Avbrott

Det blev ett avbrott av telefonen mitt i förra inlägget.
Mormor som ville kolla om vi kommit hem ordentligt. Hon hade ingen snö hos sig, men det har vi.
Linus o A.W har varit ute hela förmiddagen o lekt, nu däremot var de osams, en snöboll som hamnat fel ställde till det.
Nu är det tänkt att jag ska ställa fram lunch o sedan åka till simhallen 14-17. Landa hos mor&far med barnen vid 17.
Sedan vet vi inte mer just nu, frågan är om vi ska åka tillbaka hit?
Då måste jag verkligen städa bättre. Kusin A. är ju superallergisk mot Katterna. Jag snörvlar ju o nyser mest så jag fixar det ju med hjälp av mediciner, frågan är om hon gör det i några timmar?

Sedan ska det alltså bli bugg, i Motala. till Wahlströms som senare ska vara med i Dansbandskampen.
Casanovas, där bla två av mina skolkompisar spelar. Pontus o Jimmy.
Även the Hup Caps spelar, några av oss kommer nog lyssna mer på dessa, men jag tillför inte den skaran.

Mat o sätt fart, som vanligt.
Måste packa allt nu alltså...
Jobb imorgon 7 till 17 söndag.
Jobb 5-14 mån + Tis.
Ledig Ons
12-20 tors
13-18 fre

Sista lovdagen.

Jaha då var man framme vid slutet av detta långa lov. Imorgon väntar allvaret igen.
Tanken på att städa upp fanns, har börjat. Sen stod datorn ivägen som vanligt.
Naglarna ska få sitt. En ansiktsmask är fixad.
Har inga fasta planer för kvällen än, allt hänger lite löst o beror på sådär.
Sex personer som ska åka helt klart. DVS en för mycket för en bil. Vi har två bilar hem, då en sluter upp direkt från Solna till Motala.

Hemma!

Nu är vi hemma igen. Eller, vi har faktiskt varit hemma sedan kl 17.00. Har ägnat tiden åt upp packning. 13 Kassar tror jag vi räknade till. 10 000kr fattigare. Men en himla massa grejjer har vi!
Jag fick
3 Klänningar
4 Toppar
2 Polotröjor
1 Stickad kofta
1 Par tights
6 st Tjocka strumpbyxor
tot 800kr

Linus fick
6 Par byxor
2 Längärmade tröjor
1 Jacka
tot 1200

Madde fick
2 Jackor
2 par haremsbyxor
2 par tights
4 Tunikor
1 Pyjamas
1 Morgonrock
tot:1000

M fick
1 Långrock
1 Skidställ
2 par jeans
1 vit skjorta
3 T-shirts
1 Slipover
tot 1500kr

Underkläder, mat, duschgrejjer, parfymer, spel o andra fritidsartiklar kom oxå med hem.

En rolig grej inträffade idag.
Stod vid kundservice disken för att aktivera kortet för julerbjudandet om tre månaders kostandsfri kredit när någon bakom mig säger:
- Du är inte Lokförare, lr?
Vänder mig om.
- Jo, det är jag. Äh.. borde jag veta vem du är?
-Jag brukar se dig i Vimmerby, Hultsfred o Berga...
- Jaha
Sen gick vi åt varsitt håll, antar att han är tkl, annars skulle han väl inte räkna upp dessa orter.
Något bekant med honom kanske det var, men inte tillräckligt för att koppla direkt.

Håller mig vaken..

Hostan håller mig vaken om nätterna, varför är det så, att man hostar mest då?
Detta medför trötta dagar, vädret gör ju inte humöret bättre.
Lite tvätt o klädvård dag.
Linus hade kompisar hemma på förmiddagen. Madde var uttråkad. Då måste man ju djälvas lite med lillebror, eller?
Kommentaren, varför ritar ni teckningar till Trick or treat för, vi är ju ändå inte hemma på fredag, för vi ska ju vara hos mormor, så underbar. Tack. Gissa vem som gick i taket. Kompisarna fick lov att gå hem o någon åkte in på sitt rum efter att ha kastat ut alla pennor på golvet.
Har man inget att göra så skaffar man sig alltså. Jo, han skulle kanske plockat upp själv oxå, det vore väl idealiskt, men orka ta den fajten oxå. Sorterade ut icke fungerande pennor medan jag plockade.
Lunch o sedan ridtajm med Madde.
Som medan jag plockade pennor blev beordrad upp på vinden för inventering av vinterkläder.
Är det bara jag som är så knäpp? Att spara vinterkläderna på vinden? Kolla vad som passar året efter innan man köper nytt, är det korkat?
Sortera ut sommarkläder ur garderoben när sommaren är slut för att förpassa dessa till vinden, till nästa sommar, är det bara jag som gör detta?
Anledningen att jag frågar, jo,vi är lite oense här. Jag påstår att jag alltid gjort så. Min äkta hälft påstår att han aldrig varit med om att man gör så. Vi har ju bara bott ihop i 13 år... Antar att jag smugit med denna aktivitet tidigare.
Fortsatte vår inventering och sortering när vi kom tillbaka. Massor av vantar o mössor fanns det. Även ett termoställ o en täckappa o päls, så någon jacka är inte nödvändigt om jag inte springer på en väldigt snygg/billig.
Termobyxor i svart o grått i strl 110-120, dvs för små för mina barn, knappt använda fanns 6-7 par. 120-130 5-6 par oxå.
En kasse med "gamla" vantar o sånt till mamma. Två kassar kastades, några till UFF.

M kom hem o det skulle packas inför resan imorgon oxå. Första frågan: Finns det TV i stugan? Sist vi var nere o bodde i stuga var vi så trötta så vi sov på två röda. Att vi har två bärbara datorer var ju för att kunna resa o barnen skulle kunna se på film, så visst de kan få följa med. Det är dock inte det första jag packar.
Sängkläder stod nog överst på min lista, i huvudet.
Finns att hyra, blev svaret. Okej, då packar vi ingenting då.
Kläder åker jag ju för att köpa, tvål, tandcréme, duschtvål och shampoo likaså.
Så nu är inget packat!

Host host, natti natti!

Ledig vecka?

Ledig från jobb ja.
Eftermiddagen bjöd först på promenad med Emilo Molly, de somnade ofickstå ute. Jag hoppade in i duschen. A-L hann ringa undertiden, hon skulle handla innan hon kom. Kom iväg 14.40. Hande hunnit mezza med tjejen jaghittade på FB, de skulle gå på föreställningen innan visade det sig. Vi plockade ut biljetter, köpte godis o hann en sväng till H&M, så Madde  kunde få byxor + vantar. Tillbaka till bion, stötte på en syssling på vägen. Hittade H.K. Tjejerna gick in o satte sig.Vi andra drog oss utåt, vi pratade så dant så hennes barn hann tröttna på oss. Vi måste bara hinna ses igen. Insåg ju idag att båda flyttat tillbaka till våra barndomshem. Detta innebär att bara 1,5-2 mil skiljer oss, hon jobbar dessutom hemifrån. Gick sedan upp till H. O från jobbet o pratade lite. Blev lite uppdaterad om vår fina fordonsflotta. 2 av 6 Y2or o 2av 5 Y1or som funkar för tillfället. Lite annat som ställde till det imorse oxå tydligen.
Den röda signalen brukar betyda stopp, innebär att man ska stanna där... någon hade missat detta . Rejält denna gång. Ska inte säga vem nu heller, men kan säga att jag nog skulle kunna påstå. Vad var det jag sa...
Tillbaka för att möta tjejerna vid bion vid 17.50. Hungriga igen. Ringde o kollade så att Linus fått mat av A-L. Stannade sedan på McD i My. Vägen över Rinna o dumpade Maddes kompis L.K. Plockade upp Linus.
Pratade lite om fredagen igen. Ska man äta något ihop innan kanske? Beställa smörgåstårta? Baka en? Pizza?
Ska vi boka buss eller ta bilar? Hur många blir vi?
Nyss hemkommen. Nu är det sängen nästa.

Imorgon är det Ridning igen 15.30-17.30.
På Onsdag bär det av till Ullared, stuga bokad. Kommer hem Torsdag.
Fredag ev simhallen i MY, sedan Motala Parken.

Kvällen o Förmiddagen

Emil dök upp vid 17.30 igår. Vi åt kvällsmat o busade en stund. 20.20 tyckte vi att det började bli läggdags, det tyckte då inte han. Då var det mamma som gällde. Skrik i 45 min innan Madde kunde rädda oss. De somnade båda två på golvet på hennes rum. Lyfte in Emil till resesängen bredvid mig efter en stund. Kl 04 tyckte Maddes katt Cody att Emil nog såg gos sugen ut. Då skulle han i sängen. Lyfte bort honom säkert 50 gånger innan katten somnade om. Det gjorde dock inte jag. Kl 06 tror jag att jag somnade. 06.40 Vaknade Emil. Madde o Lovisa var oxå uppe så de fick ge Emil frukost. Jag lyckades somna om en stund till. Picnic var ju planerad, regnet öste ner. Så det fick bli innelek o fika inne. Molly o C. kom över.
De gick just o Falukorven har kommit in i ugnen. Mos till detta. Sen hoppas vi att regnet gett med sig så vi kan gå en sväng så Emil o Molly kan sova.
Kl 16.00 är Bio bokad.
Lade en kommentar på FB imorse om detta, då jag inte tänker se filmen, utan undrade om någon av jobbarkompisarna ville ta en fika. Hittade en kommentar från en vän på FB, en tjej jag inte umgåtts med sedan 80-talet någongång.
Hon skulle gå på samma föreställning med sina barn, coolt. Hoppas vi hinner ses.

Kan man bli segare?

Hela dagen har segat bort idag oxå. Nässpray för att överhuvudtaget kunna andas, pappersrullen o sängen vad skulle jag göra utan dessa ting?
Orkar snart inte hosta längre. Eftersom jag inga halsmandlar har åker alltid förlylningen längre ner i luftrören, känns det som.
M har dragit till Stan med husvagnen. Pappa ringde på förmiddagen, o undrade om vi inte skulle fixa detta snart. Han lyckades först köra fast på baksidan. Så jag fick gå ut o putta.
Madde har kompis som ska bli över natt. De vill gå på bio imorgon kl 16, hoppas vi ska hinna detta.

