Dubbelkoll

Var bara tvungen att dubbelkolla engång till att jag inte skulle jobba ikväll. Tåget går inte lördagar så är det. Men de ahde visst en sjukskrivning så visst kunde jag få jobba... men nu tackade jag nej till Övertid igen.

På G

Jobbat inatt. Blev lite knas igår dock. Kom till jobbet o insåg att jag var ledig!!!!
De hade satt min tur som ikväll, fast tåget inte går. Tagit in någon annan på Övertid i går kväll, fast jag redan hade plockat turen ur vakansen. Den andre fick lov att gå hem o sova, Jag hade ju ändå åkt dit, så då kunde jag ju lika gärna jobba. Var hemma vid 5.30. sov till 11.30. Har sen solat o målat naglar. packat lite till.
Funderar på vad man ska ha på sig ikväll. Jag kan ju inte det här. Lutar nog åt den svartvita tunikan men vet inte om jag bara an ha strumpbyxor till lr om man behöver taights, hur blir det till skor???
Hoppas kusinen kan ge smakråd.
Prata just med mor o de var på G. Bäst att sätta fart.
Längtar till min massage, i natt gjorde den onda ryggen sig påmind. Hoppas hon kan göra underverk kusinen.

Sol

Jo visst syns den till ibland. Fuskade ändå lite idag. Tog hjälp av solariet här hemma. Vet att jag inte borde sola då jag använder basiron o stioxyl, man ska vänta två veckor efter. Mina rör är så dåliga så jag tror inte det är någon risk att bränna sig. Grundar även med solbruntabletter, avskyr att vara blekfis.

Har luftat dammsugaren, plockat ur diskmaskinen o kört ett par maskiner tvätt oxå, så lite nytta har jag gjort idag.

Så har jag kört dansen till Move ett antal gånger. Fastnade inte för låten vid melodifestivalen alls men nu ett år efter, med den dansen till är den riktigt kul.

Packa åt barnen, duscha o torka av golvet är det som återstår. Vilken ända börjar man?
Så tråkigt alltihop, packa borde de göra själva.
Linus har beställt revbenspjäll till kvällen av mormor. Så idag har i a f inte han någon anledning att protestera.
Madde har väntat hela dagen på något att göra. Hon borde alltså bli glad att få åka. Detta återstår dock att se.

Dansuppvärmningen


Massage

Då jag loggade in på msn i morse var kusinen där o hade ett erbjudande om massage, då hon är massageterapeut.  Tackade genast ja till detta. Kruxet då. Hon bor i Jö.
Då jag jobbar i natt så ska jag lämna barnen hos mor i eftermiddag så jag får sova i morgon bitti. Sen ska ju de på konsert i Jö, så då passar jag nog på att åka med dem ner. En sväng på stan eller A6 hoppas jag också att vi hinner med. Så kul det skulle vara  att få sällskap på stan för en gångs skull. När jag springer, så är jag ju oftast ensam och har ett mål. Eller med barnen för att man behöver något speciellt.
Jag behöver vara tillbaka till 14.00 på söndagen då vi har Årsmöte med byalaget.

Har givetvis erbjudit M. att åka till kompisarna någon helg, bara att han tar tag i det o bestämmer sig. Jag föreslog detta i höstas till en av hans kompisar men det rinner ju bara ut i sanden. Tycker inte jag ska behöva tjata mer än så. Kan väl de komma på själva lr?

Nu har jag umgåtts med barnen i en vecka och har en vecka ledigt till, för att orka detta behöver jag ett brejk.
 Har man rätt till detta?

Passar på, ojsan2

Det blev mera ojsan ikväll.
Denna gång lite jobbrelaterat. Funderar på åt vilket håll jag ska imorgon kväll men visst var det till Hallsberg... jo jag tror bestämt det. Tror inte det drabbar mig personligen denna gång. Om det inte blir ändringar... pga av detta.

ojsan

http://www.e24.se/pengar24/bostad/artikel_352845.e24
Ojsan hopsan hejsan va dyrt det kan bli.

Gardinuppsättning


Gardinerna blev tillslut uppsatta. I taket! För att de skulle hänga rakt ner fick det bli så, även om jag inte gillade idén.
Fortsatte städa av bara farten så nu känns köket rätt ok. Luckor o bänkar avtorkade. Hittade faktiskt en bänk under alla papper. Vattnet rinner genom avloppet igen.  
M åkte o jobba vid 18, kom nyss hem igen. Lagom pass.
Madde o jag fixade skrabbelucker.
Hade lovat mormor att följa med henne o handla nästa torsdag, för att jag skulle till nya jobbet på tisdag men blir nog tvungen att byta dag, då de ville ha en chans att hänga upp uniformerna vi ska prova innan anstormningen.

Just så, mormor ringde förtvivlad på förmiddagen, hon hade fått taxeringskalendern. Mycket spännande läsning!
Förtvivlan var för hon kollade upp hur mycket jag hade tjänat. Hon trodde nog att det skulle vara mer än vad det stod där. ..
Förklarade att jag jobbar 75% ,år 2006 som det är i kalendern var jag tjänstledig i tre månader oxå + att jag har reseavdrag. Det blev lixom inte så mycket kvar om man säger så.
Superkul att kolla in grannarnas inkomster, vem behöver ratsit? Ska nog låna den där av henne...

Jobb som "duger"

Hittade en ny artikel ang ungdomar o jobb. Jag tror att man är helt rätt ute om man annonserar på rätt ställen på Internet. Det är där de letar. Sen tror väl jag att det kommer att bli svårt ändå för kommunerna att om 3-5 år hitta ungdomar som vill jobba inom vård o omsorg. Tror inte detta är tillräckligt "fint". Idag ska man tjäna pengar på sin blogg, lr jobba med media på något annat vis. Ett jobb där man kan springa på stan o fika o gå på gym helst på arbetstid när pengarna trillar in ändå.
Jag valde också bort vården för några år sedan, valde turismbranchen istället. Jag har alltså gjort likadant.
Grejen är ju också vad ska de göra i väntan på att proppen Orvar ska gå hem? När man idag inte kan få en fast tjänst, utan man hoppar runt på en massa timvik. Såg något om att det skulle bli billigare att anställa dessa ungdomar, kanske ett steg i rätt riktning.


 Från moderaternas hemsida:
Företagssatsning för ungdomar

 Allt fler unga får jobb, vilket är viktigt. För att värna den utvecklingen har finansminister Anders Borg och näringsminister Maud Olofsson presenterat ytterligare förslag som underlättar för ungdomar att få jobb.

Regeringen kommer att lägga fram ett förslag om att ytterligare sänka socialavgifterna för alla personer under 26 år. Förslaget innebär en kraftfull nedsättning och jämfört med tidigare ungdomssatsningar berörs nu alla under 26 år.

Förslaget avses träda i kraft den 1 januari 2009.

· För 18-24-åringar föreslås att arbetsgivaravgifterna sänks från nuvarande 21,30 till 15,74 procent

· För personer under 18 år samt för 25-åringar föreslås att arbetsgivaravgifterna sänks från nuvarande 32,42 procent till 15,74 procent


· Egenavgifter sänks på motsvarande sätt


· Arbetskostnaderna för ungdomar blir därmed ca. 13 procent lägre än vid full arbetsgivaravgift


· Nettobudgeteffekt 2009: -5,63 mdkr


Grejen är ju sen bara att få jobben att duga. På något sätt måste man höja statusen på dessa jobb, som faktiskt behöver utföras av någon. Vårdbiträde, lokalvårdare osv.

Så nu ska jag fortsätta lokalvårda mitt hem. M. har lyckats putsa fönstern.
Var ska man nu sätta gardinstången då? I taket lr högt upp på väggen?

Randigt o rutigt

Nej det är inte nyaste modet jag skriver om utan mitt nyputsade fönster.
Pappa har ju erbjudit sig att putsa dem, o jag ville vänta. Men då M. var ledig ville han få upp nya gardinstängerna. O jag vill inte sätta upp dem utan att ha putsat fönstren. Alltså var det till att försöka själv.

Tomteskur på svamp. Skrapa. O vänta. Sen bara torka bort överflödigt tomteskur med en mirakeltrasa. Så fick jag det beskrivet av pappa.
Tomteskur ett skurmedel som tar bort smutsen lr? För nu kommer M. o påstår att man måste tvätta fönstret utan detta medel först o då undrar jag med vad? Vatten, nej visst måste det till någon form av medel för att få bort skiten.... Ger snart upp o ställer tillbaka grejerna igen.
 En silikonskrapa som man måste hålla i precis rätt vinkel mot fönstret för att den ska ta med vattnet har jag till hjälp, kan det bero på denna?
Avskyr detta!!!! 
Varför hålla på en timma med varje fönster när pappa gör allihop på 20 min? Tur att det är fasta glas så det bara är två sidor i a f.
Nu har M. testat utsidan, bäst o se om han lyckas bättre, hoppas för då kan ju han få fortsätta. Finns säkert något annat jag kan göra så länge.
Lite blommor att duscha. Ska byta ut krukorna. Har just nu gult i köket. Men med nya panelgardiner i grått ska det bli zinkkrukor o rosa detaljer. Om det nu blir färdigt...
Var till L. o spanade in hennes nya kök igår när vi varit ut o gått. Gräddvita luckor, grått o svart kakel o brun/gräddvittapet med stora mönster. Läckrare äv vad det låter, men kanske inget jag skulle valt. Jag avskyr ju mina vita luckor som det är nu, vill helst ha ek. Just nu står nog det längst ner på önskelistan i a f. Orkar inte hålla på med att byta kök o vara utan ett tag. Så det får bli uppiffning med detaljer istället.
O så de fina randiga rutorna då...

LHC

okej, hockeyn slut då kanske man får gå o lägga sig snart.
LHC mot HV71 i final tjo vilket liv det kan bli här dessa kvällar. Sonen håller på HV o gubben på LHC.
Visst är jag väl lokalpatriot ja me o håller väl lite på LHC, men bara lite. Bryr mig inte nämnvärt.

Röd klänning

Denna blev det i slutändan. Från H&M.
Har betalat Malin idag, A-L talade om att Maddes grejer hade kommit så nu ska hon ha lite nästa torsdag. Måste komma ihåg! Sen denna då som ska vara betald om några veckor. O så tillkommer ju mössorna, vi ska ha till Top Gun.... Tar aldrig slut.

Självbild

 

Ditt resultat på självbildstestet

Dina svar visar en person som främst mäter sitt värde i prestationer. Det i kombination med en låg självkänsla brukar ge en person som är aktiv och kapabel, men som har lätt att driva sig själv för hårt och svårt att ta kritik och motgångar.

Du räknar ditt värde i prestationer och är inte mer än din senaste prestation. Ett misslyckande kan vara förödande enligt ditt sätt att se. Det är oftast den här personligheten som går in i väggen, för hur mycket du än gör, uträttar och åstadkommer så är din insats färskvara och behöver hela tiden bevisas om och om igen.

