Zombie

Ungefär så känner jag mig. Jobbade 20.30-05.00 Var hermma vid 6, Mattias var uppe då han skulle iväg redan 7.30 på något möte. Innebar att jag fick ställa alarmet på 7.40 för att se till att barnen kom till skolan. Skjutsade bort dem vid 7.55. Tidigt för att vara dem. De brukar komma i sista sekund jämt.
Hem till sängen. Somna vid 9 igen.Telefonen har ringt ett par gånger. Vill inte dra ur, då jag ju gärna vill veta OM DET SKULLE HÄNDA NÅGON NÅGONTING. När V. ringde lovade jag att återkomma. Har inte orkat än. Vid 14.20 ringde C. o undrade om Linus ville följa med på någon eftermiddags aktivitet. Så jag slog en signal till fritis o de fick skicka hem honom. Jag följde med Madde på ridningen.
Kom nyss där ifrån. Måste hitta på något att äta kanske. Sen blir det sova som gäller igen. Har idag fått ihop 6 timmar avbruten sömn. Hade sen tidigare 5 timmar totalt senaste 48 timmarna. Lite för dåligt. Mattias skulle bli sen.
Imorgon förmiddag blir det packning o röjning. Hämta barnen i skolan 12 o då vara klara att åka.

Jag glömde

Visste ju att min hjärna skulle sluta fungera. Har bett om att få säga upp mig som projektledare från projekt famljen. Hade lovat att boka biljetter till LHC-HV71 12 feb som släpptes idag kl 10.00. Nu när vi kom från ridningen hade jag kommit på det o kastade mig på ticnets hemsida. Men försent. Det finns bara spridda platser. Vågar man sätta barnen på läktare B o Mattias på läktare J? De var ju där igår. Borde ju funka men hur kul är det? Jag jobbar så jag ska inte med.
Vad göra nu?

Surkart

Var som jag misstänkte Mattias blev sur när jag talade om att jag tänkte byta jobb. O undrade om jag verkligen tänkt igenom detta. Som om jag tänkt på annat sista tiden. 
Jag kommer att tjäna 1500 mer i månaden. Kompaktare schema förre timmar borta totaltid.3 Mil kortare resa enkelväg. Motorväg istället för skogsväg.
Linus har terrat mig med Eddie Meduza från You tube hela eftermiddagen. Men lite sömn fick jag allt ihop i a f. Ska nog gå det här. Imorgon slutar jag redan vid 05 o då är det mörkt när jag kommer hem förhoppningsvis lättare att somna då än idag.
Sen är det ledigt fram tom Måndag då det är dags för en utbildningsdag. 8-16.
Funktionskontroll- min favorit.INTE! Har gjort denna utb 3 gånger 04-05. Borde kunna det. Men tycker ju den är så tråkig. Hade nog fel lärare första gången som förstörde.  

Fler än jag som är snåla

Madde kom just hem o berättade om gårdagen. De var ju på Disney on Ice. Madde skulle gå med en kompis o bli bjuden av hennes mormor. Kul. Men kompisen blev sjuk o kunde inte gå. Mattias ringde då mig o undrade om de kunde gå o visst kunde de det. Det är ju kul om han kan göra något med barnen. Men sa jag du ska ju inte betala fullt pris. Utan bara typ 200 kr.
Madde säger nu att han fick betala 490 kr för tre biljetter. Han fick alltså även betala Maddes + alla serviceavgifter. Helt sanslöst. Vad skulle de annars gjort. Kastat biljetterna ju. Faan att folk inte kan vara lite justa.
Vet ju att det hade blivit ramaskri om Madde inte fått gå så jag antar att Mattias inte hade något val.

kaosartade helgen då

Det blev ju mat o Tv i fredags kväll för att ta vid där jag slutade. Sa redan vid 20tiden att jag skulle ta o gå o lägga mig, då jag skulle upp tidigt. Fick en sur min o ett - Va trevlig du är då!
Vem var det som sov förra helgen???
Nu var  det min jobb helg o den ser på pappret redan ut att bli tuff. Inget mot vad den blev i verkligheten.
Studsade upp 03.35 o kollade att mitt tåg var 20 min tidigt. Rätt skönt att vara på plats då o kunna åka. Det är ju en av fördelarna med godståg. Vet att det inte är poppis på fjärren alltid i o f s.
När jag kom till N, hade det gått ännu bättre så tåget var ännu tidigare. Hamnade på sidan men fick åka direkt.
Kom till Hallsberg smidigt. Där var det Eko. Tomt! Hängde av o lade en släde till att börja med. Höll utkik om jag skulle se någon. Kollade igenom pappren om jag kunde hitta när de skulle börja. Intet. Ringde upp tkl. Han ropade en gång i radion. Inget svar. Så det var bara att knalla ut o leta skor att lägga vid hjulen så inte tåget skulle rulla iväg.
Sista jag skulle lägga dit, vred jag på nacken samtidigt som jag drog ut huvudet under vagnen på någotvis. Så jag slog i huvudet vid hårfästet på vänster sida så det blev ett jack. Ni vet sådana där fåglar som brukar ses på tecknade filmer. Sådana såg jag. Åkte neråt o försökte bli av med loket. Fick ringa även där, ingen på plats. Alltså går ju det där himla tåget på tok för tidigt. Var ju uppe redan 8.30 i Hallsberg en lördagsmorgon.
Gick direkt upp o lade mig o sov till 11. Åt lite matrester från dagen innan. Sen kom tåget jag skulle ha hem.
Gick superbra till N. var 8 min tidig. Bromsade ner o fixade. Skrev en notis att det går bra. Tänkte att om jag börjar gå uppåt nu så borde jag möta den som ska ha tåget. Hann sopa av bilen, hade kommit en decimeter snö sen jag åkte på morgonen. X:et som hade passerat mig tidigare stod kvar noterade jag. Hm? o mitt tåg oxå. Nu hade det gått nästan 20 min sen det skulle ha avgått. Hade ingen sett trots att jag gått baklänges. Men visst kan man gå om varann. Så jag åkte. AJAJAJ.
Funderade i bilen ett tag varför tågen stod kvar. Ringde hem o bad Mattias gå in på datorn o kolla. Ringde sen Transporledningen o fick mina misstankar bekräftade. Mitt tåg skulle ställas upp för det var inställt resten av biten pga stormen som hade tagit med sig träd över kontaktledningen. Frågade om jag skulle vända o fixa det eller om den förare som skulle haft tåget fanns där o kunde göra detta. De fick tag på nästa förare tack o lov. Det gick att hålla max 60km/h. Så det tog sin lilla tid hem. Stannade i Tranås o snabbhandlade lite till. Var hemma vid 17 tiden då jag hade slutat 15.30. Satten in lasagne i ugnen o prata med svärmor i telefonen. Sen kom resten av familjen hem. De hade varit o fixat på takboken på bilen o fikat lite hos Mogge o A-L o Emil.
Åt, såg på TV o sov var väl ungefär den lördagskvällen.

