Nattöppet

Tur att vissa affärer har öppet länge. Även om jag tycker jättesynd om alla er som måste jobba, så är jag väldigt tacksam att det finns.
Kom iväg till City Gross vid 19.30 igår. Kom ifrån kassan med sista varan nedpackad kl 21.00, precis när de stängde. Åhh va skönt att ha det avklarat utan att ha med båda ungarna. Madde var visserligen med men det är lite enklare än med Linus.
 Hemma o packade upp o hamnade vid datorn o ticnet en stund. Ska fixa present ju. Vad ska man hitta på?
Hade vänt på dygnet totalt o somnade väl vid 01.30.

Hade soc + bup på besök på förmiddagen. Gick väl sådär. Beslutade om fortsatt hjälp genom soc. av familjeterapeut. Får väl se om det hjälper något om barnen coolar ner. Madde visade sin bästa sida o spelade musik på högsta volym o gjorde allt för att djävlas. Om hon kunde lära sig att ju fortare hon sköter sig desto fortare blir vi av med dem.  Men jag har väl rätt höga krav på barnen oxå. Som på alla andra.

Idag har vi varit på Busfabriken med V+T+S. Barnen lekte i tre timmar o höll ihop alla fyra.
Vi drack kaffe o prata skit. Så skönt att bara få sitta där o inget behöva göra o inga gnälliga ungar som tjatar.
Var på Biltema o MC D. efter. Blir superstressad bara jag kliver innanför dörren på MC.
Barnen tog Happy meal med chicken nuggets o pommes o apple Linus mjölk o madde äpplejuice. Jag åt Big Mac Co. T åt stor chicken nuggets men inget till o S. åt en chicken nugget av fyra. De kanske är trötta på det. Hade visst fått det tre gånger denna vecka...
Åkte till Onoff o skulle köpa en bärbar dator sen. V+barnen åkte hem  Hon orkade inte gå in i en affär med dem mer.
Vi fick vänta 45 min på att få hjälp. Tillslut kom en kille, han svarade på alla mina konstiga frågor. Fick springa på lagret två gånger då jag inte kunde bestämma mig direkt, om jag ville ha väska till lr inte. Jag ska ju eg inte bära med mig den. Vi vill ha den i bilen och husvagnen. Bär ju inte gärna med en 17 tum lr? Var där ifrån 19.40.
 
Så nu får jag väl  ännu mindre gjort hemma antar jag. För nu får jag ju ha denna dator ifred o slagsmål om den nya. Jag är ju nöjd här.


Blev med sån här:

Acer 7004WSMI VISTA

AMD Sempron64 3500+ 2048MB, 160GB, GF6100 128MB shared, DVD+-RW, Wlan b/g, Vista Home Premium.


Acer 7004WSMI ger dig mycket kraft och roliga finesser i den nya Windows Vista miljön. Datorn har en snabb 64 bitars 3500+ processor och hela 2048Mb internminne vilket ger dig kraften som behövs för att driva tunga program. 7004WSMI har även trådlöst/trådat nätverkskort, inbyggd kamera, DVD-brännare och mycket annat.

Datorn kommer med Windows Vista Home Premium


Blöt natt!

Kom hem efter mycket om o men. Banvallen ville inte bära tåg mellan Nässjö och Mjölby i natt. Så det blev till att invänta besked om omledning via Falköping.
Började luska på vägverketssida ang läget på vägarna när vi insåg hur illa läget var.
Det såg ut som om det skulle bli problem att ta sig hem överhuvudtaget.
Riksväg 32 var helt avstängd. Småvägarna var översvämmade o begränsad framkomlighet.
Kom nog iväg vid 2tiden tillslut efter att ha inväntat order- länge!
Var hemma vid 6 tiden i morse ist för vid 3.30.
Sov till 12,30. Har fixat lunch. Läst post o sen tog orken slut igen. Startat en tvättmaskin.
Plockat ur diskmaskinen oxå förstårs. Förstår inte om Mattias går upp 6,30 som han gjorde i morse o sen åker vid 8,30. Att han inte kan göra något vettigt under den tiden. Sen kommer han hem vid 19 o är helt slut igen. Men jag måste iväg o handla. För jag tror inte ens vi har bröd hemma just nu.


Jobbar fredag igen. Så har jag äntligen fått ledigt den 14:e så vi kan få vara med på kalas. Men båda jobbar då den 6-7/7. Mamma o Pappa är nog på countryfestivalen i ydre, så ingen hjälp där o M+ A-L har gäster så inte där heller. Vet inte hur jag ska lösa det. Någon???