Ditt upplevda värde i prestationer gör också att du har svårt att säga nej. Det är viktigt att vara andra till lags, att duga och att vara omtyckt av andra. Men glöm inte att det allra viktigaste är att tycka om sig själv. För att bli uppriktigt älskad av andra måste du älska dig själv.

http://www.utbildning-co.se/sv/sjalvbild/sjalvbildstest/

Stresstest

 

Stresstestet

Du hade totalt 7 poäng på stresstestet. Så här kan du tolka dem:

(0-15 poäng): Du är lugn och kan hantera vardagens stress. Fortsätt att njuta av livet och ta hand om dig själv.


http://www.utbildning-co.se/sv/stresshantering/stresstest/index.asp
För intresserad

Ändring

Har just varit o dansat. Madde o alla de andra barnen var med för att vi skulle kunna öva mammabarndansen. Malins Moa övade min del i detta i f a jag inte kan. Vi är ett par stycken som har ersättare, i denna dans går det ju liksom inte att ta bort en person för då faller ju hela koreografin.
När Tracey i veckan skulle boka Folkets hus där vi varit o haft dansuppvisningar i 28 år (Jag har varit med sedan jag var 7 år) var lokalen redan bokad, snopet. Så vi fick antagligen lägga uppvisningen en vecka tidigare. Som det ser ut just nu. Funkade bättre för ljud o ljuskillarna på Soundforce då de nog hade någon artistturné veckan efter. Tracey åker till England veckan efter så för henne blir det oxå bättre. Bara att det för oss blir en vecka mindre att öva!!! som det gick idag kändes det som det skulle behövas ännu mer tid. 10 av eleverna i dansskolan ska på skolresa onsdagen 28/5, bla Madde, så de kommer att vara helt slut sista kvällen.

Som det lät nu skulle djurensdag vara veckan innan detta, det är så himla mycket i slutet av terminerna så jag förstår inte hur man ska hinna arbeta där emellan.
Hoppas på teori på hemma plan då. Inte övningsåkning.
Vet vad vi ska ha för ins på Y1 o han är från Västergötland, hoppas han kommer till oss så vi inte behöver åka dit.
Y2 utbildningen får vi här i stan... Radioblock o lite övning vad mer fattas?

Deklaration

Just det blev just påmind att det är dags o from nu går att fixa deklarationen på nätet. För dem som har sådan tur att det går.
Ska ta och räkna genom mina resor en gång till blir ju en del avdrag o lite tillbaka.
Måste tyvärr nog lämna in pappren på skattemyndigheten själv o inte använda nätet. Detta pga ett antal K4 blanketter som ställer till det. Tror det blev totalt 3 st. Inget kul att sitta o föra in dessa i datorn.

Här är en till med ett smart tänk. Självklart sparar man för att barnen sa ha en bra start i livet. Är mycket tacksam för att jag fick denna hjälp själv. Undra var man annars stått i livet?

Glömde nästan

M kom hem redan vid 15 tiden igår. Slappade en stund. När jag av en händelse kollade till på klockan var den 15.15 o jag kom på att Madde skulle på ridningen. Hade totalt glömt av detta. Så då blev det fart på oss. Brukar försöka komma iväg vid 15.30 för att hinna ryckta o kratsa hovar o sånt ordentligt. Kom i a f iväg i tid, stressade som tokar. Våfflorna fick vänta. Jolly var inte så skitig men fällde en himla massa så vi hade hästhår överallt. Gissa om jag nös fint. Brukar inte göra det alls i stallet annars, det brukar funka där annars. De hade hoppvecka så vi fick bygga hinder innan lektionen. Lektionen flöt på bra, de var en mindre så de han hoppa mycket mer än vanligt. När de skrittadeav fick en av hästarna fnatt, blev nog skrämd, flög iväg genom ridhuset o drog med två av de andra av bara farten. Lite kalabalik uppstod.  Alla tre tjejerna satt kvar. Ingen av dem av ramlat av alls än.
När vi kom hem blev det våffeldags.

Idag har vi inte kommit någonstans heller. Madde har bestämt med Ellen, de ska gå och möta varann nu. Linus har skrivit sin önskelista till Födelsedagen på datorn. Jag orkar som vanligt inte ta mig för något. M. kommer nog vid 16-17 tiden då han är på möte. Madde o jag dansar ikväll. 19-20.30.

Skulle ju in till nya jobbet o prova uniformen, fick mejl av psf att ingen av dem var på plats tors-fre så det får väl bli i nästa vecka. Tisdag när barnen går till två är ju en bra dag. 
Fick bekräftat att lönen inte bli det utlovade, vad gör man nu då. Har sagt upp mig och skrivit på o så sänker de, får man göra så här??? 
Jo, jag vet att det är mer än tidigare i a f + fler lediga dagar+ närmare till jobbet.  Men blir ju tokarg ändå.

Barnbidraget o maxtaxa

Åh, hoppas detta förslag blir verklighet. Nej, jag skulle nog inte behöva barnbidraget. Kanske gränsen på 20 000 kr är i lägsta laget dock. För givetvis måste man rätta utgifterna efter inkomsterna. Har man skaffat barn får man lov att försörja dem.
Kan vi sen avskaffa den dumma maxtaxan o gratis 15 timmar för 4-5 åringar o alla som får syskon o s v så vore det ännu bättre.
Jag vill kunna spara pengar på att inte ha barnen på fritis, då jag väljer att jobba obekvämt. Men då jag tjänar för mycket får jag betala maxbelopp för snitt tre timmar i veckan. Medan andra går hemma o drar o åker o fikar på stan eller tränar lite på något gym men inte har någon bra inkomst inte betalar något alls.

Så skön


Dop

Kom just en Dopinbjudan. 17/5 är det dags. Firar lillebror samtidigt.
Skönt att man förhoppningsvis inte jobbar helger i Maj, då det istället vankas utbildning.

Tisdag

Har bara kommit till kaffet idag. Ska bara vara hemma o ta det lugnt. M började 6.30 o kommer nog hem vid 14.30. Våffeldagen så det får vä bli sådana till eftermiddagen. 
Linus är på väg ut o har fått på sig sina termobyxor o där i fickan fann han sin mobil, tur att det kom snö annars hade han nog inte hittat den förrän nästa vinter. 

Om man skulle ta o städa av ett rum, badrummet kanske? Om man tar ett om dagen nu i två veckor jag är ledig så skulle man ju komma igenom huset. Då menar jag inte det vanliga ett dammtag, dammsugarvarv o golvet utan verkligen torka av alla grejer, slänga sånt man inte vill ha eller behöver eller som är trasigt o torka hyllor o tak o väggar o lister allt sånt man inte gör i vanliga fall. I alla fall inte jag. Gör ni det?

Börjar nog med posthögen så får vi väl se om jag orkar fortsätta sen. Fattas ju någon räkning att lägga in så det får ju gå före, o flytta över pengarna till svea. Måste ju spara undan till resan o så hägrar ju en ny soffa. Undra om det räcker att spara 10 000 lr om man ska sätta undan mer? Nej jag tänkte unna mig en klippning o så ska kläderna till dansen betalas, Så lite ska jag nog ha kvar ute att leva på. 8000 på två, jo men det funkar nog. Det är så mycket som är över när räkningarna är avklarade.
Sa jag att vi bor otroligt billigt. För det är det som gör det. Skulle kunna jobba 100% o få ännu mer men det finns ingen anledning.

Ljusparty

Sandra fick vänta på mig i 10 minuter för som vanligt var jag sen. Tinade bullar o banankaka o startade kaffebryggaren medan hon plockade upp ljusen. Tände lite vanliga ljus också, Sandra eldade jordgubbrabarber votivljus.Elegans votivljushållare på fot, kvintett De doftar så otroligt gott, men det får inte bli för mycket.

Började trilla in gäster vid 18.50. Hade totalt 15 anmälda, 8 behagade dyka upp. Undra vad som hände med resten? Detta var S. första demo av ljus, så hon var nog lika glad ändå i o f s.
Hade ett lotteri 25 kr per lott, fick välja ett nr o så drog vi en vinnare som fick handla för totalsumman. Grannen vann.
Vi shoppade för totalt 1300 kr så det blev 15% för mig att handla för. Valde bara votivljus denna gång.
Honungsmelon och fresh home Mandarin & Basilika.
Fikade o beställde även kryddor från alpnaering. Kom upp i 1300 där oxå, var ett par stycken att dela på detta dock. Jag behövde peppar o vitlök, mamma o jag ska dela bearnaisåsen för att testa. Även löksoppa delar vi, så bra att göra köttbullar på o ta lite i köttförsås o annat så det smakar men inte märks att man har i.
Fick hjälp av faster med disken. Blev en hel termos med kaffe över, så det blev nattfika med M. när jag kom hem.

Annandagen

Började med frukost, kaffe o macka i sängen, sedan sov jag gott 8-12. Vaknade av att M. startade mixern. Han var ju duktig o gjorde raggmunk. Bara att det var i tidigaste laget för mig, nej jag är väl aldrig nöjd. Hade bara hoppats på att han skulle ta med barnen ut o göra något ihop med dem, sista dagen han var ledig. Försökte blunda en stund till o somna om, men det gick inte så 4 timmars sömn fick väl räcka. Åt lunch, M o jag. Linus ville som vanligt inte ha o Madde var hos Moa. Gjorde sedan en ansiktsmask o fixade naglarna. Varför misslyckas jag alltid med en nagel? Kan aldrig vara så still att alla hinner torka utan måste på något alltid. Plockade ur diskmaskinen. 

Tanken var att mamma o pappa skulle komma o hjälpa oss byta gardinstången i köket o vardagsrummet och putsa fönstren. Insåg att det var för kallt o inget kul att fixa detta nu. Väntar till det blir lite mer vårlikt.
 
Kollade på supersize me, men var tvungen att hoppa in i duschen så jag missade slutet. Helt otroligt att se dessa feta människor, hur kan man leva på snabbmat? Vi äter det om vi åker iväg visst, men skulle aldrig falla mig in att stanna t ex om man är på väg hem bara för att. Då åker jag hellre hem o lagar mat. Men det har kanske mer med snålhet att göra, än nyttighet. Tror i a f inte att vi äter snabbmat mer än två gånger per månad. Läsk däremot går det nog ner en hel del.
 Det blev dags att ge sig av till byagården för ljuspartyt.