Emil kommer om en halvtimma och ska oxå bli över natt. Märta ska provsova hos sin mormor inför fredagen, denna gång ihop med A-L. Tanken var att Emil skulle kommit imorgon bitti kl 07, tyckte dock att det var enklare så här, så slipper lillebror tänka på honom när han ska iväg imorgon. En helnatts sömn kanske han är värd oxå.
Emil o mina barn ska vara hos min mamma dvs farmor/mormor på fredag.

Planerna för morgondagen, om det är väder; packa matsäck o gå till lekparken o ha picnic där ihop med Molly, sedan middagssömn uteunder promenad. Så jag sedan  kan gå hem o fixa lunch. A-L skulle dyka upp senast 15. BVC o frissan stod på hennes schema.

Göteborg

Göteborg var toppen. Svårt att sova innan bara. Somnade kl 04, skulle upp 06. Var så osocial så jag stoppade lurarna i öronen o lyssnade på min ljudbok både på väg ner o upp. Var till dansbutiken nästan allihop när vi kom ner, jag skulle ju inget handla men vi följde med strömmen. Blev ett par dansskor till mig.30% o som jag suktat efter dessa tidigare.

Drog med mig ett gäng, på 12 st, ner till Jensens Böfhouse. Vi älskade ju maten sist vi var där. Kö in, men det gick fort. Lika gott denna gång. Snabbt tillbaka till bussen igen. Ingen tid för shopping som vi hade hoppats. Blev skjutsade de ynka 500 m till scandinavium, vi kunde ha gått, men flera var osäkra på väg o hur långt det var.  Jag köpte idén, vill ju inte gärna lägga mig i en planerad bussresa med 60 st, utan finner mig i att göra som jag blir tillsagd. 

Var tidiga in till föreställningen. Hittade de bra platser vi fått. Toa o lite sånna bestyr innan det var dags.
High school musical at the ice tour.
Helt suveräna på att åka skridskor. Vilken show.
Direkt hem efter, landade i soffan 20.20. Dansbandskampen pågick för fullt. Telefonen ringde. Grannen som undrade om vi kom över på en drink. Inte svårövertalade där inte. Ölen flödade ett par timmar, chapel hillen vi tog med, tog nog oxå slut. När Madde somnade sittandes på en stol var det dags att rulla hemåt. Skönt då att man bara är två hus bort.
Tror dock att vi övertalade dessa att följa med ut på fredag.
Kvällen börjar i källaren hos mor&far. Sedan bär det av till Motala parken.

 

Kragen

Tog till sist tag i den o for till Netto. Ingen höjdaraffär, men alla fall inte så mycket folk där. Slängde iväg ett önskesms till Calle mä C, Motala närradio 90,2 med en hälsning till dem i Källaren. Fick med mig Linus då han oxå ville lyssna o radion i bilen funkar bäst.
Handlade o for hem till mor & far, som mycket riktigt satt där i sin källare med ett glas vitt o räkor, GI enligt mor.
Hem o packade upp varor. Ljusen är tända, godisskolen fylld. Arslet nedslaget i soffan. Någon sover.
Enda punkten jag missat är programmet. Följer inte idol, utan Dobidoo.

Måste

Nä, nu måste jag ta mig i kragen o åka o handla. Får väl bära eller brista.
Har verkligen ingen ork i kroppen. Linus vill som vanligt inte följa med.
Matsäck till morgondagen var det + lite middag kanske?
Rätt tomt i kyl o frys, lagra lite så man kan göra ny matsedel på söndag.
Bara så himla tråkigt, nu har jag dragit på det hela veckan.
Kan ju knappast skylla på att jag väntade på lön heller. Bara ork.
Lönen var ju fel även denna månad, så jag bara väntar på smällen.
Jo, jag har satt undan o sparat allt jag fått för mycket.
Denna månad fick jag ut netto vad min man tjänar brutto.
Lite kul är det, men då har jag ju fått 15% förmycket alltså.
NU NU Nu, res på dig....

Vinterdäck

Ska visst bli halka i helgen, när vi ska ut o fara. Denna gång ska vi ju åka buss, så det ska nog gå bra.
Ledig ytterligare en vecka sedan.
Kanske borde fundera på att skaffa mig vinterdäck då. Jag har en omgång till V40´n som jag lovat bort till Lillebror. Måste sedan köpa nya själv. M köpte nya till sin bil förra året, då det inga följde med den bilen när vi köpte den.
Köpte från Molway förra året.
Finns ju fler, vilket är bäst?
Däckonline
Stop1
Bythjul.com

Så är det ja

Nya tåg är beställda, det vi fick uppgift om när vi anställdes var att de skulle komma under 2010.
Annars innehöll artikeln lite ny information även för mig.

Man har också byggt upp en ny trafikledning i Linköping som ska samarbeta med länstrafikbolagens trafikledningar för att beställning av ersättningsbussar och information till kunderna ska fungera bättre.
What?
Var har man fått detta ifrån, vad har hänt denna vecka jag varit borta?

Julhysteri

En sista kik på Aftonbladet innan sängen, så var det tänkt. Fastnade dock på den här artikeln.
Eftersom jag undviker affärer i möjligaste mån har jag inte sett så mycket jul än. Jo, Ikea för några veckor sedan o Ö&B.
Jag tycker verkligen det är hysteri, det brukar bli det i a f. Jag vet inte ens om jag är ledig än.

Om jag räknade rätt är det  9 veckor kvar väl, denna vecka? Vet jag flera som varit inne o bett om att få jobba, för att få slippa fira med släkten. Haha, det var ju så jag tänkte oxå. Om jag inte tar ledigt kan ju M ta barnen o dra till sin familj så slipper jag följa med. Slipper dessutom tjatet om att vi alltid firar med min sida o alla blir nöjda.

I vår familj har vi annars dragit lott så här års o köpt ett paket till någon man fått på sin lott. Max beloppet har varit 200 kr.
Nu vet vi ju inte riktigt hur vi ska göra då. Om inte barnen ska vara med. Visst kommer det att bli konstigt att fira utan barn. Min lillebror är ju helt emot lotterisystemet, så vi har inte ens börjat tänka på det för den skull heller. Mitt förslag var att bara de vuxna drar, o sedan får alla som vill köpa till barnen, det brukar lätt bli så att de får i alla fall o så faller tanken med bara ett paket var.
Årets jul skulle ju vara hos oss, men jag lyckades i a f avstyra det genom att bjuda in oss hos mormor. Ifall att jag jobbar o i fall att M tar barnen med sig o drar.

En månad kvar till advent o julpynt i a f. Gardinbyte brukar det ju bli, köpte nog nya förra året. Sedan dess har jag dock bytt gardinstång. Hm.. inte bra. Som det är nu hänger ju kök o vardagsrum ihop.
1:a advent är min jobbhelg o samtidigt 9årig bröllopsdag.
2:a advent äter vi julbord med släkten.
Vet att det även planeras för julbord på jobbet, men har inte hört när o var.
Veckan före jul är jag ledig precis som denna vecka, tis - fre. Det är skönt.

Sjukling

Det blev ytterligare en dag hemma. Sov 17-20 igår hoppades på att fixa till mig. Men det kändes fortfarande inte helt ok.
Ringde o sjukskrev mig kl 20.00. Tänkte ge dem en chans att hitta någon annan. Vet ju att TK inte börjar förrän precis innan min tur på morgonen.
Tydligen lyckades man inte med det, kollade Tför och tåget blev inställt. Pinsamt, men jag hade inte fixat det.
Ont i halsen, hostar, ont i kroppen, snurrig i bollen, allmänt hängig.

Linus är hemma även han, hade jag varit smart hade jag Vabbat istället, så hade jag åtmonstone inte förlorat ekonomiskt på det. Tänkte inte så långt igår kväll. Eftersom jag själv var i sämst skick.

Nu ska jag ägna dagen åt vila så jag orkar med Göteborg imorgon, vill ju inte missa detta oxå.
Då skulle Madde bli galen. Skulle behöva handla lite matsäck åt oss, orka till en affär.

Vet ju inte var vi stannar på nerväg, så man måste väl ha packat ner någonting.
Åker 7.15 här ifrån, beräknas vara i Göteborg vid 11. Får ett par timmar i på stan, där lunch är lämpilgt att börja med. Tror någon hade missat sist. Föreställningen börjar 14.30 o vi ska vara vid Scandinavium 14.00. Direkt efter går bussen hem.

Lättroad



Emil på besök. Medan mamma o Märta simmar. Han älskar denna sång. Så den går här just nu, jag börjar tröttna.
Traktorsökning på youtube funkar oxå. Helt galen i traktorer. Undra vem som blir bonde här?

Ännu en

dag som jag gjort ingenting.
Lite gnäll, som kan ge en förklaring till ingenting. Har grymt ont i halsen, detta började i tisdags. Försökte med thé o strepsils på kvällen. Inte en värktablett i sikte.
Onsdags morgonen började ännu sämre. Ont i hela kroppen, yr i huvudet. Beskrivningen jag gav dem som undrade då var: som gelé i benen o bomull runt hjärnan. Kanske lite utav influensa symtom.
Så jag blev sängliggandes hela förmiddagen. Upp för att värma nytt thé bara. Orkade inte ens hålla i o läsa en tidning, tror det säger rätt mycket om mig.
Framåt eftermiddagen hade jag i alla fall lite mer ork, plockade ur diskmaskinen, sorterade tvätten från i tisdags o fick igång en ny maskin.
M var iväg till jobbet en sväng på förmiddagen o handlade värktabletter, så jag antar att det var dessa som gjort susen nu.
Lagade mat, bad att någon annan skulle göra det, men det var för ansträngande. Datorn kunde väl springa iväg eller nåt.
Eftersom jag var lite piggare, så bestämde jag mig för att åka bort o vara med på dansen för att inte missa.
Fuskade lite i bakraden bara. Vi hoppade över hörn till hörn allihop o gick direkt på dansen. Snurra var ingen hit, snurrade väl ungefär var tredje gång. Testade att blunda, blev helt yr i skallen.

