbete o tåget var inställt. Tur att man hade betalt för det i a f.  Ska hemåt i natt någon gång.

Sen jag kom hit  har jag fått lite mat i mig. Kollat på TV. Träffat Veronica. Kollat runt på Facebook. Bloggat lite.
Nu ska jag ta o se om jag inte kan sova en stund.
Annars blir natten föör seg.

Staketbygge

Jag o Madde o Linus har lekt med Emil i Eftermiddag. Det är honom staketet ska stoppa och sen ett småsyskon som är beräknat komma runt 18:e feb.

Mattias har hjälpt mogge med staketet. Hittade Mattias blogg.

Linus lekte med gummihammaren.

Tillslut var vi många på staketbygget. Vissa orkade inte stå upp längre, utan låg ner o sköt tråden framåt.

Tryckfelsnisse var i farten igen

Jag som verkligen irriterar mig på folk som gör syftningsfel o stavfel. Jag brukar ju alltid läsa igenom, men ändå är det lätt att det smyger in fel här o där.

Nix det ska inte vara 172 dl grädde i tårtan utan 1/2 .

Johannatårta

Blev potatisgatäng med fläskfilé till kvällen. När det ändå står i ugnen slängde jag ihop en Johannatårta. Jag äter den direkt av men den går även att dela, om man gör i långpanna o ta grädde o riven choklad på.

2dl socker
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vanillinsocker
1/2 dl sirap
172 dl grädde
150 gr smält margarin.
Rör bara ihop allt. Grädda i 200 gr i 8-10 min.

Vad som hänt sen sist oxå

Har jobbat o jobbat o jobbat. Någon timmas sömn mellan oxå.

Ja, det blev ju brottning i onsdags också. Linus har ju börjat på det. Han skulle dock göra läxor innan för att få gå, så det var nära att han fick bli hemma. Kom iväg 17.15. Skulle dumpa Madde hos momor. Stress är ju bara förnamnet. När jag svänger ut på 32:an ser jag två polisbilar passera i samma riktning som jag ska. Ok, coola ner. uppför backen o foten bli tung som vanligt. Då kör en polisbil till upp bakom mig. Vad i hela, de måste ha gjort hastighetskontroll i Boxholm. Den får köra om o jag tar det väldigt lugnt. 
Grabbarna kom efter uppropet. Sen körde de järnet en timma. Bråttom bråttom efter oxå. Hämta upp Madde. Dumpa barnen hemma. Dansa. Var massor av nya ansikten där. 
Konstaterade att vi var 13 mammor som har barn i dansskolan. Så om vi ska göra som vi tänkte i våras, dansa tillsammans skulle det inebära 26 st på scenen. Wow det blir trångt, men kul. Får väl se om vi får ihop det. Vi ska i s f träna Måndagar 20,30-21,30. Blir ju sent för de små.Jag kommer väl bara kunna var tredje gång lr så.Det är ju den kväll jag jobbar mest.  Den som lever får se. Om vi kan hitta en bra låt till det temat vi tänkt.

Efter dansen var det hem till duschen o sen iväg o jobba. Mattias hade nog haft en tuff natt, han sov redan i soffan.
Var trött som attan jag med. Kom fram vid 3.15, tro jag.
Beställde taxi tillbaka till 10.40. Ut med lok. Kom iväg skapligt.
 Madde skulle dansa 17-18 o sen ta med Linus hem från fritis. Jag skulle vara hemma till 18.30.
Nu har jag ju ett sånt jobb så allt går inte som man tänkt o det är inte bara att släppa o gå hem.
En urspårad vagn stod ivägen för de vagnar jag skulle ha. Blev 1 1/2 timma sen därifrån. Sent tåg blir gärna ännu senare för man får flytta på sig för att släppa fram de som är i tid (o som har fönster!!) Som tur var hade jag en tidtabell som var gjord för att stå på sidan vid ett par tillfällen så slutresultatet blev 1 1/2 timma.

Eftersom jag ändå var sen o Mattias kom före hem, handlade jag. Så slipper jag åka x-tra idag.
Hämtade en nyckel till Ingemarsgården hos Cilla oxå. Ska besiktiga städningen kl 12.00 på lördag.

