Jobbdags - närmar sig

Strålande sol ute, lite kallt men helt ok. Orka gå ut o sätta sig en stund kanske, tvätten är vikt o inplockad. Maten är runtflyttad då det blev för varmt på altanen nu. Slängt lite rester ur kylen.
 M. ringde just, han skulle ju sluta 14.30 idag var det tänkt då han öppnade 6.45 imorse. Men som vanligt, sjuka barn bland de anställda. Så han kommer som vanligt vid 18.30. Grejen är ju bara den att jag måste åka 18.00. Men de får väl klara sig själva en stund våra barn.
 Imorgon ska M. på möte o även då vara hemma skapligt om nu detta går, men då åker ju jag senare, så då är vi inte så beroende. Värre på onsdag då jag börjar 17.45. Helt fel tid för oss. M. ska vara ledig då han jobbar på lördag.
Lite trist att bara ha en anställd, som antingen är sjuk själv eller sjuka barn.
Tur att våra barn blir större o klarar sig så man slipper ringa efter mamma två gånger i veckan längre. Som vi har gjort innan. Inte är de speciellt mycket sjuka heller, peppar peppar!

Ja, kanske borde ta mig i kragen o boka

Nu kommer det ett supererbjudande. Undra om ryanairs bokningssystem brakar ihop i natt?

Men "mina" destinationer är ju inte med på billigaste listan.
Överst står ju fortfarande Rom, där efter Barcelona.

Utresa  Från  Stoccolma (Skavsta) - Roma (Ciampino)

« Föregående dagNästa dag »
  Vuxen
249,00 SEK
 Lör,  22 Mar 08
FlygFR1931
06:40   Avgång
09:35   Ankomst

Återresa  Från  Roma (Ciampino) - Stoccolma (Skavsta)

« Föregående dagNästa dag »

  Vuxen
349,00 SEK
 Tis,  25 Mar 08
FlygFR1932
10:20   Avgång
13:20   Ankomst

oki, detta skulle ju inte heller bli så dyrt i o f s ca 2000kr för 2. Men så ska man ju ha hotell o barnvakt o mat oxå. Så vi fick bli hemma.
Drömma vidare!


För tidigt

Började fira födelsedagen igår dvs två dagar för tidigt. För att jag jobbar i natt o sover imorgon o så har Madde ridning o så jobbar jag tis natt oxå.
Så igår förmiddag var det full fart. Började med sallad, skalade potatis o gjorde klyftor, fixade uppläggning av mat. Dukning. Torkade av golven. Gjorde grunden till petit chouxkransen. Tog fram grejer ur frysen o värmde upp fritösen. Svampstuvning.O så in i duschen. Strax efter jag var klar, kom mor o far. De hade en blomma med sig med ett papper nedstucket, där det stod att jag får resan till Ullared på fredag med övernattning o mat&dryck +en flaska Dooley´s. De hade även mormors paket med sig, hon ville inte ut o åka, ett par hemstockade raggsockor, som innehöll 500kr. Fortsatte med maten, det sista. Så kom M+A-L+E+M. Av dem fick jag en vit Behå, en bok om semlor, och en mascara.
Friterade bläckfiskringarna, räkorna o kycklingnuggetsen, så kunde vi äta.
Det blev en himla massa mat, super gott.
Sen busade vi mest runt ett tag. Faster, kusin o kusinbarn dök upp. Fikade, hade en ostkaka+ en frödinge operatårta.
Madde har ju kommit på att det är kul att använda webcam att spela in film på. Så vi fick alla gå in på hennes rum o göra framträdande till Melodifestival låtarna, jag fick vara Velvet.
Emil + Ed. var Rongedahl´s bröderna. De vann. Så klart. De är ett och ett halvt o två år. Hur söta som helst.
Var helt slut vid 18.30 när alla åkt. Fixade naglarna, för det var ett tag sen jag gjorde det. Såg på Singing bee.
Slocknade som vanligt inne hos Madde, då hon vill ha sällskap för att somna.

Mattias var uppe tidigt i morse då det var hans tur att låsa upp åt byggjobbarna. För dem som inte har Corren kan jag meddela att M. var på första sidan av denna i lördags pga ombyggnationen av butiken.