Vaknade i stort sett i samma skick i morse. Linus vill inte gå till skolan, har inte fått någon bra förklaring av honom. Har frågat om han mår dåligt, ont i huvudet, om det hänt något i skolan. Får bara inget svar.
Orkar inte ens ta fajten med honom så han får vara hemma. Mina barn är ju så sällan sjuka, så visst kan man få slappa en dag då och då. Bara att det är lov nästa vecka o bara två skoldagar kvar ju.
Imorgon åker ju jag 04 och M kommer då inte stanna hemma en fredag, så detta ska bli intressant.
Hoppas han får arslet ur o anställer någon snart, innan A. går hem o är barnledig. så denne hinner komma in i arbetet o bli varm i kläderna. Inte för det hjälper en fredag, för då jobbar de ju allihop ändå. Fattar inte att folk inte kan lära sig att handla andra dagar. De måste verkligen trivas att köa.

Så nu har jag gnällt färdigt, den som har något att invända, bara sluta läs.

Absolut ingenting

Idag har jag lyckats med att göra ingenting. Lovar.
Började dagen 7.40, puttade lite på Linus så han kom iväg. Somnade sedan om.
Mormor ringde vid 10.30 för att kolla så jag var ok o inte mitt tåg som brann igår. Glömde visst meddela henne detta igår.
Tog datorn med till sängen o kollade igenom filmen från Dansuppvisningen, bara CD2 funkade.
Halv slumrade fram till 13.30. Klädde mig o åkte till skolan för Utvecklingssamtalet jag missade förra veckan dä jag fastnade i Berga.
Allt var såå bra. Madde är bättre än 6:orna i både matte o engelska. Hon går ju i en 5-6 så då märks ju sånt rätt tydligt.
Ett fel på läxförhören på hela hösten, både i egelska o svenska. Megakul att höra. Bad åter om lite tuffare utmaningar, så hon får något att bita i så det inte ska bli för lätt och tråkigt igen.
Hann hem o byta kläder. Iväg till stallet. Hjälptes åt att rykta, Madde var nog inte upplagd för ridning egentligen då hon hade ont i magen. Hoppvecka. Jag hade lyckats stoppa ner en tidning, för en gångs skull. Glor ju på dessa ryttare varje vecka, så lite uttråkad blir jag.
Lite aktiviteter i stallet nästa vecka, men inget vi bokade upp oss på. Hoppning Mån 14.30-15.30
Uteritt ons 14-15, Dressyr tors 14.15. Dessutom Clear round hoppning på Söndag kl 10.00. Den ville hon nog vara med på. Men skulle kolla med kompisen E. som rider torsdagar. Isf får hon anmäla då.
Hem o igenom duschen. Ner till Ungdomsgården. Där det idag visades film. GUSTAV. Ingen hit. Megafin bild var det i af. Projektorköpet var mycket lyckat. Tack, Carl Trygger för att vår Ungdomsgård blivit så fin. O så Cilla, Kent, Frank o Tina förstås som fixat allt detta. Nya staplingsbara stolar till Ingemarsgården, de var superbra o tar liten plats. Att stapla dem var dock en konst som nog tar en stund att lära sig. Haha.
Nu är det sängen som gäller. DH hägrar.
Mitt projekt för morgondagen:
Städa inglasningen, ser för dj.ligt ut. Kanske garaget oxå behöver sig en genomkörare. Går knappt ta sig in. Pantflaskor o tidningskassar o annat staplat om vartannat. En vild gissning är att katterna blivit kvar där oxå någon dag för det stinker. Vi är ju lediga båda två så det är bäst att passa på då....
Är väl sånt andra gör när man är ledig på helgerna lr?
Jag drar ju till Göteborg i helgen med Madde. Så då blir det ju inget gjort hemma.
Helgen som var jobbade jag ju. Då passade de andra på att dra till Ö&B, jag hade ju varit där på onsdagen.

Brand

Jag är hemma och ok. Däremot drabbades två kollegor. Fick samtal nyss, så jag vet vilka. Tror att de efter omständigheterna är ok.

Började bra

Denna dag verkar inte ha börjat så bra. Alla våra tåg är ca 30 min sena pga lövhalka. Det fordon jag ska ha ska vara inne 10.53. Just nu är det -40. Jag börjar 12.20 o slutar 20.20. Sedan följer en ganska lovande vecka. Ledig tis-tors. Utvecklingssamtal imorgon, det jag missade förra veckan för er som hängt med. Ridning o UG. Film hoppas vi på. Köpte ju in en egen projektor nu, ska bl spännande o se om de får till det.
Båda vi är tydligen lediga på onsdag sedan. Mitt fel, jag hade inte en susning om att jag är ledig. Ska kolla igen med H.O om det verkligen är så.
På fredag blir det först en sväng till Vk o sedan vidare till N.
Fick ett trevligt mezz i lördag av en f.d kollega. Aktieklubben skulle fortsätta, men nu med ett år i taget. Till att börja med påstod han att jag var utesluten, för att jag var tjej. Haha, det var givetvis ett skämt. Eftersom snacket om sexuella trakasserier på det företaget gick varmt ett tag. En fika föreslogs, då jag ju är i N titt som tätt. Bara att våra turer knappt tillåter detta, 10 min gångtid från x till stall är ju oftast den tid vi har där. Så ni som vill prata en stund med mig i N, är välkomna att ta en promenad.
Detta mezz gjorde i alla fall dagen den gången, hela lördagen var total kass. Mådde skitdåligt. Tjejer kan vara fruktansvärt elaka mot varann. Längtar tillbaka till gamla jobbet...
Slutar 15 på fredg o är sedan ledig en vecka till Lördagen efter kl 07.00.
Ska ha höstlov ihop med barnen.
Hade tänkt hitta på något, M är ledig ons-tors. Ville vikingkryss föreslogs. Men Linus vill ju inte åka någonstans så vi struntar i det. Om vi orkar så kanske det blir Ullared i stället.  Som läget var häromdagen där fanns det stugor kvar, men har inget bokat. Gissar att det är rätt mycket folk där en sådan vecka med lov. Jag kan ju åka när som helst ju, måste ju inte trängas just då. M o Madde  vill ju med, det är ju det som ställer till det.
Nu är det dags att sätta fart igen ska åka o jobba om en timma drygt.

Stämmer denna bild?

Jo jag tycker nog det. Fast jag har nog snappat upp lite från varje decennium.

70-talisterna - chillar

   

70-talisterna är individualister med gott självförtroende som ställer höga krav på lycka och personlig utveckling. Tar jämställdhet för givet och kräver delat ansvar i hemmet. 70-talisten stressar inte för att bli vuxen. Går i slitna converse, nybliven förälder vid 34, med ungen liggandes i en retrobarnvagn. Anklagas för cynism och ironi.



Skulle väl vara conversen o nybliven förälder som inte stämmer så bra på mig. Resten står jag nog för.


Tycker nog även att bilden av 80-talisterna stämmer rätt bra in på dem jag känner. De vill ha kul på jobbet så pengar är mindre viktigt. Ångesten, magvärken o det känns väl oxå lite bekant.

Alltså jag har inte hittat på detta, utan källorna är de här. Matrialet är från Metro.
Källor: 1-2 Statens folkhälsoinstitut & CHESS, Stockholms universitet/Karolinska Institutet; 3-4 Gunnel Jacobsson, psykoanalytiker; 5 Stefan Bodetoft, akutläkare Universitetssjukhuset i Lund;
6 David Eberhard, chefsöverläkare Norra Stockholms Psykiatri; 7 Karin Enqvist och Maria Edlund, Unga Vuxna.


Underbart

Inte ett dugg. Helgen kan bara betecknas som för djävlig.
Jobbade i fredags 20-23, gick väl skapligt. Lördagsmorgonen startade med ett sent möte, som hängde i hela dagen. Jobbade 7-18.
Igår flöt det mesta på ända till Bjärka säby. Halt som attan framåt kvällen. Stopp! Why?
Bortglömd! Så står det inte på förklaringen men så sa hon till mig. Spårfel o hastighetsneds. -6. Detta stämmer ju inte!
Tappade ytterligare tid då det knappt gick att ta sig därifrån i halkan.

Rullade in - 8 i Linköping 22.34. En resenär stod på plattformen o klev på. Han skulle till VIMMERBY. Nej nej, sa jag bara. Vi kom in där ifrån. Nu går det inget mer. Det sista gick 21.15. Tågvärden höll med. Sedan gick vi.
Puckon. Skulle kanske tagit oss en titt på hans biljetter. Gissar så här i efterhand att han kommit in med antingen ett x lr x40n som var jättesena pga urspårningen. Men vid den tidpunkten hade jag inte den informationen. Hade inte en tanke på att så kunde vara fallet.
Undra om det var språkförbistringar som orsakat detta, han kanske hade missat ett utrop om buss eller ersättningstaxi.
Lr om han inte ens hade visat biljetterna på tåget innan. Undrar var han blev av. Han försvann i a f.
Jag gick ner o hämtade bilen, efter att ha ställt av tåget. Åkte sedan upp till växlarna igen o ringde T.L som jag visste var på väg in -30. Gissade att han skulle med pendeln hem o detta var sista chansen. Hjälpte honom att lägga växlar så han kom med.

Bar

Då var golven klara.
Sola hann jag oxå. Naglarna var sämre med, får väl gå.
Fixat ljudbok, blev Nobels testamente. Insåg att jag ju missat den. Då jag just avslutade Livstid.
en plats i solen får vänta. På tur sedan står Sjöjungfrun.
Har påbörjat packning av jobbväskan.
Mat är ju det svåraste, när man jobbar så här.
Äter ju kvällsmat nu med familjen innan jag drar. Frukost får vi på hotellet.
Sedan har vi rast 8.50-10.53, Inte är man hungrig då heller. Sedan går det i ett till 18.00 Inte kan jag ta med något nu att äta då. Kylväska har jag testat. De står nog i skåpet på jobbet misstänker jag.
Det blir väl sådana här som vanligt. Inte för dietens skull utan för att det är smidigt att ha med. Kan ju ligga i väskan bara.
Har både smoothie o bar. Smäller ju hellre i mig en sådan i farten än en chokladkaka.

Sätt fart.
Duschen, sminka, laga mat, äta o iväg på en timma. SKA GÅ!