Nattjobb

Gick tillslut ut i snöovädret o letade lok. Hm, något smartskal hade ställt ett annat mitt fram så det gick knappt ta sig ut. Ett postlok såklart, så det gick inte att byta heller. Hm, blev till att fundera en stund på hur jag skulle lösa detta. Blev till att trixa runt lite vid lokstall på Sävenäs. Inte lätt men det gick. Kom nog tom iväg 3 minuter tidigt. Gav mig av mot Kville, hittade mina vagnar. Pulsade i mer snö. Hade givetvis tagit lågskor.. smart! Bromsade mitt tåg o kom iväg en timma tidigt. Lyssnade på  Män som hatar kvinnor på vägen. Det snöade hela tiden. Blev ju bara värre o värre desto närmare Falköping jag kom. Där skulle jag gå runt med loket o åka åt andra hållet. Hade dessutom blåst upp mot perrongkanten så det gick upp till knäna när jag hoppade ner. Något personnattåg passerade sen fick jag åka igen. Pratade med fjärren o fick min misstanke bekräftad. Personalen på Jönköpingsgodsbangård börjar inte så tidigt så jag skulle få stå kvar nere på centralen en stund. Blev en timma där. Bad att fjtkl skulle ringa o väcka mig då det var dags, men ställde även larmet på mobilen sen blundade jag en stund. Inte för att förarstolen är så jättebekväm, så är det upplyst i jönköping också, sov nog inte så mycket. När jag tillslut fick åka upp till jögb o lämna mina vagnar passade jag på att fråga fjtkl om loket verkligen skulle bli kvar där o visst han hade inget på att jag skulle ta med det till Nässjö. Kollade med ltkl på bangården var jag skulle ställa loket. Han hade inte en susning, inte jag heller. Vi beslutade gemensamt att det stod minst ivägen om jag gick runt på mina vagnar o ställde det på samma spår som jag var nu. Sagt och gjort, där fick det bli. Beställde en taxi. Funderade på om någon utvilad taxichaffis fanns att få tag i 5.30 i Jönköping som ville köra de 4 milen till Nässjö i detta snöoväder. Jag är ju dessutom livrädd för att åka med andra.  Helst hade jag nog satt mig o väntat på första tåg, men ville ju hem och sova också. Tog 20 min sen kom det en taxi. Inte en billig natt för mitt företag.  Tåg till G 166kr min lön 3000 + övriga kostnader på ca lika mycket till+ taxi 750kr. Var hemma i säng 7.45 då min arbetstid slutade. Så på det stora hela var detta en mycket behaglig o bra natt.

Borde ju inte

gå så mycket tåg i natt. Om man skulle våga chansa o ge sig iväg ut lite tidigare. Med risken att få stå i skogen någonstans i stället för att sitta här i värmen. Men med chansen att vara hemma väldigt skapligt i morgon bitti o då få sova ett tag. Kanske tom lite innan de andra går upp.

Konstiga tecken

Blev det fullt av här nyss, tror jag fick bort det mesta.

Påskdagen

Då vi kollat färdigt på filmen igår o det blev sent, så blev det sovmorgon igen. Linus var dock uppe före oss, han inledde dagen med att spela gitarr.
Min mobil pep att batteriet var dåligt, konstaterade att jag nog borde ladda den men jag skulle ju inte jobba förrän fredag så det var ju ingen panik. Minuten efter ringer den. Transportledningen. Kollega vars fru ska ha barn o vattnet hade gått. Så de undrade om jag kunde tänka mig att ta en x-tra tur till Göteborg samma kväll. Visst. $$$$$$$ pengar ger det ju massor, en sådan tur. Fullt betalt i 13 timmar, passresa till Göteborg, 5 timmars arbete o taxi tillbaka till Nässjö. Övertid. Men inte storhelg OB då väl? Skulle ändå gissa på ca 3000kr efter skatt.  Inget jag tackar nej till.

Bara att min mobil dog mitt i samtalet. Ringde upp o redde ut detaljerna.

Hade ju sen tidigare bestämt att vi skulle till min mormor på lunch denna dag. Så vi fick hasta iväg dit först.

Sorterade gamla tidningsurklipp i väntan på lillebror med familj. Mormor skulle vara snäll o klistra in dem i mitt album för tidningsurklipp. Kollade på vad jag hade sedan tidigare. Hittade en massa som jag faktiskt inte har en aning om idag vilka de är. Oj, pinsamt. Visst har jag gått många skolor o utbildningar men att glömma folk så där, brukar inte vara min grej.

Fick vildsvinsstek till lunch. Hemgjorda maränger, grädde o glass till efterrätt.

Fick näsblod då jag nös pga av katten hos mormor. Fikade och åkte hem vid 16 tiden.

Hann få näsblod ytterligare en gång hemma. Bytte kläder o åkte till jobbet, då blev det bättre.

Har nu tagit mig till Göteborg med ett byte i Falköping. O taxi till Sävenäs. På tåget kom jag på att jag skulle leta efter koden in hit. Hitta den naturligtvis inte. Sorterade nog ut alla papper för någon vecka sen o tänkte att någon mer Göteborgstur har jag ju inte.  Hade turen att det fanns någon här som kunde släppa in mig. Så nu går jag inte här ifrån förrän jag börjar.  DVS runt 1tiden ska jag leta reda på ett lok o dra mig mot Kville o hämta oljevagnarna.   Påskafton

Hade inga som helst planer för dagen. Ville bara ta det lugnt o göra ingenting. Hade ju golven kvar att skura hemma. Kom på att byagården skulle städas också, då jag ska ha folk där på Måndag. Nu uppe i 15 anmälda!
M. började med Linus rum, ommöblering stod på schemat, med detta följde en storstädning. Jag drog ner o trodde jag skulle kunna städa av byagården på någon timma. Dammsugning + toaletter var avklarat när sms:et hemifrån kom att det var mat, två timmar senare. Åkte tillbaka o torkade golv + väggar+ bord + stolar och annat löst, ytterligare två timmar gick åt. Nu börjar det likna något, kan då skrubba lika mycket till om man skulle vilja. Ingen som har städat där alls sedan vi hyrde nyåret. Cola o annat har runnit utmed väggarna, godispapper o klubbpinnar överallt. Vilken svinstia. När jag var aktiv o ansvarig, städade vi av det värsta efter varje gång, men då alla har tappat sugen blir det inget av med det.
När jag kom hem, skulle vi fixa kvällsmat. M. fick i uppdrag att fixa griljeringen på skinkan, jag tog hand om äggvitorna o gjorde en marängtårta med vispgrädde o chokladsås till efterrätt. Dukade upp o slog oss ned vid TV´n. Barnen o jag såg Kanalkampen.

Långfredagen

Studsade upp o satte fart med städningen kl 08.00. Låg ju liksom lite efter med detta. Kommentaren att det är ingen idé bet inte på mig. För visst måste det vara idé att hålla efter o ha det fint omkring sig. Även om det är frestande att strunta i det.
Så dammsugaren fick följa med runt de 150kvm i ca två timmar. Givetvis ingår lite plock o annat i detta. Fick igång ett par maskiner tvätt oxå.
Var bjudna på lunch till kl 12.00. Vid 11 hoppade ja in i duschen, o kom väl i a f iväg 12.15. Hm, vart tar tiden vägen.
Resterande lunchgäster hade inte kommit utan vi var först. Blev lite påskplock, köttbullar, prinskorv, skinka, janson, lax, sill, o dyl.
Pannacotta till efterrätt.
Mätta o glada gick sen gubbarna o Madde till affären o köpte trisslotter o en blomma till födelsedagsbarnet, en kusin till mig, så vi kunde gå till honom o få fika. Hans mor o far + två av systrarna var där. Farmor o farfar likaså.
Det var första gången vi var hemma hos J. han bodde jättefint, hade städat alldels själv. Håller tydligen väldigt bra ordning, diskar direkt o så. Inte vad man hade väntat sig kanske av en kille som bott hemma tills han var 37 år.
For hemåt direkt när vi kom tillbaka till mor&far.
Landade framför datorn en stund o lekte lite. Kollade bla lägenheter i Trosa så hiskeligt dyrt alltså. Vi skulle få bo i en etta om vi skulle ha samma boendekostnad som här.
Annars hittade vi ju ett drömhus. Men vem 17 kan bo här.
Så nu vet vi varför vi flyttade, det är dyrt att bo i Trosa, om man inte har ett välbetalt jobb, o vad skulle man då ha sysselsatt sig med?
Resten av kvällen tillbringades framför TV:n. Så ska det låta.  

ifatt

Kan man blogga ifatt? Denna vecka har varit så där hektisk att jag inte haft ro att sätta mig o fundera över vad som händer o sker.
Det blev inget dammsugit alls i måndags. M. kom hem skapligt o då blir det inget gjort för någon. Jag åkte o jobbade vid 16 tiden, kom ju liksom lite snö så jag ville ha god tid på mig. Det gick det åt. Här omkring kom det nog nästan hela 15 cm. Wow. Närmare jobbet lite mindre. Var till Malmö den natten. Hade lite uppehåll som tyvärr krympte då jag var sen. Hann ändå in o slänga mig på sängen o vila en timma innan det var dags att ge sig av hemåt igen. Var hemma i säng vid 7 snåret, somnade väl vid 8 när det blev lungt här. Vaknade till o halvsov sen från 11 till 14 då Madde kom. Ringde hem Linus från fritis vid 15, for sen iväg till ridningen.
 Efter ridningen var det snabbdusch o iväg på UG. Försökte torka lite fönsterbrädor o bord o sånt i slutet, så att jag inte har allt kvar nästa vecka. Jag ska ju själv låna lokalen på Måndagkväll på LJUSPARTYT. Har fått in 11 anmälningar till detta. Om jag får en bokning på ett nytt party + att de handlar för 2000kr, får jag handla för 35% av den totala försäljningssumman, dvs minst 700kr. + ord värdinnegåva.
När UG var slut var det dags att åka o jobba igen. Denna gång var det Norrköping som gällde.
Hade tänkt att hinna vila en timma där oxå, blev inte så dock. Soffan var redan ockuperad, av C.P. från Tm. Så vi babblade istället. Båda slutar ju i maj, så det fanns endel att säga igen.
Tröttast i världen på hemväg kändes det som. Var hemma vid 5tiden. M. skulle upp o öppna åt byggarna igen vid 6.30 men han fick lov att åka hem igen innan han öppnade butiken kl 10.00. Inte min grej att sova en timma o sen gå upp o skicka barn till skolan när jag har jobbat hela natten. Då blir jag ju inte människa mer den dagen, speciellt efter andra natten.
Sov hela onsdagen, i a f fram till 14 när Madde kom hem. 14.30 kom sen M hem. Han fick lov att hämta Linus från fritis.
Tog vår vanliga runda på promenad, skillnaden denna gång var dock att jag fick gå ensam, L. skulle gå med sin bror. Passade på att dela ut byabladet.
Vilade en liten stund till innan det var dags att åka o dansa.
I morse var det då dags att vända på dygnet o gå upp tidigt. 6 var klockan ställd, senast 6.40 skulle jag åka. Hm.. vet inte var tiden på morgonen tar vägen, plockar en strumpa här o en där o rätt var det är så är klockan för mycket. 6.44 tror jag att jag kom iväg. Börjar 7.45 o det tar en timma att åka. Marginal? Njae, inte mycket.
Kom ikapp, två dumpers, som höll 40km/h mellan Sunnhultsbrunn o Aneby. Yes. Inget stressande alls.
Alltså var jag sen redan när jag kom till jobbet. Fick veta att loket jag skulle ha nog stod ytterst. Nähe inte det inte. Som nr 3 av 4. shit. Ringa o strula o få lova att byta. Yttersta var strullok, dessutom multade. Hm, innersta fick det bli o så köra vändskiva. Åh tiden rinner i väg fort i dessa lägen. Tack o lov var tåget bara 100 m så det var inte så lång att gå för att kolla broms. Fick dessutom hjälp- lyx!
Var till Jönköping o tillbaka på förmiddagen. Så att ni kan fortsätta handla IKEA grejer.
Matrast, passade på att ta ett snack med psf o bytte lite turer. Så stället för 11 dagars ledighet nu, blir det 7 + en natt jobb+ 7 dagar igen. DVS inget fritisstrul på två veckor. Skönt. Istället blir det ju nästa lördag som strular till sig då vi jobbar båda två. Jag slutar ju 5 o sover, så det får väl gå.
Lyckades även byta bort sista tisdagen till en senare tur så Madde kan rida. Som kompensation fick det bli en sväng på Stockholm till på söndagen.
Tror att jag lyckades övertala honom att ge mig mina volontärtimmar 2+3/5 för i så fall gör jag sista dagen 1/5 lr om jag har tur 30/4.
Var ut o hämta pendeln, bromsade o drog ner o gick runt med loket o bromsade igen. Innan det var dags för hemgång. Var in lite till o strulade med schemat, fick mig lite fika. Stora påskäggen var framställda så lite godis slank också ner. Hann få med lite varor hem från Lidl. Där var ingen kö alls. Snurrade runt på ICA parkeringen men insåg att det skulle ta för lång tid där inne. Behövde ju egentligen ingenting.
Problemet kom när jag skulle ut från parkeringen, ICA ligger liksom bortanför Lidl, så alla bilar måste passera o så kommer det en cirkulationsplats efter. En sådan här dag blir det köer. Damen framför mig tror jag väntade på bättre tider så tillslut låg jag på tutan. Hon gjorde inget initiativ att vilja komma ut i a f. En bil stannade till och med o skulle släppa fram henne, men då körde jag istället lätt irriterad.