Tisdag

Blev väckt 11.45 av psf. Ville att jag skulle ta ett tidigare tåg till Hallsberg o då slippa åka vi Katrineholm. Nappade direkt då jag inte hade några barn hemma, men var tvungen att kolla med min elev. Ringde o väckte honom. Han fick stressa järnet och var hos mig 45 minuter senare.
Superstress till Nässjö. Lämnade en lista på turer jag kunde tänka mig 6-7-8/ 7. För att sen be om ledigt den 14/7 så att vi kan få gå på fest.  
Ut klargöra lok o iväg. Stackars elev. Blev inget bra kände jag. Bad honom komma ner nu vid 21.45 så tar vi god tid på oss och går igenom klargöring ordentligt. Det är ju lättare så, på bortastation där man kan ta tid på sig. På hemmaplan är det körigare tycker jag.
Kom iväg två minuter sent. Fick ändå vänta länge i Boxholm innan någon kom. Det kom en dyblöt Mange. Växlade o bromsprovade o kom iväg ett par minuter sent.
Var 30 min sena i Hallsberg då vi fått invänta p- tåg.
Har nu hunnit dricka lite choklad o uppdatera bloggen. Ögonen börjar bli lite trötta så jag ska nog ta o vila dem lite. Om jag ska orka hem igen.

Måndag

Tvätt tvätt tvätt tar det aldrig slut???
Vi var ju bara borta tre dagar hur mycket kan det bli?
Sov ju visserligen ända till 10 igen så tiden blev lite knapp. Hade tänkt att åka med barnen till mor vid 14 men hon fick komma istället. Hon kom vid 16. Samtidigt som min elev kom. Då i sista minuten kom de på att det var bättre att barnen stannade kvar till tisdag istället för att åka fram och tillbaka. 

Hade en tur på Hallsberg. Fy vad svårt det är att ha elev. Hur ska man vara? Jag vill ju inte vara otrevlig. 
Men jag vill ju heller inte behöva ha hjärtat i halsgropen hela tiden.
Jag erbjöd mig köra, men han tyckte det var ok att börja. Vet ju att han åkt två veckor innan, så det borde väl funka.
Jag gjorde bara klart för honom att jag vill att han bromsar i god tid.För det gör alltid jag. Inte vänta till sista minuten. Lr åtminstonde så jag ser att han är beredd o har uppfattat situationen. 
Men det är jättesvårt att stå brevid o inte ta över. Behålla lugnet osv. 
När jag säger att nu är det nog dags att ta lite. Då vill jag att han ska göra det nu! Inte sen... 
Men det blir nog bra tillslut. Jag har ju oxå varit nybörjare. För inte så längesen.

Var 20min sena upp o 30 min sena hem o 30 min idag med. Funderar på om det var för att jag sa att det är bättre att ta det lite lugnt så att det går fööör sakta istället. Måste nog pucha på lite på hemväg så vi kommer i tid i natt. 
Blir man sen som vi blev nu upp får man ju stå på sidan för andra i rätt tid.

 

Söndag-slödag

Vaknade vid 10snåret. Tog min frukost o gick in. B+ mormor var uppe, de andra sov.
Satt i köket o slöa hela förmiddagen.
Tog med barnen + fam G. o badade i poolen på campingen. Satt i solen o hade det skönt.
Åkte tillbax till mormor för lunch o fika.

Städade lite i hennes kök. Hon ska ha sina syskon på kalas nästa söndag o vi vill ju inte behöva skämmas över hur det ser ut. Hon har hemhjälp 2 timmar per v. Men den är nog blind. Hon kan sätta sig på en stol o vänta på att mormor är klar i duschen utan att göra något. O sen står hon o väntar o ska hjälpa henne att klä på sig. Herregud hade mormor sagt till henne detta gör jag varje dag.

Tog ytterligare en sväng bort till poolen innan vi åkte hemåt.

Lastade ur det viktigaste ur husvagnen. Somnade sen i soffan. Vid 20tiden.

Midsommardagen

Började segt givetvis.
Hade bestämt att vi skulle äta frukost vid 10 så jag gick upp ungefär då.
V var uppe redan. Satte oss på altanen. Strålande sol. Jättehärligt! Funderar på att lura midsommar afton nästa år o fira en annan dag för det regner ju alltid på midsommarafton men sällan dagarna omkring.
Pojkarna vaknade till vid 12 snåret.
J+ P var förbi. Pratade om att prova nya glassbaren i Hästholmen under eftermiddagen.
Mattias var inte i körbart skick så nu blev det jag siom fick köra husvagn. Det var första gången. Gick väl bra.
Åt glass. Madde kan ju aldrig bestämma sig så jag fick ett litet utbrott då hon ändrade sig, efter att tjejen hade skopat upp två kulor. Promenderade i hamnen. Vi skulle vidare till mormor, de andra ville se öninge camping. De for via Heda efter badkläder. Vi drog mot Ödeshög. Pappa hjälpte mig att backa in husvagnen genom att gå brevid o ge direktiv. Blev sååå bra. 
Säger till Mattias att ju mer jag lär mig själv desto mer avskaffar han sig själv. Kan jag köra husvagn o gräsmattan klipper sig själv o barnen blir stora så vad ska jag med honom till?
Fikade lite på mormors altan. Tog en sväng ner till Öninge hamn. Barnen badade i vättern. En gissning på att det var ca 17 grader i vattnet.