Packat..

måste ju bara tala om att jag nu hittat nya Packatplaneten. Är ju min klasskompis som är programledare för Packat o klart. Han är alltså Naturvetare precis som jag. Hm.. tror dock att Jacob lyckades lite bättre med dessa studier än jag. Var ju inte direkt motiverad när jag gick i gymnasiet. (Tog igen det senare). En liten matematisk formel har smugit sig in i texten givetvis. Kapeten Zoom kanske hade lämnat tankarna i gymnasiet, men jag tror att Macgyver
http://blog.news-record.com/staff/melskitchen/2006/01/var något av en idol.

En bok

I min smak igen. Står på önskelistan, just nu.

Väntar på...

Millenniumtriologins filmatisering. medan man väntar kan man spana lite här.
Någon blogg finns oxå i samma ämne.
Bildmatriel här. Klipp här

Påminnelse till mig. Byt ljudbok i mobilen till kvällen!

fler kvinnliga lokförare

som bloggar finns det.
Anna
Maria
är några exempel.

Kuligt blogginlägg

Hittade ett kuligt blogginlägg då jag som vanligt fastnade här.

Spännande!

Kommer att bli en intressant helg. Här är läget nu på morgonen.
Nu åker ju jag på andra banan hela helgen tror jag, i a f fre-lör. På fordon med mgbroms.
En av tjejerna råkade glida lite i onsdags tydligen så ett av fordonen står med hjulplattor. Vi hade två i trafik kl 16 igår, vad som hänt sedan dess vet jag inte, lr om man bara insåg o tog den säkra vägen.

Träningsvärk i låren idag och ont i handlederna igen. Dansade ju i onsdags kväll + upp o ner på Y2or hela dagen igår + kastade klot.
Jo, jag kastar med låren. För jag tar i med benen. Problemet blir att jag vänder händerna fel, försökte tänka på att vända på dem igår, dock. För mina onda handleder tar så mycket stryk annars. Har ju varit sjukskriven ett par gånger för detta, har inte tid med det. Så det är bara att gilla läget.

Börjar som bekant inte förrän kl 20 ikväll. Borde väl dammsuga o torka av golven. En sväng i solariet var det nog tänkt o kanske fixa naglarna. Så det finns att göra.

till A

Wihou, kl 16 då var det ju nästan hemdags. Då var stegen väldigt bestämda!
Då blir ju jag supernyfiken... Vem där?
Vem såg mig? 
Missade,  jag någon jag borde sett?
Inlägget för 13 minuter sedan kom från Nr, någon som anlände från Eme´s blogg... hm
När jag funderar på saken så passerade det nog ett GT oxå... Söderut

Skrubb!

Dagen började vid 6.45, upp o fixa så barnen kom iväg till skolan. Duschen på det. Trodde in i det längsta att jag började 10.30. Kom på efter en stund att så nog inte var fallet utan 10.00. Det var ju frågan om jag slutade 16.30 lr 18.30 som ställde till det där i hjärnan. Kom iväg sent omsider. Blev 15 min sen. Direkt ut o hjälpte till att växla ut nästa Kalmartåg. Väntade kvar på inkommande Västervik som hade ATC fel o var 2,5 tim sent. Kom ytterligare en Y1a att växla in o sedan en Y2a. Y1an gick bara in för tankning o sedan ut i trafik direkt igen. In o vände o sedan ut o provkörde fordonet med ATCfel, eller rättare sagt utan ATCfel, för nu funkade det. Det fick en ny lokanpassare igen, två veckor sedan den förra gick sönder ju. Ska det va så?
Klockan hann att bli lunch. Sprang o köpte mig en sallad o åt lunch ihop med H.O.
Var sedan ut o växlade lite till. Nästa fordon som kom in skulle stå två timmar o jag hade inget annat för mig, så skurborsten o hinken åkte fram.
Våra fordon är så skitiga så man skäms.
Skrubbade ledstänger till att börja med. Frontrutor fick sig oxå en dusch.
Växlade lite tåg till innan jag for hemåt.
Handlade på City Gross på hemväg. Hem o plockade upp varor.
Lagade mat. Fastnade på några bloggar så lite Facebook på det. Mamma ringde nyss o tjöta lite.
Nu är det sängen nästa.
Jobbar 20.00 imorgon till 18.00 på Lördag.

Tför

Tför är rätt så rolig läsning. Det anger orsakskoder till förseningar.
Fin syrligkommentar på ett av våra tåg i morse. Undra om det var lite halt?
Jag är i a f helt oskyldig. Jag har varit ledig idag. Det var superhalt igår oxå, men inte tappade vi 116 minutrar på det...

Gör det själv!

Dagen har ägnats åt shopping.
Med mormor o hennes bror på stan. Fixade ett bankkort till honom, tjuvkikade lite på kontona. Shit ,där skulle jag kunna tänka mig att vara arvtagare.
Var sedan till Ö&B, vidare till lidl o tillbaka ner på stan.
Ska väl ta tag i det där med diskmaskin o matlagning strax.
Posten oxå, kanske.
 Tog den med när jag åkte, ja posten alltså.
När jag kom hem kollade jag en gång till av någon anledning, kände kanske på mig att det inte stämmde.
Dagens post hade kommit nu, det jag tog med mig på förmiddagen var gårdagens. Ingen som hade hämtat den alltså.
Det man inte gör själv, blir inte gjort alltså!

Produktkännedom

Tisdagen skulle visa sig bli i samma stil som Måndagen. Halt som attan, lyckades bra ändå första varvet ner till Kalmar. I tid. Vände o åkte norrut igen direkt. Hann till Berga o bytte ände. Stopp! Vad i hela?
In till tkl. Jaha, ett banverksfordon med oljeläckage stod ivägen. Prognos denna gång? Kan ta hur lång tid som helst.
Bussbeställning igen. Försökte få trafikkontoret att förstå mitt förslag.
Jag åker med bussen till Hultsfred o tar det tåg som vi skulle ha mött i Vimmerby därifrån o kör norrut o han som kommer med det tar sin buss o åker till Berga o fortsätter söderut med mitt fordon. Han får en försening på ca 15 min o jag på en timma, då tiden redan tickat iväg. Men vi får fordon på rätt plats o trafiken kan flyta på resten av dagen. 
Ja, det var ju bra. Så jag hoppade med bussen o iväg. Suck, hann vi 1 mil eller något innan mobilen ringde. Trafiken är öppen igen du får åka till Hultsfred o ta tåget tillbaka igen o hämta ditt fordon.  Jaja, ok. Tkl i Hultsfred undrade om jag var ute på Produktkännedom när jag kom med bussen, haha.

Väl tillbaka i Berga. In till tkl för att se om jag fått någon order då mitt tåg ju blev inställt o då krävs nya papper.
Väntade o väntade o väntade, inget kom. Tillslut ringde tkl upp Tågledaren. De hade inte fått någon beställning på detta.
What? Därmed missade jag ett tågläge.
Nästa skulle det visa sig fanns 12.50. Nu skulle det helt plötsligt fattas ett fordon i Linköping vid 13, konstigt?
Så det bestämdes att jag bara skulle köra till Vimmerby. Resenärer, förare o tågvärd skulle komma med buss. Jag skulle åka pass hem med nästa norrgående. Invecklat? Ja lite.
Problemet uppstår ju då vi bara har ett spår att köra på. Långt mellan mötesstationerna är det oxå.
Jag landade i Linköping kl 16.00. Skulle ha slutat 11.18.
Hade ett utvecklingssamtal 14.00, försökte få tag på M för att se om han kunde komma ifrån o ta detta, men han kollar visst inte mobilen på jobbet. Ridning kl 16.00 fick tag på svägerskan som fick ta med sin lillasyster o båda barnen o åka till stallet. Ett samtal till till skolan, hade Linus nyckel? Han fick ju vara ensam hela eftermiddagen då han inget fritis hade då jag ju skulle varit hemma vid det laget.
Allt hade funkat bra, måste bara boka om utveckligssamtalet.
Hem o bytte om o sedan iväg till UG. Barnen spelade bla wii sports, en av de nya grejerna där.
Städade efter o sedan hem. Stupade i säng vid 21. tror jag såg DH. Sen sov jag.

Nyttan?

Måndagens arbete började ju sådär bra.
Telefonsamtal på vägen till jobbet. Tågsättet jag skulle ha stod igång då det just kommit in, det betyder att det nog eg fattas ett, då det borde ha kommit från N. Jaja, spelar roll, jag fick ett tåg att köra.
Växlade ut. Tidigt. Fick byta plattform då vi var tidiga o det andra stora bolaget som kör tåg med fönster, skulle avgå före oss på samma spår inte hade kommit till plattform än. Trafikkontoret ringde o bad att vi skulle invänta södergående X, visst någon minut kan jag vänta men inte mer, för det slår på näst nästa norrgående tåg, som jag vet har resande med X:et norr ut alltid, med bara åtta minuters marginal. En snabbkik på signalerna framför när det var 10 min kvar till avgång. Äh... så där ska det inte se ut. Svart i dvärgen. Alltså signalen var helt slock. Släckt heter det visst. Ringde Tågklareraren. Hela Linköping C var strömlöst visade det sig. Ringde Trafikkontoret, beställde bussar. Första prognosen var att det skulle ta en timma. Samlade resenärerna till mitt o nästkommande Västervikståg vid en av dörringångarna.
Gav information om vad som inträffat o våra vidtagna åtgärder. Bad dem stanna o invänta ytterligare besked. Ville ha bekräftat att det verkligen skulle komma bussar innan jag skickade iväg resenärerna, så de skulle slippa springa fram och tillbaka eller stå utan information igen. Vi stod där i ca 20 min. Fixade en taxi till de som skulle med båten i Oskarshamn. Skickade resenärer till Rimforsa o Kisa med ordinarie landsvägsbuss. Kvar stod sedan några tappra själar. Ett tu, så var trafiken igång igen. Alla kvarvarande  fick gå ombord. Västerviks folket hade hunnit iväg till bussen med sin tågvärd men mina var kvar. Så vi kunde avgå ca 30 min sent. Tror de oxå kom iväg sedan, med tåg!
Hann inte långt förrän nästa besked kom. Vi har beställt bussar från Rimforsa då nästa tåg får för stor försening uppåt annars, ni får stå kvar där o vänta o sedan köra tomt ner till Vimmerby o stanna där, vi ställer in ert tåg vidare.
YES! En tidig kväll, skulle t o m hinna gå o äta i Vimmerby.
Bussen stod o väntade på oss, iväg med folket o sedan satte vi oss o bara snackade skit ett tag, jag o min tågvärd.
ca 40 minuter sernare fick vi rulla vidare. Nytt besked. Ni ska åka till Blomstermåla o vända. Jaha, stor idé.
Där skulle vi invänta vårt ordinarie tågläge.
Lämpligt i detta läge hade varit att stoppa oss i Hultsfred o släppa fram nästa norrgående i tid. Det gjorde man inte utan vi fick rulla vidare för att sedan stå i Blomstermåla  o vänta. De fick en försening på ca 20 min. Innebar att när vår ordinarie tid var inne, så var det ju stopp igen, för då skulle vi möta ett försenat tåg, som hade blivit sent på grund att att vi var sena o så här håller det på. EN resenär hade vi, han skulle till Högsby. En till klev på i Hultsfred o åkte till Vimmerby. Ja vad mycket nytta man gjorde denna dag då.
15 min sena in i Vimmerby o ner i sängen.