Nominering

Nu har jag varit snäll o nominerat två av mina väninnor till Gry har ett plan. Hoppas ju dock att någon kunde gör detsamma för mig.
http://webq.sbsradio.se/gry/index.pl?c=33271284

Blev inge

Då vi vaknade imorse hade det ju satt igång o snöa. Så jag blev hemma. Mormor vill inte ut o fara då. Inte för bilkörningens skull så mycket, utan för att resa sig ur rullstol o flytta sig till bilen.
Hon beställde lite dricka o ostkaka till söndagen då vi kommer i a f. Det ska jag fixa i veckan. Hoppas hon får hjälp av kusinerna eller moster o fixa hem lite färskvaror innan.
Har 150 byablad att dla ut, men usch vilket väder. Vill inte gå ut. Har till på onsdag på mig att fixa detta.
Posten kommer väl snart så det blir väl en titt på den o så kaffe o lägga sig en stund o försöka vila. Ska ju jobba i natt. 17.58 börjar jag, det innebär ju att jag måste åka hemifrån senast 16.45. Innan dess bör jag ha fixat kvällsmaten.
Har i a f skjutsat barnen till skolan.

Fått igång två maskiner med tvätt.
Jag tyckte igår att det var väldigt bra tvättmaskin vi köpte förra året. Den är ju toppen alltså. Tvättar ju o torkar o lägger in kläderna helt självt, lr? För de andra bara fyller på korgarna o nästa gång de ska ha kläderna finns de ju i skåp o lådor. Helt otroligt! Haha. Jag testade igår oxå. Bara la allt där i högen som växt sig enorm. M. bara tittade på mig när jag gjorde det o talade om vilken bra maskin vi hade. Men då jag blev hemma idag orkade jag inte se högen längre så det var bara att ta tag i den som vanligt.

Kanske kanske tar ett varv med damsugaren oxå. Lovar inget.

Någon som letar jobb

Hittade ett för intresserade här.

Möte + nytt schema

Tog oss en sovmorgon idag igen. Har blivit många sådana på sista tiden.
Frukost i sängen till Nyhetsmorgon. Jag var uppe o fixade lite till barnen o kokade kaffe, sen blev vi kvar till 10.30.
Landade på badrumsgolvet när jag klev upp. Fixade naglar, gjorde ansiktsmask o hårinpackning.
Madde hade långtråkigt o ville hitta på något. M. hade köpsug i sin tarm. Jag bokade dem en lekdejt istället me Emil. Själv skulle jag ju sitta på möte hela eftermiddagen. Med Byalaget. Inför årsmötet nästnästa söndag. Just för tillfället är jag tack o lov bara suppleant, har tidigare varit ordförande. Nya stolar till lokalen diskuterades åter. Kontorsdator mm. Lite upprepning från senaste, trots att pengar finns o beslut är taget. Har ju endel hyresintäkter, som givetvis ska gå tillbaka till verksamheten. Ansökan om stipendie var skriven o skall skickas snarast. Hoppas vi kan få lite x-tra till rumsavdelare o ljudisolering, gardiner o sånt. Ett tv-spel står väl oxå på önskelistan till Ungdomsgården.
Även föräldrarnas dåliga intresse för verksamheten avhandlades. Om alla barn hade en förälder som ställde upp en gång, skulle var o en bara behöva närvara en gång per år. Men som det är nu är vi fyra som turas om o är där alltid.
När mötet var avslutat, ringde jag o kolla om det var ok om jag köpte med mig pizza o kom ut. Så det fick bli kvällsmaten. En familjekebab + en capricciosa. Delat på oss 4, M + A-L +E o A-L´s lillasyster I.
De hade jobbat i trädgården allihop. Mor o far hade oxå varit med o hjälpt till.
I skulle mocka o ge hästarna mat, så jag tyckte gott att Madde kunde passa på o följa med. Mogge o hon gick med o fick slita hårt.
Jag stannade o lade Emil. Märta åt. M+ Linus åkte i förväg o fixade duschen.
Nu har även Madde klarat av sin dusch. Sitter vid sin dator i sängen o spelar. Linus o M sover sedan länge.
Jag som är nyhetstokig ska se dessa kl 22 o sen ska väl även jag försöka sova.

Jobbar 17-06 I morgon. Har dock lovat mormor att hjälpa henne o handla i morgon, lite beroende på väglag. Är det snö lär hon ringa o ge mig notan så jag får handla o åka till henne med varorna.
Tisdag ridning o UG o sen jobb 21.30-04
Onsdag sover.
Torsdag jobb 7.45-15.50 om ingen vänlig själ vill byta. Sen är jag ledig hela påsken o lovet till 1/4.
Fredag blir det nog 38-års kalas hos en kusin.
Söndag är vi bjudna till mormor.
Måndag Ljuspart 19.00
Nya schemat för april såg riktigt bra ut. 100 timmar totalt!
4 Hallsberg
3 Stockholm
2 Malmö
Totalt 9 gånger att åka till jobbet. Kommer väl någon i början av maj oxå. Sen är det slut!

Nyheterna var det ju, ajaj. 1/2 öga bara. Bäst att sova.
God natt!

Shopping

I eftermiddags blev det lite shopping med Madde o mamma. Inget märkvärdigt dock. En sväng ner på stan o kollade runt, apoteket o hostmedicin o näsdroppar var det viktigaste. Tog sen en sväng på ÖoB, Linus fick skor annars var det väl mest godis o skräp. Lite mjölk fick följa med hem idag igen. Helt otroligt vad den går åt fort.
Nu ska jag fixa köttfärsen till Tacos. Förberedde det andra innan jag satte mig här.
Fick bekräftat av Malin  att kläderna var beställde, de svartvita till mamma/barndansen.
Nu blir det Melodifestival.
Till detta serverades någon ny spring xider fån bolaget.
 Melon mint- helt i min smak.

Klänning3

Blir nog dock något i denna stil. Skulle jag tro. Finns i alla storlekar. Förhoppningsvis blir den i rött.

Dansklänning?

Sexig Röd MiniklänningAnnars var det ju denna jag spanat in. Synd att vi är så olika i storlekarna bara. Tror inte de i strl 48-50 kommer i den. Mig skulle den då passa, för så lite som 281 kr oxå. Tillkommer dock frakt o skatt så det blir ju lite mer.

Jullängtan...

Läcker Nisse KlänningLetade rödaklänningar till dansen då jag råkade springa på denna. M. Lovade att köpa den till jul, men säger att vi då får lov att fira ensamna.

LjusNu är det helgmys på G. Ljusen är tända. kanske inte rätt årstid, men jag gillar det ändå.

Någon mästerfotograf det var jag ju inte, mobilkameran är väl inte heller det ultimata. Behöver ej kommenteras.

Sängläge, Musikskola o curlingmamma

Idag blev det soff-sängläge.
Är superförkyld, så en binge näsdukar och Amelia har gjort mig sällskap.
Måste kanske ändå hitta på något att äta till kvällen.
Handlade på hemväg igår. Jag började 5.28 o slutade 15.08. Stannade som sagt på vägen o handlade så jag var inte hemma förrän vid 16.40. Visste ju att det var bättre att passa på en sådan dag då M. ändå var ledig. Plockade bara upp varorna o följde sen med Madde till dansen. Ville få mitt kvitto påskrivet. Lämnade ju in det på jobbet utan påskrift för det tänkte ju inte jag på att kolla, pinsamt. Nu är det ok så jag får väl vänta en månad på dessa pengar. När jag sen kom hem 18.15, hade jag varit uppe sen 03.45. Helt färdig, så det blev en tidig kväll för oss allihop.  

Linus har varit på musikskolan o testat Instrument idag. De fick dock inte testa Gitarr, som är hans favvo. Hoppas ni kollat in klippet på M´s sida. Hoppas vi kan få till det till hösten så att han kan få spela. (Hemmafru tankarna igen) När jag gick i skolan kom lärarna ut till skolan så vi kunde få spela o det gör de med vissa instrument men inte alla. Givetvis inte gitarr då utan vi måste skjutsa. Hur löser man detta? Hoppas att detta blir samtidigt med Maddes ridning som är på samma ort. Det vore det mest idealiska. Bara en dag i veckan man "måste" vara ledig. Eller ska barnen få avstå från sådana här grejer trots att de har talang? Bara för att man själv har en karriär?

---
En text med en himla massa V, bara för den tangenten inte vill funka på vår laptop, så ni vet om ett o annat fattas.

Ett alternativ kanske

Hittade just ett bra alternativ till resa.
Hittar dock inga priser. Undra om det finns någon där ute som testat o kan tala om för mig om det kan vara värt besväret att åka till Mellerud. lr om det finns på närmare håll. 
 
Strandbild


Jag behöver sol o ljus!

Lokförartesterna

Har fått frågan ibland vad man gör på dessa tester. Minnet är ju bra men kort. En av sakerna som testas är väl just detta.
Hittade en bra blogg där jag tänker låna lite info, vill ni andra som gjort testerna vara snälla o fylla på den info ni kommer ihåg. 