Var hemma strax innan 21. Läste för Madde o somnade hos henne.

Idag har vi gjort en förhandsreservation på det hotell vi vill till nästa sommar. I s f åker vi 7/8 två veckor.
Om bara semestrar kan passa in. Vet ju det i dec o man får ändra.

Nytt jobberbjudande

Så kom igår ett nytt mejl med jobberbjudande.
Snart vet jag varken in lr ut. JAG HAR ALLTSÅ INGET SÖKT! Inte just detta utan annat jobb hos denne Arbetsledare. Kul om han handplockar med folk.
Lägger ner helt istället. Väntar o ser vad som händer. Många rykten, många upphandlingar. Nytt avtal på G.
Har ju två veckor att fundera tills nästa schema publiceras. Förhoppningsvis är nya lönerna klara snart oxå. Ska man bli rik på lönen så är det nog Skåne lr Sthlm som gäller. Där är ju dock betydligt dyrare att bo.
Detta som mejlet gällde nu, är inte förrän till nästa sommar i s f. Kanske börja lite innan för att hinna göra utbildningen. Skulle ju bli halva pendlingssträckan. Tror dock att det tar nästan lika lång tid, då det är genom stan istället för genom skogen.
Ska väl i a f mejla o ge ett svar o inte tacka nj direkt utan visa lite intresse, för det finns ju tid att fundera på detta.

Tack lillebror!

Tur att man har släkten i närheten. Vet inte vad jag skulle göra utan dem. Igår fick då lillebror med son sova här, för att jag skulle kunna jobba. Mattias var ju borta.

Var med Madde på ridning på em. Hem o åt o bytte om åkte o jobba.
Fick en passåkare med upp. Blev ju plötsligt nervös. Det är ju superhemskt att ha någon sittandes brevid så. Jag tror jag skötte mig ok. Pratade resor o jobb såklart. Ju närmare vi kom desto tystare blev det dock. Det är ju så svårt att veta vad man ska hitta på att prata om när man avhandlat det viktigaste och eg inte känner varann. Sen är jag nog dålig på att ställa motfrågor. Kan ju svara på frågo o prata om det ett tag. Så känns det så dumt att ställa samma fråga tillbax.

Var hemma vid 5 imorse, väcktes av Madde o Emil vid 7.50 imorse. Åt frukost med Mogge o Emil efter att de följt barnen till skolan. Pratat ett tag o nu blev Emil trött så de åkte hemåt. Så nu ska jag oxå försöka sova lite till då jag ska jobba i natt igen.
Först ska vi väl köra eftermiddagsrejset.
Matlagning, brottning och dans.

kfc

Givetsvis Dansade vi även till denna på semestern,
dock inte med samma koreografi där heller.

okej okej, ska skriva ngt intressantare

Vad som hänt sen i fredags kanske.

Jo jag sov halva fredagen sen kom Mogge o Emil. Åt, fikade o åkte till jobbet. Mogge fick passa barn.

Hade nästan klassträff i Hallsberg på natten. Vi var i a f 4 av 25 där. Konstaterade att vi var rätt så många som hamnat på GC. 2 i G, 4 i N, 1 i H, 1 i M som jag kommer på nu, är säkert fler om jag tänker efter.

Sov lör förmiddag, hamnade halv vaken vid datorn, kollade runt efter Chocolate(choco choco) som jag fått på hjärnan sen vi var i Turkiet. Värdarna på barnklubben dansade til denna varjekväll på minidiscot. Varför vi inte filmade med en mobil är frågan- tänkte inte på det. Detta inslag har jag bara tagit på måfå o är alltså inte mitt.
Hoppas att våra vänner från Gällivare filmade så de kan mejla ner en snutt..

Madde va me mor o far o kollade på bilar i Linköpig o passade Emil. De kom framåt kvällen o fick då Langos.