Jag väckte barnen vid 7 snåret o skjutsade bort dem till skolan vid 8 tiden.
Nu sitter jag o vänder o vrider på mitt ryggont. Faster tyckte igår att jag skulle besöka en kiropraktor, då de kan hitta orsaken o ev lindra när man som jag har ont i ryggslutet är det antagligen ischiasnerven som kommit i kläm. Men jag har ju bra o dåliga dagar, så jag vet inte. Har ju ett presentkort på massage som ligger om man skulle börja där, om det då inte blir värre? Orka ta tag i. Kan ju bara idag o på fredag, resten av dagarna går ju i ett, som vanligt.

Mattias hade tandvärk i lördags, samma där. Han känner ju inte efter under veckorna, utan det kommer på helgen. Då blir han liggandes istället. Om han oxå bara kunde lyfta luren vore ju bra.

Grillning

Städade huset rejält mellan 12-15. Dammade bokhyllor o plockade runt lite.
Madde drog till M. Linus var med J.
Gav sen upp o mezzade L. för att höra om vi inte kunde gå en sväng medan det var ljust. Vi tog oss en långpromenad, till Boxholm o tillbax. M. mezzade o undrade när vi kom tillbaka för han var kaffesugen. Så nu har vi druckit kaffe o vilat. Så har grillen tänts, premiär för året. Tyckte nog det var lite tidigt o kallt.
Till kvällen blir det väl Melodifestival igen, bjöd ner L. då hon har barnledig helg o sitter ensam annars. Hon har alltid det den helgen jag har jobbhelg-bra tajming?
Har inte lyssnat igenom några låtar än så jag har ingen åsikt.
Föredrar ju eg Ainbusk, men har ju inte hört dem som sagt.
Min bästis var uppe o sjöng "Älska mig" acapella, då vi gifte oss. Hon blev sen o ingen ville avslöja att hon var på väg. Så det fick bli efter ute på Torget i Trosa. Den känslan sitter i - så häftigt.

Nu funka d

Tillbaka

 

HRNR: O61AD

TÅG: 

TRAFIKPLATS: HALLSBERG_PBG

 

ORSAK: LOK-PS SAKNAS

LÄNGD:  

VIKT:  

DIFF:  -7

RUBRIK: LOK-PS SAKNAS

DRAGFORDON: LITT:  RC4   

NR:  

RAPP: 

 

HÄNDELSE:  

HPBG

32

 

 

-7

 

LOK-PS SAKNAS O61AD

X Ä A

HRBG

  

 

-37

 

LOK-PS SAKNAS O61AE

X Ä A

SKMS

  

 

17

 

 

X Ä A

Haha, mitt tåg, lok ps saknas. kan bero på att jag låg hemma o sov då, någon annan som fått köra hem det nu alltså. Men det lär väl saknas ps idag ändå antar jag.

Snö, jobb o Melodifestival

Det var ju inte vad vi ville ha ju, snö.
Har vi klarat oss utan nästan hela vintern o sportlovet strax är slut kunde det ju kvitta. Visst blev det lite ljusare och det är ju inte så mycket, bara lite puder.
Vaknade för en stund sen o har uppdaterat mig lite om läget i landet. 60 000 utan ström, hua, stackare. Vi fick behålla vår i a f. Kom på att marksända TV kanalerna funkade på en av TV apparaterna så det blev till att sitta kvar uppe till resultatet på let´s dance var klart. Ja, vissa satt o vissa låg o sov givetvis.
Banverkets hemsida verkar strejka, så det blir väl till att lyfta luren o se vad transportledningen har att säga. Misstänker dock att det är en massa ptåg som har företräde på förmiddagen.
Jag som har en lott och kan vinna biljetter till Melodifestivalen ikväll, besked lämnas på torget i stan vid 14.45, men man får väl jobba istället. Det återstår att se. Nu är det morgonkaffe, mer nyheter-är ju absolut nyhetstokig.