Åkte till campingen. Klockan hade då hunnit bli 18 o vi skulle grilla med B+D+J+J. Så jag tyckte att det räckte med bad för dagen + att det kostade 25 kr/barn att testa poolen + att vi har en egen pool hemma. Så mina barn fick avstå. Tro det lr ej. De köpte det! Inget gnäll. Men de andra två T+S badade. I en minut! Inte mina bekymmer. Det drabbade säkert ingen fattig. Men ibland kanske man måste säga nej till barnen oxå o få dem att förstå varför. Jag tyckte att det hade varit bättre att spara pengarna nu när det blev sent o sen åka dit en dag då man kan bada lite mer istället. Tror inte man kan köpa barnen genom att de får allt de pekar på.

Vi grillade på kvällen hos mormor. Satt ute till kl 01.00.

 

Midsommarafton

Packade sista o blev sena iväg som vanligt. Skulle vara i Heda kl 11.00 kom 12.00. För när jag duschar, står världen utanför still. O när jag kommer ur duschen, sitter de andra redan i bilen. Sen får jag springa benen av mig för att fixa det där som man missat innan.

Ställde husvagnen på en stor gräsplan bakom V+H´s hus. Gick in o började med lunchen direkt.
Det blev bara våra familjer + J +P till lunch.
Givetvis sill + potatis+ tillbehör.

Åkte till Ödeshög för att dansa runt midsommarstången. Madde o jag dansade smågrodorna sen gav vi upp. Mamma +mormor var där, kusinerna E +J kom+B+D+J+J. Men de åkte till mormor sedan.
Barnen lekte på berget och skitade ner sig. Det regnade o var allmänt trist. P blev getingstucken i stöveln. Så de fick ta en bil o åka hemåt. Vi som blev kvar åt glass i spöregn o åkte sen hem vi med.

Väl där kom V + R+ L.
Vi åt Jordgubbar och glass.

Barnen lekte ute i regnet. Så P hann att göra av med sex stycken ombyten.

Grillade på kvällen. Allt var väldigt lugnt och städat.
Lite kul med systrarna som inte kommer helt överens. En går ut o de andra två pratar skit om den tredje.
En städar för mycket o blir hysterisk över skitiga kläder.
En blev sur för vi tog knyt o inte blev bjudna av den vi var hos.
En sitter o pekar åt oss andra vad vi ska göra. Klä på honom, gör det gör det osv.
Lite svårt att då som utomstående medla. Men jag försökte vara neutral.
Mattias + H som aldrig tidigare umgåtts fann varann direkt o efter ett par öl var de helt överens om allt!
Madde slockna med huvudvärk vid 23 tiden, vi andra gav upp vid 02.30.

Begravningskaffe

Det blev en Frödingetårta till Begravningskaffet i måndags kväll. Mamma o pappa tittade förbi o hjälpte oss.

Tisdag: Pratade i telefon hela förmiddagen. Bla med V. o bestämde mer om Midsommar.
Bokade läkartid till Linus ang hans fötter. De lutar innåt! Tror han behöver något ilägg lr så.
Madde bråkade medan jag va i telefon. Hon fick väl för lite uppmärksamhet. Så sen prata jag med E. på msn o bad henne leka med Madde. Hon ville sova över. Så hon packade o kom.De sov i husvagnen.
Jag åkte o jobba när Mattias kom hem. Var i Norrköping en kortis bara. Min typ av tur, började 21.30 slutade 03.50. Helt idealiskt.

Ons: sov till 12. Packade till barnen, åkte till M + A-L +E.  Hade koll på tför hemma o tåget var -7. Sen förasvann det i Jn. Fick inte upp tför hos dem så tillslut ringde jag. Då va tåget helt plötsligt tidig så det blev ilfart till Nässjö.
Barnen ska vara övernatt så jag får sova imorgon. Ska ringa dem när jag vaknar. Så de får åka till Sthlm.
Funderar på om jag måste handla imorgon o trängas med folk lr om det räcker på fredag förmiddag. Jordgubbarna håller väl bättre i affären...

På fredag är vi i Heda o Lördag i Ödeshög hos mormor. Så då blir det inget skrivet. Det kan jag säga redan nu. Rapport kommer på måndag...

Tack för fisken!

Det blev ju då inte pizza i går kväll utan fisk. Kocken M. gjorde den helt suveränt. Det var såå gott.
Lekte lite med E. Han var lite trött o vinglig så han ramlade ett par gånger  o var väldigt mammig. Efter ett tag gick det bra med mig oxå. Han såg väldigt undrande ut när jag satt med vid matbordet. Det var något som inte stämde.
Tog taxi ifrån dem vid 20-tiden. Slocknade vid 21.30 sov till 02.45. Sen var det dags att upp o jobba igen. Var något sliten när jag nådde Nässjö vid 9-tiden. Inte alls van att gå upp sådär tidigt. Sov ett par timmar när jag kom hem. o sen åkte vi iväg med Lisa.
Nu ska jag nog hoppa in i duschen o ev vila lite till. Fundera ut någon kvällsmat o fixa fika.