Ett prov inriktade sig på logiska lösningar. Man skulle se en figur som var "ovikt" och sedan skulle lista ut hur figuren såg ut när den var färdigvikt. Liknande det man gör när man mönstrar. 

Ett prov var att man skulle se en bild på en figur, och sedan hitta en figur som ser exakt likadan ut bland 6 andra symboler som nästan ser likadan ut. 
 
Ett annat ganska enkelt prov men som var stressigt var ett med siffror. Man skulle läsa talet som stod högst upp i en spalt och sedan stryka under samma tal, om det återkom i spalten.
T.ex:
739
593
224
793
739
397
797
739
I denna spalt läser man 739, högst upp, och ser sedan att samma tal återkommer 2 gånger. Dessa 2 gånger ska man då stryka under. Vi fick 3 fulla A4 sidor med dessa, och hade 5 minuter på oss att göra så många man hann.

Fler prov vi gjorde var matematisk huvudräkning. T.ex 3956 x 3. Även enklare tal förekommer.

Ett annat prov var instruktionsprovet.
Ett exempel:

Multiplicera det första talet med det andra talet från höger räknat. Dividera detta med det tal som står i mitten.
Om svaret är högre än 15, rita då en ring kring det fjärde strecket från vänster räknat på den andra raden nedifrån. Är talet längre än 15, skriv då NEJ under talet 51.

14     9     33     3     22     2     51
 _     _     _     _     _
 _     _     _     _     _   
 _     _     _     _     _   
 _     _     _     _     _

Detta tal och många andra krångliga saker fick man göra, och man hade bara 5 minuter på sig. Hann man inte tillräckligt långt eller gjorde för mycket fel så åkte man ut.

Ordförståelse tror jag det hette. Det gick ut på att på en rad stod det två svenska ord. Bredvid orden var det 5 tomma rutor. I första rutan skulle man sätta ett kryss i, om de två orden började på olika bokstäver. I den andra rutan skulle man skriva antalet vokaler det fanns sammanlagt i de två orden. I rutorna 3 och 4 skulle man först kolla vilket ord som var längst, antingen det första ordet, då skulle man skriva i ruta 3, eller så var det ord nummer 2, och då skulle man skriva i ruta 4. Det man skulle skriva i ruta 3 eller 4 var F, (döda ting), L, (länder och landskap) eller D, (djur och växter). I den femte rutan skulle man sätta ett kryss om de två orden tillhörde samma klass, F, L, eller D. Det fanns 37 stycken olika sådana ord och rader, och man skulle göra så många man hann på 8 minuter. Man skulle göra minst 20 för att få godkänt.

Slutligen fick vi skriva ett personligt brev och berätta lite om oss själv, och allra sist fick vi ett personlighetstest med 237 frågor man skulle svara på. T.ex "Jag äter ofta så mycket att jag mår illa" och man skulle kryssa för A, B, C, D eller E, beroende på hur väl det stämde in på mig.

Simultanförmåga, koncentrationsförmåga, samt reaktionsförmåga testas oxå.
Ett antal av dessa görs på papper o vissa via olika datasessioner.

Det är inga lätta tester vi går igenom för att få bli lokförare. Så lycka till, alla som vill testa. Bli inte ledsna om ni inte klarar det. Tror vi var 300 sökande till min kurs, men bara 25 kom in. Hörde två från min hemort igår som hade misslyckats. Gissar dock att dessa var lika glada ändå, då det i detta fall var arbetsförmedlingen som tvingat dem att söka detta jobb. Ett visst intresse än nog sunt även om det bara är ett jobb.

Lönesänkning...

Det var denna lilla artikel som fick mig att hoppa högt.
SJ tvingar Veolia att sänka överenskommen lön från 28700 till 27500.
Hm det skulle ju innebära att jag kommer att förlora på att byta jobb. Inte för att jag kan direkt klaga för jag anser inte att jag tjänar så dåligt idag. Nu ska ju inte jag jobba på Norrlandståget, men vet att det var samma avtal vi skulle ha.


Intressant

Spanade in på SEKO´s hemsida då vi fick denna tidning idag, o det ryktas om lönesänkning, måste ta reda på om det blir så för mig oxå. Men hittade ist detta:
Har inte fått frågan vad jag vet, trots att jag i allra högsta grad är berörd.


SEKO uppmärksammar transportkvinnors villkor
2008-03-07

Opraktiska arbetskläder, scheman som är svåra att kombinera med barn och chefer som hellre ser män än kvinnor på höga poster inom företaget. Så ser situationen ut för en del av SEKOs kvinnliga medlemmar inom transportsektorn. Det visar en färsk undersökning som SEKO tagit fram i samarbete med Internationella Transportfederationen, ITF.

Undersökningen genomförs av ITFs medlemsförbund över hela världen och syftet är att kartlägga kvinnors villkor inom transportsektorn. Motsvarande undersökning har genomförts 1998-2002. Fokus låg då på att upptäcka diskriminerande behandling av kvinnor vid rekrytering, anställning och pensionsfrågor. Undersökningen visade att många kvinnor upplevde att de hade rättigheter i teorin, men i praktiken var verkligheten en annan.

På begäran från medlemsförbunden följer ITF därför upp de gamla resultaten för att se om förbättringar skett de senaste tio åren när det gäller jämställdhet i branschen.

Prioriterad fråga inom SEKO
Seko har under flera år haft jämställdhet som en högt prioriterad fråga. Bland annat har organisationen arbetat aktivt med att sätta fokus på kvinnors möjligheter att arbeta fackligt och arbetat för attitydförändringar på arbetsmarknaden och inom den egna organisationen.

Därför var det självklart att även använda resultaten från ITFs undersökning för en intern utvärdering.
- Många av våra kvinnliga medlemmar jobbar i mansdominerade branscher, och det är viktigt att veta hur deras arbetssituation ser ut, säger Yvonne Karlén, förbundssekreterare på SEKO.

Liknande problem
Den interna utvärderingen avslöjar att liknande problem förekommer på flera av arbetsplatserna i undersökningen. På sex av åtta arbetsplatser inom SEKOs transportsektor anser de anställda att företagets arbetskläder är dåligt anpassade till kvinnor. Klagomålen gäller främst obekväma och opraktiska kläder.

På fem av åtta arbetsplatser upplevs möjligheterna att kombinera arbete med barn som begränsade. Arbetstiderna är dåligt anpassade till föräldraskapet och gör det svårt att kombinera familj och yrkesliv anser kvinnorna.
Ett annat återkommande klagomål är möjlighet till karriär. Hälften av arbetsplatserna har kvinnliga anställda som menar att företagsledningen föredrar män på högre befattningar, och att möjligheterna att stiga i lönenivå är mindre som kvinna.

Hela världen deltar
Undersökningen pågår över hela världen till och med 8 mars och resultaten kommer att presenteras när de är sammanställda av ITF.

- Trots att vi nått relativt långt i Sverige har vi fortfarande en hel del att jobba på. En internationell undersökning ger möjlighet att jämföra resultat mellan länder och tydligare se om det finns områden vi i Sverige kan bli bättre på, så det här är intressant, säger Karlén som ser fram emot den kommande rapporten.

Åtta SEKO-anslutna arbetsplatser omfattas av undersökningen, dessa är Banverket, Stockholmståg, Veolia, EuroMaint, Green Cargo, DSB, SJ Contactcenter, Roslagsbanan och SJ AB.


Andra bullar

Idag har jag varit riktigt flitig o bakat bullar. Tror det blev lite drygt 100 st.

Men denna vinner nog


En av mina favoriter


Nya fordonen from 2010

Bild: Förarplats Y31 2005Foto Olaf Lindström

Y31/Y32 (i trafik, under leverans)

Typ: Dieselmotorvagn, två- eller tredelad, andra klass
Axelföljd: (1A)'+2'+(A1)' (tvådelad), (1A)'+2'+2'+(A1)' (tredelad)
Längd: 38400 mm (tvådelad), 54750 mm (tredelad)
Tomvikt: 69 ton (tvådelad), 87 ton (tredelad)
Effekt: 960 kW
Hastighet: 140 km/h
Tillverkare: Bombardier
Byggår: 2002-
Byggt/beställt antal: 11 (Y31), 6 (Y32)
Ursprunglig nummerserie: 1400-1405 (Y31), 1406-1411 (Y32), 1412-1416 (Y31)
Tillhör: Jönköpings Länstrafik, Tåg i Bergslagen, Västtrafik, Värmlandstrafik

Min nya arbetsplats

Bild: Förarhytt Y2 1382 2005Y2 Foto Tobias Jäderup Lånat från http://www.jarnvag.net/vagnguide/Y2.asp
Y2 (i trafik)

Typ: Dieselmotorvagn, tredelad, första och andra klass
Axelföljd: (1A)'+(A1)'+(1A)'+(A1)
Längd: 55800 mm
Tjänstevikt: 98/105 ton (beroende på motortyp)
Effekt: 1170/1240 kW (beroende på motortyp)
Hastighet: 180 km/h
Tillverkare: Scandia/ABB
Byggår: 1991-1998
Byggt antal: 20
Ursprunglig nummerserie: 1367-1386
Tillhör: Länstrafikbolag

Nya glassarna

GB´s nya glassar för året är inget som tilltalar mig alls.
Kan ev testa denna

Magnum Mayan Mystica:
Pris: 17 kr.
Smak: 5
Omdöme: En lyckad smakblandning av honung, kanel och muskot. Lite peppparkaka över det hela.


Annars är jag nog väldigt konservativ vad gäller detta.
Men idag tittar solen fram lite, så lite glass sugen blir man allt.
Kampanjen för nya lakritspuken var ju lite kul annars, men funkade vissta bara om man har Tele2.

Top Hat´s återkomst var nog annars den bästa.

Mmm va sugen jag blir nu.


Karriärstips

Som vanligt kollar jag genom ekonomisidorna, dinapengar på expressen bla. Som den giriga människa jag är.
Fann då lite intressanta artiklar igen. För er som skriver CV o går på intervjuer.
Hoppas ni kan få lite nytta av något av tipsen.

Fler kul artiklar, så här snål är inte ens jag
O nej jag puttar inte igång bilen på morgonen. Inte tar jag heller betalt om någon vill ladda mobilen medan de är här.
Tack vare min snålhet har jag dock möjlighet att jobba 75%. Detta trots att barnen är 9 o 11 år. Har löfte från nye arbetsgivaren att få fortsätta tills minstingen är 12 år, samma regler som hos nuvarande.

Dödssynderna

Ordet dödssynd är nämnt i Bibeln (1 Joh 5:16-17 "dödssynd" i NT 1981, "synd till döds" i 1917 års översättning). Under medeltiden funderade man mycket över om det fanns någon gräns för förlåtelse. Det upprättades en slags lista på synder som man ansåg vara så allvarliga att människan var i fara om hon levde på det här sättet. Människan riskerade inte bara sitt jordiska liv och sin hälsa, andras välgång och säkerhet, utan även sitt eviga liv. Katolska kyrkan benämner dessa sju åsyftade synder "huvudsynder" eller kardinalsynder, något som den kristna erfarenheten har kunnat urskilja efter Johannes Cassianus och Gregorius den store (påve 1590-1604). De kallas "huvudsynder" eftersom de är upphov till andra synder och andra laster. Att det blev sju har säkert dels med talsymbolik att göra, dels att de skulle vara samma till antalet som dygderna.

