Jour

Trodde jag skulle bli en lugn dag. Ha, va jag bedrog mig.
Den som skulle börja 07.40 hade blivit lovad ,för han slutade sent igår, att det var ok att komma till 09.30.
Killen som skulle vara på bangården blev sur.
Så det var bara att hoppa i växlingskläder o ut o starta upp en T44. Det var ju inte igår man gjorde det då.
Vi lyckades i alla fall rangera ett tåg. Innan jag trodde fingrarna skulle ramla av. Det var ju så blött, inte så kallt men med blöta hanskar o hänga på utsidan, lägga om växlar mm. Vi tog en paus o gick in o åt frukost.
Tror i o f s att det hade gått fortare om han hade gjort det själv, jag springer bara ivägen o ställer tusen frågor. Kanske kan fastna någonting varje gång förhoppningsvis.
Gick ut o rangerade ett tåg till. Då kom han som skulle varit där på morgonen. Vi körde lite med honom, innan han skulle ta sina tre vagnar o åka i väg.
Har suttit inne nu i eftermiddag, Funderar nu starkt på att kolla om jag kan gå hem. Finns ju inte så mycket tid kvar. I o m att jag påbörjade tjänstgöring vid 8 i morse, kan de ju inte skicka ut mig på någon tur nu... lr?

Lung kväll blir det- jour imorgon oxå...

Städning

Har börjat ta tag i städningen lite smått idag. Det börjar bli dags nu.
Har tvättat köksduken o strukit. Renbäddat i vår säng. Kört ett par maskiner tvätt. Ska väl se om dammsugaren har lust att lufta sig lite oxå. Den är ju bara så tråkig. Centraldammsugare i all ära men 10m slang är inte kul.

Har varit på vinden o hämtat plastglas o tallrikar o bestik till nyår. Fanns kvar sen sist. Visst har jag köpt sen dess, men allt sånt blev nog kvar i husvagnen när vi ställde in den på vinterförvaring.
Får se om jag kanske tar en sväng til ÖoB imorgon då jag har jour. Lär väl inte hända så mycket på jobbet antar jag. Det blev dagjour både lör o sön som jag räknat med. Tack vare att jag gör så kostade det mig inget att vara ledig nyårsafton. Utan då fick jag en nolldag istället. DVS arbetsdag med 0timmar. Jobbar sen 3-4/1 kl.18.50-01.02
Vet fortfarande inte om Mattias tänker jobba imorgon. Han säger ju aldrig något. Står ledig i almanackan så jag får väl anta det. Här har vi gissningslekar. Det är väldigt lätt att lösa barnvaktsfrågan i dessa lägen. Mamma o pappa vill ju gärna oxå kunna planera sina liv. Men de får helt enkelt rätta sig efter oss. Det gör de ju så gärna i o fs . Tack o lov. Tur att de inte är själviska o vill leva sina liv. De hade mina i torsdags o Emil i lördags. Om några veckor kommer det ju en till o ska slåss om den uppmärksamheten. O fler lär det väl bli om A-L får som hon vill...
Grejen är ju att mina barn helst vill vara hemma o med sina kompisar. Vill inte alls åka till dem.

Madde är hos kompis. Ska väl fixa lite kvällsmat innan hon kommer . Den stora frågan igen, vad ska man äta?

Raketer..

Är det inte lite tidigt att skjuta raketer?
Hur kan föräldrar tillåta sina barn att handskas med dessa?
JAG TILLÅTER DET INTE.
Kom precis i efter att ha gått ett varv runt samhället, då Linus är med kompisar som skjuter. Jag anser att det inte är ok.
Men vad kan man göra mer än att vara ute o visa vad man tycker?
Låsa in honom tills han blir stor går ju inte.
Jag mötte några damer på promenad, som jag frågade om de sett busfröna. Det hade de. Jag fick beröm för att jag var ute o brydde mig.
Vart är alla andra föräldrar?

Webbkameror.se

Hittade en kul webcam. Kollade lite på stöten o kollade snöläget.
Fastnade på en sida med massor av webbkamror.
O Kollade lite x-tra på denna. I fall man skulle få lite jobbabstinens.

Busfabriken igen...+ Nyårsfest

Gårdagen hos framor o farfar flöt på. Vi fikade. Massor av kakor o bullar, då alla hade med sig något.
Farmor hade inte kunnat låta bli maten helt, så det blev risgrynsgröt o skinkmacka igen.
Men den faster jag hade hoppats skulle komma med kroppkakor dök ju inte upp. Får be pappa fixa.
Ska försöka åka ut till farmor en dag då barnen är i skolan, ska låna en bok, om vårt ursprung av henne.
J+ barn var med igår. Hon o V+ barn skulle åka till busfabriken som idag. Madde var inte så intresserad när jag frågade igår.
Jag somnade när vi kom hem på kvällen. Så jag vände dygnet ännu mer fel. Vaknade efter en timma o var uppe till 03. Barnen var uppe till 00, bad Mattias väcka oss. Visst väckte han- men bara mig. O jag somnade om. När jag sen väl gick upp, hade jag väl ingen vidare lust att åka till Linköping. Men Madde kom som ett yrväder o krävde att vi skulle åka. Ringde då V. som precis passerade Mantorp. Sån fart som det blev på barnen då har jag inte upplevt på länge. Vi var på på plats 30 min efter dem.
7 barn + 4 vuxna var vi totalt. Åt på McD efter som vanligt. I Tornby kryllade det av folk. Var in en sväng på Stadium o spanade på slalomskidorna vi sett på nätet. Var även bort på Rusta en sväng. J. skulle ut med kompisar på kvällen, därför hennes gubbe hade varit med. Så han tog barnen med sig hem. Jag skjutsade J. in till stan. Ingen av de andra vågar köra bil där. Herregud vá ska de med körkort till undrar jag? Följ vägen, stanna när det lyser rött i trafikljusen, sväng om du behöver, hur svårt kan det vara?  
Handlade mat på City Gross, var hur länge sen som helst jag storhandlade ju. Gjorde ju inte ens det till jul.

När vi kom hem fann vi en sån där överraskning igen. Mattias hade för en gång skull gått hem tidigare. Antar att det var lite dåligt med kunder då alla var i Linköping. 
Synd bara att han väljer att göra det en dag då vi inte är hemma. Kunde ju åtminstone ha ringt o sagt- jag går hem nu. Ska vi hitta på något? Han kunde ha kommit in o vi kunde ha gått på bio, lr ngt. Vi gjorde ju oss ingen brådska hem idag precis, då jag vet att han inte är hemma före 18.45.
Men det är ju skönare att gå hem o sätta sig vid datorn o leta bilar.

V o jag pratade om att åka skridskor med barnen o ev simhallen. Får väl se om det går att få ihop.


Imorgon måste jag kolla över vad som finns hemma till nyårsfesten. Har handlat lite idag.
Vi ska ju ha knyt så jag ska bara fixa dekorationer+ dryck till maten + champagne.
Mamma fixar varmrätt. M + A-L entrérätt + fördrink. En faster kaffe o kaka + fyrverkerier. En annan efterrätt, en sallad + snacks, o sista vickning. Vi blir ca 18 st. Vi brukar bjuda ca 40-50 personer. Första året var vi 30 st, inte fullt så många förra året.
Vi har gjort det i lite olika varianter. Första året fixade jag allt. Tog betalt därefter. Vi hade bal tema.
Förra året hade vi "sommarparty på stranden". Vi packade picnickorgar o bytte korgar o partner. Satt på golvet. Alla var sommarklädda, spelade bara sommarmusik osv.
I år är temat bara glitter. Vi var ju tvugna att lösa matfrågan då jag fortfarande in i dec inte visste om jag skulle få ledigt. Fick klart besked i torsdags att jag fått ledigt. Puh. Men jag ska nog ha jour helgen som kommer.
Mattias jobbar nyårsafton till 15. Mamma har råkat vinna biljetter till en nyårsrevy. Så lite stressigt kommer det nog att bli. Men det brukar lösa sig. Inte mycket jag kan gör mer än ställa iordning bord o duka.
Hoppas jag kan få nyckel imorgon, borde inte vara bokat i helgen.