Inställt

Åkte till Mogge, A-L, Emil o Märta på eftermiddagen o fikade. Madde har varit där sedan i Onsdags så jag tyckte det var dags att åka hemåt. De hade bakat kladdkaka så vi fikade.
Åkte sen vidare in till stan för att handla. Passade på att hämta sladden pappa hade lovat Linus. Dumpade honom där medan vi sprang på stan. Lyxade till det med räkstubbe till kvällen. Det mesta till söndagen är inhandlat.
Plockade sen upp Linus igen, kollade lite på pappas affärsplaner, han funderar på nytt företag igen. Då Linus skulle på disco fick de 30 kr av mamma, skjutsade Linus direkt till discot. Madde åkte hem o stoppade sina pengar i spargrisen.
Faster ringde o bad att vi skulle ratta in 90,2 Motala lokalradio, då hon hade skickat in en födelsedagshälsning till mig. Fick lov att låna Maddes spelare för att få in det. Vi hörde det. 
Linus blev hemskjutsad av en kompis mamma, schysst. Hade just börjat fundera på vem av oss som skulle hämta. Vet ju om jag hade åkt hade jag blivit kvar o städat, bad därför M. men det löste sig ju ändå. 
Har haft koll på läget på vägarna via vägverkets hemsida. Det båser ju som17 här. Just nu är två av vägarna till jobbet varningstriangel på, dvs nedfallna träd. Började fundera o luska lite med hjälp av banverkets sida. 
Tillslut ringde jag transportledningen. Jag skulle ju börja 22.45. Men all trafik var inställd. Så jag får lov att sova hemma. Skulle höra av mig imorgon när jag vaknade istället lovade jag.  
TV´n vill inte heller vara med, ingen signal till o från, nyss kom det snö oxå. Får väl bara hoppas vi har ström hela natten, blir så kallt annars.

Sportlov

Denna vecka har barnen sportlov därför har det inte blivit mycket skrivet.
Vi började måndagen med simhallen i Mjölby. Madde tog med kompis. Linus hade tur o hittade E. där. Så de skötte sig i stort sett själva. Tack o lov för vår skola, som har simundervisning. Så skönt att veta att de kan simma.
Plaskade o busade med dem en stund, sen kunde jag in ta bubbelpoolen. Tappade räkningen på hur många gånger jag var i där. Så himla gött. Bastade även en stund efter. Barnen var snabbare än mig ut, de fick varsin tjuga att köpa fika för.
Var ute o gick med L. när jag kom hem.

Tisdagen var det dags att gå upp tidigt för Linus skulle till sjukhuset igen. Tog ett par timmar där sen drog vi direkt till ishallen i Mjölby o åkte skridskor. Tur igen. Hela fritis var där så Linus hittade snabbt sina kompisar. Madde o jag åkte runt runt o tränade balans genom att sitta på huk o stå på ett ben o åka.
Handlade lite o sen åt vi på McD. När vi kom innanför dörren hemma ringde lillebror o undrade om vi inte kunde komma en stund, vi var inte svårövertalade där inte. Kastade oss i bilen o drog dit en stund. Märta har nu hunnit bli en vecka. Vi lämnade sen Linus där medan Madde o jag åkte på ridningen. Plockade upp honom på hemväg. När vi kom tillbaka hade M. gjort pannkakor på järnspisen, som vi fick äta, supergott. Madde hoppade in i duschen o ville sen ner på UG. Linus ville inte gå, då han ville åka till Mjölby igen för att hämta en sladd hos morfar till elgitarren. Madde o jag drog ner till Ungdomsgården en stund, åt lite godis o Madde en korv.

Onsdagen var meningen att Mattias o barnen skulle göra något kul då jag skulle iväg o jobba. Men han hade ju sjuk personal o blev tvungen att jobba. Mogge o Emil kom över o jag klippte Mogge. Fixade köttfärssås o spagetti till lunch medan Mogge o Madde gick ut på promenad med Emil så han kunde sova middag. Passade på att tvätta ett par maskiner. Då jag skulle jobba 17-06 ville jag vila en stund innan, föreslog att de skulle åka in till fenomenmagasinet, men Linus ville inte för han ville ju bowlat. Så de blev hemma, var ute en stund o åkte trehjuling med Emil. Sen kom de in o spelade disneymonopol.
Åkte iväg vid 16, började med en passresa till Älmhult, satt där i två timmar. Hann att se uppdrag granskning om Nazar, det resebolag vi åkte med i somras o har bokat igen. Folk som blivit magsjuka på det hotell vi bodde på, två veckor efter vi åkte hem. Med den omsättning på mat o så rent som det var så förstår inte jag hur det kunde bli så. Ett dåligt parti kyckling möjligtvis.
Körde sen vidare mot Malmö, när jag kom dit letade jag upp en säng o sov gott i en och en halvtimma, innan det var dags att leta upp ett lok o lite vagnar o åka hemåt. Tur att jag lyckades sova en liten stund för jag var ändå rätt trött när jag närmade mig slutet.
Byttesav av en återvändande förare o en ins. Körde hemåt. Sov sen hela förmiddagen.
Madde hade följt med Mogge hem o sovit där, fick ett mezz på förmiddagen att de åkt till min mormor.
Linus var på fritis, de skulle till simhallen igen, sen hade de visst ätit pizza oxå. Kul att de gör grejer med barnen som måste vara på fritis när det är lov. Ringde hem Linus vid tretiden. Mogge ringde o undrade om det var ok att Madde stannade en natt till. Så vi bestämde så o att vi skulle höras idag, när de tröttnat på henne.
Linus var med R. som just kommit hem från Tandådalen. Är så även idag. Lego starwars på PS2 är det som gäller för stunden.
Skulle behöva åka o handla, men Linus vill ju inte åka någonstans så jag vet inte hur det ska gå till, vill ju helst inte lämna honom ensam.
Ska iväg o jobba i natt om inte stormen ställer till det i eftermiddag. Jobbar 22-06. Hoppas på att få sova imorgon, det är ju svårt på helgerna när de andra är lediga. Kanske kan bli bowling då istället.
På söndag ska vi fira, mig. Jobbar nästa vecka.
Tänkte jag skulle bjuda på lite tapas, bläckfiskringar, chickennuggets, räkspett, skinka, stark korv, klyftpotatis mm
Ev gör jag en petit chouxkrans med svampstuvning till oxå o sallad.