Klar?

Sovrummet klart.
Maten på spisen.
Hann tom ner i solariet idag.
Packat för natten.
Sista maskinen i tumlaren.
Så nu ska jag bara äta o sedan dra till jobbet.
Min arbets dag börjar ju nu 16.30. Så även om jag vait hemma hela dagen så har jag ju mitt kvar. Jobbar till 23 ikväl o börjar sedan om vid 5 imorgon. Så jag tycker nog att jag gjort mitt.

Soffa



Stor. Jag vet. Skänken vid värmepumpen blir kvar. Vitrinskåpen som hör till bokhyllan, som gått i delar, byter vägg. Ärvda bokhyllan åker ut.
Ny bokhylla vid symaskinen, i hallen.
Björn Skifs möbelgrupp ryker oxå. Den knakar i fogarna, rätt så trasig. Kan inte behålla den bara därför att längre.
Jag har haft den betydligt längre än vad han hade nu. Fick den ju av honom 1998. Var själv o hämtade två av fotöljerna hemma hos honom. Resten stod hos hans svärföräldrar som jag arbetade åt 1998.

Som ni ser om ni jämför mitt sofförslag med M´s så är de snarlika. Jag vill ha runt avslut o ett större hörn bara.
Sedan är ju kruxet men Individual att det är lösa kuddar.
Storleken på soffan kommer ju oxå kräva sin platt TV, gissar att det är därför det är bråttom.

Sista minuten!

Morgonen startade 06.45. Kaffe! Sedan påbörja väckning av trötta barn. Ingen av dem ville vakna.
Frukost o kläder o klara att cykla till skolan 08.08. De börjar 08.20.
Sista minuten? Nähä!
Jag har hunnit slänga sängkläder i en maskin o dammat i sovrummet.
Ska strax ta o bädda nytt. Dammsuga.
Behöver oxå laga kasslern som jag tog upp igår, det stod ju på matsedeln för igår men ingen orkade laga. Det blev gröt o smörgås till kvällsmat igår istället.
Jag lagar nu så får de andra värma ikväll sedan. Jag åker ju o jobbar vid 15. Madde hinner hem. Linus blir kvar på fritis.

Jo, jag gör matsedel. Två veckor i taget. Utifrån vad som finns i frysen hemma och vad barnen får i skolan o vem som är hemma o lagar. Annars skulle det nog inte bli mat här. De dagar jag inte planerat i förväg, blir inte bra. Något i sista minuten eller bara mackor. Undantaget är tisdagar, då vi har fullt med aktiviteter. Oftast blir det något mellanmål, pannkakor, våfflor eller liknande. Sedan bara korv med bröd på UG.
Jag försöker på detta sätt hålla nere det som finns i frysen. Tycker inte det är någon bra spargris.
Minimerar också behovet av snabbmat på detta sätt. Visst äter vi också ute eller köper hem pizza, men det inträffar max en gång i månaden. Där emot är jag dålig på att ta med matlåda, där skulle jag kunna bli bättre. Problemet är våra obefintliga raster o uppvärmningsmöjligheter.
French hot dog på pressbyrån blir det lite för ofta.

Spara eller slösa?

Hittade en test i min smak.
Mitt reslutat visade at jag har en sund inställning till ekonomi, vad får du för resultat?


Dressyrtävling

Dagen har tillbringats i stallet/ridhuset. Dressyrtävling.
Madde o kompisen E. startade i Blåbärsklassen. Program fanns att få i stallet för två veckor sedan när vi gjorde anmälan. Madde hade slarvat bort sitt, så imorse for hon iväg till E. för att träna. De hade tränat i köket med mamma Å som uppläsare.
Jag ägnade förmiddagen åt tvätt. Hade ju kört två maskiner igår som behövde sorteras och komma in i skåp och lådor. Ett par maskiner till har hunnits med idag. Diskmaskinen var oxå mitt projekt o ser visst ut att vara klar nu igen. Åkte för att hämta ridtjejerna vid 12 o sedan iväg till stallet. Vi var tidiga, de skulle starta 13.45 o 14.45. Kollade in de stora tjejerna. Superduktiga endel. Mamma o pappa kom. Mormor med bror i sällskap kom oxå förbi, men ridhuset är inte handikappvänligt så de åkte vidare. Synd, sist det var hopptävlingar var ju det ute då hade det varit lättare för henne att se, men då var det nog ingen som tänkte på att fråga henne ens. Mamma lånade min bil ner till by´n för att köpa lite fikabröd. Vi fixade E´s häst. Dags för henne att värma upp. Gjorde en kanonomgång. Serpentinbågarna var klockrena. Den gruppen hon rider i hade ju ridit programmet igenom i torsdags. När hon var klar sprang vi till husbilen o värmde oss o fikade på munkringar o chokladbollar. Sedan var det dags för Madde att göra sig beredd. En mycket uttråkad häst som inte alls hade lust att vara till lags hade hon valt. Det gick bra med ridvägarna hon kom ihåg hela programmet utan att jag behövde säga något. Hästen gjorde dock några oplanerade halter o gnäggade en massa o ville inte alls. Poängen drogs ner av detta o det blev en grönrosett. E fick en blå då hon fick betydligt högre poäng.
Var hemma vid 16 tiden. Har sedan dess provbyggt dessa soffor. Jag ger upp. Vi är inte överens alls, så då får det väl vara. Sex veckors leveranstid så om man vill ha den till jul, måste man nog komma överens rätt så snart. Vi ska ändå inte vara hemma jul så det kan väl i o f s  kvitta. Jag jobbar o vad de andra hittar på bryr jag mig inte om. Mamma o jag diskuterade saken härom dagen då de trodde att vi skulle vara här, då det nog eg var vår tur. Men jag vet ju inte alls hur schemat ser ut, tror ju att jag börjar vid 16. Då bestämde vi att vi åker till mormor istället, så slipper hon ge sig ut. Är det någon annan som har ett bättre förslag så är det nog dags att komma med det nu. Som sagt jag jobbar nog. Har inte jobbat jul på hur många år som helst så det är nog min tur nu. Vi gör som vanligt vår lottdragning i veckan som kommer.
Vi köper ju bara en julklapp var, till en enda person.
Oups, dags att sätta fart igen. Sista maskinen tvätt klar, diskmaskinen att plocka ur. Barnen in i duschen- fotografering i morgon. Ska vi ha mat oxå kanske? Får se vad som hinns med. Ska nog börja med att väcka han som sover på soffan i a f. Han har ju dammsugit i eftermiddag när vi andra var i stallet, det verkar ha varit ansträngande.

Kor

Oj, enl M serverades kor till lunch igår. Jag som avskyr när folk inte läser igenom det man skrivit o rättar sina stavfel.
Är ju supernoga att skriva vettigt. Inga särskrivningar, inga stavfel o helst bra grammatik. Stor bokstav i början av mening och namn och punkt i slutet av mening. Använder kommatecken flitigt, för att dela av med. Ibland lite för flitigt, skulle jag tro. Har så svårt för att läsa annars. Det tar emot. Jag är nog lite av en Horace som anser att svenskar är rätt så obildade. Jag sällar mig givetvis själv till den skaran oxå. Då jag i stor utsträckning använder mig av mer eller mindre vedertagna msn förkortningar.
Mina kor var dock inte ett exempel på detta utan bara en miss av en tangent.

Karlsson

Vi var till skolan en sväng men konstaterade bara att det inte blev några skor. Ett par benvärmare hade hon nog velat ha, men hade inga kontanter på mig o vill inte åka en gång till för detta. Det måste finnas svarta med guldglitter någon mer stans.
M kom. Madde o han fick lov att fara efter den säng vi gav bort till Maddes kompis för något halvår sedan. Tjejen hade tröttnat o de tänkte slänga den. Då ville ju Madde ha den givetvis. Lite sura miner här innan kan jag lova. Någon ville inte vare sig hämta eller skruva ihop den igen.
Serverade kor med bröd till lunch för att få något i magen. Kl 15 drog vi iväg mot Mantorpmöbler. De har utförsäljning just nu o vi jagar ju soffa. Hittade två olika, byggbara. Jag gillar årets Individual M ville hellre ha förrförra årets Inspiration. Vi var dock rörande överens om en blå! soffa.
Ett varv på Karlsson blev det oxå. Jag har ju varit förut men inte M o barnen. Lite besvikelse är det ju. Inga superbra priser, stort är det dock.
Lite mer mat från City Gross idag igen.
Ska bli lövbiff o pommes strax. Linus ville ha lövbit (ECAB`S) istället så det ska han få. Så enkla medel att få honom att äta så servar jag gärna.
De andra skruvar säng o jag har plockat upp varor. Nu ska det bli mat.

Måste jag

Seg i morse. Linus ville gå på karateträning så upp vid 9. Ringde kompisen o erbjöd mig att skjutsa dem. Kompisen var sjuk, då ville inte Linus heller gå. Nu ska vi snart dra bort till skolan o se vad Dansbutiken från Göteborg har att erbjuda.
Jag vill helst inget handla. De andra barnen har fått.
 De här skorna, som kostar 950 kr. Hur kan man köpa något sådant till barn som växer? Måste jag?
Vi har alltid dansat barfota förrut. Jag gör det fortfarande. Skulle inte kunna snubbla runt i dessa.