Lisa

Nu har vi avlivat vår katt. Madde och jag var på sörgårdskliniken i dag. Vi var med hela tiden o grät givetvis en skvätt.
Vår Lisa blev 14 år. Jag tog henne som inne Katt när jag flyttade hemifrån. Någon gång på vägen flyttade katten till mamma och pappa här. Sen när vi köpte huset av dem följde katten huset.
Hon hade en juverknöl som blödde nu så det var dags.
I kväll har vi begravning, blir brevid hunden på baksidan.
 Efter tar vi begravningskaffe på Altan.

Tomteboda!

Har tagit mig till Tomteboda, kom för en halvtimma sen.  Har mezzat med A+ M+E på väg upp o tänkte göra ett besök hos dem då de bor väldigt nära här. Istället för att sitta ute i Hagalund hela dagen. Men de skulle tillstan o är hemma vid 17. Så nu hamna jag här en stund medan jag väntar på att de ska komma hem. Börjar vid 03.50 inatt sen så det får inte bli så sent. Kanske till 19 lr så.

Forts på föregående v då...

Fredag:
Sov länge första dagen på sommarlovet för barnen o näst sista lediga för mig.
Försökte få Linus att förstå åter en gång att han är för liten för att vara ensam hemma i flera timmar, han har ju dessutom gång på gång bevisat att han inte klarar det. Så tillslut lyfte jag in honom i bilen igen. Skulle köpa blommor o vara hos mamma vid 13-tiden för att möta mormor. Lyckades rätt bra hann t o m få lite lunch av mor innan. Provade klänningen mormor sytt, efter en som jag hade sen tidigare. Satt perfekt. Så den fick sitta på¨.
Madde o A-L + Emil tog vagnen o gick upp till skolan o mormor o jag åkte runt. Gick gångbanan över gräset från fastrarna. Kom rätt tidigt. Var till en början ensam om att ha studentmössa o kännde mig jätte fånig. Men det dök upp fler efter ett tag.
Stod väldigt långt ifrån så man märkte knappt när studenterna kom ut. Tror vi vrålade mer för 15 år sen!
E. fick en massa blommor o kramar o det togs en massa kort. Av oss fick hon glasskålar med prästkragar på. 2st i olika storlekar. Fick ett tack mezz igår.
Åkte ner till stan o ställde mormor så hon fick se när alla körde med Traktor o vagn runt. Medan jag gick o handlade åt henne o mig.
Åkte hem till mamma o fika o slappade hela eftermiddagen. Busade me Emil som gick några steg igen. Han va uppe i 12 st dagen  innan berättade A-L.
Mina barn + pappa kastade en tennisboll upp på taket o fångade när den rullade ner. Detta höll de på med i timmar tyckte jag, då jag ville åka hem.
Väl hemma vid 18-tiden var det snabb mat som gällde. Kollade på doobidoo, var ju en tråkig repris men det fick gå. Kollade lite på friidrottarna oxå. Måste ju ha koll på Kajsa.
(För er som inte vet lr kommer ihåg, så var jag på friidrotts EM i Munchen o träffade henne + Stefan Holm + Kirsten Belin + Kullurs, Vann genom Spar + Olw, en riktig lyx resa med vip plats på EM)