Tårta eller efterrätt? Har inte riktigt bestämt. Har ju färdiga semlor att fylla i frysen, men det hade vi ju när Madde fyllde. Har bara ätit den + en i Stöten. Tog liksom stopp där. Brukar ju kunna klämma i mig två om dagen annars. Kan jag ha förätit mig på semlor? Jag som alltid köper dessa.

Packat o Klart

Jo, snart ska vi bege oss till simhallen.
Måste bara påminna om packat o klart imorgon. Jacob, min klasskompis, tänker visst odla någon form av mustasch.

Anställningsavtal

Idag kom nya anställningsavtalet på posten, påskrivet o ska postas omgående. Så skönt.
Infomöte kommer att ske när lokalerna är färdigrenoverade i april.

Idag ska vi åka till Simhallen i Mjölby. Madde tar med sig M.

Igår hade jag toppnotering på besöksräknaren. Hela 38 unika besökare.
Brukar ligga på 20-25. Inte för jag bry mig nämnvärt.
Inget jag strävar efter direkt.
Har fått många mejl o sms helgen. Många som undrar hur man är funtad om man talar om för någon att man har avskytt personen länge.
Inget jag bryr mig om, lite tråkigt att få så mycket skit för sina åsikter bara. Men antagligen trampade jag på en väldigt öm tå. Man måste känna sig väldigt träffad för att reagera på detta sätt.
Personen i fråga har lösenordsskyddat sin blogg. Då är man rädd för vad andra ska tycka antar jag. Haha.

Jag hjälpte min bror på hans bröllop. Var värdinna, toastmaster mm. För detta fick vi alla som hjälpte till teaterbiljetter till frivillig föreställning. De som gjorde lite mer fick även övernattning till detta.
Det är ju detta jag menar, det är liksom lättare att be om hjälp nästa gång och folk som vet att de får ut något av det de ställer upp på hjälper gärna till igen.
Nej, jag är inte ute efter pengar.
Antar att det var mitt dåliga samvete för att vi inte ställer upp i år som spökade. Då jag inser att det kommer att bli tufft för dem som ska utföra arbetet. Att höra att den o den o den inte kan. Undrade ju bara om det inte kan ha andra orsaker oxå. För visst måste det kosta på, med resa o ledighet även för andra.

Jag vet givetvis att företag inte ska drivas med vinst, utan man ska göra investeringar för att hålla vinsten nere för att slippa skatta bort den. Men jag undrar vilken rörelse som skulle funka utan att belöna sin personal?

Om man inte kan ta till sig detta o fundera över situationen utan att ringa o gorma, o spy galla över sånt som hänt för 30 år sen som man inte har en aaning om. Ja vad ska jag säga? Säga saker som man inte kan ta tillbaka, om någon. Lyckat? njae, antagligen inte.