Juldagen

Har bara bara tagit det lugnt.
Såg en film på eftermiddagen-
Christmas at the Krank´s. Helt ok, kan oxå tänka mig att åka bort över julen. Men skulle säkert sluta ungefär som de.
När vi ringde efter Madde ville de sova över. Det blev här efter lite övervägande. Så Mattias åkte o hämtade tjejerna medan jag fixade lite mat.
Vi åt julgröt,skinksmörgås, varm o´boy med vispgrädde.
Pratade med E.´s pappa o bestämde om att sova över. Givetvis halkade vi även in på lite jobb. Eftersom vi jobbar på samma företag. Undrade lite eftersom jag sett att man tackade av honom på vårt intranät.
Var väl ungefär som jag misstänkte. Han tröttnade på att det aldrig händer något. Ungefär samma tankar som jag har. Man måste då testa något annat för att veta om det faktiskt kan bli bättre någon annanstans.
Vet att det finns annons ute på hans jobb. Kommer att bli svårt att få någon på den tjänsten skulle jag tro.
Två av tre har slutat under hösten. Gissar att det slutar med att vi för köra detta oxå...

Tjejerna kollar på Meangirls.
Mattias på Discovery.
Linus spelar sitt julklappsspel- att lära sig Engelska- på andra datorn. 
Så jag ska väl se om det ska sova snart o gå o knyta mig jag me. 
Mattias sover väl snart som vanligt, så jag får bestämma kanal själv. 
Discovery är inte min favorit.
 

Imorgon ska vi till min farmor o farfar. Fastrar o farbröder o kusiner kommer.
I år har vi bestämt att vi bara ska fika.
Vanligtvis brukar farmor stå med fullt julbord. Men hon börjar bli gammal o skröplig hon med.
Jag kommer att sakna Kroppkakorna... hoppas någon av fastrarna tagit med detta istället för fikabröd.
Farmor o farfar är från Silverdalen utanför Hultsfred så lite smålänning är jag ju. När snålheten sätter in så skyller jag på det.

Bil till salu

Nu har vi sovit ut. Kollat in mellandagsrean, det som finns på nätet alltså.
Madde drog till en kompis o Linus gick ut med några han oxå.
Har bakat petit chouxer att ta med imorgon. Denna gång blev de superhöga. Hoppas de håller sig så tills imorgon. Förra gången sjönk de när jag frös dem. Ska inte testa det igen.
Värmer Raggmunk.
Sen ska jag ta tag i bilsäljandet.
Måste bli av med renaulten på något sätt.
Alt ta både den + nya volvon o byta in mot en nyare v50 diesel.... Hm ännu mera ut. Mkt tveksam..
Hur svårt kan det vara att sälja denna.
 Har ju fixat en begagnat försäkring på den oxå. + Gratis if helförsäkring i tre månader.
Ska fixa en lapp att sätta i rutan i a f. Så det syns att den är till salu.

Dagen

Kom iväg till mormor vid 11-tiden. Lillebror m fam var före. Men allra först kom hennes bror.
Huset där mormor bor. Är deras barndomshem, så han känner sig som hemma där o vill ut o cykla när han får komma dit. Men behöver hjälp att få fram cykel o få på överdragskläder. Han har en cp-skada. Mormor har haft polio så hon går med kryckor o är gammal så hon klarar inte detta. Utan enda chansen för honom att få komma hem är när vi är där samtidigt.
A-L o jag började att duka o värma mat lite smått. Madde gick en sväng med Emil så han kunde sova middag. Tillsist kom mamma & pappa. Pappa var tvungen att stanna på två ställen o "jobba", spika lister i köket hos farmor, justera någon inglasning han sålt någon annanstans. När han sen kom var det dörrjustering i mormors garage.
Vi åt lunch medan mormorsbror var ute o cyklade. Mamma & pappa fick gå en sväng o kolla efter honom när de ätit, vi började bli lite oroliga. Vi andra dukade av. De hittade honom snart o kom tillbaka för ostkaka till efterrätt.
Bänkade oss för Kalle Anka. Helt otroligt nog var det ingen som somnade, det brukar ju vara standard.
Jag som bara fått ihop tre timmars sömn i natt, börjar känna av det nu.
Efter Kalle blev det fika- va man äter en sån här dag.
Sen äntligen kom Tomten. Emil blev återigen så rädd så han gallskrek. Så Tomten var bara inne o vände sen fick han gå igen.
Madde delade ut paket istället. Började sen plocka ihop våra grejer o röja lite. Färdtjänsttaxin kom o hämta mormorsbror. Vi klev en stund på varandra i köket o spanade in några julklappar.
Mormor fick en batteridriven burköppnare. Jo, Gubbarna lyckades tillslut men det tog en stund. Undra hur hon ska fixa det?
Tillslut var det dags att bege sig hemåt. Min tur att köra. Nya bilen o nya dubbdäck + superblåsigt.
Men vi kom hem i a f.
Imorgon tar vi det lugnt o laddar inför annandagen.

Äntligen hemma-Julklapparna

Skönt det var att komma hem. Att få plocka upp julklappar. Testa-ladda-fixa- o allt det där.
Barnen fick varsinn bärbarhemtelefon av oss. De hade nog önskat sig mobiltelefoner. Men jag tycker att de är för små för att hantera dyra sådana. De har begagnade, det duger gott ett tag till. Finns ingen anledning för en 11 o 9-åring att ha senaste.

Madde fick lockset till håret, som går att våffla, platta, locka o göra korkskruvar med, en hårfön,  massor av akvarellmålargrejer, stafli, penslar, duk mm.

Linus fick en CD spelare, radiostyrdhelikopter, ishockeyhjälm.

Mattias fick Biltvättargrejer. Det fattades svampar sist JAG o Madde tvättade bilen. Så visst var det en pik, fast det var från Madde.

Jag fick presentkort på massage 30min på Lundbybadet av lillebror.
Givetvis delades en massa kort ut hit o dit. Vi hade ju skolkorten. Emil hade varit hos fotograf.

Madde har ju snart en chans till då hon fyller i början av Januari.
Hon har ju vunnit ett vad med oss på 1000kr + tjänade 900 på jultidningar, så tillsammans med detta så lutar det väl åt en egen bärbardator. Så de slipper slåss om denna.
Linus vill ju ha guitarhero3 till ps2, som är slut i alla affärer. Kommer visst in i Januari någongång. Kanske kan bli en sådan oxå. 
Bortskämda-ja.

