Måndag igen.

Nytt schema för nov ute. Slängde mig över det, har ju väntat sen i fredags. Hoppades på ledig dag 16 nov o sen jobba natten men ikke då. Ringde direkt psf o sa att jag vill ha VAB 16 nov. Tyckte nog att jag har ställt upp massor i okt o borde bli hjälpt denna gång. Men han föreslog att jag skulle ändra Linus tid på sjukhuset istället, som vi väntat på i tre månader. Aldrig!  Jag jobbar gärna onsdagen som är ledig, jobbar gärna natten till fre oxå lr natt fre- lör, bara jag slipper fredag på dagen. Jag förstår att ingen som har ledig helg vill ha min tur som slutar 22.45 på fredagskvällen.
Trodde dessutom att vi skulle ha tjejnätverksträff i Hallsberg 21 nov men det var tydligen struket. Misstänker att det fattas lite för mycket folk för det.
Emelinda har skjutsat Linus till en kompis. Madde o hon fortsatte sedan till Sharpman, skulle ha ridspö till Madde o sen blir det väl ngt ben lr dyl till Berra, som är en Cavalier king Charles spaniel.
Jag ska fixa oss något till lunch för att sedan ta en sväng till Mantorp o CityGross.

Eme o Berra

Söndagen väcktes vi av samtal från pappa som hade fixat så vi fick ställa in vår husvagn till vinterförvaring där han brukar ha sina bilar(corvetten o Forden) o Husbilen. Så vi stack iväg o fixade det o handlade. Sen kom Emelinda o Berra, de stannar till Onsdag o är lovlediga ihop med barnen. Jag hade ju hoppats på att få jobba lite till. Men det fanns inga turer. Ska bara jobba ons-tor + ordinarie. 
Mogge m familj kom förbi o fikade. 
Glodde på film o slöade hela kvällen.
 

Så gick helgen...

Allt blir ju inte riktigt som man tänkt sig.
Vaknade 5.50 fre morgon. Kollade om tåget var i tid. Det var det inte utan ca tre timmar sent. Ringde transportledningen o kollade med dem om det var ok att sova vidare en stund. Det var det. Mattias vaknade 7.30 o puffade på mig o undrade om inte jag borde vara på jobbet. Muttrade om att jo, jag börjar om sex minuter... vände mig om o sov vidare.. han fick lite panik. Förklarade att tåget var sent. Spanade via datorn hela morgonen o tåget blev allt senare. Tillsist ringde telefonen. Då gick tiden plötsligt fort. Hade tänkt åka hemifrån 9.30 insåg att klockan blivit 9.50. Bråttom bråttom. Kom till Nässjö 11.05 o tåget hade blivit ännu senare. Pratade med vår psf o fick lite turer till ons-tors + fre-lör sön nästa v. Hoppas ju på att få igen detta någon gång då jag behöver ledigt... 
Kom iväg ca fyra timmar sent. tyckte vi jobbade på bra o de gjorde vi nog för när vi åkte hem vid 20 tiden var vi bara tre timmar sena. Med tanke på att de tossat ihop två nybörjare på en radiolokstur så var vi väldigt nöjda. Min stegräknare visade dock 17900 steg. Kanske lite många onödiga steg, skulle jag tro. Många mobil samtal blev det oxå mellan varann i var sin ända av tåget.

Så det där med att hämta Linus o Madde på disco gick ju inte. Mamma hade skjutsat dit Linus. Mattias skjutsade tjejerna. O E´s pappa hämtade. 

Sov sen bort hela lördagen. Mattias jobbade o barnen tittade på TV o lekte. Var uppe en stund vid sex snåret Lotta med barn var förbi en sväng.  

Jobb

Jobba i natt 19 till16 imorgon. Malmö- Helsingborg.
Igår blev det ridning med Madde på eftermiddagen o sen hem o fixa lite mat o ner på Ungdomsgården med barnen.
Idag har jag chattat med kusin C. Hon ville att jag skulle komma till Jönköping o gå ut me henne. Det vore så himla kul. Vi brukar ha superkul ihop. Men vet inte hur jag ska få tiden att räcka till. Helgerna flyger iväg.
Denna helg har vi fått lov att ställa in husvagnen på sön eftermiddag. Måste väl kolla igenom så att inget blir kvar som man kan tänkas behöva under vintern.

Lovade mamma att jag skjutsar in barnen imorgon kväll när jag kommer hem. Om de fixar så barnen kommer till Boxholm till 17.30 på fre. Disco på G. Med maskerad. Linus ska hem 19.30 lagom till jag passerar på hemväg o Madde ska dit 20.00 o hem 22.00 så det blir många vändor. Hoppas på att det är fler föräldrar som kan skjutsa. 