Detta är de gamla dödssynderna, antar att jag enligt vissa lyckas med allihop.
Nu har det då tillkommit nya enligt I L'Osservatore Romano, Vatikanstatens officiella dagstidning,

  • Miljöförstöring
  • Moraliskt omstridda expriment
  • Genmanipulation
  • Drogmissbruk
  • Vållande av fattigdom
  • Växande orimlig rikedom
  • Social orättvisa

Undra hur många man är skyldig till nu då?
(artiklar från Susning.nu och aftonbladet)


Dagen som gick

Ett par maskiner tvätt har det blivit, finns fler kvar till morgondagen.
Potatisen står på spisen o kokar, blir stekt fläsk o löksås till idag. Bytt lite dukar o torkat av lite allmänt.
Lyckades även hitta en spis under skiten.
Uppdaterad på vissa bloggar. Varav en med så negativ människosyn så jag ser rött, någon tyckte jag var negativ o såg ner på folk, men jag har då sett värre.
Nu kommer nog mjölken snart så jag kan fixa såsen. Jag tar inte bilen x-tra för att åka o köpa mjölk, utan väntar då hellre.
Strider 

God morgon

Resan hem gick superbra igår. Flöt på smidigt som 17. Byttes av utav en Hallsbergstjej, hann att byta några ord.
Körde hemåt o var hemma vid 00.10. Vaknade vid 7 imorse.
Hjälpte till lite att väcka barn o få i dem frukost o på med kläder.

Trodde nästan de skulle bli hemma idag då jag fick ett mezz igår. Linus hade somnat redan vid 19 med huvudvärk, Madde hade kräkts o M. hade nackspärr. Imorse var de dock fit for fight igen alla tre.

Jag somnade om, vaknade precis nyss. Om 20 min kommer Linus från skolan. Så var den dagen över...
Nej då något ska jag väl hinna. Städa upp o kolla över tvätt, då jag ju jobbat o sovit hela helgen. Fixa någon mat till kvällen. Kanske hinna med en promenad med L. oxå.

Madde skulle ha kompis E. med hem. Ska bli kul att höra om hon är nöjd med sin säng. Hon fick en av våra loftsängar i fredags. Det är en  loftsäng med skrivbord under. Vi hade ju två omgångar ståendes på vinden då barnen tröttnat på dessa. Så vi plockade ihop de bästa bitarna o gav bort dem.

Wahlströms

Telefonsignalen jag hade hört medan jag sov hade L. orsakat. Hon o en kompis L2. ville ha skjuts på kvällen då de skulle ut. Tanken var väl Motala lr Linköping. Någon annan kunde hämta.
Vi bestämde att vi hann att gå en promenad innan L2 skulle komma. Medan L. var på väg till oss kollade jag upp vad som var på G denna kväll. Insåg att det bara händer grejer i Tns varannan vecka o detta var en av dessa kvällar då det faktiskt var ett bra band som spelade. I Tns Parkhall är det både dans, disco o pub i ett, brukar vara mycket folk då det väl händer något. Så vi bestämde att jag skulle äta med familjen o kolla på andra chansen o umgås fram till 21-21.30 när de ville iväg o då skulle de andra sova ändå o jag som sovit hela dagen skulle nog ändå snurra runt o glo på TV hela natten. Så jag passade på att följa med tjejerna ut. Vi var i Parkhallen vid 22-tiden. Jag körde alltså. Träffade en av mina blivande kollegor, som jag känner igen sedan tidigare. Vi buggade, vet att han är superduktig på detta då vi buggat vid ett tidigare tillfälle i Vadstena. Gick sen mellan tjejerna på discot o buggen. Vill inte gärna dansa slowfox. Blev uppbjuden ett par gånger till men jag är lite kräsen, så efter två dundernitar, som inte alls kunde bugga, frågade jag tredje om han kunde annars var det ingen idé. Inte schysst kanske men jag orkade inte bugga med en till som inte kunde. Jo´rå han försäkrade att han kunde. Å´nej  skulle jag vilja uttrycka det i efterhand. Inte bäst själv, men när de inte kan hålla takten o slänger o far med armar, drar i en kors o tvärs i omöjliga turer, då kan det lika gärna kvitta.
Var hemma vid två tiden.  Sov som en stock till sju, var uppe o fixade frukost till barnen o gav M. kaffe på sängen.
Han var mörbultad o hade nackspärr, så det tog ett tag innan vi gick upp. Tror klockan hann att bli 11.
Madde fixade lunch åt oss, efter att ha tagit upp beställning. Hon plockade ur diskmaskinen o var såå duktig. Det var så vi undrade vilket virus som drabbat henne, eller vad det var hon ville ha denna gång.
Efter lunch var det dags att bege sig till jobbet o köra till Malmö, här är jag då nu.
Strax dags att ge sig av hemåt.
Har en toppen vecka denna vecka. Jobbar torsdag 5.28-15.08. That´s It!!
Sen börjar jag på måndag kväll igen veckan efter.

Ska försöka hinna med ett bullbak, ev massagen o handla lite mat är väl dags igen.

Tågstrul

I fredags blev det inte mycket mer sovit. Någon minut vid 16-snåret och vilade ögonen mellan 18-19 utan att somna. Stack iväg till jobbet vid 20 tiden. Körde till Hallsberg. Kom upp så jag hann o ta en kopp bara sen var det dags att åka hem igen. Hade vagnar som skulle till Bx, jag var så himla trött så jag tänkte aldrig på vad jag fick för signalbild. Rätt var det var så kom jag på att shit, bakom nästa kurva kommer Bx, detta stämmer inte. Hann bromsa innan växeln. Ringde fjärren o undrade vad hon satt o funderade på då mina vagnar faktiskt skulle in här. Hon fick ta tillbaka signalen o lägga växlingsväg in åt mig. Sen var det bara att ta loket o köra det till N. Väl där ringde jag för att höra vart det skulle stå. ??? Mannen  som svarade i telefonen lät som ett frågetecken. Vaddå ska du hit? Han hade nog missuppfattat mitt tågnr, kom vi fram till sen, för självklart skulle loket dit.
Inte riktigt min dag.
Var hemma vid 6 tiden på morgonen. Sov nog ett par gånger på vägen hem. Funderade på innan att lägga mig ett tag på soffan o vila innan jag körde hem. Men hade jag somnat där hade jag nog inte vaknat mer den dagen. Väl hemma sov jag innan jag lade huvudet på kudden.
Hörde telefonen ett par gånger o barnen som for omkring. Mattias hade varit ute o städat bilarna. Sov ända till kl 16 på eftermiddagen. Helt slut.

160km/h

Nej då denna gång var ingen risk att bli av med körkortet, då det var tåg jag körde.
Har idag haft förmånen att få köra posttåg. Då får man köra så fort.
Första minutrarna känns det som det går väldans fort. Men man vänjer sig rätt snabbt.
Otroligt eg för jag gillar ju inte att åka vare sig karusell eller flyga. Att åka bil med någon i denna hasighet skulle inte vara att tänka på. Men tåg är annorlunda, det känns tryggt och säkert o får jag dessutom köra själv så är det helt ok.

Allvarligt

Var det någon som verkligen trodde jag skulle få sova imorse?

M. skulle ju börja tidigt o väckte mig alltså efter ca 4 timmars sömn. Undrade om jag kunde ställa något larm. Men hallå hur svårt är det att ställa sitt eget o sen ringa hem o väcka oss vid 7 istället om man nu inte hittar min mobil.
Men nej då, halvsov fram till 7 o väckte sen barnen. Linus skulle på Utflykt så det blev till att fixa matsäck. Packa väskor. Fixa sista biten av läsläxan som inte blivit gjord dagen innan...
Sist skjutsa barnen den km de har till skolan, som när man tar bilen blir två, då vi måste fara runt hela samhället.

Klarvaken! Gjorde mig några mackor o kröp ner i sängen igen, med värmekaffe. Snurrade o snurrade. Kom på att jag skulle virusscanna våra datorer då det var ett himla liv om detta på dansen i onsdags. De andra hade fått virus påstod de. O visst om man kollar efter varje scaning så ser det säkert så ut. Men allt är väl eg inte angrepp och har man bara ett bra program brukar det ju lösa sig. Men det skadar väl inte att kolla då och då. Tjejerna sitter ju på msn o skickar grejer så visst kommer det säkert med ett och annat.

Hittade tre spyware i laptopen, fyra i den gamla burken, nu scanar jag Maddes laptop. Har hittills hittat ett i hennes, trackingcockie hette det, så nu är den oxå borta. Att det kan vara så intressant att se vad andra gör på sina datorer kan inte fatta. Jo lösenord till bankkonto kan jag förstå.. om det finns något att hämta. Men till facebook o msn? 
Ardamax är ett program som loggar all aktivitet som sker på datorn, alla tangentryckningar, det var detta som fanns i vår dator. Den skickar sen informationen vidare till en e-mail, till den som begärt att få informationen.  
Nu skulle jag nog snart behöva sova en stund till. Killarna gick just ut o det blev lugnt, tidigare har det spelat elgitarr.
Blir en sväng till Hallsberg i kväll igen, ovanligt va?!

3 1/2

Nu har jag suttit vid datorn i tre och en halv timma o ändå inte gjort något vettigt. Får ont i käken då den vilar i handen. Ska ta o vila den ett tag. Ögonen får väl vila på TV´n en timma innan det är dags att sätta fart o jobba igen.
Ser ut som om det är fler som vill låna en dator. Har haft mixmegapol på ett tag nu, undra om det stör han där brevid, som jag inte har en aning om vem det är.

Har fått ner en halv chockladkaka, Frukt&mandel, efter maten så jag ska få energi.. eller nåt.
Hade ju tänkt att mejla min kusin tågnörd, men det får bli vid ett senare tillfälle när jag vet mer om det nya jobbet.
Han bor ju utmed den sträckan o har tidigare frågat om han inte kan få åka med. Men det är ju lite känsligt när man kör gods, får ju inte ha folk med oss. Om man kör Motorvagn kan han ju få följa med o kolla en liten stund. Tror han är 13-14 år o helt insnöad.

Tack kort till pappas kusin var ju tanken att jag skulle hittat här i Hallsberg oxå, men har inte orkat en meter.

Ska ta o kolla lite mer på nya schemat, om det dyker upp någon bra som man kan disskutera med som har bättre koll än jag.
Så nu avslutar jag här för idag.. men det är himla svårt att slita sig.

Trafikstockning

Nu har jag äntligen tagit mig till Hallsberg. Nja, för en stund sen då. Var sen upp pga att det var köbildning. Tror att någon haft problem tidigare på dagen o hängt av lite vagnar på en station. Sen såg det ut som om reginan i Mot, hade problem den med, men det vet jag inget om, o orkar inte ta reda på heller.