Söndagen- Började inte så bra. Telefon väckte mig. V.o när hon ringer så pratar vi i timmar. Madde satt brevid o ville ha uppmärksamhet så hon hällde flingor med o´boy i mitt kaffe, sen i håret på mig.
När vi pratat klart ringde L. hon undrade om jag följde med ut o gå en promenad. Visst, ville jag det, då jag inte var utanför dörren i lördags. Bara det att Madde tog Linus cykel utan hjälm o följde efter.
Vanliga söndagsrutiner följde. Dusch o så spelade ett spel- Europaspelet.


Måndag- upp 05.15. Hade ju inte full koll på vad jag skulle göra under dagen, om jag skulle få följa med på det jag ville eller inte.
På väg till jobbet har jag numera två olika vägbyggen med trafikljus + att de har x-tra hastighetskontroller denna vecka. Så jag åkte i gooood tid.
Hade ändå fått upp farten rätt bra när jag kom in på lilla vägen(70väg) sista 3 milen. Kom runt en kurva o fick se blåljus- gissa om hjärtat for i halsgroppen. Polisbilar  o brandbilar över hela vägen...trafikolycka.
Fick passera, men sen gick det sakta kan jag lova.
Det tåget jag skulle haft o som var min reservplan, hann att dra ner. Frågade direkt så jag fick åka med det andra. Det gick bra.
En nybörjade på radio med uppföljande ins. Det funkade kanon! Vi hade en toppen dag i ösregn.
Körde inte så mycket utan kollade mest in vad de gjorde. Skrev lite anteckningar. Tänker nog be om en medföljare ändå till nästa gång. Men detta kändes helt ok. 
Handlade på hemväg. 
Mattias hade semester så jag hade inte jättebråttom utan försökte få med lite till frysen ist. 
Idag har bup o soc varit, så nu är i helt avslutade på bup. Får hjälp av någon familjeterapeut ist.  lr vad hon nu är.
Jag vill ju forfarande ha någon form av verktyg att jobba med. Så att barnen förstår att det jag säger är det som gäller, det är jag som bestämmer hemma inte de.
Säger jag gå o borsta tänderna så ska de göra det utan världskrig Eller åka till tandläkaren, gå o klippa sig o annat som det nu protesterar mot.
I em rider Madde o sen kommer Mogge o Emil o sover hos barnen. Mattias är på butikschefsmöte. Jag jobbar.


Grattis på födelsedagen förresten D.  i Trosa, vet att du läser min blogg ibland.
Tycker fortfarande att du borde satsa på Lokförarutbildningen oxå. Behövs massor framöver!


Ledsen är att semestern är slut?

 Har du brännt semesterbudgeten flera gånger om? Misströsta inte - här kommer spartipsen för att få ihop slantar till nästa resa:


· Ta reda på vart "vardagspengarna" tar vägen. Har du inte koll på dina utgifter, börja skriva upp varje gång du betalar något. Eller samla alla kvitton i en stor kakburk och räkna samman allt när veckan är slut.

· Man kan fundera över att byta telefon eller elbolag för att spara en slant, men ofta har det en större effekt att minska konsumtionen av el och telefon.

· Har du något som du inte använder längre och som du tror att du kan sälja? T ex en kamera, barnvagn eller dataskärm? På så vis kan du få en bra start och börja fylla på bankkontot.

· Ofta är det lättare att påverka kostnaderna neråt än intäkterna uppåt.

Fundera över om du dagligen lägger pengar på sådant som du inte tänker på, eller som du inte får ut så mycket av. Är lunchen värd 55 kr per dag? Ska du ta bilen till jobbet och betala parkering eller klarar du dig med bussen som tar lite längre tid?

· Äter du lunch på restaurang varje dag? Då kan kalkylen bli 55 kr x 240 = 13200 kr per år. Har man en kommunalskatt på 32% motsvarar luncherna 19412 kr i lön för att kunna betala lunchen. Hoppar du över varannan lunch ute och tar med mat hemifrån kan du ge dig själv en "lönehöjning" på 9700 kr om året (minus kostnaden för matsäcken).

· Tänk på att en sparad hundralapp motsvarar 147 kr i lön vid 32% kommunalskatt.

· Storhandla en gång i veckan, gärna med en inköpslista så att du är säker på att få med allt du behöver för nästa veckas matlagning och andra hushållsbehov. Gör matsedel en vecka i taget.