Studsade upp vid 7 på söndagsmorgonen för att koma iväg skapligt. Det hade kommit snö även här nu. Började 9.30 så jag försökte komma iväg 8 med gårdagens trafikläge i färskt minne. Jag är ju så där bra på att komma iväg dock. Ska bara... så hon blev nog 8.15. Kom precis till 9.30, men det är väl som det ska. Varför ska man vara tidig jämt.
Tog ut order, kollade efter uppgift. Hittade ingen. Spanade in pappren i faxen, där hittade jag vagnslista o slutlig tåguppgift, så det blev till att räkna själv denna gång. I o m detta hade jag noll koll på var jag skulle hitta vagnarna.
Gick till att börja med ut o startade upp ett lok. Fick ringa o byta då det jag skulle ha stod i mitten. Började luska i var jag kunde hitta vagnar. Trpledn. Tågx. C. Efter några turer fick jag napp. Spår 27. Det innebar eftersom målet var Göteborg att jag först måste Bromsprova tåget på plats, det vill säga gå tågets längd i detta fall 391 m *4 ca 1.5 km i snö. Sen dra ner det på personbangården o gå runt med loket o sätta det i andra ändan. Sen kolla bromsen igen. Denna gång endast på tredjevagnen. När jag var klar med första omgången var det fortfarande fullt med uppställda tåg på pbg från gårdagen. Ett som stod brevid mig som skulle gå före så det var bara att vänta o vänta o vänta. När jag väl kom ner o var nästan klar. Kom det en annan förare som hade problem med en vagnsförstängare som satt fast. Jag gav honom mitt jobbmobil nr o sa åt honom att gå fram o rulla tåget så ska jag dra bort den. Snacka om han var tacksam. Så klart vi ska hjälpas åt det var så lite så. Tillsist kom jag iväg 70 min senare än tänkt. Fick släppa före några persontåg på vägen oxå så Väl i Göteborg var jag 90 min sen. Kom dit vid 16 tiden. Gick upp o åt lite medhavda Kroppkakor. Spanade in lite nyheter o bloggar på datorn. Gick upp på rummet en sväng. Dessa kan ju göra vem somhelst galen. 4 väggar o en dumburk med 1,2,4,6 att se på. Så det fick bli en promenad istället. Sen blev det Tv´n i uppehållsrummet istället. Där det rör sig lite mer folk. Jag är lite för social för att stänga in mig så. Såg singingbee och All that she want´s. Riktiga tjejprogram, så stackarn som satt brevid var nog lite uttråkad, tror han sov stundtals. Gick upp på mitt rum o försökte få en blund i ögonen vid 23. Sov til 00.40. Började strax därefter.
Hittade lok o tog mig till Kville. Hittade vagnar med den positiva överraskningen att det inga pendelvagnar var idag. Det gör det hela lite enklare i Jönköping på morgonen. Kortare att bromsa oxå. Denna gång hade jag turen o få ett lok med radiostyrning så jag slapp gå 4 gånger, det räcker då med fram o tillbaka. Men jag tyckte inte vagnarna lossade så jag rullade lite på tåget fram o tillbaka för att se att hjulen verkligen snurrade. Gjorde sen om bromsprovet igen på dessa vagnar jag var tveksam om. Innan jag gav mig o bestämde att de är loss. När jag ringde o klar anmälde mig hade de precis släppt Marieholmsbron för öppning. Så det blev till att vänta. Hade jag varit lite snabbare hade jag fått åka. Blev 10 min sen hela vägen mot Falköping. Trpledn ringde under resans gång o undrade om jag hade radioutb. Vilket jag har. Undrade om jag kunde ta ett trasigt lok som stod i Jönköping med till Nässjö. Visst. Upp på godsbangården o lämnade mina vagnar. Gick på det trasiga loket. hängde i, kopplade uft då jag behöver kunna bromsa det.. Gick upp på det trasiga o skulle kolla att det låg så att man kan transportera det. Då det pös ett väldigt högt pysljud från D3:an. Hjärnsläpp! Vad var det som pös? Testade att stänga av sifan. försökte läsa. Men de nya handböckerna ger tyvärr ingen ledning. Ringde lokledn. Ingen visste. Tillslut gav jag upp. Sa bara ni får fixa detta lok till Nässjö på annat sätt nu vill jag hem. Jag orkar inte tänka just nu. Så jag hängde av  o åkte hem. Var ca 15 min sen till Nässjö.
Senaste månaderna när jag ringt till Växlingen o frågat var man ska ställa loken har jag fått till svar stall. Finns inget alt. Så jag tog för givet att detta gällde nu oxå. Åkte in o insåg att det var rätt fullt + någon som ville ut. Om jag hade ringt denna gång hade jag fått veta att jag skulle ha ställt det mot de vagnar som det snart skulle dra iväg med.  Hade lite flyt dock denna gång för den som skulle ha detta tåg kom precis så han fick komma ut o flytta på loket själv. Jag åkte bara  undan så jag inte stod i vägen.
Som om detta inte var nog. Har jag ju en timmas bilfärd hem. Var hemma vid 9 tiden. Ringde upp o Tackade ja till det andra jobbet. Gick o lade mig o sov. Blev väckt av telefonen en timma senare o är nu vaken... Ska jobba natten som kommer hur nu det ska gå till vet jag inte. Måste försöka få en blund till

Nytt jobb

Det blir nytt jobb from 4/5. Helgens tuffa turer, för dålig löneökning, dåligt väglag, djur på vägen + klara besked från det nya bolaget fällde avgörande beslut.
Svårast att övertala har nog varit gubben hemma. Misstänker dock att det kan handla lite om att jag kommer att tjäna bättre än honom om jag byter. Blir lite mer dagtid, mer ensamtid för Madde, men till att börja med är det ljust ett tag o sen blir hon ju äldre hon oxå. Förhoppningsvis innebär detta att jag får en normal dygnsrytm o blir därmed piggare.
 Nu måste jag sova, har varit uppe i 26 timmar o ska iväg o jobba natten som kommer.
Återkommer om helgens stök om jag kvicknar till innan jag ska iväg igen.

Kroppkakor

Jo det blev kroppkakor tillslut igår. Linus vill ju inte åka någonstans så det blev ungefär som vanligt. Jaga honom tills man får tag på honom. Madde bär kläderna o jag ungen under armen. In i bilen o fort iväg. Var först o handlade. Pantade en himla massa burkar o flaskor som tenderar att samlas på hög hos oss. Glömmer jämt bort att ta med dessa.
Pappa o Linus fixade läxorna så vi åtminstone slapp den fajten hemma.
Åkte hemåt, mätta o glada vid 19 tiden. Mattias hade redan kommit. Vi hade ju handlat en himla massa o kom med händerna fulla. Madde var först o ringde på för att få assistans. Mattias öppnade visserligen dörren för henne men sen gick han mot datorn igen. När jag undrade om han inte kunde hjälpa till istället, fick jag bara svaret att det var inte hans grejer för han hade inte handlat! Det är ju då inte konstigt att man sen får dessa svar tillbaka när man ber barnen om något. Jag vet precis vart de har hört hur man ska svara.
Ibland tror jag att det vore enklare att uppfostra barn på egen hand än att vara två. Vet ju givetvis att så inte är fallet. Men man slipper ju fajtas sins emellan o spelas ut mot varandra.
Efter lite pust o stön hjälpte han i a f till o plockade upp. Medan jag bar in det sista. När jag kom in var även det upplockat som vi skulle ha med oss til Stöten som kunde varit kvar. Men det får jag väl packa ner sen då. Kunde ju inte han veta hur jag tänkte. Antar att det är jag som aldrig är nöjd.
Jag hade kört täcken o sängkläder i maskinen hela dagen så vardagsrummet var som ett bombnedslag o sängen var inte bäddad. Så det var nästa projekt. När jag var klar kunde Mattias byta plats från soffan till sängen. Jag gick in till Madde o läste för henne. Somnade hos henne igen. Vaknade ett par timmar senare o då är jag ju pigg. Så även denna natt bestod av snurrande. Fixade lite i tvättstugan en stund oxå. Sov till 7.30 men låg kvar till 9. Var bara så trött. Mera tvätt. Har väl kört va 7 st maskiner på två dagar.  Nu är det lite att vika, stryka o plocka in. Mattias hade varit vänlig o startat diskmaskinen oxå, så den var oxå klar att plockas ur. Har försökt kolla över lite kläder o så till nästa vecka oxå. Vantar, mössor, halsdukar, jackor mm. Linus jacka är trasig. Jag skulle jättegärna köpa honom en ny. Men då ungen vägrar gå in i en klädaffär får han väl gå med sin trasiga då. Om jag skulle köpa en som jag gillar utan att han valt skulle den bara bli hängande oanvänd. Har helt slutat köpa något åt honom. Vet inte hur mycket oanvända kläder jag gav bort till V. för några veckor sedan.
Nu ska jag väl ta o ge mig upp på vinden o se om det finns några väskor att packa ner detta i. Mattias tyckte att det räckte med en väska ihop till oss alla. Man (läs:jag) tar ju med så myckt onödigt som man aldrig använder. Hellre det än att bli utan tycker ju då jag. Madde har packat sitt. Hennes väska är full redan. Blir ju endel med handdukar o sängkläder o sånt oxå. Kvällsmatdags börjar det bli oxå. Blir nog Kassler o ris i dag. Hade ju tänkt lasagne men den är nog bättre att ta imorgon då den sköter sig självt i ugnen. Antar att jag däckar när jag kommer hem.
Börjar 5.28 jobbar till 15.08. Det innebär att jag går upp 3.45 för att hinna o är hemma 16.15. Ringde nyss från jobbet o undrade om jag varit i Göteborg- jaa det har jag väl. Så det blev tur byte på söndag med någon som ej varit där. Börjar 9.30 istället för 13. Utgångståg med tillhörande bromsprov. Hem på natten efter. Slutar 7.30 istället för 02. Men då har jag chans att sova länge i Göteborg i stället. 15-00, är ju ingen toppen tid att sova dock. Jobbar sen 20.30-05.30 natten mellan Måndag o tisdag oxå. Så därför tycker nog jag att jag har haft rätt att lata mig lite denna vecka. Sen är man ju ledig tis-sön.


Leva länge

Ser ju lovande ut, så länge jag ska leva...