Lördag:
Ännu en sovmorgon!  Ringde C o bad att få komma o lämna tillbaka odjuren vi haft i två v. Takråttor! Kommer inte in hos mig mer tänkte jag säga men nu ska ju Moa´s vara i 10 dagar from ikväll. Sen är det slut på dessa odjur.
Handlade hos von Lidl..
Hem o gjorde en skiva till grillfesten. .
Mattias jobbade förmiddagen så han va hemma vid 13.30. Då åt vi sill, skinka o färskpotatis. Eller skulle göra rättare sagt. Hade potatisen på spisen då det ringde. Pratade när Mattias kom hem. Han ser att det är dukat slår sig ner och äter skinka! Enbart skinka! Madde passar på att göra likadant. Hallå! OK, visst är jag lat men jag hade faktiskt en gryta potatis på G.
Packade Matsäckskorg. Flintastek, potatissallad, tzatiki, grekiskt lantbröd.
Åkte ner vid 16.30. Skulle börja enligt annons 17.00. Cilla o co på plats. Fotboll på planen 15.00. Det visste vi. Det var en tanke med att lägga det kl 17 för då skulle folk se o bli sugna på att komma. Men icke. Dessa f...bannade Tråkiga Strålsnäsbor!!! Här ställer vi upp. Jag missade en släktträff för er skull. Vi hade ordnat 5-kamp. Så kommer det Ingen. Jo två kom efter att vi grillat färdigt. O sen några cilla bjudit in x-tra. Utöver styrelsen. Helt otroligt.
Sen kan de komma o gnälla. Varför gör inte byalaget något.?
Vad betalar man in 100kr till om man ändå aldrig ställer upp när vi ordnar?!
Men vi i styrelsen hade ju kul. Så jag skiter väl i om de får betala.
Vi provade blåsrör + stafetter ett par stycken + funnybunny och doppa huvudet i chokladpudding o hämta polly.
 Dansade till kl 23, städade upp det värsta innan vi  gick. Jag körde hem, då jag skulle jobba idag blev det väldigt lugnt för min del. Värre var det nog för andra. Det var en famlijefest, våra barn var med. De sjöng karaoke hela kvällen.
Madde hann att vakna imorse innan jag åkte men Linus o Mattias sov nog bra länge kan jag tänka mig...
Träffade en kollega som börjar på SJ i aug. Pratade schema o lediga jobb.
Låter som om SJ behöver anställa hur många som helst. Jag är dock mycket tveksam till att gå tillbaka. Trivs ju bra med mina godståg o nätter. Vill absolut inte köra pendeln. Så jag struntar nog i att ringa i a f. Även om jag blir osams med schemat ibland, så är detta ett bättre alternativ.
Nu ska jag promenera upp mot Västra skogen o se om de kommit hem än.
Undra vad man ska äta oxå? Lunch lr kvällsmat?  De torra mackorna redan nu. Frukost då? Hm.
Hoppas de vill beställa pizza!

Nu blev d så där igen

långt mellan varven alltså...


Torsdag:
Skolavslutning. Upp 6,45. Fixa kläder frukost duscha. Väcka barn.
Linus var sur, skulle inte ha de nya shortsen jag köpt. Inte heller de jag köpte i april. Utan tog ett par gamla tillslut. Men då hade klockan hunnit bli 8,15 o de börjar 8.20. STRESSAD! Då ringer tlfn dj...len. Mattias jobb! Mitt i Morgon stressen. Då tog jag barnen o åkte till skolan. Hade fortf intee uppfattat om han skulle med lr inte, har frågat o tjatat i en månad utan att få något vettigt svar. Men det är ju hans beslut att jobbet är viktigare än barnen.
Följde med Linus upp till hans klassrum. Kom precis när det ringde in.
De pratade om vad de skulle göra i sommar o kollade på bilder från när de gick runt o fotade allas hus.
Uppställning på led på skolgården 8.45 för masch till kykan. Drog mig bort mot kyrkan för att se bättre o hitta mor o far som hade tagit ledigt för att vara med. Tillsammans med övriga ca 300 pers. O där hittade jag även Mattias synd att han bara inte kom lite tidigare så han kunde ha följt med Madde in.
Jag,mamma o A-L trängde oss in på läktaren. Jag slog mig ner på första bänkrad efter att ha bett Cilla o Kent att maka på sig lite. Det var knök fullt o lyrkan. Pappa o Mattias tog Emil o stod utanför o lyssnade.
Det var såå fint, det måste vara det bästa som finns att få gå på skolavslutning. Vi räknade snabbt ut att vi skulle kunna gå till Åsbokyrka i 12 år till. Först Madde i tre år till, sen Linus i ytterligare tre lagom när han slutar kommer Emil i 6-års och sen kommer då Emils blivande lille Bror/syster.
Efter kyrkan fikade vi i parken nedanför skolan. Utom Mattias som åkte o jobbade.
Vi har ju försökt att införa tradition att åka till Vadstena efter o äta glass, så nu skulle vi fortsätta med det. Åkte till Mamma o Pappa för att plocka upp Mamma. Men deras nya husbil hade gått sönder o var tvunget att komma till verkstad. Det blev karavan ut ur mjöby. A-L + Madde + Emil i en bil. Jag oo Linus i Nästa ( för att mamma skulle få plats hem) mamma i en (som pappa skulle ta hem) O pappa i husbilen. De två första bilarna gick till Vadstena direkt och de två sista till Motala. Vi hann påbörja glassarna innan mamma kom. Bestämde sen att vi skulle ta lunch/fika på Stubbegården. Någon mil söder om Vadstena.
De har buffé fika. man betalar 140kr o åter så mkt man orkar.
De har lättare lunchrätter. kassler, sill, kyckling, köttbullar. O när man sen är mätt på mat har de en supertårtbuffé + kakor av alla tänkbara slag. Där satt vi o mumsade hela eftermiddagen.
Väl hemma ägnade jag ett par timmar åt vindern, letade studentmössa som jag blivit tillsagd att använda dagen därpå...
Bakade langos oxå. Blev gott. Till o m Linus åt!

Förlåt

Vet att faktiskt några stycken följer min blogg. Det har bara inte blivit av att skriva.

Börjar i kronologisk ordning så får vi se hur det slutar...