· Hur mycket pengar behöver du spara ihop? Sätt upp en målsumma. Vad blir det per dag som du ska spara? T ex vill du spara ihop 15000 kr under 6 månader blir det 83 kr per dag. Stäm av varje vecka om du ligger före eller efter planen. Om du ligger efter planen - vad kan du göra för att komma ikapp?

? Lägg en bild på ditt nästa resmål (eller något annat du sparar till) i plånboken så att du enkelt blir påmind varje gång du plockar upp pengar för att betala för något.

Alla lediga lr möte?

Fick tag på någon stressad person på kontoret. Som idag satt på två stolar lr t o m tre. 
Han ifrågasatte i a f inte när jag förklarade att jag ville öva mer lr ha någon med på måndag. Undra om han skrev upp något av det jag sa? Han fick  tur nr o jag sa att jag hade några förslag på lösning. Bla kolla om på 2:a man på vta kan oh o kan tänka sig att byta  o jag blir 2:a man på vta ist där man redan är två. Vet att jag måste sätta ihop oh tåget på morgonen då. Men där finns ju i a f folk att fråga på bg. Alt ge mig ett vanligt tåg!!!
Han skulle kolla med Arbetsledare i N. Där uppstår ju dock problemet. För jag tror att de skulle vara borta hela v. Alltså finns ingen att kolla med. Vad gör han nu? Vet inte ens om han uppfattade mitt namn? 
Ok, jag är väl inte så svår att hitta, som ensam tjej.

 Åh snabba ryck. de hade redan satt in någon på mån!
Varför då inte meddela mig detta? Jag låg inte på någon tur alls.
Ska jag då följa med till Oh en gång till? Vad är meningen med det? Sen har jag inte någon tur dit igen på 5 veckor. Däremot har jag en Grd, som jag aldrig stannat. Utan bara passerat. Är det inte bättre att följa med på en sån?
Va trött jag blir på detta!

Ge mig ledigt, dra timmar, jag orkar inte!!!!
Har ju träningvärk idag oxå, såklart.


Orka jobba!?

Det gick väl sådär igår. Gjorde ett ifrågasättande om vi inte skulle förbereda dagen lite på väg ner. O växla lite då det finns ca 45 min i Hf. Men det skulle vi tydligen inte! Ganska snabba i Oh. Fick rejäl lunchrast i solen i hamnen. Detta vet jag att jag fixar själv.

Men sen kom ju då Hf.  Två ställen bara att hämta vagnar o inget att sätta in. Borde ju gå gör fort. Men dels kör jag väl fortfarande lite försiktigare än vana förare och sen är jag inte tankeläsare utan man måste tala om för mig hur man tänkt lägga upp det hela, annars frågar jag tills jag förstår.
Skulle ha två vagnar naturligtvis stod dessa som nr 4 o 1 av 4 st vagnar. Växlade om. Hjälptes i detta läge åt. Jag körde o hade uppsikt fram o C. Uppsikt bak o hängde av.  Då dessa cisternvagnar gärna skvalpar omkring när man stannar använder jag gärna tågbroms o det tar lite längre tid att lossa. Så jag blockerade vägen i Hf i 1 min x-tra, gissa om bilarna tutade.Stressad som 17.
 Rullade iväg igen. Då C. Fullkomligt skriker STOPP!!!!! BROMSA !!! För he...e stanna då. Ser du inte att det kanar? Givetvis hade jag inte sett det, för jag hade ju varit i andra ändan tills nu.. Upptäckte att g-p omställaren låg i något mellanläge. Blev till att rulla sakta fram o tillbaka för att kolla att hjulet inte var skadat. Det är super svårt att få det att rulla så sakta så man hinner se o släppa i tid. Så tillslut fick jag en utskällning till. Ge hit dosan så jag får köra, om du nu inte kan. Jag ignorerade o gjorde ett försök till. Konstaterade att det nog va ok o hängde i o bromsade tåget. Klara när det återstod tre minuter till avg tid. Puh.
På hemväg raporterade C. in vagnarna. Då hade personen som tog mot detta rört ihop det han rapporterade in från Oh, fick kommentaren oduglig kärring, givetvis den i Malmö i detta läge, men efter det som inträffade tog jag åt mig.
Så nu ska jag då ta luren o ringa någon o förklara detta på ett vettigt sätt, att jag behöver mer tid att öva.
Om det nu är det jag behöver? En gubbe som inte skriker när man gör fel vore bra. Ok jag vet att han blev stressad, att man måste stanna. Att jag antagligen gjorde likadant vid ett tillfälle som handledare. När det brakade åt he..e.
Tiden blir knapp när man är nybörjare och man måste få ta tid på sig visst. Men grejerna vi håller på med är ju dyra o det får mycket allvarliga konsekvenser om man gör fel. Så jag tvivlar absolut på att jag fixar detta.
Jag tror inte att jag hunnit om jag varit själv. Alt hade jag varit själv hade jag sett detta med en gång. Då jag hade varit vid den vagnen tidigare under rullning.  Såg det dock inte när vi synade innan vi drog ut.