Utskällning

Tisdagen fick Linus vara hemma oxå, han blev lite sur när han vaknade o insåg att klockan var mycket. Tror han räknat med att gå till skolan. Han vände ju dock på dygnet då han fick sova länge på måndagen då han hade ont i magen.
Var med Madde på ridningen på tisdagseftermiddagen. Hem o fixade lite kvällsmat o åkte sen o jobbade.
Fick en utskällning av en kollega. Jag skulle inte ha det tåget men hade gått ner till avbytesplatsen förtidigt så det hann att komma ett tåg före mitt, som en kollega skulle ha. Den som kom med detta tåg undrade om det var jag som var handledare- Det är det ju. Han ansåg inte att jag var lämplig då jag inte hade någon erfarenhet o knappt kört något själv. Visserligen kan han väl ha rätt i detta, men valet var ju inte helt o hållet mitt utan jag blev ju tillfrågad av någon som ansåg att jag var lämplig o som jag tror tycker att jag kan min sak. Men denna kollega som nu skällde på mig hade minsann gått till sina arbetsledare i M o klagat på detta. Han tyckte dessutom att jag sist  han bytte av mig, hade dragit upp värmen för högt i bakhytt. För det första minns jag inte när han bytte av mig senast. Alltså var ju detta något han hade hakat upp sig på o tänkt på väldigt länge. Så vet jag inte att jag med flit dragit upp värmen så pass högt som han sa, att det inte gick att ta i grejerna. Världens enklaste grej att slå av o vädra lite. Inget att komma flera veckor efter o skälla ut någon för väl. Dessutom är det ju så att jag gjorde min första praktik i Borlänge på vintern  o körde bland annat på långsele. Där får man ju lära sig att säkerställa att man har värme i bakhytt i fall att man får problem under resans gång o blir stående länge utan spänning o springer ut o in i sin egen hyttdörr så det blir kallt fort. Då ska man ju kunna krypa in där o värma sig. Så det sitter väl i o f s i. Jag tror att jag nog nämnde detta till min elev oxå. E? Men det var tydligen inget vi skulle göra lr lära ut enl denna kollega. Jag stod nedanför loket o tog emot, han satt kvar o tittade verkligen ner på mig. Jisses så liten man kan känna sig. Även detta hade han tagit med sin arbetsledning. Jag har inte hört ett ljud från mina arbetsledare så jag antar att frågan inte gått vidare...
Jag brukar ju BITA IFRÅN O GE TILLBAKA. Denna gång var jag bara tyst o tog emot. Men när jag kom till Hallsberg hade jag laddat o var arg som ett bi. Tack o lov var V.S. där så hon fick ta en del. Pratade även med kollegan Å.K. som skulle ha det tåget, han hade tyvärr inte hört vad det rörde sig om, men funderat på varför han inte hoppade ut o bytte av, vad han hade att säga mig så länge.
Körde hemåt vid 1-tiden, var i säng vid 6. Sov till 14 när Madde kom från skolan. Var ute o gick igen med L. Lagade lite kvällsmat.
Linus somnade ifrån maten redan vid 19.30. Han är nog inte helt 100 skulle jag gissa på. Jag sov lite för länge på dagen för sen skulle jag ju vända dygnet rätt o det är ju svårt då. Så klockan var 4 i natt när jag kollade sista gången. Sov till 8 imorse. Har börjat med tvätten. V. ringde o då pratar ju vi ett par timmar. Hon hade sjukabarn, de spydde för fullt. Halva skolan här borta har legat denna vecka så det är väl bara att förvänta sig mera.
Idag har jag beställt kroppkakor av pappa, hans speciallitet. Ska åka in o handla när barnen dyker upp.

Sjukt barn

Hade ställt klockan på 6.30 då Madde skulle till tandläkaren 7.40. Stängde av larmet o somnade om. Visste ju att Mattias hade ställt sitt larma oxå. Men han går ju bara upp utan att väcka mig. Så 6.50 vaknade jag. Var bara att väcka Madde o hoppa i kläder. Frukost hanns inte med. Hon fick laga ett hål. Tror hon tyckte det var obehagligt, det var nog första gången med vanlig bedövning. När hon var liten drog de ju ut några o ev lagade någon men då var hon ju helt väck pga av ngn konstig rusbedövning. Nu har hon ju då fått en bra anledning till att sköta sina tänder lite bättre. Det är ju ett himla liv när det är dags för tandborstning varje dag. Försöker ju förklara att det inte är för min skull hon borstar men det verkar inte gå in. Hoppas detta tog bättre.
När vi var klara mezzade Mattias, som skulle skjutsa Linus till skolan. Linus hade inte ätit något o mådde illa. Matttias fick ringa skolan o jag jobbet. Så istället för jobb 13-21 så blev det vab. Föreslog för Mattias att vi kunde dela dagen då jag började först 13, men han hade ingen personal. Erbjöd mig att ta en nattsväng ist då jag ju skulle kunna åka och jobba efter 19 när Mattias kommer hem, men det fanns en jour så det behövdes inte. Linus sover fortfarande. Hoppas han mår bättre sen. Han får inte ha vinterkräksjuka, jag vill inte bli smittad. Jobbar ju imorgon natt o sen helgen. Sen åker vi ju till Mora- Sälen på onsdag.

Långpromenad

Hoppade upp vid 9-tiden igår. Väckte barnen för att försöka få en bra dygnsrytm igen. Ringde L. Vi hade pratat om att gå ut o gå. Hon var inte hemma. Så det fick bli strykhögen så länge. Den var enorm, jag sparar ju gärna på detta. Men den försvinner ju rätt fort när man väl sätter fart. När jag var färdig, ringde L. Så vi gick ut på rask långpromenad. Kom upp i 10150 steg i a f.
Mattias tvättade bilar, när han väl kom upp. Madde slöade hela dagen.
Linus slog in paket o var iväg på Kalas på Busfabriken kl 12-16.
När jag kom hem somnade även jag på soffan då de som var hemma redan befann sig just där.
L. kom förbi en gång till på kvällen o tog en kopp kaffe. Pratade med mor i telefon o försökte räta ut min beslutsångest ang om jag ska våga byta jobb lr inte. Tänkte diskutera saken med min arbetsledare idag.
När vi väl lagt oss, läste för Madde en stund. Så kom ett mezz. Nu har det ju hänt grejer igen...Nej det var inte jag denna gång heller. Men antagligen en kollega från samma ort.
Fastnade då på msn o chattade med E. + C. Så klockan hann väl bli 23 innan jag kom i säng.

Buzz

Kvällen blev ju då lite bättre än väntat. Blev bortbjudna till grannarna vid 20.15. Skulle gå vid 21. De skulle äta innan. Hann förbi duschen. Kom dit o deras mat var fortf inte klar. Vi hade en flaska asti med oss, ett par öl hanns nog oxå med. Blev sen bjudna på entrecote o ungsstektpotatis. Mer vin till maten. Kaffe på detta. Tanken var att vi skulle spela buzz på PS2. Pojkarna hann spela en omgång innan vi kom till skott. Tjejerna spelade i lag mot stora o små pojkar. Mattias sov undertiden vi spelade. Men Anders lyckades ändå slå oss tjejer. Så vi har begärt revanch. Har nu fått med Mattias hem efter lite krux. Linus däckade nog likaså. Han ska ju till busfabriken på kalas imorgon kl 12.00.  Vi andra har nog en lugn dag att se fram mot skulle jag tro. M. går väl inte upp alls skulle jag tro, så som han var nu när han lade sig. Vet inte men det känns bekant på någe vis att somna så där efter lite i sig.
Undra om det är ärftligt...

Barnvakt

Imorse vaknade jag redan vid 7. Wow.  Blev lite plockat, innan jag hamnade brevid Mattias som satt vid datorn. Spanade in snöläget i skidbackarna. Givetvis uppdaterade vi oss om den väntade stormen... Kan ju bli mer jobb... Inte för att vi inte har o göra ändå i o f s.
Vid 9.30 Kom först L. med sin Emil strax efter Mogge o A-L med sin Emil. Busade runt lite allmänt. Linus Emil, R. spelade PS2 en stund. LillEmil åt en banan. Somnade sen i soffan bakom mig. För i sängen ville han inte ligga o vila. Hjälpte igång storEmil med ett pc spel istället då pojkarna är lite dåliga på att turas om. Sen kom strax L. tillbaka igen, hon skulle ju bara klippa sig. Hon hade hämtat upp Madde på vägen. Vi drack kaffe o läste horoscop ur Julia o Amelia. Års varianten. Försökte där att finna en lösning på min beslutsångest. Ska jag köra godståg lr persontåg?  Inte för att det hjälpte så mycket. Fortfarande lika velig.  Började lite smått med Köttfärsås som jag tänkte skulle räcka till hela gänget. Madde jag L Emil o Emil började äta när det var klart. Mattias dök strax upp, klagade på att det var för lite mat. Pinsamt när jag hade sagt att det var ok till L. o Även Mogge o A-L. Men det räckte till alla o Mattias fick en portion till... Linus blev utan som vanligt, inget duger ju åt den ungen.  Mogge hade lyxat o köpt glass som tack för barnvakt o mat. Så det blev eftermiddagsfikat.
Madde o M. var en stund. De tycker ju Maddes dator är lite kul att använda att spela in film med webkameran hon har. Så det blev filmvisning oxå. ngt mysterium...
Vid femsnåret blev det lugnagatan, alla åkte hem. Fick se reprisen av  På spåret. Det blev ju let´s dance igår ist. Fick ett  lite ruskigt besked från Dalarna. Hoppas du kryar på dig! Vi tänkte ju komma upp nästa onsdag.
 Har kollat lite bloggar o försökt svara på endel, kollat lite nyheter. O nu är frågan vad blir det i kväll. Postkod.. först o främst men sen då, finns ju inget. Filmtajm igen kanske. Mattias tyckte American Pie 1-6, men de är väl inga barnlämpliga filmer heller lr?