Stockholm

Kom upp skapligt i morse så jag slapp stressa. Insåg att tåget var tidigt o stack iväg. Slapp stanna på några ställen o helt plötsligt var jag 30 min före tiden.
Lyssnade på radion, gick rätt snabbt upp ett ljus när jag hörde vad som hänt. Det här tar tid. Blev tagen på sidan i Vikingstad. Fjärren ringde upp o informerade om läget. Jag skulle få åka via Nyköping-Vagnhärad istället för Katrineholm. Där fick nu alla tåg gå vilket medförde att det bildades kö. Passade på att ringa några samtal o meddela den goda nyheten att det inte var jag som körde olyckståget denna gång heller. M. hade inget hört innan, men nu blev det till att ha koll o informera mig om läget. Prata med mormor o lillebror oxå. Hann även med ett samtal till T. En glädjande nyhet fick jag i a f där, tack!!! Trist med sjukabarn bara, hoppas de kryar på sig.
Var ca en timma sen upp till Tm. Ringde taxi när jag var på väg in med loket. Drog direkt till centralen för att garanterat hinna med mitt X2000 hem. Var både hungrig o kissnödig vid detta lag. Då jag åkt hemifrån vid 9 på morgonen o klockan närmade sig 16.30.
Ett par äpplen o en banan på uppväg stillade den värsta hungern.
Kön till Pizza Hut där jag hade tänkt att få mig en slice slingrade sig genom vänthallen, som kryllade av folk.
Blev att hoppa på tåget utan. Väl på tåget informerades vi om att just detta tåg skulle gå via Hallsberg- Mjölby istället o vi beräknades bli 30 min sena. Blev en pizzaslice där istället. Lyssnade sen vidare på Tyskungen o försökte blunda. Väl framme var vi ca 40 min sena. Å vid det laget är det dags att sätta sig i bilen o åka samma väg tillbaka en timma. Tack o lov är det inte många gånger kvar nu. Lyckades få hela påsklovet ledigt!
Tror jag hade 75 arbetstimmar utlagt på hela mars. Det mesta var bra turer. Någon 5.28 som inte är så kul bara. Men det är väl dags att vänja sig.

Ledsen O om du kände dig, nonchalerad. Inte min mening, vi kan höras på mejl i veckan om du hade frågor.
Ja´ru I.S. Som du sa snart är jag ikapp, men än är det ett par dagar kvar till 35.

Energikick

Vaknade tidigt imorse, låg kvar o njöt en stund.
Sen blev det  full fart här. Bilarna är tvättade, toaletterna städade, frysen är urfrostad.
Dammsugit, dammat, tvättat.
Fixade våfflor till lunch/mellis/fika.
I ugnen står klyftpotatis, väntar på tillbehör i form av kycklingfilé.
Allt går lättare om man hjälps åt.

Ikväll blir det melodifestival igen,
Har bara lyssnat lite på en av låtarna. Så jag har inte hunnit bilda mig någon uppfattning denna gång. Men om man bara ser på pappret så får väl Ola bli favvo då.
Imorgon bär det av till Stockholm.

Varför läsa då?

Om man bara tycker att personen skriver negativt varför då läsa?
Om jag använder bloggen som en pysventil, då vi inte pratar med varandra hemma. Min ensak. Tanken är väl bara att väcka honom.
Jag har inte lämnat ut min familj. De själva har uppgivit vem det gäller. Jag har inte angett detta på något ställe. De har tagit åt sig av det jag skrev och reagerat.


Jag har åsikter dem står jag för. Grunderna är dessa, det gäller alla.
1. Ett företag som har åtagit sig något- behöver anställa så pass mycket folk att man klarar av sin uppgift Orimliga krav o arbetsbelastning uppstår annars.
2. Ett företag drivs för att få en vinst. har man folk som hjälper en till detta bör på något sett belönas, med mer än mat o husrum. Annars brukar vi kalla detta för slaveri o det trodde jag vi hade avskaffat?
3. Ideell verksamhet är ok, men då ska vinsten gå till en idrottsförening eller välgörande ändamål. Inte till ett privatföretag.
4. Jag hjälper gärna släkten, i trädgården, med barnpassning o annat. Men inte för att driva ett företag i vinst, som de ska leva av sen.

Sist jag kollade hade vi lagar för sånt här i Sverige? Rätt eller fel?