God Morgon o God Jul

Vi har redan hunnit med ett julfirande på morgonen. Väckte Tomten som låg o sov i ett stall i Bjälbo utanför Skänninge. A-K´s pappa läste julevangeliet o sen var det glögg o hästmys. Efter det är alla bjudna upp till stora huset på julfrukost.
Det är så mysigt att stå på denna stallbacke i mörkret o spana vilka man känner igen från föregående år.
Tobias var där i år oxå.. Ni vet Lundén, från TV4. Han är nog på StockholmsKanal lokal nu.
O Maria från teknistklassen. Mfl.  tror vi  var ett trettiotal.
Mattias hade tackat ja till detta utan att kolla med mig, det börjar bli en självklarhet efter 8 år. Hade ju inget planerat förrän sent, då jag inte visste om jag skulle jobba. Men så kul att jag oxå kunde vara med.
Nu har vi packat nästa omgång o på G igen. Bäst jag gör mig klar.

Lördag

Mattias har jobbat och kom nyss hem.
De hade öppet till 15. Men man hade från ledningen gått ut med reklam om detta o sagt :kom gärna tidigare. Så det gjorde folk. Alltså var det tomt sista timman o öppet helt i onödan.

Jag fick ju en del påringningar igår efter olyckan som var bara ett par kilometer härifrån.
Jag var inte ute med bilen. I bilen fanns en medelålders man. Jag vet inte vem han är (än). Jag körde inte tåget. Jag kör Godståg, detta var ett X2000.
Så nu har vi rett ut det.

Idag har jag som vanligt inte gjort många knop. Kollade på en film på förmiddagen. Sen lite facebook. Chattat med en fd kollega o en nuvarande.
Fick ju schemat för januari igår.
Lyckades få ledigt v 2-3 som jag kanske inte tänkt mig. Men utbildning v 5, när vi bokade stugan.
Ska se om jag kan få några övningsturer på Radiolok, istället för att vara ledig. För då borde det ju finnas folk om jag nu fått ledigt.

Fredag

Det blev skinkmackor igår kväll o en lugn kväll vid TV´n.
När jag började med skinkan undrade Linus vad som skulle ske. Så han passade på att fixa en sockerkaka under tiden, medan ugnen var varm.
Madde kom oxå o ville göra något. Så hon fixade en kladdkaka.
Jag gjorde lite maränger. Så det blev mycket kvällsfika. Men det är så kul att barnen vill baka o hjälpa till och att de får vara med i köket. Det är så viktigt för mig. Skulle inte kunna tänka mig att ha det på något annat sätt.

Jag är ju sådan själv att när jag kommer bort har jag väldigt svårt att sätta mig ner på en stol o glo. Jag servar gärna bort oxå, plockar fram, dukar av, diskar mm. Ställer alltid frågan om jag kan hjälpa till med något.
Jag tycker att det hör till god uppfostran. Vill gärna förmedla detta till mina barn oxå.

Även om inget av detta visar sig hemma vet jag att de sköter sig borta. Det känns tryggt.

Veckan som gick

Började måndagen med att klippa mig.
En sväng på stan.
Hem o fixade julköttbullarna.

Tisdagen kom ett brev på posten att jag vunnit en weekend i stöten så då kollade jag nog mest på detta.
Maddes skolsköterska ringde o undrade om vi inte tyckte Madde var väldigt liten. Så klart.  Men jag är ju inte så stor o inte min mor heller. Hon ville i a f skicka vidare henne till skolläkaren och ev remiss til Barn o ungdom i Motala.
Visst inte mig emot. Hon undrade om jag visste att det fanns hjälp att få. GH, alltså tillväxthormon  i sprutform, om det är så att det saknas. Detta visste jag ju. Min lillebror fick ju detta. Han tog sprutor dagligen från 14 års ålder. Annars hade han nog inte blivit större än vad jag är. Men det är ju skillnad att vara kille o liten, än att vara tjej, inbillar jag mig i a f.  
Var med Madde i stallet. A-L o Emil dök upp där. De följde med hem, Mogge anslöt oxå o till sist kom Mattias. Åt lite kvällsmat o fikade.
Ett paket hade dykt upp från Svärföräldrarna. Kollade innehållet. Wow 8kg godis! Geisha, Fazermint, Dumle, Twix.
Tack så hemskt mycket, trevlig julklapp!

Onsdagen, överraskningarnas morgon. Mattias var ledig! Hade jag inte räknat med. Hade ju planerat att åka till stan o handla. Blev kvar hemma. Paket inslagning, passade på när inte barnen var hemma.
Då jag skulle iväg o jobba natten, sov jag en stund till. När Linus kom vid 13 tiden  gav jag mig iväg tillslut, till stan.
Apoteksärende, Linus är väldigt dyr i drift. Medicin för 800kr. Kompletterade med lite mjölk.
En julklapp till dem vi ska till på Julaftonsmorgon.
Hem o fixade lite mat. Försökte vila ytterligare en halvtimma innan jag skulle iväg. 
Åkte o jobba vid 20 tiden.
En kortis till Norrköping bara igen. Fjärde på kort tid. Antar att det är därför jag blir skyldig tid. 
var hemma vid 5 tiden.

Torsdagen hade barnen skolavslutning. Så de slutade 10. Fick sova till 11 i a f, innan Linus tyckte att det var dags att ta fram Elgitarren.
Fixade lite pannkakor.
Linus hade huvudvärk o vilade en stund.
Barnen skulle sen vara hos mamma på eftermiddagen. Jag började vid 17. Mattias skulle sluta 19. Så jag skjutsade in dem. Plockade upp eleven för en sista tur ihop.
En glad nyhet när man kom till jobbet. Vårt företag har äntligen insett att vi är i behov av personliga mobiltelefoner.
Plockade ut en 3110 classic.
Nokia 3110 Classic
Den har radio o mp3 men behöver ett minneskort om man ska lagra musik.
Kamerafunktion finns oxå, inte den bästa kvalitén men den funkar ju om det är akut.
USB uttag finns, men det var inte med någon sladd, men jag tror vi har sådana för det såg ut att vara samma som till barnens mp3 spelare.
Det känns som en trygghet att äntligen fått denna. Jag har ju i o f s alltid med min privata o använde den i tjänsten ibland, som vi inte borde. Men när det förenklade för en själv så blir det lätt så.
Var hemma 6.15 i morse.
Har sovit hela förmiddagen. Madde är ute o leker med tre kompisar- kors i taket. En tjej ytterligare har ringt o frågat efter henne o en till har varit förbi. Vad hände? Hon har suttit inne vid datorn, utan kompisar, hela hösten.
Skönt om det kunde släppa.
Linus är på fritis o får så förbli en timma till. Ska försöka vila huvudet en liten stund till.
Funderar starkt på att fixa till skinkan redan ikväll. Den är ju godare före än efter jul av någon anledning.


Stöten

Då var det bokat.
Det blir stöten weekend v 5.
Åker upp 31/1 o hem 3/2
Hinner få två dagars skidåkning i a f.
Jag har blivit lovad ledigt,schemat kommer väl förhoppningsvis under dagen.
Mattias skulle försöka fixa det.
Ska bara söka ledigt för barnen oxå. Två dagar borde inte var något problem, även om jag vet att de är väldigt kinkiga med det där.
Sån här stuga blir det.
Stöten ranch
Ranch parstugor


Helrenoverade från golv till tak med nytt kök, badrum, möbler och interiör. 30 kvm, 4+1 bäddar (+1 = kärlekssäng).


Ranchområdet ligger ca 1 km från Stötens centrum. Allrum med hörnsoffa och kabel-tv. Köksavdelning med kyl, frys, spisplatta, micro och diskmaskin. 2 st sovrum med kärlekssäng resp. våningssäng. Hygienutrymme med dusch/wc och torkskåp.


Avstånd till anslutningslift: 50-300m.