Bara så typiskt. Kom iväg i tid efter lite tjafs med ungarna på morgonen. Linus skulle promt ha pärmen med sina noter med sig. Jag hade lagt ut den i tvättstugan, för jag var så trött på att pappren inte satt fast utan låg och skräpade överallt. Hatar att vara plock uppa! Kanske är curlingmamma i mångt och mycket annars men ibland får även jag nog.

När jag kom till jobbet blev jag ombedd att tömma mitt skåp inom den närmsta tiden o lämna in nyckeln...
Det börjar nya som vill ha detta. Kläderna skulle tillbaka för dessa hyr de visst. Var ju ett tag sedan jag använde dem och inte har jag tänkt att göra det. Så jag fixade detta på en gång, för man är ju så sällan där på dagtid annars. Tänker inte åka en gång extra bara för detta. Lite snopet kändes det dock, slutar ju inte förrän 4/5.
Kom ändå iväg nästan 20 minuter tidigt.
Men det tog alltså tvärstopp på vägen. Blev ca 20 min sen hit istället.
Nu borde jag ta o gå iväg upp till våra överliggningsrum o sova. Men det är ju så himla svårt så här dags. Börjar igen vid 21 och är hemma ca 02.30. Förhoppningsvis får jag sova då och en stund i morgon förmiddag istället.
Jobbar ju sen en kväll/natt till. 
Så nu har det blivit en del facebook igen. Hade ca 20 invitations/requests. Har inte blivit så mycket på sistone.
Blev en hel del ignore, Folk jag inte känner lr har någon anknytning till går bort. Har tillräckligt med applikationer, så det ska vara något alldeles särskilt om jag ska lägga till sådana. Men lite kul tycker jag fortfarande att det är. Tester o quizzes är bra tidsfördriv istället för att springa på stan o förstöra pengar som jag säkert hade gjort annars med min tid.
Nu ska jag äta lite rester av mina Isterband från igår.

Dans

Nu har vi varit och dansa Madde och jag.
Lade till några steg på nya dansen, inget svårt men det gäller bara att komma ihåg när man ska gå vart.
Dangerzone från topgun är låten.
Gjorde även mammabarndansen ett par gånger. Oj, vad man glömmer fort. Malin o jag o tjejerna ska ha liknande kläder, så vi har bestämt idag, Blir svarta byxorna vi köpte till förra årets dansuppvisning + Toppar från H&M i svart vitt.


Denna kjol ska tjejerna ha Med detta linne till.Denna tunika ska vi ha.

Promenad + schemaanalys

Lyckades skala potatisen innan jag gick.
L. hörde av sig o undrade om vi inte kunde gå en sväng. Så det blev ett par km i dag igen. Går ju lite lång tid mellan varven då jag jobbar så konstigt. Ett av våra tåg passerade men jag hann inte se vem som körde. Ingen som såg mig antar jag?!
Har djupanalyserat nya schemaförslagen.

Grunderna:

A.
*Två turer med spetsvändning
*Färre överliggningar
*Kortare nattvila
*Kopplad tur en gång på 12 v
*Inga ramturer på fast lista
*7-7 grupp

B
*Längre uppehåll
*Två överliggningar i Kac ist för en /natt
*Kopplad överliggning
*Ramturer

Enligt mig:
A
*Grupp 101 ser bäst ut
*8 veckors schema
*Missar en ridning 
*Missar 4 dans på
*Behöver ta bilen 4 ggr
*Behöver åka in o sova i Lp 4ggr
Om jag på detta kan få jobba 75% som jag är lovad kan det bli riktigt bra.

B
*Grupp 100 ser bäst ut
*12 veckorsschema
*Missar 4 ridning
*Missar 4 dans
*Behöver bilen 7 gånger
*Behöver åka in dagen innan 4 gånger

Genom att plocka bort de turer som sabbar dans o ridning, kan även detta schema funka.
Vi får välja, men majoriteten beslutar vilket av förslagen det blir.
Verkstadskörning ligger på turerna så det blir någon dag i Nässjö o i Motala. Lite kul, annars hade det nog blivit enformigt.
Jag har bara kollat om det är tekniskt möjligt att åka pendeltåg och inte tagit hänsyn till rimlighet.
Dvs på vissa turer kommer det att bli bil i a f då man annars får vänta på tok förlänge att få börja eller efter man har slutat.


Partylite

Blir ett Ljusparty den 24/3 om bara lokalen är ledig, vore ju märkligt om den inte är det ,då det sällan är bokat där.
Kl 19.00.
Välkomen med anmälan om du bor i närheten.
Tjejen som visar säljer även Oriflame (Smink) o Alpnaering (kryddor) så även detta kommer ju att finnas.
Ska fixa fika till detta bara.
O bjuda in folk så klart. För om man kommer upp i tvåtusen under kvällen + två bokningar av nya partyn får man handla för 20% Så får man x-tra erbjudanden.
Värdinnans/Värdens aktuella Specialerbjudanden

Köplusten

Trodde ju då köplusten skulle gå ur rätt så snart .
Service på bilen 10600 kr
Ullared ca 7500 kr
Sängar 7000kr

Men ändå var vi tvugna att ha mat. Det var eko i kylen i morse då jag jobbade igår.

Började 9 i måndags o for till Skövde. Sprang en sväng på stan där. Vidare mot Göteborg. Pratade med en klasskompis på väg ner, hon var på väg till Nässjö, lite komiskt. Vi hann ändå att ses som hastigast då hon kom med taxi till Sävenäs samtidigt som jag inväntade min taxi in till stan. Hon hade åkt pass tillbaka då tåget hon skull ha kört hade blivit inställt. Väl på Hotellet hängde jag bara av mig väskan o gav mig ut på jakt efter föda. Det blev en pastasallad + en liten hamburgare från MC D. Kollade ett tag på TV men var nog rätt slut då jag somnade ifrån CSI. Började jobba vid ett tiden igen. Hade turen igen att slippa Nässjövagnarna o hade bara oljan till Jönköping. Kort o bra att bromsa o inget krångel i Jönköping. Så jag blev tidig. Men då jag kom till Nässjö landade jag på en stol o orkade knappt resa på mig, kl var ca 6.50, satt kvar till 7.20.
Hade någon yppat ett ord om att barnen var ensamna hemma o behövde skjuts till skolan kanske jag hade tagit mig i kragen och åkt hem, men helt ovetandes om detta, så blev det som det blev. Var hemma vid 8.20. Brev från nya jobbet med schemaförslag var kommet så jag var bara tvungen att glo igenom dessa.
Ser riktigt bra ut vid första anblicken, ska analysera mer sen.
Sov 10-14, då Madde kom. Dags för ridning även denna tisdag. Önskar att de inte hade delat på tjejerna utan vi hade varit fler härifrån i samma grupp, det är ett himla farande. Hem o hämtade Linus o skjutsade honom till Ungdomsgården, Cilla var själv när jag kom så jag stannade tills det dök upp några andra föräldrar sen smet jag.
Duschen o så iväg igen. Kvällen bjöd på Ljusparty. 

Jordgubbsrabarber TeljusJordgubbsrabarber Teljus

 Blev ett sånt här set + lite x-tra teljus i olika dofter. Doftar gudomligt.

När jag kom hem vid 21.30 sov M. medan barnen var uppe. Slocknade nog rätt snart vi oxå.

Idag har jag då varit på City Gross i ett försök att få lite mat med hem. Frysen o kylen ekade ju som sagt.
Nu är det påfyllt. Ett par maskiner tvätt har det oxå blivit, låg lixom lite efter.
Ska nog ta o skala lite potatis snart. Maten bör ju stå klar vid 18.30 då M. kommer.
Dansar vid 19 och idag skulle visst mamma/barn gruppen öva sitt oxå, så Madde ska oxå med.
Maddes kompis ringde för en stund sen o undrade om de kunde vara i eftermiddag. Visst, gör inte mig något. Hon ska med till dansen hon oxå, bara att det innebär ju att hon oxå måste ha mat. Åh. Är dessutom ett tag sen hon ringde men som vanligt dröjer det innan hon dyker upp, så Madde hinner gå mig på nerverna. Denna väntan på denna tjej. Otroligt.
Är jag ikapp nu med bloggandet ja jag tror det. Blir ju inte så detaljrikt när man väntar så här länge. Ska försöka bättra mig.
Jobbar imorgon igen 11-01, fre21.30-04.40, sön 14-23.30, blev erbjuden att köra posttåg igår x-tra tur. Men tackade Nej då jag ville gå på detta Ljusparty o behövde ett brejk.
Vår psf har ju kommit på att eftersom jag ska sluta kan ju jag fylla mitt Övertidskonto innan sommaren det gör ju inget. De andra måste han ju spara på så han har personal i sommar. Men jag tycker att 70arbetstimmar i mars är rätt så lagom!

Söndagskväll

Mor o far kom förbi med vår bil lagom till vi burit in allt o skulle sätta igång. Så pappa o M. hjälptes åt. Mamma hjälpte barnen att städa upp på deras rum, jag har helt gett upp detta. Linus skulle få Mattias gamla säng o hans åkte till tippen ihop med min. Linus säng var trasig sedan vi köpte eyetoy o någon hoppade i den, placeringen av TV´n vid sängen var ju inte den bästa.
 Min vek sig benet på i torsdags, det var ju därför det blev lite akut just nu.
Jag fixade varmamackor till oss alla. Städade av lite mellan varven, under gamla sängarna. Pappa tog släpet med skräp o skulle åka till tippen åt oss.
Bäddade o kröp ner i en ny skön säng!

Lyxade till det med denna bäddmadrass.

SULTAN TIMAN
 


Malm


Blev även en malmsängstomme som vi suktat efter i ett par år.
Tycker ju eg att det blir för trångt.
Men vi hade ju börjat med pax garderoberna i ek o tanken var ju att fylla på efter hand. Det är nu två år sedan o inget har hänt, så det var väl dags.

Till detta blev det en byrå i samma serie.
+ En förvaringsmöbel som tillhör serien men inte finns på nätet. Den står bakom sänggaveln, utdragbara hurtsar som dras åt sidan?? Någon som förstod??
Istället för sängbord alltså.

Vasalopp

Bästa söndagen på året, Vasaloppssöndagen då man ligger i sängen o äter frukost o kollar in galningarna som ger sig ut 9 mil på skidor. Var väl med aktivt ner till gopshus, sen faller intresset lite. Såg någon gul jacka där vid Gopshusgården, kan det ha varit svärfar?
Ägnade sen en stund åt att svara på mejl. Någon som följer min blogg o antagligen undrade vart jag tagit vägen. Nu är jag tillbax.
Fick sen ett ryck o kom på att vi skulle åka till IKEA. De har haft sovrumsveckor ett tag nu o detta var sista dagen, att handla 12 månader räntefritt.
Madde hade kompis o de skulle med. Linus var hemma, han ville som vanligt inte åka någonstans.
For in till mamma o pappa o bytte bil med dem då de har dubbfriadäck o vi skulle ta släpet med oss.
De fick ta vår bil, de skulle ju till Farfar då han fyllde år.
Väl på Ikea provlåg vi x antalsängar innan vi hade bestämt oss. När vi väl bestämt oss kollade vi in tabellen vad som eg skulle passa vår längd och vikt. Vi hade valt precis så som det var tänkt.