Att sen få kastat i ansiktet att man är en besservisser o den mest patetiska människa på jorden, den mest perfekta(i neg mening givetvis) o att de tyckt så här länge. Varför har ni då inte varit så ärliga o sagt det istället, om det är så ni känt det?
Synd att ni bara ser det negativa jag skrivit, för jag har både födelsedags hälsningar o tävlingar emellan. Endel är ju skrivit med ironi o knorr såklart. Men vissa människor förstår sig inte på sånt såklart. Har aldrig reflekterat över detta.
Jag tycker varken
Intelligenstesten
Faster igen
Shopping
Fler som sagt upp sig
Ridning
Tävling
Födelsedagar
Svenska lektion
Sovit
inläggen innehåller negativitet Lr är jag blind?

Kan hålla med om att:
Påminnelser o annat tjafs
Supernanny bla
Är negativa men det innehåller ju mer frågan om barnuppfostran, hur man förhåller sig till varandra.
Detta av det jag skrivit senaste veckan.

Undrar vad jag skrivit för negativt om mina kollegor? Ja om han som skällde ut mig, med det är anmält till arbetsledare o utrett. Har fått en ursäkt! Annars trivs jag mycket bra med mina kollegor. Jag vet att flera av dessa läser och får väl i så fall be om ursäkt om jag sårat någon. Jag har inte uppgett några namn o inte vilket företag jag jobbar på. Skulle aldrig falla mig in.

Tackar som frågar. Har suttit många timmar o lyssnat på gnäll om kollegor jag inte har en aning om vem de är. Nickat instämmande. Inte en fråga om mitt nya jobb fick jag senast. Inget, hur går det för er då? Utan bara mal på om sitt. Någon kommer förhoppningsvis känna sig träffad på denna punkt o ta illa vid sig igen. Men jag har fått nog.

Ang sms i går kväll, Vore trevligt med lite feedback här just nu.
En god kommentar innan jag går under. 

Jag är trött, slutkörd och inte ett dugg upplagd för detta. Tack för puschen, väggen närmar sig, putta lite till så sitter den nog där snart.
Allt jag vill ha är delat ansvar hemma, om herrn då inte ser detta måste man kanske öppna ögonen lite. Jag vet inte hur andra har det, det är ju lite det jag undrar när jag skriver? Är jag ensam om denna situation?
Kan jag vara så himla värdelös som ni tycker?
Sluta då läs NU! lr måste jag börja om på ny blogg?

 


Ironi

Så klart jag var ironisk, när jag skrev att jag är bäst. Nej det är inte så jag ser mig, visst inser jag att jag har fel o brister oxå. Synd att inte svärmor ser detta. Jo, hon ser ju fel o brister o tydligen inget annat.
Just nu är vi på sandlåde nivå. Jag ska minsann ringa till din mamma o berätta... jag ska ringa till din bror o fråga...
Gör så, vad jag bryr mig.

Kul att få höra att hon länge letat något positivt med mig o inget hittat, den visste var den satt!
Synd att E. sitter o tjuter över att få höra detta. Det var ju du som ojade dig över hur ni skulle ro detta i land på fm.

Faan va skönt att veta att jag är bäst!

Blev just utskälld i telefon för föregående inlägg. Sist jag kollade var jag född o skriven i Sverige, åsiktsfrihet o tryckfrihet gäller. Har inte skrivit vem det gäller.

Fick sen denna kommentar oxå:

Postat av:

Precis som jag sa i telefon så har ni inte varit här i 4 år och ingen har förväntat sig det heller.
De som verkligen är våra VÄNNER resonerar inte som du och vi är vana att stötta och hjälpa varandra.

Precis som jag sa så är jag förvånad över att allt är så bra med dina föräldrar som du annars alltid snackar skit om när du är här. Kan dra upp många saker.
Alla människor har något positivt och negativt hos sig men just nu är det svårt hitta något hos dig trots att jag försökt i alla år. Inte undra på att du ofta hamnat i konflikt med andra som du berättat.
Nu ska jag inte störa dig längre och den bok du önskade till din födelsedag är väl ingen idé ge dig så du får väl önska av din mamma istället.
Var rädd om dig och tänk dig för i framtiden
.
 
Min reflektion på detta:

Det är två år sedan vi var med o hjälpte till. Förra året valde vi att åka skidor i Branäs istället. Året innan hjälpte vi till + min lillebror o fru.
Undrar bara var era vänner är nu då???

Jag snackar inte skit om mina föräldar men visst suckar jag över mammas städmani o kontroll ibland, hon drar i gardiner o fixar blommor, har åsikter då detta en gång varit deras hem. Tror hon är rätt medveten om vad jag tycker om detta. Men visst ser jag både positivt o negativt i dem.