Jour

Jo, det blev jour i Söndags. Hade en så skön dag.
Helt tyst o tomt på jobbet till 11.00. Fixade med en massa papper. Ledighetsansökningar, reseersättningar, instruktionstillägg mm. Plockade ur diskmaskinen.
Satte på min nya skiva Absolute Relax Christmas.
Slog mig ner i soffan, fixade mina naglar.
När det började droppa in folk, tyckte jag att det var bäst att rymma. Ringde transportledningen o lämnade mitt mobil nr o sa att jag kunde nås på den om det var något. Skjutsade eleven till Avbytesplatsen, o kollade att han hittade den han skulle få åka med.
Tog en sväng bort till ÖoB. Börjar bli tätt med  sådana runt oss nu. Skänninge, Tranås o Nässjö. Motala o Linköping fanns ju sen tidigare.
Tog även en vända på stan, julmarknad. Men ni vet, smålänningen i mig var vaken.
Blev inget handlat.
Jo, åt Systembolaget handlade jag.
De ska bjuda folket som köar på fredag på glög o pepparkakor, så jag fixade termosar o pepparkakor.
Tänk om folk kunde ha vett att fundera ut lite tidigare att det är jul o att man vill ha något från bolaget istället för att dumköa sista dagen.
Snacka om att jag vill sätta dumstrut på sådana. Om man nu måste gå dit över huvudtaget.
Ja ja, min jour var det ju.
Åkte tillbaka till jobbet. Nu hade man kommit på att man skulle försöka köra ett tåg ett par timmar tidigare. Undrade om jag kunde tänka mig att köra det fast det skulle innebära två timmar övertid, visst hade jag suttit där hela dagen kunde jag visst köra detta o känna att jag gjort något. Man skulle då fixa en ny order.
Ha- tji fick vi. Kontaktledningen var nedriven utanför Jönköping så det bidde inget med det inte.

När jag gick på stan tidigare träffade jag på en kollega som skulle börja vid 18-tiden. Han bad att jag skulle kolla över loken när jag kom tillbaka o växla fram hans så det inte stod i mitten. Vi fickparkerar ju inte direkt loken. Snäll som jag är hade jag kollat detta. Men insåg rätt snart att även hans tåg skulle vara inställt denna dag.
Så sista gången jag pratade med transportledningen o bad att få gå hem så föreslog jag att han skulle få köra detta x-tra tåg senare. Han hade ju ändå tid till 23. Inte schysst av mig kanske, skulle hållt tyst, så han hade fått hemjour o jag övertid. Men jag vill ju bara hem då.  
Så vi möttes i dörren han o jag. Var hemma vid 19.15.

Vinst

Har vunnit en weekend i stöten.

Som vi har velat framåt o tillbaka om vi ska åka skidor lr inte i år.
Vi ville åka men de som brukar följa med ska ju få en bäbis just den veckan.
Så vi började kolla om vi kunde åka själva.
Sen kom frågan från kusin om vi kunde göra sällskap.
Började kolla lite större stugor. Velade massor. För bortskämda som vi är vill vi ha diskmaskin o bastu. Annars blir det ju ingen semester om man ska serva hela tiden.
Var inne på Sälen men när en weekend kostar 5600 kr. Då drar snåltarmen igen.
Kollade lite på Orsa Grönklitt. Vet att deras backe var lagom nybörjarbacke för lillkillen som i s f skulle me. Lite mer humana priser, så kanske vi skulle kunnat tänkt oss att ta en sväng förbi svärföräldrarna o hjälpa dem någon dag.
Sen lutade det åt Branäs igen, men hade igen svårt att välja, 4700 för en helg på toppen lr 3600 i dalen.
Gissa vilket som var mitt förslag?
Var i förrgår färdig att ge med mig, men av någon anledning tryckte jag som vanligt aldrig på Boka knappen.
När jag kollade posten igår, kom vinstbeviset.
Så gött.
Nu är det ju bara det att det gäller v 2-6 o14-15. Givetvis inte under loven då det ändå är fullt.
Så bara att knalla till chefen när vi bestämt oss o se om man kan få ledigt en annan v istället. Tog ju v 8 när vi valde förra veckan. Nu lutar det nog åt v 5. Jag har ledig helg då. O ledig onsdag innan, så då går det bara åt 2 dagars ledighet. Så gäller det ju att barnen får ledigt oxå. De var ju borta två dagar i början av denna termin. Linus har några fler dagars frånvaro men dagarna är lätt räknade. Barnen är ju så sällan sjuka, tack o lov.

Sen får jag väl jaga slalomskidor i ca 140cm. Min ena bindning gick sönder förra året.
Kan bero på att jag har haft mina skidor sen 1987, oups. Dags för nya?
Nej, inte för att åka bara två dagar, då får det bli att hyra. Men får jag hyra så kan ju inte Mattias ha sina, utan då måste ju han oxå få hyra annar blir det ju orättvist.
Madde hade vuxit ur sina pjäxor. Linus fick nya pjäxor förra året. Men behöver skidor.
Alltid är det något.

Duktig flicka

Läste just Aftonbladet.  Visserligen har jag oxå insett att det är så här det kommer att sluta.
Men idag har jag tagit det väldigt lugnt. Men soffan den intar Mattias istället.
Jag har varit o handlat, sista julklappen fixad. Någon mat att tala om blir det inte hemma.
Är bortbjudna återigen julaftonsmorgon i stallet i Bjälbo, det är så himla mysigt.
Sen blir det nog en sväng i kyrkan, Madde ska väl vara med i julspelet. Lunch hos mormor, o julmys där under eftermiddagen. Juldagen blir hellugn. Annandagen till Farmor.
Har inte ens julstädat. Dammet ligger kvar efter jul. Jag lovar. O den som inte vill se det får själv ta bort det.
Jag orkar inte.

Bonusprogram, förklara någon?

Nu har det kommit ett mejl igen från en potentiell arbetsgivare. Snart måste jag ta o bestämma mig.
Har väl två månaders uppsägningstid antar jag.
Den "nye" vill att vi ska ses o kolla över schema o bonusprogram. Undra vad det kan innebära?
Har inte jobbat i bonusprogram förrut. Jao, lite, på SJ´s telefonbokning. när man var mycket tillgänglig o lyckades skicka många brev, kunde man vinna komptimmar o lediga dagar. Det lyckades jag med ett par gånger. Därav så mycket tid på kontona så jag kunde ta ut under tiden jag pluggade.
Någon annan som har erfarenhet av detta?
Hur ska man som lokförare kunna få bonus?
Tillgänglighet, nja, kanske inte.
Många stopp? nje inte d heller?Inga mjölkpallståg här inte. 
Få stopp? då blir de ju inga resenärer på d tåget. Men då går det fort.
Komma i tid- ja antagligen. Men inget jag själv kan påverka i så stor utsträckning.

Tågförarutbildningar m fl

Tågförare Utbildningscentret för Kollektivtrafik AB Huddinge 40 Hösten 2008
Hittade detta på kymyndighetens hemsida då jag fick en fråga på facebook om Tågförarutbildning.
Kommer ytterligare en kurs snart alltså... Kan vara Stockholmståg antar jag...
Däremot kommer inte Mjölby utbildningen upp alls...För den heter Förare av tåg
Märkligt.
Men Protrain som utbildar där har ju en egen fin sida.

SKY har oxå information men den var betydligt svårare att hitta om man inte vet vad man letar efter.
Så lycka till med era ansökningar nu där ute. Tror ni har till 15:e Januari att fundera.