SULTAN STRANDLIDEN
 

 
Min  


Ullared dag 2

Ställde klockan på 6.15. Skulle ju upp o städa stugan o ville ju få ut så mycket som möjligt av dagen. Innan det blev för trångt på Gekå´s oxå. Vid 7.10 checkade vi ut.
Notan kvällen innan hade slutat på 2000 kr. Förhoppningsvis har Ullaredskortet brytdatum den 1:a i månaden för då skulle detta hamna på två olika betalningsmånader. Vore ju underbart.
Vid 10 tiden hade vi handlat en varuvagn full igen. Tandborstar och tandkräm. Hårvårdsprodukter, toning, schampo, balsam, klämmor mm. En ny fritös blev det oxå, den gamla är rätt äcklig, har hängt med i 13 år. 6 olika nagellack + ett make uplack, nagelolja, nagelbandskräm fick oxå följa med hem. Hittade två klänningar till mig, en gul stickad + en svartvit omlotttyp. En massa toppar blev det oxå. Födelsedagspresenter till Linus blev fixade likaså. Denna gång slutade notan på 2795kr
Sprang tillbaka till netonnet medan vi var ute, då Madde hittat en annan laptopväska på Gekå´s för 199 kr med tillhörande mus, så mamma tog en sådan till vänninan oxå.
Tog en napp termometer till A-L oxå, men såg på någon blogg igår att de visst inte funkade så bra.
En sväng i affärerna runt omkring hanns med denna gång, det brukar ju bli ont om tid annars när man bara åker över dagen. H&M hade utförsäljning då affären skulle upphöra. 50% på reapriserna, hittade en top av halternecktyp, frackmodell i vitt, en kavaj i lila manchester, likande den Niklas Stömstedt hade på melodifestivalen samma kväll, haha. Gav hela 150 för detta.
Sko-boo fick även de ett besök av oss. Skor liknande de dansskor jag spanat på för 139 kr o ett par pumagympaskor till Madde lite dyrare än vad jag brukar köpa för, men va 17.
En sista sväng in på Gekå´s innan vi begav oss hemåt hanns oxå med.
Massor av mat, olivolja, champinjoner, kantareller, ströbröd, kräftstjärtar, västkustsallad mm. Bröd, kex o kakor för kommande utflykter.
Lite heminredning kom jag över, inte min grej helt enkelt. Gardiner, i grått, Panellängder till vardagsrum o kök i samma eftersom fönstret liksom bara fortsätter. Till detta dukar och bordstabletter o doftljus, ljusstakar. En väggljusstake att ha vid badrumsdörren där det är väldigt mörkt i hörnet.
Madde fick lite nya ridgrejer. Linus nya innebandybollar, frukostbricka med döskallar.
Mer godis såklart. Notan denna gång "bara" 1549kr
Åkte hemåt redan vid 15 tiden efter att ha ätit på BK. 
Släppte av mor o hennes kassar o for hemåt. 
Väl hemma återstår ju dock det tråkiga att plocka upp o ställa in allt. 
Var klar lagom till Melodifestivalen började. 

Japp, denna gång var det helt klart rätt låtar som gick vidare. 
 

Ullared

När vi bytt tillbaka bilar o sagt hejdå till Emil, som stod i fönstret o spanade på TOTO, traktorn som testade något redskap från värdestadverken på gärdet utanför, begav vi oss mot Ullared. Mamma, jag och Madde.
Mamma hade bokat stuga o skulle betala bensin och mat som födelsedagspresent åt mig. Körde E4:an till Värnamo o vägen över Skeppshult. Tog 2.5 tim. Började med att checka in i stugan när vi kom ner. En våningsäng och en bäddsoffa, köksmöbler och utr, TV, toa o dusch för 200 kr.
Eftersom Gekå´s stängde 18 denna dag skyndade vi oss iväg. Började bland kläderna då det var otroligt lugnt så här på eftermiddagen. Hittade lite tröjor o byxor åt Linus, Madde plockade sjäv vad hon ville ha. Valde jackor åt barnen. Kollade in Maddes jacka på Intersport igår, den skulle kostat 599 där, nu gav jag 159 kr. Annars blev det mest strumpos o kalsonger o sånt. Maskindiskmedel, Bomullspads o annat bra att ha. Godis till kvällen slank nog ner lite oxå.
Hann även upp till Netonnet en sväng. Så skönt att konstatera att man inget behöver..
Mamma köpte en laptopväska till en vännina.
Sen köpte vi med oss pizza och åkte till stugan o myste framför TV´n. Blev så mätta att godiset nog kom med hem, det mesta i a f.  

Sjukhus

När jag påbörjat min tur på torsdagen fick jag ett mezz från A-L som undrade om jag kunde ta Emil på em. Jag slutade 13.30 o Madde 14 så jag undrade om hon kunde skjutsa hem honom till oss, men det kunde hon inte för hon ville åka in till M. på sjukhuset redan vid 10 när hon lämnat Emil hos dagmamman. Så vi bestämde att hennes syster fick hämta Emil hos dagmamman o ha honom tills jag kunde komma. M. hade åkte in akut med magsmärtor dagen innan o blivit kvar.
Var förbi hos dem o bytte bil o plockade upp Emil. Lättast att göra så då de har fast bilbarnstol. Plockade upp Linus från fritis. Åkte hem o var ute en stund. Gav sedan Emil lite mat. Följde med Madde på dansen. Emil gjorde givetvis succé. Han fick stanna hos oss över natt då A-L var kvar på sjukhuset så länge som möjligt. Märta hade hon med sig, hon är ju rätt lätt att ha med att göra än så länge, äter o sover.
Emil var lite svårare. De säger ju att han är så trött redan kl 18 att han somnar till Bollibompa. Nu var det väl så nytt o spännande att han var vaken ända till 20.30. Han somnade tillslut hos Madde. Jag har ju vår resesäng kvar så vi flyttade över honom dit o kröp till sängs allihop. Hade lite svårt att koppla av o sova. Antar att både oro för lillebror o att ha Emil spelade in, slockande tillslut vid ett tiden.
Emil vaknade igen vid fyra, han busade runt lite, vi halvsov. Sen ville han se bompa, så TV´n åkte på. Tack Cartoon.
Resten vaknade vid 6.30. Mattias skulle börja tidigt. Så det blev att ge alla frukost o skjutsa bort mina barn till skolan. Åkte sen hem igen. Tanken då var ju att Emil skulle till dagmamman även denna dag. Planerna blev lite ändrade. Visade sig att M. skulle få komma hem till eftermiddagen efter röntgen. Så Emil fick stanna hos mig på förmiddagen istället. Plockade sen upp barnen efter skolan åkte till mamma o plockade upp henne o lämnade Linus som skulle vara med pappa på jobbet på eftermiddagen. Vidare hem med Emil o bytte tillbaka bilar.

Service

På onsdagen var det ju dags för service på den "gamla" bilen. Föreslog att M. skulle köra in den dagen innan så den var på plats kl 07. Då jag jobbade till 04.40. När jag väl kommit hem o somnat är jag rätt så svårväckt o hade ingen lust att gå upp vid 07 o skicka barnen till skolan. Att hålla sig vaken var inte att tänka på. Helt slut så dags. Så skulle jag ju jobba igen på kvällen.
M. var ju på möte på tisdagen så han tog den bilen o tog en kollega till hjälp hämta vår renault som för tillfället står hos mamma o pappa o skulle lämna bilen. Då hade han sådan tur att mamma föreslog att d kunde lämna bilen på morgonen. Så då löstes ju det i ett nafs.
Verkstaden har ju sedan tidigare mitt mobilnr eftersom det brukar vara jag som fixar detta, så de hade ringt ett antal gånger när jag vaknade. Bilen var klar så vi hastade iväg efter den innan Linus skulle komma från skolan.
Passade på att handla när vi var två.
Åkte till jobbet vid 16 tiden igen. Denna gång bar det av till Malmö.
En superbra tur, om den inte hade börjat så tidigt. Men det är full nattvila på hotell. Bra starttid dag två. Man hinner äta hotellfrukost. Kör till Trelleborg och tillbaka o sen åker pass hem.

Födelsedagen

Skrev inget förra tisdagen då jag faktiskt fyllde år.
Är ju inte den typen som skriker ut här är jag, se mig. Så jag låg lite lågt den dagen.
Hade jobbat natten innan o sov tills Madde kom hem. Var med henne till ridningen som vanligt på tisdagar.
När jag vaknade hade jag sju grattis sms, tack!
De kom från svägerskorna, alla tre. Fastrar. Mamma. Kusin.
Pappa hade mejlat.
Fyra kort i brevlådan, varav tre på något sett hade koppling till tåg! Haha.
Mormor hade hittat ett på stationshuset i Nora.
Mamma o faster på lok.
Ett var från pappas kusin, hon lyckas alltid komma ihåg alla oss. Helt otroligt då vi är 19 kusiner, 16 barnbarnsbarn, pappa har sju syskon med fem respektive.  Inte ens jag vet när alla fyller.
Har droppat in både mejl o sms sedan dess. Arbetskamrater, kusiner mfl.
Tack alla!
Åkte o jobbade på kvällen igen.
Var till Hallsberg en snabbis. Tåget hade fått nytt nr pga den tidigare olyckan o var senarelagt. Tack o lov fick jag åka tidigare så jag hann att få lite rast innan det var dags att åka hem igen.
Vilket jag knappt fick kvällen innan då tåget var omlett. Tog mig då ca 30 min, måste ju hinna få sig en kopp kaffe o ett toabesök i a f, för annars går det ju inte. Träffade en av de andra tjejerna, den tjej jag gjorde radioloksutbildningen ihop med. Hon ska oxå sluta, i maj. Vi hade ju en hel del att avhandla så det drog nog ut lite på de 30 minutrarna. Ses ju inte speciellt ofta. Jag var lite nyfiken på vem J.C var som hade kommenterat i min blogg tidigare, fick ett namn i a f, men har fortfarande inte en aning. Pratar ju med en himla massa kollegor men då man bara ses som hastigast presenterar man sig ju sällan. Efter tre år så är det ju tillslut pinsamt att fråga vad folk heter.

Tappat

Nu har jag nog tappat ett antal läsare så då är det väl dags att skriva något kanske. Denna vecka har varit hektisk, men idag är jag äntligen ledig. Ska bara åka o handla så ska jag ta o uppdatera er om läget sen.

Kommer att handla om: 
Jobbet
Nya jobbet o schemat.
Sjukhus
Bilar

Men först lite mat från City Gross. Så jag hinner hem innan Linus kommer från skolan.

RSS 2.0