Cillas tävling

hittade en tävling idag igen. Ni finner den här.

Eftermiddagen

Hade ju tänkt hinna handla innan jag for hem. Snabbade mig in på City Gross. Madde ringde o hade ingen nyckel. Så det blev il fart hem. Packade upp varor, hann ju i a f få lite me hem. Mamma ringde ett par gånger o vi velade lite. De skulle ha gäster till kvällen, som hade en tjej i Maddes ålder så de ville låna henne som sällskap. Fick senare veta att tjejen skulle bli hemma med en kompis, så det var inte nödvändigt. Gick ut en promenad en timma igen med L. Mamma ringde igen, Madde kunde vara med tjejerna där hemma hos H. Så hem o kolla med henne om hon ville d. Då hade hon passat på att cykla till macken när jag var ute o köpt godis. När hon sen hoppade av cykeln vid bommen hade hon stoppat godispåsen innanför tröjan och lett cykeln in i garaget. Gått in o påsen var väck. Hon gick tillbaka ut o letade, men någon väldigt lycklig person måste ha gått förbi just när hon var i garaget, för påsen är borta. Så hon var hysterisk. Försökte få något vettigt ur henne men i detta läge går inte det. Mogge ringde o kollade om jag kunde ta Emil imorgon, hade redan lovat L. att jag skulle ha hennes Emil. Så det blir Emil*2 här imorgon. Skjutsade sen in Madde till stan tillslut, stannade o köpte nytt godis så klart. Lämnade in hennes väska hos mamma o skjutsade sen runt henne till H. Mamma skulle nog skjutsa hem henne, om hon inte kan tänka sig att åka med L. som ändå skulle till stan. Om det nu inte är storm imorgon.

Sen är det väl operation övertalning som gäller. Vi lr rättare sagt pappa äger en takbox. Vi har två bilar där den passar. Vi ska ha skidor o lite mat med oss upp till Stöten. Då vore det väl väldans smidigt att denna takbox satt på bilen? Men inte om min man får bestämma. Nej då, det är för jobbigt att sätta på, bilen drar mer bensin mf ursäkter.
Jag funderar nog på att ta med mina längdskidor oxå, skulle vilja pasa på att åka lite på dessa dyra saker. Köpte ju superfina då jag åkte tjejvasan ett par gånger. Men sista åren har vi ju inte åkt något alls på längden utan bara utför.

Intervju

Det gick suveränt idag. Kan ju då knappast kalla det för intervju. Första jag träffade när jag klev in genom dörren var min gamla personalfördelare. En av de värvade. Skulle senare visa sig vara massor av gamla kollegor på G.
En tågvärd kom, när Anders precis påbörjat sin presentation av företaget. Hon fick hänga på. Jag fick höra endel en gång till. Kollade genom turlistor o upplägg. Diskuterade lite allmänt, gick en rundvandring i de för tillfället gamla slitna tomma lokalerna. Men de hade visioner o ombyggnad skulle börja v7.
Kom inte iväg därifrån förrän 2,5 tim senare.

På + sidan finns detta:
Bonusprogrammet verkade rimligt, lönen var mer än ok. 14 FV dagar konstant istället för skiftande antal som nu. Kortare resor till o från jobbet. Rum för tidigtjänst till alla. Hinner gå på toa ibland. Bra chefer. Slimmad organisation.

På - sidan:
Lite mer arbetstid eftersom det är mindre nattjänst, 38 tim. Mer eftermiddagar. Större risk att jobba jul o nyår.


På + sidan för jobbet jag har nu:
Nattjänst, Slipper umgås..., Variationen, 36 tim/v. Längre turer när man väl åker till jobbet. Chans att tjäna tid.

På -sidan:
RADIOLOK!!!! 8 mil till jobbet, SÖM-som inte funkar. För dålig framförhållning. Ingen feedback från Arbetsledare.

Håll tummarna

Då var det dags. KL10.00 ska jag vara i Linköping. Ont i magen. Kanske lite nervös i a f.
Ska man ta med något? Tror jag har skickat alla papper jag behöver...
Referenser? S.M. kanske? Vem vågar man fråga mer? Antar att A.Ö. redan rekomenderat mig. Dessutom känner jag ju honom jag ska träffa sedan tidigare, då vi jobbat ihop 2000-01.
Frågan är sen bara vad jag själv vill...
Blir väl en för o mot lista när jag kommer hem.

En timma på mig till jag måste åka. Mer kaffe, för att hålla mig vaken.

Igår var jag ju i Stockholm. Jobbade 00-05 o sov sen hela dagen. Började igen vid 15.30. Väntade in papper på tåget, o sen på depåföraren. Så jag blev sen ut. Men det ordnade upp sig i Älvsjö. Slapp sen stå i Norrköping, så var lite tidig till Nässjö. Fastnade på stolen vid datorn. Var ju tvungen att läsa lite bloggar o uppdatera mig om läget. Det var en himla massa folk på plats som skulle börja som oxå gjorde att man blev kvar. Körde ikapp med C. hem han med tåget o jag med bilen. Jag fick ett litet försprång, men vi kom vid macken här hemma samtidigt. Väl hemma var det svårt att somna då jag ju hade sovit hela dagen. Så klockan blev nog ett innan jag kom i säng. Vaknade vid 5.30. Bäst att sätta fart så man inte kommer för sent!

Det funkade

att kommunicera via bloggen funkar jättebra. Jag fick min sov morgon i morse.
Somnade vid 19.30 igår kväll. Hann bara blädra igenom viivilla men inte Amelia. Hörde de andra långt bort så jag sov väl inte så djupt antar jag. Kl 22.30 kom Madde o puffade på mig o ville ha sällskap på  sitt rum alt sova hos mig. Då exploderade jag. Ville ju bara få sova. Vaknade till när barnen väl somnat, då var det jag som var klarvaken och inte kunde somna om. Blev lite TV tittande. Så 6.40 när klockan ringde imorse var jag inte pigg. Mattias gick upp o slängde fram en klädhög till Linus som jag försökte få på honom. Han är ju då ännu tröttare än vad jag är så dags. Puffade lite på honom o pratade med honom. Somnade sen om igen både han o jag. Tror inte Mattias fick i honom frukost ens. De kom iväg i a f. Jag sov vidare till 10.30,  då fick Mattias för sig att dammsuga Linus rum.  Superbra, för det behövdes verkligen. Men nu ligger det då 10 m slang i hallen igen för när han gjort det, får den alltid ligga kvar ett par dagar, antar att den hoppar in av sig självt igen...
Jag började med en maskin tvätt när jag gick upp, då jag vill ha min vita tröja på fredag. En ansiktsmask. Polerade mina stövlar. Hann med ett par maskiner tvätt till. Mattias fixade räkningarna på datorn efter att jag bett honom om det då han ändå satt där. Jag sorterade in i pärmen. Tog sen tag i gardinbyte i vardagsrum o kök. Skulle vilja ha nya med det får väl vänta. Inredning ligger inte så högt prioriterat hos oss. Passade på medan Mattias var hemma, 4 m gardinstång viker sig lätt om man är ensam. 
Hade planer på att ha våfflor klara vid 14 när Madde o L. kom, men det blev lite senare än så. Medan jag gräddade dessa så skalade jag potatis till kvällen. Ska bli fläsk o potatis o vitsås. Mattias gömde sig vid datorn på kontoret under tiden, trodde väl inte jag skulle märka att han satt vid datorn då. Så nu tycker jag att jag har gjort mitt för idag. Ska nog försöka vila en stund så jag orkar jobba i natt.