Det behövs folk, kom inte o säg att vi har arbetslöshet i detta land. Det finns jobb för dem som vill jobba.
Man behöver bara ta tag i sin siutation. Ky har väldigt många bra utbildningar på inte allt för lång tid där man får ett yrke direkt. Givetvis utbildar man i de yrken där det finns brist på folk.
Oj vad arga kommentarer jag kommer att få från alla arbetslösa, jag vet.
Själv har jag hittat ett par utbildningar jag skulle kunna tänka mig, om jag skulle byta bana helt o hållet. Vilket jag inte ska just nu.
Friskvårdspedagog;Kanske inte med inriktining pedagog är så kul i o f s men det fanns fler med friskvårds inriktning.

Aktusjukvård;Ett alternativ för undersköterskor som vill vidare


Hotelleri;En utbildning med koppling till min lillebrors jobb


Jultidning

Vissa hade jag koll på hur mcket de skulle betala o kan därför räkna ut vem som betalat in. Men tre st har betalat till mitt konto nu o bara skrivit jultidning. Kul! Två har tack o lov skrivit namn. Tre  har vi fått kontant. Så nu borde det vara två st kvar som ska betala. Sen är det klart för i år.

Handlade

Efter cytologprovet hade jag bestämt träff med mormor. Jag ställde bilen hos mamma o vi åkte o handlade hennes grejer. Fick springa på ett par ställen för att få med allt.
Fick en superläcker glittrig julstjärna. Otacksam som jag är, hade jag ju velat haft
den lila jag spanat på, men mormor köpte den orange. Står så fin på köksbordet nu.
Ska bara plocka bort alla kläder från vardagsrumet o få upp lite julsaker så kanske det kan bli stämningsfullt här med.
Hämtade min bil o åkte sen tillbaka till samma affär för att handla åt mig själv.
Var hemma strax innan Madde o plockade upp. Bort till Fritis för att hämta Linus, de hade drop-in-fika, så jag blev kvar en stund. Madde hade kompis hemma för en gångs skull.
Stekte pannkakor, Maddes kompis blev kvar på mat då hennes mamma skulle iväg o hämta en storebror o handla. Madde va ju hos dem i måndags när vi var iväg, så det fick väl gå.
Åt när Mattias kom hem vid 18.45. Alltid sen kvällsmat hos oss.
Kollade in vad som fanns kvar på mitt konto o upptäckte att någon satt in 500kr utan att skriva vem.
Jag har mina misstankar. Vet ju vilka som skulle sätta in, det står jultidningar. Men det var ju fler kunder som fick kontonummret.
Såg CSI, snurrade i sängen ett par timmar som vanligt, tror jag somnade vid 2-tiden.
Har nu bloggat sen barnen åkte vid 8 o nu är hon 10.20, borde kanske ta o försöka sova en stund till innan Linus kommer. Annars är jag trött i eftermiddag igen. Ska iväg o jobba inatt.
Får i o f s sova på hotell när jag kommer fram o äta en hotellfrukost imorgon oxå. Har fått en bra tur igen alltså.
Undra bara vad det blir på söndag? Inget besked än. Har lovat att jag kan jobba mån-tis oxå om det krisar. Eleven behöver ju få köra. Ev får han åka med någon annan annars. Måste lösa detta under dagen känns det som, så han får besked. Antar att han vill hem annars. Om vi får lång ledigt till onsdag kväll.
 Det återstår att se.

cellprovstagning

Slocknade direkt när vi kom hem efter grötfesten.
Vaknade vid två tiden, var upp en sväng o drack lite. Snurrade lite i sängen o upp igen. Satte mig vid datorn en stund. Snart var kl 05. Somnade tillslut om igen. Vaknade till o kollade med ett halvt öga på luciamorgon.
Somnade om igen. Panik. Väckte barnen o tokstressade.
Hade nog tänkt att gå till kyrkan o kolla på lucia. Det brukar vara fullsmockat med folk. Men jag orkade bara inte. Det är alltid 6:orna i skolan som går, så jag väntar väl två år tills det är Maddes tur.
Skulle iväg o ta cytologprov vid 11. Lite nervös då jag tidigare haft cellförändringar o gjort koninsering.


Lånade denna info om detta:
Cellprovtagning från livmoderhalsen görs dels för att så tidigt som möjligt hitta cellförändringar som tyder på en redan utvecklad cancer, dels för att hitta cellförändringar som eventuellt skulle kunna utvecklas till cancer om ingenting görs för att förhindra det. De här förstadierna till cancer har oftast ett mycket långt utdraget förlopp innan de övergår i cancer. Det betyder att hela befolkningsgrupper kan undersökas och kvinnor med aktuella förändringar kan fångas upp och behandlas i tid. Det har i sin tur fört med sig en påtaglig minskning av livmoderhalscancer i de länder där den här typen av cellprovtagning finns.
 
Att du fått göra en konisering är enbart positivt. Det betyder nämligen att man varken vid cellprovtagningen eller senare, då man tog några små provbitar och gjorde en så kallad skrapning av livmoderhalsen, sett några egentliga cancerceller utan enbart förstadier. I annat fall skulle nämligen handläggningen och åtgärderna ha sett helt annorlunda ut.
 
Vid en konisering tar man bort en konformad vävnadsbit från livmoderhalsen. Det kan göras både med kniv och med laser. Vävnadskonen skickas sedan för ny mikroskopisk undersökning där man kontrollerar att de atypiska cellerna är borttagna med marginal. För säkerhets skull tar man efteråt alltid nya cellprover med vissa, bestämda intervall, det första vanligen efter 3-4 månader. Det var i det provet som det visade sig att du hade kvar en del misstänkt atypiska celler. Det innebar att en något större vävnadskon måste tas bort från din livmoderhals.
 
Vad som nu händer är att nya kontroller kommer att göras, eventuellt till en början med något kortare intervall. Huruvida det kan föra med sig ytterligare operation är inte möjligt att förutsäga, även om jag inte tror att risken för det är särskilt stor. Det viktigaste är dock att allt tas bort.

Luciatåg

Madde kom hem o ville gå på kören helt plötsligt igen. Hon har varit med förut vid lucia o julspel o musikaler.
Men nu tyckte jag nog att det var lite tajt. En övning o sen Lucia o två innan julspelet. Tyckte hon borde varit med hela terminen i s f. Men men... jag är ju inte den som hindrar barnen att vara med. 
Grejen var ju bara den att detta skulle börja 17.30. kl 18.00 skulle vi vara i skolan o kolla på Linus Luciatåg.
Ringde pappa o kollade om de var klara o kunde skjutsa Madde men det var de inte. Bestämde ist att de skulle plocka upp Linus o jag skulle skjutsa Madde. Bara att klockan var 17.15 när jag klev ur duschen. Skulle få Linus stjärngosse grejer med.  Kom ut o is på rutorna. Känner då paniken växa. Kommer ju aldrig att komma i tid.
I detta läge blir jag ju då arg på Madde som kommer på sådana här grejer sista dagen. Tycker att hon kunde gått ut o skrapat rutor i af ist för att sitta vid datorn tills det är dags att åka om hon nu så gärna ville åka.
Så när vi kommer till församlingshemmet har ju de andra redan börjat. Hon stack in huvudet o vände medan jag vände bilen. Sen kom hon tillbaka o ville inte vara med. Hann istället hem igen. Men var ju fortfarande superarg, då istället för att jag fått åka iväg i onödan, o skrapa rutor. Hade ju inte tagit egen bil till skolan annars utan åkt med mamma o pappa.
Kom tillslut i tid till Linus grötfest.
Fick se ett ordentligt Luciatåg. Många föräldrar o mor&farföräldrar var det. Tror vi var närmare 100 st. Tur att vi fått ny gympahall. Mattias kom när Lucia tåget var slut. Fick i af lite kvällsmat. Antar att han någon gång när han blir gammal kommer att ångra att han missar alla dessa tillfällen med barnen. Jag har väldigt svårt att förstå att jobbet går före allt annat.
Jag är ju precis tvärt om. Jobbet kan jag både ha o mista, om jag inte kan få vara med mina barn överallt när de har spännande aktiviteter.
I matsalen sen blev det däremot trångt. Det var ett bord uppställt utanför med smörgås, pepparkakor, kaffe, saft o skumtomtar. Sen stod de o serverade gröt. Mamma o jag funderade på hur det såg ut i matsalen med bord o så när vi gick. Då vi gått där båda två. Om vi hade långbord istället för massor av runda bord.
Pappa pratade med någon jobbarkompis som hade barn i Linus klass. Vi andra tycke dessa två herrar skulle vara stjärngossar på BTdagen efter. Tror inte de gick på d men det hade nog gjort succé om arbetsledarna hade kommit som stjärngossar.