Alltid är det något barnen "måste" ha. Linus tjatar för tillfället om pingisbord. Försöker förklara att alla kan inte äga allt.
Vi har för det första inte plats. Pingisbord finns på Ug, vi kan låna nyckeln dit o spela i stort sett när som helst. Bord finns även i skolan. De spelar på rasterna, antar att det är därför det är fluga just nu.

Dags att ta tag i den här dagen!

Nattuggla

Fredagen inleddes redan kl 05.45. En tid då man borde gå o lägga sig om jag får bestämma, som den nattuggla jag är.
Duschen, kolla så tåget var i tid o klä sig, sätta i sladden på bilen då termometern visade -0,9. Fixade lite mackor att ta med till frukost. Sedan iväg.

Inget krångel på morgonen alls, skönt. Alla i tid o det flöt på bra. Så pass bra att jag hann kliva ut i Hf o säga tre ord till en fd kollega. Innan tågvärden ropade. En resenär som inte ville betala, ett visit kort till någon på ett statligt verk bara. Vi fick han att betala, kom iväg en minut sent. Väl i Kalmar sprang jag o köpte mig en sallad, clementiner o så lite godis så klart. Iväg bra igen, i tid hela vägen, så skönt.
Rullade in i Lp ca 30 sek tidigt t o m. Stod 3 kollegor på perrongen bredvid, vinkade lite. En av dem skulle köra mot Kalmar en annan mot Västervik. Den tredje hade jour. Vk tåget kom in strax efter o Kalmar avgick. Den som kom från Vk skulle vara behjälplig vid inväxling. Killarna stod kvar o pratade medan jag växlade in! De kom samtidigt som mig genom dörren sedan jag ställt av fordonet. Då kan ju jag bara inte låta bli att fälla en sur kommentar. Jag vet att detta gör mig en surhäxa. Men va 17! Vi skulle ju hjälpas åt. Jag springer ju för 17 benen av mig åt andra. Funderar på att sluta att hjälpa då? Skulle det funka? Var o en sköter sitt.
Väl i bilen ringde jag fritis, att Linus kunde cykla hemåt. Stannade på City Gross, handlade lite smått. Orkade inte engagera mig, massor av folk. Innanför dörren 17.30. Slängde in en fläskfilé i micron, tanken hade ju varit att ta upp den på morgonen, men det hade jag glömt. Ugnen på o en påse, potatisgratäng i en form.
Plockade undan på vardagsrumsbordet, så jag kunde duka där. Dammade av lampan över, ett tag på Tv´n var visst välbehövligt oxå. Dukade. Stekte till filén innan den oxå fick lov att åka in i ugnen.
M kom hem. Det första han gör är att få av sin uniform. En stor skillnad mot mig som inte kom ur den förrän vid 22. Jag är ju ledig i helgen o ska ändå tvätta o massor annat som kändes viktigare direkt när jag kom hem. Sedan blev det inte av.
Sedan landar han vid datorn o läser nyheter o bloggar o mejl. Innan det är dags att byta till soffan då maten är klar. 
Åt o tittade på frågesportprogrammen som bjuds.
Sov sedan i varsinn soffa till Världensbarngalan. Inga Nattugglor där.

Eftermiddagen

Blev inte lika lugn som förmiddagen.
Linus fick hemkunskap istället för skogspromenad. Han fixade sig pannkakor till lunch o strök sedan lite kläder.
Vid 14 tiden kom Emil o Märta förbi på fika. Märta o A-L skulle på babysim sedan o Emil fick bli kvar hos Madde.
Jag o Linus drog på Utveckligssamtal. Madde o Emil hade gått med vagnen till skolan o åkt rutchkana o sedan hem igen. Vi träffade på L. o Emil2 vid skolan, han bad att få vara hos oss medan L. tränade. Visst.
Så hem o satte igång med mat. Kycklingfilé i ugn m cocosmjölk o champinjoner med ris till.
Emil2 kom o drog ut för att leta efter Linus o Anton. De kom in 10 min senare, utan honom. Skjutsade Madde till dansen, passade på att ta ett x-tra varv bort till macken för att se om han dragit dit. Nope ingen unge. Linus följde med Anton till Karateträning. A-L o barnen o jag åt. Mitt i allt detta dök C.L upp med Byablad som skulle delas ut. Letade lite till efter Emil2, ringde tillslut hans mormor för att kolla om han åkt dit, fortf ingen unge i sikte. 10 min senare dök han upp. R. tvingade mig att åka till grushålan var förklaringen, han hade dessutom sett min bil när jag letade efter honom.
Tankarna hann ju snurra denna timma han var  "borta", vad säger man till sin kompis? Jo du, jag slarvade bort din unge på mindre än 10 min. A-L o barnen for hemåt, trötta.
Tog med Emil2 till skolan för att hämta Madde från dansen. M kom. L. ringde att hon var hemma. Gav Emil 2lite mat. Madde o jag åt en gång till oxå. Tog sedan Byabladen med o delade ut samtidigt som vi följde Emil2 hem. Delade ut resten av bladen på hemväg. Linus hade dykt upp. Har nu gett honom lite mat. Ska fundera på sängen.
Börjar 7.17 imorgon. dvs måste dra senast 06.30, gå upp 5.45. jobbar till 16.20. Skulle behöva handla, får se om jag ringer fritis så Linus får gå hem o vara ensam en liten stund, så jag hinner detta.

Av fel anledning

Anser jag oxå att en höghastighetsbana vore bra.
För då finge godståg o pendeltåg plats på de spår som finns idag. Fler pendelstopp skulle kunna göras.
Sen kan jag tycka att det är lite sent av S att komma med detta nu. Tror att de har haft chansen att starta detta projekt långt tidigare utan att något har hänt. Det är ju jättelätt att komma o lägga sådana förslag när man sitter i opposition.
Säger oxå att man inte kan lova i förväg vad som kommer om två år. Nähä, inte det. Det låter ju bra i a f o ger media utrymme just nu.
Sen kan jag vidare tycka att det finns mycket annat att satsa på, även inom järnvägsbranchen. Lite spårunderhåll, tack! Tror inte bara att det är sista två åren det är eftersatt utan att detta påbörjades långt tidigare.
Om man underhåller det man har först istället för skrika nytt nytt!
Även det skapar väl arbetstillfällen väl?

Glad är já

Däremot att jag tidigt valde att låsa våra boräntor.
Det största lånet vi har, är låst på 4,74 i mars i år.
Ett av de andra råkade hamna på 5,72, men lånet är så litet så det handlar om kronor inte ens tior i ränteskillnad.
Inte skulle jag vilja sitta med miljon skuld just nu.

Inte när Börsen går som den gör o man ser aktiekapitalet och fonderna krympa. Trots att de hittills idag stigit ca 3%
Lite is i magen kan vara bra att ha. Lite glad oxå att jag valde ett bra spar alternativ, i sveaekonomi.

Jag kommer nog inte närvara på Aktieklubbens möte på Lördag i Nässjö. M. jobbar o barnen vill ju helst vara hemma.
Hoppas ni bestämmer något bra ändå.
Tror inte att sänkningarna kommer att bli så stora.

EL

Hua
kollar över elpriser o avtal

Detta är vad vi har idag:

Elpris: 39,86 öre/kWh
Skatt: 27,00 öre/kWh
Elcert: Ingår i elpriset
Moms: 16,72 öre/kWh
Total: 83,58 öre/kWh

Problemet är att detta avtal går ut i dec.

De nya som finns att välja på:


Plusenergi AB

Elpris
 71,70
Energiskatt
+
27,00
Fasta avgifter
+
0,00
Moms (25%)
+
24,68
Rörligt Prova-På-Pris 6 mån. 3 mån bind. 123,38

Detta är det bästa jag kan hitta.
Vilken skillnad det kommer att bli.
Fastpris skulle kunna bli billigare, runt 117, men binda ska man väl göra på våren lr?

Nähä

Vem är det som roar sig med att tipsa tidningen så fort våra tåg blir inställda? Är det någon som njuter av detta eller?
Att vi hade problem i helgen är ju milt sagt visserligen. 4 fungerande fordon av 10-12 lr vad vi nu ska ha.
Jag tyckte vi löste det mesta otroligt bra. Undra vilken operatör som hade trollat bättre?

Bullar

Gårdagen började betydligt bättre än dagen.
Studsade upp o satte en bulldeg. Åkte ner till Byagården o mötte upp C.L. Fick en lista att handla på IKEA o Biltema.
Tillbaka för att aka ut mina bullar. pärlsocker. Hm.. vem har ätit upp detta? M hade åkt till jobbet en sväng för att fixa sista med budgeten trots ledig dag. Han fick lov att handla på hemväg. Tillslut kunde jag baka ut bullarna. Var lite lat så det blev bara på en halvliter, ca 55 st. Passade på att slänga ihop en sockerkaka undertiden jag gräddade o ugnen var varm. Medan den stod inne snodde jag ihop några kolakakor.
Kan man misslyckas med sockerkaka?
Det gjorde jag i a f. För liten form eller något, den bara jäste o jäste o jäste. Det stannade aldrig. Tillslut gav jag upp o tog ut den. Blev ju till att rengöra ugnen sen då, var väl kanske på tiden i a f. Så det fick bli såpa i den. Diskmaskin o tvättmaskin igång.
Efter allt bak , blev det sängläge en timma innan barnen kom. Nya Amelia lockade ju lite.
Skrubbade sedan ugnen, så den blänkte. Vill ju ha en ny, då jag uppfattar värmen som ojämn.
M. städade upp på Linusrum, jag plockade i hallen. Hur kan det bli så här emellanåt? Vart kommer alla grejjer från?
Några maskiner tvätt hanns med till. Sedan var det dags att skala potatis till middagen, isterband till detta.
M. fick lov att åka till Rinna efter Madde som varit hos Lovisa.
Efter maten var det dags att åka o dansa.

Väl hemma fick det bli Grey´s A.
Snurrade sedan länge, länge innan jag tillslut somnade vid 01.

Gitarr

Fortfarande ingen Gitarrundervisning till Linus. Var ska vi hitta en privatlärare?