Dags att ringa. Vad säga? Hur förklara att man är trög o behöver öva mer... Alt inte alls vill göra detta någonsin mer.
I kväll har jag dock en betydligt bättre tur. Börjar lite förtidigt bara. 16,50. x:et till cst o sen köra hem.

Träningsvärk i hela kroppen!!!

Aj aj aj, va ont jag har precis överallt. Benen förstår jag inte hur jag ska kunna lyfta överhuvudtaget. Armarna vill lixom bara hänga, dock inte koppel. Ryggen ska vi inte tala om.
Lyckades dessutom få till en fint blåmärke på knät. Undra vad jag gjorde, kommer inte ihåg. Jo, jag slängde nog till med en dojja när jag tog bort en igår. På mitt redan onda, för längesedan, opererade knät. Har ju redan pajat det en gång alltså. Nu har jag ont.
Dags att fylla termomuggen med kaffe. Göra frukost mackor. Ta svängen förbi en bankomat så man får lunch. Får bli något i hamnen idag.
På´t igen alltså. Upp o ner för vagnar o lok. Inte fullt så många gånger idag som igår dock. Utan idag är det resan dit o hem som tar upp tiden o gör dagen lång.

okej, jag har överlevt

I a f en dag avklarad. Visst är det pest o pina men med gott sällskap gick det bra. Å. har inte kört så hårt med mig idag utan förklarat lugnt o det har fått ta sin tid. Han missade dock sin middagslur. Det var mycket att göra hela tiden, kunde kanske gått lite snabbare om båda varit vana o vetat vad var och en ska göra.
Dock är det en dag imorgon oxå. Jag har grym träningsvärk av att hoppa upp o ner från vagnar o hänga koppel. Mötte den jag ska åka med imorgon innan jag gick hem. Han bad att jag skulle komma pigg o utvilad imorgon så han kunde sova i hytten hela dagen! oki, är det så det blir? Ska ju i o f s fixa detta själv på måndag så det kanske är bästa sättet att lära sig. Bäst att sova snart för imorgon blir det upp tidigt som 17 o sen en låååång dag.


Mattias har varit ledig. Varit i stan o köpt en mobil till sig oxå. Han kunde inte hålla sig längre. Han skulle ju vänta lite. Då han aldrig ringer o absolut inte behöver en ny.
Han har tagit ner Maddes våningsäng. Hon fick ju ny i söndags. Så nu står den gamla i hallen... undra hur länge vi ska snubbla över den där?
Fixat ridningen. Men släpade med sig Linus dit. Det har ju jag slutat med. Bättre han får va hemma ensam en timma. Han behöver öva på det.
Ja ja, får väl vara nöjd att han tillslut, efter många suckar fixade så han o A kunde byta. Han hade eg tänkt att vara ledig måndagen som var min lediga dag. Förstår inte riktigt det tänket.

God natt!