Fredags packade vi ju då husvagnen. Kom inte iväg så tidigt som vi tänkt oss. Åt lite lunch när Madde kom o fixade det sista. Kollade om SÖM skulle komma typ 100 gånger men inget schema dök upp, utan tillslut var vi tvugna att åka. Kom iväg ca 15. Stannade på City Gross o köpte Kött att grilla + en hink med potatissallad.

Kom till Trosa vid 17.30. fick stå på Allmäningen utan för husen på Betesgången. Lånade ström av Mattias Farbror.
A. var där med sin söta hund Elvis. Hon fick bli grillmästare för kvällen. Försökte som jag brukar hjälpa till o duka o serva. Jag gillar ju inte att sitta på aslet när jag kommer bort. Speciellt inte när man blir så många o en stackars värdinna får springa benen av sig. Tror dessutom att just denna värdinna är reumatiker.
Vid 20-tiden dök Emelinda o hennes nye kille upp. Verkade va en trevlig prick. Går säkert att umgås med. Han var väl lite tyst, men vi va många så det förstår jag.
(Tänkte på det efteråt nu- att man ofta väljer partner efter hur syskon är?! Mattias är väldigt lik Mogge o jag tyckte nog L. var lik Mattias. Men det var väl tystheten kanske)
Satt ute tills myggen kom, flyttade in en stund, men gav oss rätt snart då morgondagen skulle bli lång och någon redan sov i soffan.

Lördag: Packade frukostkorgen o tittade ut ur husvagnen. De andra satt redan ute på Altanen o åt. Vi tog vårt bord o satt mitt på gräsmattan. Några skulle cykla till marknaden o köpa växter lite i omgångar. Trodde nog att vi skulle få sällskap ner så vi tog det lugnt o inväntade. Det visade sig dock att när cyklisterna kom tillbax att nästa par skulle göra samma runda. Då gick vi ner. Det var varmt o därmed inte så jättemycket folk.

Barnen hade fått egna pengar, tycker de ska lära sig att när pengarna är slut så är de! Man kan inte hämta mer någonstans då. Inte låna en massa hit o dit. För då är nästa lön slut innan man ens fått den o man sitter snart fast i kreditfällan.
 
Linus köpte sig en pistol med tillhörande plastkulor. Barnen köpte sig solglasögon. Jag shoppade en ny handväska. Pratade med Emelinda, L. o D.+ någon jag inte vet vm det var o bestämde att vi skulle ta en öl på hamngården. Trängde ihop oss i ett hörn i skuggan. I+M-L kom oxå. Barnen fikade o vi andra ölade.
Träffade lite folk vi kände igen, men det är väldigt mycket nytt folk i Trosa. 
Gick ett par timmar till på marknaden. Emelinda tog barnen med till tivolit och åkte masken. Då varken Mattias lr jag gillar att åka karusell. Sen blev det bråttom bråttom.
Hem o duscha. o sätta Barnen + M-L + M + O i en taxi ner till hamnen. I +Mattias o jag gick. 
Hade ett bord bokat kl 18.00 på Fyren.
åt Halstrad gravlax med färskpotatis o hovmästarsås. Supergott.
De andra drack öl före maten, men kände att jag inte ville ha öl utan vin. Funderade på om jag skulle ta ett glas rosé före o ett glas vitt till maten men ändrade mig snabbt o tog en flaska vitt direkt istället. Mattias hjälpte mig med den!
Men när de andra var klara att gå hade jag vin kvar o ville inte lämna det för att gå o ta en öl på nästa ställe. A.
Mattias kusin satt med sina kompisar utanför så jag fastnade hos dem. Hennes kompisa kände igen mig. Dö pinsamt för jag hade inte en aning om vem de var. Alla känner apan- apan känner ingen lr hur är det.
De hade bott på Stensund. En av dem på jössebacken, området bakom vårt, samtidigt som vi bodde på utsiktsvägen.O den andra hade köpt utsiktvägen 3 strax efter vi flyttat.(Vi bodde på 5).
Gick sen upp till de andra på Balkongen på nästa rest, som jag inte vet vad den heter.