Kommer nog inte på något positivt om mig själv heller just nu. Visst jag är negativ.
Tror att jag har några kollegor som fortfarande pratar med mig. Förstår inte riktigt vad du menade där, det som kom upp i vårt samtal? Ja, jag gör mig osams med folk för att jag talar om vad jag tycker o tänker.

Ja vi har pengar så det räcker o blir över. Behöver verkligen inte era pengar eller presenter.

Ja, jag är en besserwisser jag vet o perfektare människa får man nog leta efter. Synd att ni inte pallade för detta.
Att jag är har en super utbildningsbakgrund, är allmänbildad, väluppfostrad, har ett välbetalt bra jobb Och bra ekonomi.
Boken kan jag gott köpa själv.
Tack o hej!


okej jag är väl negativ då

Blev i eftermiddags censurerad på en kommentar. Fick ett surt sms att jag var negativ.
Kan så vara, ville väl bara väcka dem det gällde, igen.
Så om jag skriver här kan det inte tas bort förrän jag vill.

Jag anser att om man driver ett företag så behöver man anställa folk så att man får verksamheten att gå runt. Inte ta på sig själv för stor arbetsbörda, för att sen klaga. Har man gjort detta, får man själv lida i det tysta.
Man kan heller inte förvänta sig att släkt o vänner ställer upp i 4 år utan att få ta del av kakan. Visst ett eller två år hjälper vi gärna till, för att få verksamheten på fötter, men sen får det vara nog.
Kom sen inte att beklaga er då att ingen ställer upp.. det kanske ni skulle ha tänkt på liiiiite tidigare.

Sen må va hänt att jag är fruktansvärt bortskämd. Mina barn får sparpengar insatta på fonder varje månad, kläder o skor när de behöver det, mat både nu o då, hemma som på resturang av mina föräldrar. Kanske förväntar mig att barnen då o då kan få en glass åtminstone. Men nej det görs skillnad på barn o barn. Det är det som stör mig.

Att sen höra om att pengarna inte räcker till nästa hyra o det är vetrinärkostnader hitan o ditan o hur ska det gå när ingen kommer o hjälper till, varför skriva det då om man inte får reagera? Är det någon annan som bryr sig? Vill du bara få medlidande? Vad hade ni förväntat er?

Jag talade bara om att jag inte kan ta tjänstledigt i två veckor från mitt jobb för att hjälpa någon annan utan att få ett öre. Jo, M. fick present- jag vet o julklapp, men det hoppas jag går utöver och att han hade förtjänat utan att slita för det. Lr ser ni detta som lön? Ja, jag gav igen i somras, annars skulle jag nog inte målat staket som sagt.

Men jag avslutade faktiskt det hela med ett lycka till som jag faktiskt menade ärligt.
Men det andra kanske är något att fundera över.
Jag undrar ju om jag är helt ute o cyklar? Tror ju inte det , när jag säger att resten kanske oxå har tröttnat.
Nej, jag vill inte ha bråk o krig i släkten igen. Det är inte det jag är ute efter så jag behöver ingen kommentar på detta. Vill bara att ni tar er en funderare, innan ruschen sätter igång. Hur ni kunde ha handlat annorlunda.