Ridning o jobb

Seg i starten på tisdags efter att ha sovit hela förmiddagen. Hade lovat att hämta elev 15.30, kom även då 15.38. åh, om jag kunde lära mig. Detta inträffar oftast när jag vet att det inte är panik o jätteviktigt tror jag. För till jobbet kommer jag ju i tid. Inte i jättegod tid som de andra, som hinner fika innan men precis lagom.
Var hem o hämtade Madde som skulle till ridningen. De hade teori, superbra. För då kunde vi bara droppa av henne o åka.
Mamma hämtade sen Madde från ridningen o Linus från Fritis. De for hem o skulle äta blodpudding. Mamma hann visst steka ena sidan när strömmen gick. Tur man har batteri i denna bärbara dator. Den fortsatte lysa så de såg att tända ljus.
Vi började 17.45. Var i god tid o tåget var tidigt. Hann fika med den andre eleven som är hos oss.
Bra intryck man gjorde där. För av någon anledning kom vi in på att jag förlorat körkortet för två år sen, får ju fortfarande kommentarer om detta på jobbet. Sådana tabbar får man äta upp länge.
Fick åka lite före vår tid. Slapp även ett par uppehåll o var en timma tidiga till Hässleholm, men där tog det stopp.
Var väl i stort sett i rätt tid i Malmö. Hade ett par timmars rast där innan vi skulle hem igen. Eleven fick ta mitt rum. Jag tycker det är svårt att sova en timma eller två ibland o sen vakna till. Visst kan jag känna efteråt att det borde varit bra om jag hade sovit. För så trött jag var på hemväg sen. Tror jag stod upp o sov.
Vi blev en halvtimma sena oxå, det gjorde nog sitt till. Blev inte iväg släppta från mgb + att tåget pga för dålig broms bara fick köra i 90km/h. Istället för som tänkta 100km/h.
Kl 07.40 var jag hemma. Skickade barnen till skolan o dök i säng.
De ringde från jobbet vid 13 tiden o meddelade att mitt tåg på söndag är inställt. Inte bra. Hade ju precis bokat en biljett på x2000 åt eleven. Så jag antar att GC nu sitter på två biljetter till Malmö som inte kommer att utnyttjas. Kanske ska föreslå att man säljer dessa på blocket.

Elev

Har för tillfället en elev från Kyutbildningen i Mjölby.
Skulle därför komma iväg skapligt tidigt i måndagskväll, han skulle få nycklar o en ryggsäck med linjeböcker o annat man kan behöva.
Givetvis var det tomt i tanken på den bil jag valde för dagen. Har tre st att välja på o ändå tar man fel.
Jag avskyr folk som kommer för sent. Anser att det är respektlöst, nonchalant o slöseri med andras tid.
Har tom brutit vänskapen med en kompis över detta, då hon aldrig kunde passa tiden.
Nu var jag själv där igen. Visste att jag började 21.29, Men vi hade bestämt 21.00 o jag kom 21.08. Visste väl innerst inne att tiden skulle räcka o att jag hade marginal. Men ändå. Något pinsamt. Blir så trött på mig själv.

Kollade igenom väskan i af o d visade sig att vår samordnande handledare hade varit gullig o lagt ner en burk pepparkakor, Tack S.
Eleven fick en fin GC t-shirt o en massa linjeböcker att rätta in. Oxå en del av vårt arbete, att byta ut sidor i linjeböckerna allt efter det ändrar sig.
Hade samma tåg som onsdagen o fredagen. IKEA´s. Börjar med växling i Nässjö. Så  jag började köra o eleven fick titta på. Försökte förklara grundbegreppen under tiden. 
När det var dags att åka, fick han ta över. Fjärren lyckades dock skicka ett tåg precis framför oss så det blev att hålla nere farten hela vägen till Nr.
Rast en timma, rättade dessa linjeböcker. Dags för återfärd.
Det gick kanon bra. Kändes som om han gjort detta förrut. Lyssnade intensivt o vill verkligen lära.
Det går lite dåligt med persontåg kl 03-04 så jag skjutsade hem honom. Tror jag var rätt slut vid det laget.
Sov sen hela tisdagen.

Hemvägen

Med den nya bilen for vi sedan hemåt i måndags. Passade på att stanna i kungenskurva. Var in på Media Markt, shit va stort de var. Julklappar till barnen blev det där... Tiden började tryta men vi slängde i oss en Räkmacka på IKEA, snurrade runt i det stora huset o hittade en julklapp till A-L. Sen var det dags att åka hemåt. Skulle gärna ha gått ett par timmar till men Linus var på ingång hemma.
Tankade i Nyköping.
När vi kom till Linköping hade vi en halvtimmas marginal. Så det blev Jula, Europrice, Rusta o Biltema. Några julklappar till. Känns som om den biten är rätt avklarad nu. 
Väl i Mjölby tog Mattias bilen o for hem till Linus, jag stannade i stan så pappa fick kolla in bilen. Hade bara ett halvljus. Pappa tog Mekonomen, jag tog kvarnen o handlade lite mat. Möttes hemma hos dem igen så han fick byta lampan. 
Sen var det dags att sätta fart hemåt igen för att fixa lite kvällsmat. 
För att lite senare fara o jobba.

Vá häftigt

Guud va kul det va att få kommentarer. Att veta att det faktiskt finns någon där ute som läser vad jag skriver.
Jag vet att ni är fler i o f s. Men sällan någon som har något att kommentera.
Vore ändå kul att få höra något från er oxå.