M-L var snäll o tog barnen med hem så vi skulle få stanna kvar ute. Tyvärr gillade inte Madde den ideén. Protesterade så det höll på att sluta i katastrof. Någon hade kommit ut o ifrågasatt om M-l verkligen var farmor till barnet lr om de skulle ringa polis o sen anmäla henne för barnmisshandel. Det hade dock rett upp sig. M-L fick ringa efter I. Som kom o hjälpte henne. Denna unge, hon kan då ställa till det. Hon bad som tur var farmor om ursäkt innan vi skiljdes åt på söndagen.  Det var det väldigt pinsamt i  a f , stackars farmor hade inte kunnat sova alls.  Förstår om hon aldrig mer tar barnen. Vet dock att Madde funkar så då hon blir överraskad av något. Hon vill ju vara förberedd på vad som kommer. Desutom är dessa fajter lättare att ta om man är hemma. Inte bland folk på stan. Så jag ångrar grymt att jag inte gick med hem o sen tillbax. Men just förstunden var jag ju sååå tacksam att vi fick stanna. Vi hade skit kul!
Gick tillbaka till A.+ hennes kompisar.
Fick sen syn på K. sprang o hälsade på henne o barnen. Satt på huk o pratade i säkert en timma.
 A. gick hem o kom med min väska, för den hade jag sprungit ifrån, då jag inte alls hade tänkt att sitta där så länge.
Träffade grannen mittemot från utsiktsvägen. O resten av "gänget" Mattias kompisar.
Tullhuset var megatjockt med folk så där gick inte komma in, så vi blev kvar på bakfickan.
Hamburgare på Hamnplan till nattamat. Sen lunkade vi hemåt vid 3 tiden.

Söndag: Slödag. Kaffe. Solade. Busade med hundarna.
Följde med o kollade på kyrkogårdarna o på Mattias barndomshem. Det som hans föräldrar sålde förra året för att flytta till Dalarna o öppna vandrarhem. Gopshusgården
Åkte förbi hamnen o käkade glass. Megastora glassportioner. Ingen av oss orkade äta upp så Emelinda o Farfar fick äta ett par var x-tra.
Åt lite lunch. Packade ihop oss o drog hemåt.
Kollade schmat det första jag gjorde när jag kom hem. Blev tvärarg. Vi kan lägga in lite hur vi önskar att schemat ska se ut. Jag hade önskat undvik att börja mellan 12.45-19,25. 12 av 12 möjliga turer börjar just då! Vilket j...la dumt system. Så Linus kommer att få vara på fritis 16-19 tre dagar i veckan i juli. Då alla andra går hem! Toppen! Åh va glada de ska bli på fritis! Jag har bara rätt att anv till 19 en dag per v dessutom. Så resten vet jag inte hur jag ska lösa.

Måndag: Skulle ner till Nässjö en sväng o få lite info inför handledarskapet. Min första elev skulle med. Han dök upp 7,45 o jag var ju givetvis inte klar. Satte honom på altanen med lite kaffe. Tog mitt kaffe o gjorde honom sällskap en stund. Alldelles för länge visade det sig. Kom iväg 08.20. skulle va i n vid 09.00 o det tar en timma att köra. Plockade upp A. på jobbet, visade runt lite som hastigast. Åkte hem till S.
Wow, vilken Villa! Jag blev jätteimpad. Stort, fint ,massor av påkostat. O vilket trädgård. Stensättningen o dammen på baksidan var helt fantastisk.  Måste nog ses för att förstå, Jag hittar inte ord.
Vi fick glass + kaffe. Pratade om hur vi tar hand om våra elever på bästa sätt i N. För att få ett gott ryckte.
tog oss in till N igen o åt räkmackor. Mmm.
Upp till jobbet visade runt lite bättre. Skjutsade hem S.
tillbax igen till jobben för att plocka upp eleven o ev prata med personalfördelaren o se om det gick att byta några turer. Men han var sååå upptagen. Han hade 8 sidor med vakanta turer.  Men kunde nog inte hjälpa mig. Tillslut orkade jag inte vänta så vi åkte.
Hämtade Linus 15,05. solade o tog det lugnt antar jag eftersom minnet av den eftermiddagen är borta.

Tisdag: Åkte till Linköping. Handlade på Biltema. Färg så vi kan måla klart staketet. Skopunkten- två par skor till mig o ett par till Madde. Rusta- groda till trädgården till mamma. Kollade lite på kök. Hemma vid 13,40. Madde satt utanför o hade glömt nyckel. Linus kom strax efter. Badade första gången för i år i poolen. 31 grader då är det lagom för mig. Var med Madde på ridningen. GymKana. tävlingar till häst.

Laddade grillen när vi kom hem i väntan på Mogge A-L o Emil. Klippte, lr snarare rakade av håret på Mogge.
Badade igen allihop. Madde skrämde Emil med cykopet så han va lite gnällig. Men det blev bättre sen när vi kom upp. Fick veta att Emil ska bli storebror i Feb. Åt grillade kycklingfileér. De var kvar till 21,30 så det blev sent i säng. Men nu är det ju bara två dagar kvar!
Madde o jag kollade på Girls just want to have fun tills vi somnade.