Annars har de ju en chans till. Byalaget ordnar disco nästa fre här nere i Ingemarsgården, lite lättare att ordna. Då kan de gå ner. 
Tror jag slutar 9 då. Skulle ha slutat 24. Men såg att min tur var ändrad. Om jag inte får ut o jobba igen på fre kvällen, har lovat det, då det fattas massor av folk den helgen. Som alltid.

shit pommfritt

http://www.youtube.com/watch?v=QfZItov1BUo


jobb fre

Det var ju det jag misstänkte, att jag skulle få jobba fre. Nu tror de att jag har fått två utbildningsdagar på grd. Viket jag inte har. Har försökt tala om det, men ingen fattar ju o lyssnar. Jag har varit med en gång på någon annans uppföljning. Jag kollade alltså bara. Nu tror de att jag ska vara lots åt någon som har dessa två utbildningsdagar. Tjo va roligt detta kan bli.
Måste ringa mor igen, då jag har sagt att jag nog får ledigt tillslut på fre. Så hon inte behövde ta semester. Men nu får det nog bli så ändå. Barnen är ju komplediga då de ska gå i skolan 10 nov.
Öppet hus i åsboskola


Kom ju bara till onsdagen förrut,

Jag var tvungen att gå o vila en stund mellan.
Nu har jag vilat, o startat middagen. Makaroner o köttfärssås som man tror att alla barn äälskar. Utom mina då. Linus kommer att titta på det o säga usch det där äter inte jag o sen gå till sitt rum. För att kl 21 när vi andra ska sova vilja ha mackor. Det är vår vanliga gång.
Mattias har säkert ätit ute eftersom han är i Linköping så han kommer hem mätt. Har jag tur får jag Madde som sällskap.
Onsdagen vaknade till så pass så jag kunde skjutsa in killarna på Brottningen. Mattias skulle komma med tåget 18.16 så han fick ta med dem hem.

Så torsdagen då. Det var ju utvecklingssamtaldagen det.
Fixade båda samma dag. kl 14 o 16, hem mellan.
Linus fröken tyckte han var en riktig skolpojke nu. Skriver småbokstäver med mellanrum. Läser instruktioner o förstår vad han ska göra. Hänger med bra nu sen han fick senaste omgången rör i öronen. Kan mycket av det man ska klara när man går  ut tvåan redan nu, fast vi bara är på höstterminen.

Madde - Slarvar när hon skriver. Sökläser otroligt bra, men tappar koncentrationen när hon ska läsa skönlitteratur.
Hade gjort en lästest. Där topresultatet var 9. Medel skulle visst ligga på tre.  Madde hade 6.
10 rätt av 10 på veckansord hittills i år. Utan att läsa på.
Ligger två kapitel före de andra i matten.

Jag antar att jag kan vara rätt stolt över mina duktiga barn!

Linus följde med på babysimmet igen.
Mogge o  Emil stannade en stund efter o åt med oss.

Fredagen-
slöade- fick dock fram dammsugaren i a f.
Åkte o jobbade på kvällen. 20.30-05 sov lördagen. Åkte o  jobbade igen 19-23.
Sov till 11 på  söndagen sen var det dags att åka o jobba igen.
Kom hem 11 på förmiddagen idag. Bloggat, facebookat o sovit
Barnen var på bio igår med Mogge o Anna-Lena o såg råttatouille.
Linus var på  maskeradparty innan. Han var spöke. Det är mycket sånt kommande veckor.

städdag

Sen tog vi en städdag mitt i veckan- orkade skåpsluckor mm. Sånt som inte blir gjort när man vanligtvis veckostädar.
Vi var lediga båda två så något vettigt var ju tvunget att bli gjort.

Torsdagen var räddad tack vare Mogge. Han plockade upp Linus o tog med honom på Emils babysim.
 Jag jobbade. Sthlm tror jag.
Jo just d. bytte ju tur för att någon som fyllde 60 ville vara ledig fredagen. Så jag slutade 3.30 natten till fre ist för 21 på tors. Åkte vägen förbi Vagnhärad, för en gång skull. Det är ju inte många tåg vi har förbi där.

Sen blev det helg. Vad gjorde vi förra helgen? Ingenting? Mattias jobbade. Spelade TP med barnen på lör kvällen.
Madde o jag handlade söndagen. Det var nog allt som blev gjort.