Tårarna bränns

Samtal från jobbet vi 16-tiden. Tyvärr det går inte att ordna på annat sätt för vi har inte folk. Du måste ta din tur imorgon!
Ok, visste ju om d o hade räknat med det. Varför då inte ringa lite tidigare?
Även onsdagen o måndagen kom upp under samtalet. 
Vet ju att jag skrivit på för att utföra detta men när man mår så dåligt av det att jag tjuter nu bara jag tänker på det. Vad göra då? Sjukskrivning o vem tjänar på detta? 
Varför inte låta mig f göra det jag kan ett tag till så kanske jag känner mig så säker att jag vill pröva något nytt tillslut. 
Jag vill åtminstone få en chans att lära mig ordentligt. Säger ok, men ge mig då minst 5 turer till samma ställe o börja med bara en plats så man slipper hålla allt i huvudet. Nej en tur i morgon, då man i a f är två, men då ersätter jag ju alltså ordinarie 2:a man. ok, vad händer när jag inte fixar det då? Då står vi där!
Onsdag har jag en gubbe med som inte säger flaska i vanliga fall, tror inte vi växlat 5 ord med varann. Nu blir det 8-19.
 På måndag sen är jag själv.
Är det bara mitt dåliga självförtroende som gör att jag skakar o gråter?
 Nu bränns inte tårarna längre de flödar- vill bara gå o krypa under ett täcke o gömma mig.

Påståendet att det fattas folk är ju hur sant som helst-tror dock inte att det blir bättre av att tvinga folk till saker man inte vill. Undra om detta skulle vara godkänt skäl för uppsägning? Annars kan ju d få säga upp mig för arbetsvägran så slipper jag ju 45 dagars avstägning från a-kassa.

Jämställdheten går alltså ut på att alla ska göra allt. Du ska inte tro att du kan slippa för att du är tjej.
Det är ju därför jag gett mig 17 på att jag faktiskt ska klara detta.
Så uppryckning! Se till att gå dit o fixa detta nu då!

Gränna

Igår löste jag melodikrysset o sen ringde mor för att kolla det sista med henne. De var då i Gränna med husbilen. Min faster var oxå där med sin husvagn o skulle fira sin födelsedag. De undrade om vi inte kom ner en sväng. Allt är ju packat i husvagnen och vi har bara använt den ca 8 nätter i sommar. Så jag kompletterade med lite mat o sen när Mattias kom hem drog vi iväg. Här var ju toppenväder när vi for. I samma sekund som vi anlände Gränna gick solen i moln o det började blåsa. Ställde bilar + husvagnar + ett vindskydd så vi kunde sitta ute. Grillade. Mogge o A-L o Emil kom oxå. Vi stod ut i blåsten till 22 sen gav vi upp. Mogge+ A-L + Emil + Jag + Mattias o Linus tog husvagen. Madde campade hos mormor o morfar.
Kollade en stund på Spindelmannen 1. Linus var nog den enda som såg slutet. Vaknade vid 7 tiden. Regn o rusk. Försökte äta frukost i husvagnen. Var liiite trångt. Gick en promenad. Fikade lite födelsedagsfika. Gick upp till byn o köpte polkagrisar.Pappa o Mattias sovmiddag. Vi andra gick ner till hamnen o kollade menyerna på restaurangerna. Väckte dem sedan för att vi skulle få lite lunch. Hemfärd vi 15-tiden.
Packade ur husvagnen.
Sov 17-19
Madde väckte oss sen med sitt tjat om ny säng.
Kollade Med Cilla, de var hemma o vi fick komma o hämta sängen Madde skulle få av Ninni. Städade ur sängen o renbäddade medan Madde duschade. Nu ligger de andra tre o jag borde väl oxå försöka sova snart.
Ska bara nalla lite på den rökta siken jag köpte. Mmmm....

Mobil

Svaret på Emelindas fråga är att det blev en sån här:

Sonyericsson w660 rose red.
En riktig tjej mobil.
Ville ju ha 3G för bättre täckning när jag är ute o far.
Sen är det walkman, dvs mp3 spelare med 512 mb. + en hyfsad kamera.
Fm-radio.
Tror det går att fixa messenger oxå, men har ingen koll på hur. Det jag la in va fel o nu kan jag inte komma tillbaka till den menyn igen för att ändra...


RSS 2.0