Trött tröttare tröttast

Det är precis vad jag känner just nu. Va inget kul att gå upp 3.45 imorse. Kom till jobbet o insåg att tåget var 20min sent. Var tillslut en timma sen till Hallsberg. Detta pga att tåget endast fick hålla 80km/h istället för som tidtabellen var tänkt för 100 km/h. När jag kom upp fick jag i a f en positiv överraskning. Lokledningen o lokväxlingen hade bestämt att jag kunde köra vidare med de lok som kom i det tåg jag skulle köra hem istället för som det  var tänkt - byta.
Detta gjorde att jag blev ca 50 min tidig iväg. Men slutresultatet i Nässjö var ju bara 30 min. Kom ju en massa tåg med fönster på som ville förbi. Jag fick åter igen bara hålla 80 km/h.
Men de 30 min räckte o gjorde ju att jag hann hem o hämta Madde för att åka på ridningen. Efter den har jag hämtat Linus på fritis. Lagat kvällsmat. Det blev hemmagjord Hamburgetallrik. Nu skulle jag kunna slockna på studs. Så en tidning o sängen får d nog bli. Nya Amelia kom ju idag. Får se om jag orkar hålla upp ögonen så pass att jag hinner bläddra igenom den.
Hoppas ju på sovmorgon imorgon. Men det blir väl inget. Mattias är ju oxå ledig så då vill väl han sova.
Jag jobbar ju natten sen så en stund på dagen oxå vore inte fel för att orka hela vägen till Stockholm sen. Börjar 00.05. Bra tid att börja efter ledig dag?! Bara för att min tidsminskning inte jämställs med vanliga lediga dagar, då man tidigast kan börja 05. Jag slutar sen 22.30 o ledig fredagen. Detta har vårt lilla suveräna datasystem fått till bra. Saker som står på minussidan på fredag garanterat.

Måndag

Jag kom ju då hem vid 6 imorse så idag har jag inte gjort många knop. Sov läänge.
Diskmaskinen var färdig när jag vaknade så den fick jag lov att tömma. Tvätten från igår var sorterad och vikt, tack. Men låg kvar i vardagsrummet. Så det har jag nu plockat in. 
Har pratat med psf, tog en tur imorgon så jag kunde flytta den fridagen tills när vi åker till Stöten o slipper då ta komp. någon som ville vara ledig blir glad hoppas jag. Jag blir mindre glad för jag börjar nu 5.24 imorgon. Inte direkt min favvo tid att börja. Då jag har en timmas restid till jobbet. Slutar 15.08. Men om jag ställer bilen vid avbytesplatsen o kommer iväg i tid. Så skulle Madde kunna hinna till ridningen. De börjar 16.15.
Nu säger Linus att han ska på Innebandy 16.30. Så kanske bäst att se till att han blir klar.

Söndag

Som vanligt var jag sist i säng på lördagskvällen. Sov länge på söndagen då jag sen skulle iväg o jobba natten.
Startade en tvättmaskin. O plockade lite allmänt.
Maddes kompis H. ringde o ville vara, så jag fick slänga på mig o skjutsa iväg henne.
Hem o hoppa in i duschen. Fixade naglarna, det var ett tag sen sist, så många hade gått av.
Lagade lunch. Kollade ännu en gång igenom nyårsbilderna o lade ut några här på bloggen. Sen började det bli dags att bege sig till arbetet.

Var tidiga iväg o hann till Hallsberg för att se Singing bee på 3:an. Det var ju en upplevelse. Hur kan man skämma ut sig så frivilligt. Ok, de kunde ju en del texter men sjunga-nej.
Tog vägen förbi pizzerian o fick lite mat i magen. Försökte sen sova en stund. Fick väl kanske ihop en timmas sömn eller så. Hemåt igen. E. klev åter igen av i Mjölby. Så fick man köra själv en stund.
Var hemma vid 6 imorse. Dörren stod öppen. Med öppen så menar jag inte olåst, utan öppen. Tur att det var + grader ute. Så mycket ansvar tar min man för vårt hus o våra barn.
Satte på kaffe o tog en slurk innan jag slocknade.

Lördags

Tog mig en sovmorgon då det alltid är jag som är vaken o ser till att barnen somnar. Har en konstig dygnsrytm o svårt att sova på kvällarna.
Fick kaffe på sängen när jag vaknade av Mattias som varit vaken sen 6.
Började med att skicka upp honom på vinden efter slalomskidorna för att kolla igenom längder o skick.
Jag hade fel angående längderna. Linus skidor är bara 90 cm, i minsta laget alltså, så var ju hans bindningar spruckna oxå. De håller säket ett par åk, men frågan är om de håller i två dagar. Maddes utrustning var ok, hon fick begagnade pjäxor förra året det hade jag glömt. Linus fick ju helt nya så det visste jag. Så är det ju mina skidor som är ett stort frågetecken. Kan gå. Verkade funka nu, när jag testade hemma. Men svor ju o testade A´s förra året då de gick upp hela tiden.  Mammas bindnigar tog Mattias bort o kastade. Skidorna stor dock kvar i hallen.
Så efter lite velande så bestämde vi oss för att ta en sväng till pingstkyrkans second hand o kolla utbudet på begagnat. Fanns ett par st alternativ men det var mest  riktigt gamla bindningar.
Mattias visste att han hade sett pjäxor sist vi var i Ulfåsa med I + M-L dvs för ca 3-4 år sen. Så vi åkte dit. Men de har ju bara golfgrejer o möbler. Så vi for vidare till Motala o förstörde lite pengar på ÖoB o Maxi istället.
Det blir av någon anledning mycket billigare om ajg handlar när jag är själv. Det blir en himla massa onyttigt när vi är allihop.
När vi kom hem grilljerade jag en skinka vi köpt. Passade på att slänga ihop en marängtårta av äggvitorna som blev över. Mattias spolade av bilarna. Sen landade vi som vanligt i soffan vid TV´n. Var inget att se så vi skulle välja en film. Det slutade i världskrig. Jag tycker att om man en lördagskväll ska välja en film att se hela familjen så kan man tänka på barnen o välja något som de vill se. Medan Mattias ville se någon vuxenfilm. Så han hotade med att gå o lägga sig. Trevligt att vi kan göra något roligt tillsammans.
Vad vi såg?
Shrek.

test

What does your birth  date mean?

WINNER!! thats what you are and nothing can stop you from being one. Your are destined to succeed in every undertaking. Everything for you is a child's play with the most obvious efforts. You are those skilled artists. who knows where to use the fine strokes and where to make those deep impressions. You are flexible and adaptable which help you stay cheerful and happy all the time

Jobb

Nu ska jag åka o jobba en stund så fortsättning får följa en annan dag...
Blir Hallsberg ikväll igen, inte så ovanligt för att vara mig antar jag. De turerna o tiderna passar mig så bra.
Hemma vid 5 tiden imorgon bitti igen. Så det blir sovförmiddag imorgon.

Lite om nyår

Mattias Caroline o Lite Madde vid fördrink
Har nu hittat lite bilder från vår nyårsfest. Här har Mattias, jag o Madde hittat fördrinken, som bestod av vittvin o fruktsoda. Till detta serverades snittar, krutonger med skagenröra o räka, tunnbrödsrullar med innehåll, prinskorv på tandpetare.

Vi intog detta medan vi inväntade sista gästerna. Vimmerbyborna hade blivit insnöade o ringt o meddelat att de inte kunde komma. Men rätt var det var ringde de o sa att de var i Linköping påväg.
Vi blev allt som allt 22 personer tillslut.

 Långbord var dukat o maten fick man ta innan man satte sig. Det serverades Rösti med fläskfilé o oxfilé o två sorters sås.
Efterrätten blev givetsvis ostkaka från Frödinge, då han från Vimmerby jobbar där.

Fredagen

L. ringde precis när jag tänkte tanken på att gå ut en sväng. Så det fick bli en lång promenad. Träffade Å. på vägen som ska flytta in ett par hus bort på gatan snart. Hon hade inskolning på dagis. Diskuterade husets skick mm. De skulle bara frächa upp o ta bort heltäckningsmattan o tapetsera något rum, bara göra det beboligt m a o . Tycker det låter sunt. Renovera o sånt är ju bättre när barnen blir lite större. Det är ju i a f min inställning.

L följde med hem o vi drack kaffe o kollade på Bilderna på hotellet vi bokat.
Om man går in på Nazar multimedia så finns det en massa bilder o film från de olika hotellen.
Vi gjorde ju en förhandsreservation veckan efter vi kom hem i aug på det som vi bokat nu. Verkar bara finnas sviter kvar om man provbokar via nätet nu. Men man kanske kan hitta annat om man ringer till dem. Eller att det dyker upp rum när folk som förhandsbokat inte vill ha det de bokat. Det har ju även dykt upp ett nytt hotell i Kusadisi som verkar läckert. Aqua fantasy

Nazar-Aqua-Fantasy-2006-011.jpg
Detta skulle vi nog kunna tänka oss till nästa år. Men då får vi nog spara rejält. Om vi ska lyxa ytterligare ett år. Detta fanns inte på hemsidan när vi gjorde vår förhandsreservation vad jag vet. Tror det har tillkommit sen dess.
Men så var det ju den långgrunda Incekum stranden vi ville testa. 