Försov oss

Vi valde sämsta dagen att försova oss.
Jag hade svårt att somna igår o ledig idag så jag glömde ställa mitt alarm. Trodde nog att den som skulle upp o jobba gjort det. Vanligtvis brukar båda ställa varsitt.
Vaknade 8.10 skolan börjar 8.20. Madde är ju inga problem med. Hon sprang upp o klädde sig, tog en  Vie kidz i handen o fick skjuts bort. Linus däremot är ju svårväckt i vanliga fall o en riktig tjurbulle på morgonen. Han blev kvar. Om det hade varit en vanlig skoldag hade han väl helt enkelt fått bli sen. Nu var det inte så. Utan idag har de höstvandring o går från skolan ut i skogen.
Utvecklingssamtal i eftermiddag 15.30, hopppas han vaknat till tills dess.

lilla lilla världen...

Gjorde något kul häromkvällen.
Gick igenon 100 tals ansökningar till ett jobb. Hittade bland dessa ca 3-4 intressanta namn.
En av tjejerna hade angett  en ref. till en av damerna i min dansgrupp.
Idag på dansen tänkte jag för skojs skull kolla läget lite.
I dörren står personens namne till syssling. In kommer  dessutom kusinen, nybliven granne till mig.
O i samma ögonblick säger arbetsgivaren i detta fall, att hon o den tjejen som jobbar hos mig är svägerskor.
Så himla liten världen kändes.
Jag känner inte personen i fråga, så där jätteväl, då hon var pyttepytteliten, när jag var hos dem senast.
Hade precis nyligen hittat hennes blogg, o så dök namnet upp igen.
Bra referenser fick hon i a f. Så nu ska jag bara övertala han som ska anställa oxå.

Han vill ju helst ha någon mer erfaren.
Ställde bara motfrågan:
Hur gamal var du själv när du började?
Visst ja,16 år.
Inte så gammal med andra ord.
Jag tror att man måste ge även de yngre chansen. Det går inte att bara anställa de med erfarenhet, för hur ska man då kunna skaffa sig den?

Den som lever får se.

Kan ju påstå att det var extremt lärorikt att kolla på andras ansökningar.
Man ser direkt vilka som vill ha jobb o vilka som inte vill.

Hinner om jag skyndar

Ha, datorn blev ledig 2 sek första gången idag.
Snabba mig o berätta om gårdagen först.

Tandhyginist besök med Madde, gick superbra. Så stolt över henne. >Putsning o flourlack lite bilder.
Sprang ett varv på stan o letade jackor. Hittade inget hon kunde tänka sig. Kommentaren på Intersport var så skön- nej, de är för dyra! Suck, men gumman, du får en om du vill ha. Det är ok. Nej, kan vi åka till Ullared istället?
Kan man bli lyckligare? Bäst att passa på ytterliggare ett år, innan hon kommer på andra tankar.

Köpte med oss lite fika hem o fikade alla tre. Gjorde Raggmunk. Åkte sedan till stallet.
Ringde Linus på hemväg, så han drog på UG. Han hade suttit vid datorn medan vi var borta o tränat på Landskapen.
100% rätt på 40 sek. Jag var bara tvungen att testa, det tog 45 sek,för mig. Så han slog mig.
Hittade sedan Europas huvudstäder, lite mer övning runt medelhavsländerna skulle nog behövas där, en himla massa fd Jugolsavstater med egna huvudstäder sedan jag gick i skolan.
Madde testade franska  o tyska glosvarianten, tyskan fixade hon lätt.
M kom medan vi höll på. Drog ner til UG allihop. 
Kom nog lite på kant med en mamma.
C.L talade om för barnen att vi behöver fler föräldrar som ställer upp om vi ska kunna fortsätta. Då vi gör detta helt ideellt. Vi i styrelsen kan inte vara där nere allihop varje gång. Om alla barns föräldrar ställde upp en gång skulle det bli en gång var per termin. När en mamma säger:
- Jo, men vi har så mycket annat.
Å det tror du inte vi har, blir min reaktion. Det svartnar i skallen av sådana kommentarer. 

Hem för att se DH. 

Nu kom M +M, har varit i Rinna o "lekt", Mat o dans, kvar idag.
 

Dansbutiken!

Så när jag kom hem däckade jag o sov 11-14, innan Madde kom hem o ringde på dörren. Hon hade nyckel i väskan men orkade inte ta upp den. Jag orkade ju knappt lyfta huvudet från kudden men det är ju en helt annan sak.
Blev inte ens bloggat igår, så trött var jag. Lagade mat på eftermiddagen.
Städade ur kylen lite. Äpplekakan o pajen jag bakade i torsdags var dags att kasta. Mjölken stod den 2a på. Undra på att Linus påstod att oboy´en blev tjock.
Var iväg o dansade. Mamma/barngruppen.

Fick inbjudan med oss hem som skulle spridas, så jag sprider den väl här.

Dansbutiken i Göteborg kommer till Åsboskolas gymnastiksal på Lördag 11-14!
Öppet för alla.

ARRRRGGGG!!!!

Frukost med mor o far vid 9.30. Passade på att utnyttja dygnskortet vi fått, o tog pendeln in till jobbet vid 11.08.
Ett varv på Kalmar. Flöt väl på lite bättre än på fredagen. Fick ju t o m en Y2a denna gång.
Många inställda tåg denna söndag då vi bara hade fyra fungerande fordon. Så det som skulle till Västervik före mitt blev inställt. oki, Kalmar sista lika så. Jaha och?
Dessa killar knallade hem. Fast de visste att det kom ett tåg till. Någon av dem kunde kanske varit snäll o stannat kvar då de hade betalt till 21 o 23! Så jag fick lov att växla själv.
Sedan insåg jag att om det näst sista Vk är inställt så borde jag köra första på morgonen istället för andra, så jag tog ut order för detta. Upptaget på TK, som vanligt så några besked gick inte att få.
Vk by night o kortkort nattvila, jag var ju inget trött innan heller. Kom ner vid 23.30 började igen 05.13.
Om jag hade fått bestämma så hade jag gått hem efter Kalmar svängen kl 20 dagen innan och P.N som skulle ha kört tåget  innan hade fått köra mitt ist, då han inte hade gjort ett skit dagen innan. Dessutom skulle han köra två varv på måndagsmorgonen. Så han var tvungen att komma tillbaka till jobbet vid 08.30 för att köra sitt sista varv, jag vägrade.
Jag skulle ju sluta 9.18. Så när han kom, hade jag startat upp fordonet åt honom, bara för att visa, så här gör man . Vi hjälps åt!!! Så följde jag med o växlade ut åt honom. Föregå med gott exempel! Barn gör inte som man säger barn gör som man gör, ekade i skallen på mig.
Nej givetvis inte hans fel, kunde ju inte han tänka ut själv. Det skulle TK ha gjort.

Party

Var ju lite sen hem på lördags eftermiddagen, stannade o handlade på hemväg oxå.
Väl hemma tog mitt nagellack med o intog solariet en stund, Somnade nog 5 min oxå. Fixade till mig o drog med packning till mamma. Vi tog ett glas vin, så pappa fick skjutsa mig till stationen vid 17. Pendel till Nr. några anslöt i Lp. På spårvagnen direkt o inväntade, då det var någon som fattades. Vi blev 18 st.
Maten som serverades var kalla pajer, köttfärsspett, någon köttbit, baguett o röror, typ aioli. 
Till detta servedes det vin, 2 glas alt 1 öl. 
Till kaffet bjöds vi på avec. Amarula.  
Vi åkte runt i Norrköping i tre timmar, några kisspauser blev det då det inte fanns toa på spårvagnen.
Efter detta begav vi oss till Hugo´s. Där fick ju någon för sig att vi skulle dricka Tequila. Där var man ju inte sen att hänga på. K bjöd på första omgången, jag andra. Jag hade ju mina principer klara, varannan vatten o inget efter kl 12. Hur svårt kan det vara att följa detta? Jo, jag drack vatten, ett glas. medan jag var någorlunda klar innan Tequilan ville vara med.
Några var sedan så smarta att de begav sig hemåt. Vi andra drog hem till O.J.
Drack i a f inget mer. Några ville sedan gå ut. Då sa i af min hjärna, nej jag ska med pendeln hem, så jag får sova. Ska jobba imorgon. Bra! Duktigt! Vi var fyra st som drog hemåt, resten gick vidare.
Hade sällskap med en av tjejerna på service, det visade sig att hennes pappa var förare, hade jag inte en susning om. Hennes syrra var Tågvärd, då jag var det. Hon bodde nu i samma trappuppgång som jag bodde mellan jag var 3 o 6 år.
Somnade vid två var uppe vid sex, låg sedan o snurrade fram till nio o kände ett jättebehov av sömn men kunde inte somna om.

Kaotiskt

Så skulle man väl kunna sammanfatta helgen.
Jobbade i fredags. Först Västervik en sväng. Fick balisfel, var väl inget konstigt eg. Men strax efter, en tillsynes helt oförståelig nödbroms. What? Inget Atc broms, inte balisfel, inte ATCfel. Vad hände?
Samma fordon till Kalmar då det inte fanns så många att välja på i helgen.
Prickade ett rådjur. 5-10 min senare. ATCfel. Atc´n vägrade att starta om så det fick bli tillstånd av min Ky-kursare´s pappa, vår säkerhetsjour S.L att fortsätta utan. In till Bg. Det hände strax innan backen upp mot Bg. Väl där testade jag ju igen att få igång ATC. Funkade hur bra som helst. Ner o sov ett par timmar 00-06. Smaskig frukostbuffé på hotellet, Våfflor! Ner o startade upp min lilla Y1a igen. ATC´n funkade även denna gång, nu i den ända som inte funkade igår.
Jaha va bra. Funkade nästan i 50 min. Sen ville den inte mer. Tillstånd igen.
ATC´n fastnade vid start på 02 i förind. o 2 i Huvud ind. för insatta, dvs lokanpassningsfel.
Attansbananer, detta skulle ju innebära externmarkering på Radioblocken. Beställde genast bussar, för då vill man inte ha folk ombord. Fullsatt tåg! Den enda buss som fanns tillgänglig tog 19 personer. Vi hade 15 st som skulle vidare efter Lp, dessa satte vi på bussen i Vib. Problem uppstod dock, då det där stod 10 st som skulle vidare. Försök gjordes att fixa ny buss eller taxi. Stod kvar för att se om vi kunde lösa det, passade på att kasta av en kille som redan på morgonen fått i sig en vinare o spillt kaffe över övriga resenärer. Han lyckades trilla mellan tåget o plattform. Fick hjälpas upp.
Så ca 15 min sena därifrån blev vi. Puttrade vidare i våra 80 km/h som blir max hastighet utan ATC, alltså jag tror o försökte med 80 då jag inte hade någon hastighetsmätare heller. Tappade alltså ytterligare tid. Hade fem lediga platser i tåget, en resenär blev lite kinkig. Efter mer information om resegarantin blev även han tyst. Tror vi jobbade rätt så bra alltså. Vi upplyste hela tiden om vilka problem som uppstod.
När sedan externmarkeringssträckorna kom blir man ju tvungen att stanna vid varje infart till stationerna o begära tillstånd att fortsätta. Sedan inne på station stanna o skicka koder. I Hjulsbro var vi 30 min sena. Då fick vi vänta där i 7min ytterligare så att nästa tåg inte skulle bli sent oxå.
Så totalen blev -37.
Fordonet har sedan stått hela helgen, försök att byta antenn gjordes, men det är ju inte det som är problemet.
Elektrikern ringde mig i går eftermiddag o ställde lite frågor.
När han fick klart för sig att inte heller hastighetsmätaren funkade sa han aha. Så jag hoppas han löste problemet.