Måndagen drog Mattias till Sthlm. Jag skulle vara ledig tre dagar för att jag inte får ihop det när han är borta. Så jag inledde veckan med att baka. 120 bullar, Morotskaka, Banankaka, petit chous,
Men på tisdagen var det Arbetsplatsträff på Högland.
Var förbi jobbet på hemväg o sa att jag kunde jobba ons o tors om det krisade.
Tog 15 min sen ringde mobilen. Kan du jobba ikväll? Sa jag inte ons tors????
Vänta lite ska jag kolla om någon kan komma o sova hos barnen då....
Mogge o Emil kom. Så då blev det jobb i a f. Någon brådskande specialtrp.
Sov då ons.

Radiolok

Tisdagen var det dags för Radiolokstur igen.
Det går, men det går inte fort. Jag vägrar att springa. Jag vägrar att gåmellan innan det står helt still. Då tar det tid.
Men jag tänker inte utsätta mig för detta. Frågar väl säkert om 10 gånger innan jag fattat.
Antar att A suckade många gånger under dagen.

Vid ett tillfälle stod jag i en lutning med massor av vagnar så skulle jag få sista vagn att röra sig ca30 cm o jag var längst fram. Det rullade ju hela tiden åt fel håll. Jag sa till A. efter att det var tur att inte knappen var intyckt på växlingsradion så du hörde mig när jag svor. Sen kom jag på- det gjorde naturligtvis han oxå. Svor alltså, på mig. Tur att vi var i varsinn ända. 

När jag var ute o körde tåg på dagtid ställde det ju till det hemma. Så Mattias fick åka tidgare  från jobbet, han hade kontorsdag, så att Madde kom till ridningen. Så klart skulle de ju inte rida inne den dagen utan rida ut i skogen. Så Mattias blev tvungen att gå med.

De var på Ug på kvällen. Jag passade på att handla på hemväg.

tröttis

Jag vet att jag åter igen legat av mig ang bloggandet. Är bara så himla trött jämt. Sen va ju facebook så roligt o tar sån tid.
Vad har hänt då, snabbgenomgång på begäran. ( Jag fick två till igår som undrade vart jag tagit vägen)
Det dygnet efter jag skrev senast. Sov jag. Sen jobbade jag x-tra natten fre -lör. Hann sova en timma i Malmö.
Var sen hem pga att vagnarna var sena från utlandet. Mattias fick ta med barnen till jobbet. Hämtade upp dem där. Hem o försökte vila. Madde tyckte inte att det var någon bra idé så hon hoppade på mig o slog kullerbyttor över. Sen låste hon in mig i sovrummet. Hade mobilen där så jag mezzade ut till Mattias o bad honom sysselsätta henne. Han tvättade bilar så d fick hon hjälpa till med. Gick upp o duschade vid tre o ringde Lotta ang kvällen.
Skulle va hos henne vid fyra för att bli skjutsade av hennes bror till Anna o sen till Tove. Väl hos Tove var vi 15 tjejer, mest känt folk sen högstadiet, men även några nya ansikten. Anna höll i demon. Vi andra drack vin o fnittrade.
För nyfikna spana på himmelriket så får ni se vad hon demade.
Om jag säger att jag köpte två grejer som är jobbrelaterade kommer ju ingen att tro mig.
1. Överfallsspray
2. Sovmask
Hur tråkig som helst.
Exotisk planka var beställd. Lotta o jag drack champange till, såklart.
Där efter bestämdes att Tranås o Parkhallen var målet. Barbados spelade. Bilder finns här.
Vi fastnade på bilder både Lotta, jag , Susanne o Elin. Anna höll sig undan kameran.
Var hemma sent o helt slut då jag i stort sett bara sovit en timma sedan fre morgon.
Fick i a f några timmar. Sen var det dags att åka o jobba igen vid 10-tiden. Nässjö- Stockholm- Hallsberg o sen hem på natten.
Sov nog ett dygn igen sen tror jag.

Måndag- Onsdag

Studiedag för barnen. Mattias tur att vara hemma. Jag jobbade, började 13 o var hemma vid 05.30 tisdag morgon.
Tisdag- sov bort hela dagen. Med Madde på ridningen. På Ungdomsgården.
Däckade vid 20 igen.


Onsdag sov halva förmiddagen. Solade, duschade. Stack i väg till jobbet. APT- arbetsplatsträff. Bara att konstatera att vi blir färre o färre. Många slutar, några går i pension. Varför ersätts ingen?
Nya löneavtalet blev klart. 10.2% under 3 år som alla andra 3,7% första året. Ingen succé ute i landet vad jag kan förstå. Nu blir vi nog ännu färre.
Hade ett snack med min arbetsledare ang vissa turer. Verkade få lite mer förståelse från denna än den andra jag snackat med innan. Vi bestämde ca 2-3 turer som jag ska börja med. Lära mig i min takt. Inte stressa. Hoppas det blir bättre så nu då. Inget hattande hit o dit.