Aqua side ser inte heller så dumt ut så vi kan nog hålla på ett par år...

L gick hemåt efter någon timme. Antar att jag blev tråkig när jag hamnar vid datorn o visar en massa hon bara kan drömma om. Jag skulle ju så gärna vilja kunna hjälpa henne. Men det går ju inte att försörja någon så. Hon måste kämpa själv. Det gör hon verkligen. Jobbar o står i o har en son med ADHD, ensamstående.

Madde ville ha kycklingfilé till kvällen så det fick det bli.
Mattias gick o lade sig vid 20 tiden. Jag o Linus kollade på let´s dance på ett öga. Madde gick till sitt rum. Datorn o TV´n på ett öga var, misstänker jag. Linus ville ha låtar till sin mobil. Det funkar inte med sladden till den så vi måste lägga in dem på min mobil o sen bluetooth över till hans. Låtarna lade sig sen i fel mapp så det var ett herrans liv innan detta var fixat.
Fick barnen i säng vid 22.30. Somnade hos Madde. Vaknade upp vid 02 o gick o lade mig.


Medarbetardialogen

Trodde ju i min enfald att jag skulle få något gjort idag när Linus blir kvar på fritis. Men medarbetardialogen funkar visst förs på Måndag. Ev bara från jobbet oxå. Då kom ju saken i en annan dager.
Blåser som 17 men solen ser ut att lysa så man kanske borde bege sig ut en sväng.
Oups telefonsamtal *glad*.

Bokat *hemligt besök* som Emelinda skrev på sin sida när hon bokade dessa grejer.
Nästa fre kl 10.00.
Nervös- nej inte ett dugg. Velig-ja massor.
Fick frågan om jag visste fler som ville komma...


Morgonen

Det blev sent fastän gästerna drog tidigt igår kväll. Så i morse var jag helt slut. Tur att jag inte behövde jobba.
Psf ringde igår o kollade om jag kunde, för någon hade förvarnat om ev sjukskrivning. Men han ringde aldrig.
Hoppas det kan vara lungt hela dagen. Fast jag måste nog ringa o tjata lite på honom. Skulle vilja veta om jag ska gå på utbildningen på tis lr fre nästa v. Det är lite svårt att få klara besked.
Ska ta o fylla i medarbetardialogen idag o så se om jag får tag på länken till övningsfrågorna.. någon?

Morgonen var det ju ja.
Linus ville inte gå till skolan idag. Han har ju protesterat förrut men inte så som idag. O vi ville ha ett besked varför. Om det hänt något lr om någon varit dum lr så. Men får inget ur honom. Mattas skjutsade tillslut bort Madde så hon kom i tid, nu när det äntligen flyter på för henne.
Han kom tillbaka o lade sig på soffan en stund o vi lät Linus vara, tillslut kom han upp till mig o jag kunde fråga igen varför.
Anledningen var-
Att han inte fick vara på fritis. Haha, där fick jag för att vara mycket ledig, för att barnen ska få vara hemma.
Så jag fick lov att ringa fritis o fråga om han inte kunde få vara kvar 12-14 i a f. Det gick bra. 
Linus är ju bara på fritis 1-2 gånger i veckan o då oftast bara till 15. Någon gång i månaden blir det till 17.30 nu mera.  Så olika det kan vara. Madde vägrar ju att gå dit, hon ville absolut inte vara på fritis alls.
Linus stortrivs.
Måste nog lämna ett besked till fritis under dagen hur nästa vecka ser ut, o jag har inte en aning. Jo söndag har jag ju fått tur nu16-04, tors däremot ser lite kärv ut. 00.26-22.39.

Födelsedagen

Skulle just börja med semlorna till kalaset igår när jag insåg att barnen ätit upp både mandelmassa o floursockret. Det går inte att ha något sött hemma. Blev en snabb sväng till stan. Två olika affärer  + sabbis på apoteket. Tänkte köpa handsprit/gel, tänker verkligen inte bli sjuk. Men detta var slut hos leverantören o kommer hem i nästa vecka. Sprang även in på Kapp Ahl o köpte byxorna Madde provade i söndags. Så jag hade ett paket med mig hem. Men hon har ju fått datorn så eg skulle vi ju inget mer köpa, men kläder går ju åt.
När jag kom hem var redan barnen hemkomna. Madde hade M. med hem. Jag torkade av golven. Tjejerna fick vispa grädde. Sen kom Mogge, Anna-Lena o Emil. A-L dukade o jag fixade semlorna. M´s mamma kom o hämtade henne, pratar ju så dant så jag blev stående i hallen ett bra tag. Mattias ringde o räddade mig undrade om han skulle handla något. Men det hade jag ju redan varit o gjort denna gång. Mor & far kom.
Paketöppning, hon fick:
En Pennytidning med prenumeration.
Stickers med hästar att sätta i album.
Två kuddar
Täcke
Kungasilver  Madeleine silverskedar att samla. En från min mormor  o en från min mamma.
Den högra av dessa skedar
Lite smink
Mattias hade köpt henne en blomgrupp med ett litet gulligt troll.

Emil var trött så vi kollade på fotona från nyårsafton på Maddes dator o sen åkte nog de. Mamma o jag renbäddade åt Madde med nya täcket o kuddar.
De åkte oxå skapligt då de skulle upp tidigt idag, de drog till Burgh i Tyskland på en tvådagarsbussresa vid fem tiden i morse.

Serverkrasch

Har i a f startat ett par maskiner tvätt till idag. Diskmaskinen är klar att plockas ur när det svalnat lite. Dammsugningen är klar. Torka golv, ska göras lite senare, så det verkligen känns att det är nystädat. 
Toaletterna skurade, ajaj alla miljövänner, ledsen det blev klorin denna gång, ville att det verkligen skulle bli rent.  Avskyr smutsiga,äckliga toaletter.
Mattias var duktig o hjälpte till imorse. Han vek sin egen tvätt. Lät den sen ligga kvar i fotöljen i vardagsrummet.
Gästerna kommer nog innan han kommer hem- ska jag ta o lägga in det o rädda mig själv, att det ser snyggt ut. Lr ska jag låta det vara så att han får göra det själv?
Har plockat upp o undan i hallen, shit va skor vi har, alla har väl alla framme oxå. Träskor o sandaler vem går i det nu? Har plockat undan så det i a f gå att ta sig in genom dörren. Men samma sak där MATTIAS SLIPS SOM HAN HADE NYÅRSAFTON ligger kvar på hyllan. Ska jag lr ska jag inte. Vill ju ha snyggt nu o då får jag väl lov att plocka då. Men jag är så dj..la trött på att vara hushållerska.

Det är hos oss som på Telia- vår serveransvarige har sagt upp sig o slutat men ingen har upptäckt det o ersatt denna person. Gissar att det slutar med serverkrasch här oxå.

Nu är det postläsningstid, alltid spännande- trillade ju in oväntade pengar igår t ex. Sån tur att man har ett jobb.
Men idag är det väl bara räkningar istället kan man tänka. Kanske ett o ett annat födelsedagskort om Madde har tur.
Sen är det fixa till semlorna som gäller. Torka golv o plocka in mer tvätt. Måste kanske klä mig o snygga till mig något idag oxå om det kommer folk. Det är jag ju inte van vid.


Vinnare

Satt o sökte på Google efter mejladresser o fann lite artiklar om våra Gällivarevänner som vi ofta tänker på.
När jag insåg att det var ganska lätt att hitta. Så jag var bara tvungen att googla mig själv...
Har ju vunnit en del tävlingar då jag skickar in på det mesta. Bla detta Verum- lyxfrukost
musmatta, Stötenweekend, CD
Så fanns ju en del resultat ifrån tävligar kvar, även om det var ett tag sen man sprang. Åby höstmilen inget strålande reslutat direkt. Svärmor på 5:e plast är ju, lr var i a f betydligt snabbare. Oftast kom hon nog bättre än så oxå.

Kanske inte så dumt..

Tack Mp för detta förslag Gissar dock att det kräver endel utbyggnad o satsningar på Järnvägen.
Det vore ju toppen om detta kunde ske.
 


Grattis på födelsedagen!