Telefonsamtal

Hittade mina mobiltelefoner nu på morgonen, skulle kolla så de var laddade. Oups, hade visst ett antal missade samtal igår.
Ett av dem visste jag om, då pesonen valde att ringa hem ist. Hon undrade vad som sagts på föräldramötet.
Inte mycket det. Jo, att barnen måste ha cykelhjäm, jo jag vet att det är lag på det. Första gången de ertappas utan får de en lapp med hem som ska skrivas på. Upprepas detta så får man inte cykla till skolan på en månad. Jag bara undrar...
Vem står o kollar detta sen då? Det är jättelätt att skriva regler, men de måste ju vara rimliga att följa oxå.
Ok, mitt barn är avstängt en månad, ska vi låsa in cyklen då? Eller kommer det en lärare hem o kollar detta i en månadstid, så att detta barn inte tar cyklen ändå.
Jag tjatar dagarna i ända både på mina egna o på andras att de ska ta på hjälm om jag ser dem utan, men vad  hjälper detta. Ta ut en polis ist till skolan som får förklara allvaret, så kanske de lyssnar.
Sedan var det tal om läxor, de får från måndag till måndag i denna klass. Självvalt. Så att man har chans att använda helgen om de behövs.
Skolresan som ska gå till Stockholm. Oroliga föräldrar trodde inte dessa små lantisungar skulle klara att åka dit. Suck.
Denna resa i årskurs 5-6 har genomförst sedan jag gick på denna skola. Alla har kommit med hem, tror jag?!
Lr hur var det I.S? Jo, ni kom med men vi fick leta? Nu finns ju mobiltelefoner dessutom. Tror Madde hittar rätt bra där dessutom, så många gånger som vi har varit uppe. Tror hon lätt skulle ta sig från centralen till Västra Skogen lr Tekniska museet, och Naturhistoriska museet oxå.
Jo sedan var det ju dessa mobiler i skolan, som inte är tillåtna i klassrummen. Madde fick ju för förra fröken ha mp3 när hon pluggade för att få egen koncentration. Hon har inte utnyttjat möjligheten speciellt ofta dock. Gissar att det är slut med det oxå. Undrar bara när första mobilen blir stulen?
Jo, jag förstår att de inte ska spela på mobilerna på lektionen. Men ibland måste man följa teknikutvecklingen istället för att motarbeta allt.
Jag tog mig en kik runt i klassrumet när dessa frågor diskuterades, insåg rätt snabbt att jag var yngsta föräldern på plats. Kanske är de äldre o förståndigare, de andra.

Nästa samtal kom från en kollega. H.L hade fått hotell i N igår för att köra nästa fordon till svarv i Malmö inatt.
Han hade hittat fram utan min hjälp. Var redan på hotellet i M, när jag tillslut ringde upp i morse.
Han hade även passat på att vända denna Y2a. Bra där, så slipper man yra runt i fel ände.

Nu ska jag sätta fart för att åka o jobba vid 12snåret.

Schlager



¨Så himla kul att hitta gamla godingar.

Paj!

Det blev en Lasagne, en äpplekaka o en äpplepaj.
Nu letar jag musik igen.
Denna ska vi dansa till....mammagruppen!

Maddes grupp har valt


NU ska vi hitta en gammal slagdänga att spexa till.
Vi gjorde ju tuff brud i lyxförpackning för något år sedan o vi vill ha något i stil med detta.
Maddes grupp behöver en Eurovision låt.

stämmer schemat?

Ett par maskiner tvätt är avklarade, torkade vikta o inlagda.
Lasagne på menyn. Kanske ska få till en äpplepaj, när ugnen ändå är varm.
Halva dagen har gått o jag har varit så onyttig idag oxå. Har lixom ingen ork.
Naglarna, o solariet var ju planerat inte ens det har jag orkat.

Schema

v41

13.23 fre till 11.13 lördag o sedan till Norrköping kl 17.08 lr måste man åka tidigare?
Bäst att kolla med H.O vad hon tänkt.
Sedan är det jobb 12.21 sön till 08.49 mån.
Om schemat stämmer o ingen blir sjuk så det blir omkastat tror jag det är pmt som är Tågvärd.
Ledig tisdag, ridning o UG.
Onsdag, tror att jag jobbar 13.23 till 11.13 torsdag, men inte säker. Kan vara så att det är en av turerna jag plockart bort.
Bäst jag kollar upp det. i s f dans 19.00
Fredag 7.17- 16.12
Sedan ledig helg på det. Nässjö på möte 10.00.

v42 
Måndag 16.32 sover i vib till tis 11.18
Onsdag ledig dans 19.00
Torsdag 13.15 -23.15
Fredag 20.23 sover i Hultsfred till 17.53 lördag.
Söndag 15.00-22.46


v43
Måndag 12.21-20.12
Tisdag Ledig
Onsdag 10.01till 13.09 torsdag, sover i Västervik.
Fredag 04.55 till 15.17 en sväng Västervik o sedan till Nässjö
Lördag till Göteborg!!! Madde o jag på High school musical on ice.

V 44
LOV!!!

Jobbar lör 07.20- sön 17.03

 

Tanken var god.

Inte blir något som man tänkt inte.
Diskmaskinen behövde ju plockas ur. Mat skulle vi ha. Rotmos o fläskkorv blir é.
Tog upp färs för att göra en lasagne imogon oxå.
Ska nog starta en maskin tvätt oxå, då jag jobbar i helgen. Blir inte mycket gjort då inte.

Ska på middag med jobbet på lördag kväll. I Norrköping. Valde att gå denna jobbhelg då jag jobbar till 11 lör o börjar först 12 söndag.Så har man förstört en helg bara o har nästa helt ledig. Ja förutom en sväng till Nässjö lör förmiddag då.
De flesta ska dock gå nästa helg. Vi blir nog bara 5-6 st denna vecka. Lite kort varsel med inbjudan som gick ut förra veckan. Men va 17, bjuds på buffé o får åka spårvagn ett par timmar o dricka vin o prata av oss. Det ska bli riktigt trevligt.

Timmarna

Då har man gjort ett par arbetstimmar igen då.
I måndags bar det av mot Västervik. Tillbaka till Linköping för att åter fara mot Västervik, landade där ca 23.30. Tar ju ett tag att varva ner så slocknade nog först vid 00.30. Upp 05.30. 

Pratade tid med psf innan jag gick hem. Då jag fick en kommentar i fredags. 
Så synd att all tid du gjort x-tra denna vecka inte blir övertid utan bara mertid. Började då fundera. Är det verkligen så?
För så var det inte på mitt förra jobb. Den periodövertid andra får, bli mertid. Men går jag in o tar ett x-tra pass på ledig dag blir det ren Övertid. Detta krångel uppstår ju då jag endast jobbar 85%.
Kollade upp så att jag inte står o jobbar "gratis". Ingen fara. Det blir Övertid, så det blev ca 30 timmar förra veckan.

Passade på att handla på hemväg.
M var visst ledig, vilken överraskning, när jag kom hem. Kollade vanliga bloggarna. Åt o sov. Så osocial var jag.
Upp vid 15.15 då det var dags för ridning.
Hemma o vände 17.20-17-40. Bytte om. Skjutsade barnen till UG. Där var det cirkus.
Tog en korv i förbifarten o sedan vidare på föräldramöte.
Undkom att bli klassförälder ytterligare ett år. Jag vill ju bara inte. Eftersom jag är helt anti jul o sommar blommor till lärare, så var det lika bra.
Var hemma vid strax efter 20. Plockade lite tvätt o startade en diskmaskin innan det var läggdags.
DH såg jag innan jag slocknade.
Klockan ringde 03.15, kändes som om jag nyss lagt huvudet på kudden.
Började fixa till mig. kl 04 var tanken att jag skulle åka. Hm, vart tar tiden vägen på morgonen?
04.09 kom ett sms från TK, fordonsändring o x-traväxling o jag hade fortf inte åkt hemifrån. STRESS!
Startade fordonet innan jag gick in o tog ut order så att jag skulle kunna växla ut direkt sedan.
Y1 till Kalmar. Samma tågvärd som dagarna innan. Bad jouren koka en termos kaffe i f a hon skulle vara sen då hon inte visste att vi skulle ha en Y1a, utan möjlighet att koka kaffe. Detta är mitt livselexir, skulle ju inte gå fram o tillbaka Kalmar utan Kaffe.
Vi planerade för frukost på statt. Tyvärr ville inte den som hade sovit i VIB samma sak. De var sena -26. O vi blev stående.
Frukost på pressbyrån funkar oxå, men inte riktigt samma sak som våfflorna på statt.

Landade i Lp igen i rätt tid. En clementin o lite chatter senare begav jag mig hemåt. Mötte Madde i dörren påväg till Ellen.

Nu känns det som om ögonen trillar ihop, ska nog vila en stund i dag oxå.
Dansar i kväll 19-20.30.

RSS 2.0