Söndag

Sov hela förmiddagen!
Städade upp hemma. Mamma o Pappa var o hämtade upp Madde o for till skogen efter gran.
Vi övertalade Linus att sova hos mormor o morfar går bra o är ok. Han vill inte åka någonstans. Han vill bara vara hemma.
Kom iväg så vi var i stan vid 14.45. Blev upplockade hos mamma. For mot sthlm vid 15.
Sov bitvis upp. Stannade på Nyköpingsbro o fikade. Kokta korven var slut så Edwin blev utan. Mattias o jag delade vår baguett med honom.
Var uppe i Solna vid 18 tiden. anneli fixade hamburgare o pommes. Mats kunde plocka upp packninge. Vi lekte med Edwin.
Drack mera glögg- känns som det blivit mycket av detta denna helg. Sov på luftmadrass i vardagsrummet.
Sov o sov är ju synd att säga. Den var hård, madrassen o knarrade. Flyttade över i soffan vid 4 tiden.
De gick upp vid 6 o Edwin kom direkt o satte sig i mitt knä, klädde honom så de skulle komma iväg i tid, så inte vi sinkade dem.
Letade sen upp lite frukost i kylen. Åt o gjorde oss klara för avfärd.
Tog tunnelbanan in till Centralen. o vidare mot tekniska högskolan. Roslagsbanan mot Täby C. Hoppade av där o kollade runt lite. For vidare mot Åkersberga. En promenad blev det vid ankomst dit.
Hittade rätt direkt. Fick bilnyckel o tog en liten provsväng.
Va 17, bilen var ju redan betald o bestämt oss hade vi. kollade lite efter skadorna som hade angivits på hemsidan. Var knappt så de syntes. Jo, lite avskavt fram på stötfångaren var det.
In o fixade sista pappren. For sen hemåt.
Det får bli en uppdatering imorgon vidare om detta för nu måste jag ta o fara hemåt.

Julbord

Var hemma skapligt på lördagsmorgonen. Fick sova till ca 10.30. Barnen o Mattias hade lovat att vara klara till 11. Det var ju då inte jag givetvis. De stod o väntade på mig o hoppade. Vi skulle vara på Gyllene uttern vid 12.45 så det var ingen panik. När jag tillslut var klar o skulle gå ut, kom vi på att jultidningarna skulle med. I detta läge tryter ju mitt tålamod. Detta hade de haft hela förnmiddagen på sig att fixa. Nu blev det jag som fick kånka o sortera.
Alltid ute i sista minuten.
Vi anlände i a f itid.
Blev invisade till ett förrum, fick glögg. Tyckte den var lite "svag". Insåg snabbt att de satt lappen på fel termos. Bytte med Anna-Lena som är höggravid. Många byten av muggar o ett gott skratt blev det.
Jennie o jag pratades vid o hamnade brevid varann vid bordet. Hon var barnfri. Stackarn hon hamnade ändå med Linus mittemot, Madde lite längre ner. Emil o Edwin på varsin sida. Tyckte så synd om henne. Maten var väldigtjättegod. Vi räknade till 28 sorters sill. Bla, polkagris, givetvis. Saffran, jordgubbsill var några andra varianter.
Kallskuret var oxå överdådigt. 5-6 olika skinkor o laxar. Sik o röding förstås.Varmrätterna var lite mindre av men då var man ju så mätt så det gjorde inget. Efterrättsbordet som är min favorit var klart godkännt. Ostkaka, tårtor o Mousse. Kaffebordet hade även det en massa godsaker.
När maten sjunkit ner lite åkte vi vidare till Ljungarum. Åter igen glögg o  fika. Det är bara så kul att få träffas o umgås så här. Vi blev i år 35 personer. 
Var hemma vid 22 snåret. Dök i säng.  

Mer fredag

Linus var hemma 12 o Madde vid 13. Linus har lekt med kompisar hela eftermiddagen, som vanligt. Madde växlar mellan dator o tv.
Jag har lyckats tvätta ett par maskiner.
Kollat lite på hur man ska ta sig till Åkersberga på måndag.
Vid 17 tiden ringde de från jobbet. Akut sjukskrivning. Den turen jag tackat nej till i tisdags. Lite har ju hänt sedan dess. Även om bilköpet inte innebär några nya lån, tack o lov hade jag sparat till detta. Det är ändå svårt att tacka nej till 6 timmars lätt arbete som ger drygt 1000kr. Har ju vilat i två dygn nu. Så jag tackade ja.
Fixade kebab till kvällsmat. Hoppade in i duschen. Åt tillsammans.
Mattias började kolla på discovery channel, då blir jag sur. Tur att jag ändå tänkt att jobba. Inget kul en fredags kväll.
Jag vill nog se något lite mer lättsamt.
Idol hann att börja innan jag åkte. Men det ville jag inte heller se. Det är bara patetiskt.
Lära barn att det är ok att mobbas. Att någon inte duger. Alla kan sjunga. Mer lr mindre bra i o f s.
Jag skulle aldrig förnedra mig själv att ens gå på en uttagning.
Hade däremot gärna tittat på, På spåret. Men det är väl en yrkesskada.
Men nu hamnade jag åter igen i Norrköping istället.
Var tidig hit. O tåget tillbaka verkar oxå kunna bli tidigt. Ännu bättre, med betald bilresa hem, en bit på väg i a f.
Imorgon är det julbord med tjocka släkten som gäller. Gyllene Uttern, blir väl en sväng till Jönköping efter.
Tror vi blir ca 30 st i år. Vi har inte varit med på ett par år utan har låtit "de vuxna" äta själva. Men i år är vi rätt många kusiner som ska med, med tilhörande barn. Det är pappas syskon som träffas, de är 8st. Tror inte alla kommer.
Hoppas jag hinner hem o sova på förmiddagen bara. Bör vara hemma vid 5 snåret.

Fredag

Eftersom jag sov igår förmiddag. Så vände jag aldrig tillbaka dygnet. Utan hade svårt att somna igår kväll. Så imorse när barnen gått var det jag som somnade om igen. Pappa ringde o väckte mig vid 11. Meddelade att de tagit budet på bilen, så det blir en tripp till Stockholm på måndag. Ska bara klura ut hur.
Min tanke var ju att ringa en kollega o erbjuda mig köra hans tåg o sen byta bort ett par timmar jag ska jobba 3-4:e jan. Ett alt är min kusin som ska med till Gränna imorgon o äta julbord. Hon o hennes man ska ju hem igen på Söndag. Om vi kan få åka med dem o sova där. De bor ju med utsikt över Tomteboda, så jag kan ha koll... ha ha.
Ett alt är hennes pappa som veckopendlar till sthlm. Men han åker kl 04.00 o jag är ju inte direkt morgon pigg. Har heller inte träffat honom så mycket sista åren då han o min faster är skilda. Sista alternativet är ju då tåg. X2000. sånt som alla andra åker. Men det kostar alltså fr 1100kr för oss två enkel resa.
Sen ska vi ta oss ut till Åkerberga. Blir väl Roslagsbanan det antar jag.
Vi som skulle handla julklappar till barnen på söndag.
Nu blev det en till Mattias istället.
Nya vinterdäck o en service på den nya, innan jag slänger ut renaulten till salu.
Men så här ser den ut i a f.

Torsdag

Sov bort förmiddagen igen.
Madde kom vid två. Började då leta efter Linus slips som han skulle ha till kvällen. Hittade först Mattias julslips-röd.
Linus hade bestämt svarta kläder dagen innan så jag tyckte nog den passa bäst men hittade tillslut även hans egen-mörkblå.
Tog med båda slipsarna till fritis när jag skulle hämta honom. Frågade om det fanns någon där som kunde knyta. Alla var lika bra som jag på det- alltså inte alls. Tack o lov kom Maddes frökens man förbi o skulle hämta sina barn från fritis. Han kunde knyta.