Idag blir Madeleine 11 år..
image73

Jobbnatt

Igår så gjorde jag färdigt semlorna. Började sortera bilder i datorn. Har en mapp med bilder jag tänkt att vi ska framkalla. Har bara framkallat 30 bilder sen vi köpte första digital kameran 2002. Det är ingen av oss som har något intresse av detta. Mattias tycker att kameran är för dålig o vill ha en ny. Prylar, prylar , prylar gör mig galen. Vi tar aldrig med kameran vi har när något händer och jag tror inte det skulle bli bättre av en ny.
När jag hade sorterat ut ca 70 bilder så blev jag ur i huvudet av allt tittande. Så jag slockande en timma på soffan.
Stress iväg till ridningen sen.
Mattias som legat på soffan hela dagen fick i uppdrag att fixa kvällsmat, då jag åkte iväg o sen bara skulle hem o vända innan jobbet.
När jag kom hem var plattan på o stekpannan på plats, Pyttipanna påsen brevid. Mattias låg fortf på soffan. Jag lät det vara så, han fixade det tillslut.
Ringde nazar ytterligare 100 gånger. Kom efter mycket om o men fram. Vi ville ju ha avbeställningsskydd när vi nu bokar så tidigt + kolla om det inte gick att flya från Nyköping istället för Göteborg. Men det var bara en veckors resor från Nyköping. Betalade in bokningsavgiften när jag väl hade dem på tråden.
Kollade att tåget var 40 min sent så jag tog det lugnt. Visste att min elev var på plats i Nässjö o hoppades att han oxå hade koll på att det var sent o vi inte behövde stress.
när vi väl kom iväg från Nässjö var vi ca 60 min sena. Hallsberg var målet. Allt gick fin fint även denna gång.
När vi rullade in i Hallsberg var det någon som stod o hoppade o skulle ha vårt lok. Så vi övergav det snabbt. Fick besked att vårt tåg hem var 30 min tidigt. så det blev snabbvisit o lite varmchoklad o sen hemåt.
Dumpade eleven i Mjölby på hemväg. Han var trött o har gjort en massa x-tra tid då han plockat lite från varje handledare. Han fick erbjudande att åka med mig på söndag igen. Ska kolla vad turen heter bara..
Jag tjänade ju oxå en halvtimma på detta att slippa skjutsa honom till Mjölby. win-win alltså.
Tur det för gud så trött jag var på hemväg sen. Har sovit hela dagen.
Madde o E. är på hennes rum. Linus kom just hem från fritis. Ska fixa lite mellis till tjejerna.
O fundera ut ngt till kvällsmat.
Imorgon är det städning som gäller- Maddes födelsedag.

Äntligen vardag

Dagens överraskning igen. Mattias ledig. Skriver som vanligt inget i almanackan.Han skjutsade bort barnen till skolan o kom tillbaka. Trodde han skulle iväg. Men när klockan var 9.25 o han inte åkt, insåg jag att han var ledig.
Har hunnit plocka ur en diskmaskin. En tvättmaskin o sorterat och lagt in. Satt en sats med semlor o bakat ut. Väntar nu på att de ska jäsa färdigt för att sen sätta dem i ugnen. Har lagt in komna räkningar o satt in papper i pärmen- låg lite efter då jag inte hittat hålslaget senaste tiden. Det stod hos Madde.
Kors i taket har Mattias fixat sladden, antagligen för att jag skrev om det. Han fixade även Linus cykellyse som varit trasigt ett par månader på samma gång. Han åker ju så mycket cykel nu...
Nu ligger han på soffan o bränner skivor. Man måste ju ha datorn på magen för att kunna göra det lr? Det säger han i a f. Att det inte går annars..

Föreslog att han skulle kolla över slalomskidorna nu istället om han ändå var ledig, om vi nu ska komma iväg. För här finns skidor i alla varianter. Men Linus är för korta 100cm- till salu?, Maddes funkar 120 cm-skulle båda behöva, sen finns det ett par 130 cm med en trasig bindning-tror jag, o så mina 140cm, som oxå har en trasig bindning, så mammas 150 cm, en trasig bindning, så pappas160cm, så Mattias 180cm tänkte om det gick att flytta runt så det gick att använda ett par till åtminstone. De skidorna Mattias har köpte jag ju på hjärta till hjärta för 50kr förra året för att ta bindnigen o fixa mammas i julklapp. Men när jag kom hem med dessa så ville Mattias ha dem. 
Pjäxor är Madde som behöver större- tror de bör vara 22,5 i storlek om jag fattat rätt ca 33-34. Letar för fullt på blocket. Linus fick nya förra året.
Om vi nu inte ska hyra. Har ju ett volvokort o hyrde man i Stöten på detta fick man 10% på min utr o 25% på barnens. Men det är ju så onödigt när grejerna ändå står här.
Nu ska jag grädda semlor, sen är det ridning med Madde o så jobba i natt.

Min lilla eldsvåda

Jag hade ju nästan förträngt den men jag måste väl berätta. Höll på att elda upp garaget i lördags när vi kom hem från mamma o pappa.
Jag är ju den som gillar värme o är snålast. Så jag använder motor o kupévärmare. Vi har alltid haft en till varje bil o en splitt o timer.
Nu har en av sladdarna suttit lite snett i splitten. Så det blivit lite bränt.
Splittern varalltså urkopplad. Sladden satt direkt i timern. Satte i motorvärmarkabeln i bilen o vänder mig om o det slår ut lågor. Jag slet sladden ur väggen kan jag lova och ur bilen o ropade in till Mattias, det brinner!!!! Helt hysteriskt.

Som vanligt behåller han lugnet o kommer inte ens ut o tittar utan bara konstaterar jaha.
Där står jag med detta i handen. Gissa vilka ramsor jag drog- inte var de så barnvänliga i a f.
Jag slängde skiten i en hög o gick in jag med. Vem bryr sig. Har han inte ens lust att komma när jag skriker det brinner. Jaja, det löser sig nog en annan dag.
Vet att man inte ska ropa efter vargen, men det brann  faktiskt!!!!

Sedan tidigare hade en kupévärmare ballat ur så det fick det bli en ny på söndagen, men inte sladd. För den går visst att klippa av o laga- ny kontakt bara- det har ju bara brunnit i faanskapet.

Så ikväll när Mattias kom hem undrade jag om han inte skulle fixa detta. Men det skulle han göra en annan dag.
Fine. Jag tar sladden som är hel! Jag ska ha varm bil. Tar ju sladden med till jobbet då vi har uttag där. Inte skrapar jag rutor kl 04 när jag slutar o är trött o vill hem.

Om jag skriver detta nu så kanske han kan få a..let ur o fixa detta snart ia f. Lr oxå är det som vanligt när man ber om något så ska det ske när han har tid o lust dvs en annan dag.
Slutar med att jag köper en ny.

Studiedag

I dag började barnens vårtermin. Med studiedag.
Jag hatar alla dessa lediga dagar där man måste ta ledigt  från jobb. Kunde man inte löst detta under lovet? Jag vet att lärarna arbetar in sin tid för att vara lediga lov. Men ändå.

Det var ju dock skönt med sovmorgon om det nu hade gått att sova. Somnade väl vid 00.30. Vaknade igen 4.40. Glodde på någon film på 4:an film, lr ngt sånt. Gick upp o kollade mejl, drack o var på toa. När jag kom tillbaka var filmen slut. Mattias klocka hade ringt 06 så han gick upp. Vad han gör uppe kl 06.00 fattar jag inte om han börjar 09.00 o det tar fem minuter till jobbet. Jo, man måste ju hinna sitta vid datorn. Madde vaknade strax efter o vi började vänta på Emil som skulle komma 7. Hans föräldrar var dock trötta så han kom 07.30. Busade en stund innan han o Madde fick lite frukost. Mer bus fram till Fruktstund. Vi kastade boll. Så hoppar han. Han räknar ett, två tre hopp!
Madde gick ut med honom så han somnade i vagnen ute. Sov ca 10.30-13.30. Linus var med kompisar o Madde o jag satt vid varsinn dator. Det ringde ett par st från jobbet. Emil vaknade o fick lunch. Sen tog Madde o jag mellanmålslunch. Vi gjorde Skrabbelucker. Som pannkakssockerkaka. Emil hade ju ätit men fick smaka. Jag åt nog 6st, Madde 5 st, Linus tog 1 st. Emil fortsatte att be om fler hela eftermiddagen så jag tror han fick i sig 9 st. tillslut. Den ungen kan äta. Så kul att se honom.  Mogge kom o vi fixade lite varmamackor tills Mattias kom hem.
Alla åt igen utom Linus, tur att det är skola imorgon så han får lite mat stackarn han lär väl svälta ihjäl snart annars. Inget duger.
Nu ska vi se om vi lyckas bättre att få barnen i säng i kväll. Borde ju funka med Madde som varit uppe tidigt. Linus däremot lyckades nog sova till nästan 9 trots att vi busade runt omkring.

helgen gick..