Onsdag: Sov länge då det blev sent kvällen innan. Fick iväg barnen tillslut. Madde började ju redan igår att hon inte ville gå till skolan för musik va tråkigt.  I morse sa hon inget. Tror dock att hon kom försent.
Plockade fram jäst o skulle baka bullar. Receptlådan var dock trasig igen så den gick inte få upp. Kollade nätet o kom på att mormor hade Berlinermunkar sist vi var nere o det va gott. Så jag ringde henne o fick receptet. Vi pratade jättelänge så jag kom igång sent att baka. Har renbäddat sängar.
Måste ju få lite gjort nu sista dagarna innan jag börjar jobba igen.
panik- vad har min lediga månad tagit vägen? har mest stressat runt överallt.
Nu gick luften ur mig igen.
Hur ska man orka jobba!?
I em ska Madde till Tandläkaren i Mjölby, försöker ju fixa allt sånt nu medan man är ledig.
Imorgon är det skolavslutning 08.20 i skolan 09.00 i kyrkan o sen picnic i parken nedanför skolan.
Sen har jag försökt att införa tradition att åka till vadtena o äta glass efter. Hoppas bara på väder till det förra året regnade det bort.
På fredag är det student. Kusin E.
Lördag: Mattias jobbar fm. sen Grillfest med hela Strålsnäs inbjudet- kan bli hur många som helst ,kan bli styrelsen i byalaget bara, vi får se.
Söndag jobba 10,00 till 10 på Måndag.
 Madde får vara ensam en stund på förmiddagen. Alt följa med Mattias o jag hämtar där. 
Nu ska jag nog fortsätta bädda, ev gå ut i solen en stund innan Madde kommer hem o cirkusen börjar igen.  

Trosa

Nu har vi packat husvagnen för avfärd till Trosa. Där är det marknad i morgon. Vi ska få stå med husvagnen utanför Mattias farbror. Förhoppningsvis ska vi grilla i kväll. Imorgon är det bord bakat på Rest. Fyren. Bröderna Lundquist med resp familjer. Brukar va livat.
Linus har varit på utflykt i dag o är snart på hemväg, Madde kommer kl 13. Sen drar vi.

hektiska dagar

Jodå Dansuppvisning gick kanon. Första dansen på måndagen gick nog bäst. Det var svårt att dansa i högklackade stövlar på trägolv. Så det var lite si o så med balansen. Några små missar blev det här o där.

Onsdagens mama take me home va gör kul, alla klappade takten o det blev tjo o stim. Helt underbart att få publiken med sig. Måndag, tisdag var det stelare då det inte var så många i salongen.

Vi lyckades nog sätta finalen oxå tillslut. Vi skulle korsa varann o sen ställa upp på led. Jag gick på första 8:an o sen de andra på 5 o 1. Sen efter 5*8 skulle vi bocka. Det var svårt att se när de andra kommit in o det var dags o när man tar första stegen in på scenen glömmer man liksom bort att räkna. Men som sagt det gick hyfsat.  

I måndags skurade jag o svärmor staketet hela dagen o sen var Linus M o M-L på picnic med Linus klass när Madde o jag dansade.
Fortsatte skura staket på tisdagen. Linus klass komförbi o skulle ta kort på huset. Vi bjöd in dem på Dricka o bulle. De fick gå in några i taget o kolla på Linus rum o råttorna.
Var i mjölby och shoppade loss lite.

Svärmor var med o kollade på Dansuppvisningen på tisdagen. Hon hade en biljett x-tra då Eme o svärfar jobbade o inte kunde gå. Så hon gav den till Cilla som blev så tacksam att vi fick blommor Madde o jag på onsdagen.

På Onsdags em var vi i Skänninge o kollade på bilar. Gamla o nya blandat. utställning i hela Skänninge. 
Skjutsade svärmor till stationen vid 18 så hon kunde ta sig till sthlm för att arbeta torsdagen.
 
Idag har vi grundat staketet. Linus o jag har varit i stan o klippt honom. madde + vänner ligger nu i poolen. +27 grader f.n.

Funderar på det men väntar nog tills det blir lite varmare- fegis.
Är illröd av solbränna på rygg o axlar efter att ha tillbringat fm i solen vid staketet o målat.
Så jag längtar  inte direkt ut just nu. Men jag lägger mig nog en stun igen i af 

Genrep.

Visst är det väl så att genrep ska gå dåligt?! För det gjorde det verkligen idag.
Vände åt fel håll. Glömde snurra. mm. Helt annorlunda att hamna på scenen mot att öva i gympasalen. men förhoppningsvis går det bättre imorgon då det är premiär.

Tidigare idag har vi skurat utemöbler, rensat ogräs och bäddat rent i husvagnen. Då svärmor kommer om en timma ca, med Berrabus o stannar ett par dar. Linus har badat i poolen, 19 grader.
 
Igår var Madde, jag och mamma i Vadstena och spanade på vackra klänningar då Mjölby gymnasierna hade sin studentbal. Tog en glass i solen på torgen och hade mysigt. Städade inglasningen på framsidan innan maten. Grillade på kvällen. Faster kom med kusin o tillhörande pojkvän. De ville bli av med sina takråttor. Så vi ska låna på prov två veckor o sen bestämma  oss om vil ska ha dem. Men jag vill ju inte ha mer djur!

I fredags latade jag mig hela dagen. M + A-L + Emil va här på kvällsmat. Emil tog 5 steg.
 

RSS 2.0