Var hem o slappade en timma. Fixade till Linus o iväg.
Madde skulle dansa 17-18. Linus vågade inte gå in där för han skämdes över sina finkläder. Så han gick upp på fritis.
Jag kollade på Maddes dans o filmade med mobilen så hon kan öva. Hela jullovet. Det börjar igen v 6 o sen har vi uppvisning v 23 tis, ons, tors.
Smet sen in o kollade på de fina barnen. Fritis hade alltså Nobelmiddag. Med finkläder, dukade bord, servitriser(personalen), dans osv.
Linus hade blivit utsedd till Kung. Man utser även Drottnig, Prins o Prinsessa.
Dagarna innan röstas det även på bästa kompis, som sen får pris under middagen. Vet att Madde blev det något år. Hon har även varit prinsessa.
Så här fina blev kungen o drottningen.

L. var med hem o åt. Mattias hade inventering igen.

onsdags

Känns som jag ligger lite efter igen, men denna gång finns det en anledning. Ville ha besked att en affär gick i lås innan jag berättade om min onsdag. 
Vaknade vid 12.30, då jag kom hem vid 4 tiden. Kollade som vanligt genom vissa bloggar o mejl  ihop med morgonkaffet innan dagen startade. Pappa ringde mitt i detta. Undrade om vi skulle ha ny bil lr inte. Jag hade ju helt slagit bort tanken. Det är ju så mycket annat vi vill ha. 
Nya sängar
Ny bokhylla, soffa o bord.
Nytt kök.
Nu hade han i a f kollat in denna  o den var inte uppe i mer än 67 500 kr. Han undrade om han skulle hänga på upp till 70 000 åt oss. Bilhandlarblodet sitter nog i både hos min far o mig. Jag tvekade o vi resonerade lite. Kollade inte in fakta, utan bara bilden. 
Tre timmar senare efter att barnen kommit hem, ringde han igen. Jag fick den! För 72 500 det blir 75 100 med slag avgift. O ni ska hämta den inom 5 arbetsdagar. Men reservationspriset är inte uppnått så därför är det inte helt säkert, måste prata med dem o se om de släpper den.
Bakade två st Johannatårtor, till dansavslutningen samma kväll.
Gräddade våfflor till kvällsmat/mellis.
Åkte o dansade o fikade på en massa gott. Malins Thé kakor var underbara.
Det blev en hel Johannatårta över o jag åkte direkt till jobbet, hemma är de så trötta på den så jag ställde den på bordet på jobbet o bjöd på den. Kom tillbaka från Norrköping vid 4 o det var nästan tomt. Hoppas den gjorde succé o förgyllde någras natt.


Tisdag

Plockade en del hemma på morgonen.
Var iväg o fikade med min elev vid 11. Han skulle börja i skolan 12.30 o ville hem mellan. Så vi gick igenom turerna o bekantade oss lite allmänt 45 min.
Sen drog jag till ÖB i skänninge. Va stort det var. Har bara varit inne en snabbis innan. Hittade lite julklappar. Till A-L o pappa o Mattias. Har Leif, mormors bror kvar.
Vi har en konstigt julklapps system, vi köper bara en julkapp var, till en enda person.
Vi drar lott runt farsdag.
Så vi har bara dessa fyra att köpa till.
Sen blir det väl alltid något till barnen.
Vi ska fira jul hos mormor. Hon vill helst inte ge sig ut o åka.
Min mormor hade polio 1953 så hon går med kryckor. Men tar sig fram o kör bil.
Känns som man vill passa på att vara hos henne nu man vet ju inte hur länge man har henne kvar. Hon är ju trots allt 78 år.
Var hem oåt lite innan det var dags för ridning.
Hem snabbt o byta om för att åka o jobba igen. Denna gång gick det betydligt bättre. Även om det strulade lite i Nässjö innan jag kom iväg.
Det var dags att multa igen. Fick beskedet att det lok som jag skulle ha stod på "fel" spår. Men det stod två andra ihop i stall. Varav ett inte gick att få i brytaren på...
Jag gav det ett försök. Multade de som stod ihop. Fick i brytaren på det enda o blev lite förtvivlad o tänkte nej ska jag behöva ta isär dessa växla om o sätta ihop de andra. Men jag lät det stå o gå en stund o gick över i det andra loket som inte ville gå o testade en sista gång. YES! Det hoppade igång. 
Kom iväg precis på minuten när jag skulle! Ringde lokledningen o kunde glädja dem med att jag faktiskt fått igång det lok de sa var dött. Det var någon som hade försökt tidigare på dagen. 
Var i Hallsberg en timma o sen hem igen.

 

Måndag

Då jag var sen upp till Hallsberg på söndagen o sen valde att fika med Emelinda så blev det ju ingen sömn där inte. O sen sen hem oxå. Detta gjorde att jag var helt slut i måndags.  Så som vanligt gjorde jag inte mnga knop då inte.

Strul

Jobbade in söndags. Började med att tåget inte avgick i tid från Malmö pga signalfel. Sen var det tungt med för dålig broms så det blev att köra 80. Hade koll på det hemma så jag kunde åka en timma senare hemifrån än tänkt det är alltid skönt att få en x-tra timma så där. När jag väl kom till jobbet hade tåget tappat ännu mer tid o mer blev det på väg upp till Hallsberg. Så jag var 128 minuter sen när jag väl kom dit.
Hade bestämt träff med min svägerska. Tankade hennes bil som julklapp. Vi hade ju bestämt att skicka jultidningarna hon o svärmor beställt i paket, men tyckte att 130 kr var väl häftigt. Det är tre mil mellan Örebro o Hallsberg o hon har en väldigt bensinsnål bil så jag tyckte det skulle bli billigare om hon kom o hämtade dem. Så fick ju jag lite sällskap oxå. Vi tog en promenad med hundarna.  Fikade. sen fick jag skjuts tillbaka till jobbet.
När det blev dags för mig att åka gick jag ut o klargjorde mina lok. Begärde mig sen ut på bangården. När jag kommit en bit började massor lampor att indikera. Fel multlok, dvs fel på det bakre av två lok  + urladdning, Åkte upp o bytte ända o bad tågklareraren att få stå kvar en stund så jag kunde undersöka problemet. Kollade säkringar o indikeringar läste o ringde lokledningen. När jag satt på det lok som det borde vara fel på fanns inte indikeringarna- hel skumt.
Vågade inte ge mig iväg med detta utan begärde mig in i stall igen o bad att få hjälp av lokväxlaren där att kolla. Han kände på kabeln mellan loken. Den var inte ordentligt fast skruvad. Det gick heller inte. Så då bytte han o tog en annan multkabel. Vi testade o körde lite fram o tillbaka. Ingen indikering. Begärde mig ut på nytt. När jag sen bytte ände igen. Var det likadant igen. Gav upp o ringde lokväxlaren igen, som kontaktade lokledningen. Ringde tkl igen o bad att än en gång få komma in i stall. Skit va pinsamt.
Fick då nya lok tillslut. De stod avställda o satt inte ihop. Så det tog sin lilla tid. Kom tillslut iväg i a f . 50 minuter försent.

hittat mer jag vill ha

imgDessa från dansshopen.

Julklapp

Önskar mig denna i julklapp. Helst som ljudbok.
Har just lyssnat på första boken, har del två som inbunden, ska försöka ta itu med den nästa vecka.
o så var det sen sista delen i triologin jag saknar.
Tror dock att jag bryter av med lite Camilla Läckberg mellan. Olycksfågeln står på tur.
Tyvärr har en av mina lurar till mobilheadsetet ballat ur, men det får gå ändå. Om jag inte är fräck o tar tillbax min mp3 från Madde igen. Hon lyssnar så sällan. Tanken var ju att hon skulle lyssna på ljudbok då hon har svårt att komma in i o koncentrera sig på en hel bok.

RSS 2.0