Eftersom vi vänt på dygnet totalt denna vecka så sov vi länge även lördagen. O med länge så menar jag verkligen läääänge. Tror klockan var 11 ungefär när vi gick upp. Mattias var uppe tidigare eftersom han jobbade.
Var ute o flyttade runt bilarna o ställde upp Renaulten på garageuppfarten för att kunna tina upp den lite.
Tog upp ett par fläskfiléer ur frysen o ringde mamma o kollade om inte hon kunde laga något av dessa till kvällen.
När Mattias kom hem satt jag vid en dator o barnen vid den andra o åt frukost kl 13.30. Så långt hade vi kommit då. Kollade ytterligare en gång genom utbudet på Bärbara datorer tillsammans.
Satte sen fart o gav oss iväg. Mattias o Madde i en bil o hämtade glass som blivit över i nyår, i Byagården.
Jag o Linus var på kyrkogården o tände ljus på min morfars o  min lillebrors grav. Sen åkte vi alla till mor & far. Lagade klyftpotatis o fläskfilé o så gjorde vi riktig Glass au four. Det blev ju en fuskvariant på tolvslaget utan sockerkaksbotten. Kollade lite på TV innan vi begav oss hemåt vid 21 tiden. De har en såndär platt som Mattias suktar efte,r men jag tycker inte jag ser någon stor skillnad så jag måste ha en. Jag åker 10 gånger hellre till Turkiet för pengarna. (Mitt förslag är ju att jag kan resa ensam o de kan få sin TV, men det förslaget går inte hem)


Imorse när vi vaknade var det ju en massa mer snö- vi hade ju tänkt oss Kolmården o julkrubban där.
Hade ju spanat in en dator på mediamarkt åt Madde, men sen hade SIBA ett bra erbjudande imorse. Bara att det inte finns SIBA i Norrköping, i Linköping var den datorn slut..
Så vi bytte planer helt o hållet. Dels var ju väglaget bättre söder ut trodde vi. Så det blev Jönköping istället.

Började på Mediamarkt. Spanade på ett par datorer, men tillslut så blev det den vi sett i annonsen.
Den har core 2 duo processor, som är bättre än bara core duo, 2048 ram, 160 GB Hårddisk, Ett super grafikkort, webcam, S-video ut, 4st USB portar, firewire, minneskortläsare, Vista Premium. Allt detta för 6990kr. Vi brukar alltid snåla annars o ta det billigaste, men nu tyckte t o m jag att det var bättre att satsa på lite bättre. Bluetooth kostar 99 kr att köpa löst så det tyckte vi inte var nödvändigt då vi har sladd till alla telefoner nu. Dessutom kommer vi att köpa en separat extern hårddisk att sätta centralt, som man kommer åt från alla tre datorerna. Tanken är väl att Madde inte ska ladda ner en massa på denna helst.

Spanade sen på SIBA efteråt, den vi hade tänkt där var slut...
Gick på A6 ett tag. Blev 7 par skor på skopunkten.
Madde o jag köpte dansskor o vinter stövlar.
Mattias kängor och gympadojjor, Linus kängor. Allt detta för endast 650 kr.

Mat blev det på MC D Madde hade ju fått sin födelsedagskupong därifrån.
Linus handlade Puck o efter mycket tjat även en tändare, på HV71 shopen.

Åkte sen tillbaka till Ljungarum, till faster o farbror där o fick oss lite fika. En av kusinerna R. var hemma o sov, så vi väckte upp honom...Tyckte det var dags vid 16.30.
Åkte hemåt vid 17.30. Stannade hos lillebror o fick kvällsmat, de skulle precis äta gröt när vi kom. Busade en stund med Emil.
Var hemma vid 20 tiden. Mattias håller på med Maddes dator. Linus fick ett PS2 spel som han spelar. Madde möblerar om för att göra plats åt datorn.
Ska snart gå o se om det går att få dem i säng då Emil kommer o väcker oss vid 7-tiden imorgon. All barnomsorg o skola är stängt imorgon, så han ska vara här. A-L har ju bara ett par veckor kvar att jobba innan nästa bäbis kommer och jag hade ändå tagit ledigt. Finns ju ingen anledning att båda är hemma.
Hoppas det blir lite kallare så snön blir kvar o inte bara blask som nu så vi kan vara ute.

Skridskor

Idag har vi haft en liten kontrast till det som väntar. Det blev skridskoåkning i BT-arenan.
V var med med sina barn T+S.
Vi hade lite matsäck, Varmoboý o varm saft o bullar. 
S hade aldrig åkt innan så jag har ont i ryggen nu.
Linus lyckades tappa en tand, som skulle ut när vi var på hemväg.
Handlade o sen hem.
Nu ska vi fixa lite Kebab o så blir det nog soffläge i kväll.

Pegasos Royal

Pegasos-Royal-12c.jpg

Detta är en del av det vi valt till sommaren...
Allt ingår givetvis. Man behöver inte ta fram plånboken alls på två veckor.
Om man inte måste ha färskpressad apelsinjuice o våfflor. För då får man ju betala.
Men öl, vin, lokala drinkar, läsk, vatten o  mat i överflöd allt sånt ingår. Alla aktiviteter, så som, barndisco, judo, karate, aerobics, step up, vattenpolo, barnclub ingår oxå. Handuksservice har de oxå, så det behöver man inte släpa på. Dem går man bara o byter ut under dagen. Det finns två olika a la carte resturanter på området, där man kan boka bord, men som oxå ingår. Annars är buffé alternativet helt ok. Barnen har egen rest. I detta Captain nemo´s castle som ni ser på bilden.
Spa avdelning finns det med- kostar x-tra. Men var suverent härligt.

Så här långt är det till stranden...
Alla solstolar ingår oxå, men man bör vara morgonpigg för att få med en.

Längtar...


Turkiet

Jag blev hemma o tar pendeln. Känns inte ok att ge sig iväg med bil två timmar innan man börjar.

På detta vis hann jag ju oxå få ett trevligt mejl.
Vår bokningsbekräftelse som vi väntat på.
Vi hade kollat på Nazars hemsida o letat priser. Där fann vi att resan nog skulle gå på 41,000kr ett annat som vi spanat på skulle kosta 53,000kr. Så vi hade inte en aaning om vad vi bokat.
Men nu kom det då 33,000kr för två veckor på lyxhotell. Helt ok.
Åker 2/8 o hemma igen 16/8. Jag lyckades dessutom pricka rätt semesterperiod.
Bara Mattias som ska lösa sin. Jag har semester v 31-34.
Åh va gött att ha något att se fram mot.
Hoppas våra Gällivarevänner från förra året hakar på.
Lr är det några andra som vill med?

velpotta

Nu har jag en timma på mig att bestämma mig o göra mig i ordning för jobbet.
Börjar 18.50. Med en passresa. Måste alltså ta bilen till Nässjö för att åka x2000 till Norrköping. Urdumt. Kan ju ta pendeln 21.00 istället för att åka nu 17.00. Men problemet uppstår då i natt. Kl 01 i Nässjö norrut går inte så många tåg, utan då går första 05.11. Är det värt att sova på soffan 01-05 för att slippa åka nu 17 o slippa ta bilen? Jag är i s f hemma 06.30 istället för i detta väglag 02.30.
Så mycket trafikolyckor som det varit idag så lutar det ju åt detta.
Men om man bara tar det lugnt så borde det ju gå. Man måste väl vänja sig om det ska vara så här ett tag nu.
Jobbar ju tack o lov inte så mycket. Ledig igen till tisdag kväll sen.

Jouren i söndags

Det blev en lugn morgon, fick sova till 10.30 på soffan. Sen började det dyka upp folk. Ett tåg hade haft beläggning o fått vända om. Ett annat fick syna banan efter detta. Så stora förseningar uppstod med följd att antalet förare på jobbet ökade ständigt. Jag o F. som skulle ha ett av dessa drog till ÖoB o shoppade lite. Åt lite lunch. Sen hade man kommit på att det tåget som skulle gå vid 15.40  var för tungt för att dras med en t44 som det skulle så man tyckte att jag kunde ta en Rc o dra med o den som skulle ha tåget fick ta t44:an sist i tåget. så vi slapp ett arbetsmoment. Sen skulle t44 bytas ut väl framme o så den som vi tog ut där o RC´n skulle tillbaka.
Så det blev att köra lite t44 igen för min del oxå. Var tillbaka vid 18.45. o fick ställa t44:an i stall. Rc´n skulle gå en vända till.

Handlade lite på hemväg.

Barnen, Mattias, mamma o pappa hade varit o dukat o fixat lokalen till nyår.

Tips igen för er med dålig ekonomi

Tips

lr använd detta program för att göra en budget o för kassabok för att få koll på vart egentligen slantarna flyger
hemekonomi


RSS 2.0