De har ju ett par månader på sig att lösa detta innan jag måste besluta om jag tänker byta jobb.

Jobbet då- o lite helg

Jo, de ringde på torsdagen o undrade om jag inte ville vara ledig i fredags då de behövde mina timmar o jag hade för mycket tid på timkontot. helt ok att slippa åka 16 mil för att jobba 5 timmar.
Skulle just mezza Mattias o berätta då jag fick se ett meddelande från honom tre timmar tidigare. Han undrade om han kunde jobba då de hade fått sjukskrivning på fredagen. Passade ju himla bra. Då slapp vi ju umgås den dagen oxå...

Nya schemat kom- säger inte mer tror jag. Blev bara så himla besviken.

På Lördagen följde jag o barnen med V+T+S o J+P till Busfabriken igen. Lekte tre timmar åt på MC D. Gjorde en egen husnyckel åt Linus. Köpte Vinterstövlar till Madde. Kom hem vid 18 helt slut.

Söndagen.
Rinnadagen- kyrkan kl 11.00 Emil(1år) var med i kören...
Morotsoppa i församlingshemmet. Korv o bröd för de som inte ville ha soppa.
Hem till Mogge o A-L. Firade henne, då hon fyllde 29 år.
Linus åkte där ifrån på party. Hämtade upp honom o Pontus på hemväg. Kollade in deras nya kök. Urläckert. Blev ännu mer sugen. Men jag anser fortfarande att det inte är idé än för oss. Barnen måste växa till sig lite till annars blir man bara besviken o får göra om det igen.

okej okej

Jag ska släppa facebook en stund o skriva något här. Ska bara fundera ut vad som är lämpligt igen.
Har inget särskilt hänt på hemma fronten.
Mattias var på utbildning i förra veckan så jag var tvungen att vara ledig.
Körde de vanliga eftermiddagsracen. Ridning- tisdag + Ungdomgård för barnen. Jag var på Föräldramöte.
Gick innan det var slut då jag trodde barnen var kvar på UG ensamna, då det stängt. Visade sig att mor o far hadehaft vänligheten att åka ner, oombedda, för att ta barnen, då jag var på möte. Så hade jag vetat detta innan kunde jag ju lugnt suttit kvar. Men då hade jag gått i taket redan på Tisdagen istället för på nästa möte som kom på torsdagen.
Onsdagen var brottning o dans.
Torsdagen var sen nästa föräldramöte. Mogge o Emil var hemma hos barnen. Mattias blev sen från Stockholm (typ åkte med SJ)

Anledningen till att jag nådde taket då ja.
Öppethus 10 november på barnens skola. Ja, jag vet det är jättekul för barnen. Men vi jobbar ju varannan lördag var hos oss o detta är Mattias jobblördag o han kommer inte ta ledigt! De påstod att vi skulle få veta det i god tid. Vi vet datum redan nu...Det är inte förrän 10 nov... wow det gick ett sus genom föräldramassan. God tid- kom igen i mars då talar vi om god tid. 6 veckor innan är inte god tid! Dessutom hade de studiedag i måndags o så ledigt igen 26/10+ hela v 44.

Nästa steg, jo de ska vara komplediga 26/10 istället. Då jobbar vi igen! Det innebär att Madde får klara sig helt själv 8-18.30. Undra om hon får gå till skolan o äta??? Eller mamma är snäll o tar komp.
Jag har kämpat o gjort vad jag kunnat för att få ledigt höstlovet v 44. Har fått 3 av 5 dagar. Är helnöjd med det. Med tanke på att vi är 65 st på jobbet o alla vill vara lediga. Kan ju inte komma o säga att jag behöver fredagen innan oxå..
Linus får ju inte ledigt alls utan får väl vara på fritis, mycket till kompdag det. Om inte de oxå passar på att stänga.
Jag har så många dagar mitt i veckan ledigt så jag kan följa med mina barn till skolan när som helst. En vanlig skoldag. Behöver ingen tillgjord öppethusdag.
Den enda som protesterade under mötet var jag, som vanligt blev jag gnällkärring.
Har även mejlat till rektorn, men inte fått svar.
Har pratat med fler föräldrar nu i veckan efter. Alla tycker ju som jag, håller i a f med när jag ger min verision. Varför i h...e är det då ingen som säger något. alla bara finner sig i detta.

Detta var väl som hände förra veckan i stort.

RSS 2.0