Supernanny bla

Jo, jag var så snäll o lade ut en nyckel till Madde igår o åkte bort med gympa kläder till Linus. De var på bio med skolan på morgonen, så väskan fick stå på trappan.
Sen åkte jag o jobbade. Pass till Malmö med ett X2000. Taxi ut till Bangården. Stod i solen o njöt ett bra tag. Var ca 10 grader. Så härligt vårlikt. For en sväng på Trelleborg, fick sällskap av en kollega o en elev på fototurné. Var tillbax i Malmö vid 17 tiden. Landade ett tag vid datorn innan jag fick a..et ur o ringde efter taxi igen. En kollega skulle oxå till hotellet så vi passade på att dela. Så sparade jag en hundring åt företaget igen då. Lämnade in väskan på hotellrummet o gav mig ut på stan. Gick upp till triangeln som jag anade skulle ha öppet till 19. Köpte mig en ny hårborste att ha i jobbväskan, en liten o några nya hårsnoddar, tror någon äter dessa hemma. Promenerade tillbax o tog ut lite pengar på centralen, blev en Whooper Jr på BK oxå. Tog med denna till hotellet o kollade på Jo Frost, supernanny.
Tyckte nog hon hade en del kloka råd även denna gång. Att pappan skulle vara mer delaktig, lära känna sin dotter, umgås med sina barn när han var hemma. Känns lite deja vú, undra om inte jag sagt så oxå. Barnen som var ordentligt stökiga i inledningen fick gå på taekwando o avreagera sig. När de var hemma planterade de blommor ihop o gjorde lite Crafts?? pyssel alltså ihop med mamman, helt i min stil att sysselsätta barnen. Inte skuffa undan att jag måste göra det o det o ni får klara er själva.
Sov sen ett par timmar innan det var dags att bege sig hemåt. Var i Nässjö vid 5,40.
Så när jag kom hem var M på väg upp. Blev lite kaffe o ett halvhjärtat försök att få iväg barnen. Somnade nog innan de åkt dock.
Vaknade igen vid 12 snåret. Madde o kompis har kommit hem sedan dess. Linus kommer strax, han är på fritis än då tanken ju är att jag ska sova så här dags.
Sen ska vi ta en sväng o spana in Märta. Busa lite med Emil, som visst varit hos farmor idag då de andra varit i Motala o gjort pku-test.
Jag har varit på vinden o plockat ihop lite kläder till Märta av Maddes gamla, fanns dock inte så mycket kvar, har portionerat ut i omgångar. Men hon lär väl bli överöst med nytt.
Vid 17 tiden skulle L o jag höras o se om vi kunde gå en sväng.
Maddes kompis ska vara kvar över natt. Har planerat Hamburgare o pommes till kvällen.
Hoppas på en lugn lördag imorgon, kanske en biltvätt. Det skulle nog min bil må lite bra av såg jag.
På sön blir det en sväng på Stockholm- med passresa hem. Rätt lättförtjänta x-tra pengar med andra ord. Sliter ju inte ihjäl sig i a f och hyfsat betalt är det ju oxå.
V8. 
Ledig Mån o tis.
 Börjar 17 på Ons, då är M. ledig. Hemma igen vid 06 tors. Den dagen är enda dagen på sportlovet Linus måste vara på fritis. 
22.46-05 fre-lör.
Ledig sön.  
v.9
 19.15-03.47 mån-tis
20.20-04,30 tis-ons
17,45-13,00 ons-tors
ledig fre-lör-sön.
Då blir det Ullared!

Påminnelser o annat tjafs

Vi kom iväg på vår promenad igår L o jag. Var ute i nästan en timma. Blev lite stressigt med mat som vanligt. Korv med bröd fick duga. Vet ju att barnen äter ett mål lagat i skolan på dagarna. Madde gillar inte detta, men hon o kompisen hade delat en billy´s lasagne tidigare.

Var iväg o dansade.
I år blir det Jill Johnsson Crazy in love o Danger Zone från Top Gun filmen. Jill -låten gjorde vi färdigt förra terminen o nu har vi börjat på nästa, som går supersnabbt. Men som vanligt spexar väl mammorna till det, vi brukar ju göra succé. Har bokat 5 biljetter till torsdagen, de brukar gå åt fort. De andra dagarna brukar det finnas biljetter kvar till långt fram.

Såg Grey´s när jag kom hem, sen kom Madde o ville ha sällskap. Somnade hos henne.
M. väckte mig 6.15 i morse. Då skulle han åka. Han hade inte satt på kaffe, då han trodde jag ville ha det senare??? Men jag hade ju bett honom väcka mig ju... Undrade dessutom om han ändrat tiden på fritis då det var han som slutar tidigare än tänkt idag. De vill ju gärna veta det innan, om de slipper vara till 18.30. Men det skulle ju jag göra... ändra. OJ, jag glömde.. ingen påminde mig. 
Har just fått iväg barnen till skolan. Linus lyckades slå till mig på fingrarna med dragkedjan på jackan. Vi har två enorma hallar o ändå står vi på varann i dörren. Ingen av dem tog väskor. Frågade Linus, men han tog den inte. Antar att han har gympa o ev sportis oxå. När Madde hoppade ur bilen undrade jag om hon hade nyckel? Inte? nähä, va synd för pappa kommer ju först 15. o hon slutar 14. Jag tycker ju att de ska tänka på detta själva. Lr är de för små? Jag anser att min hjärna blir utsliten annars o de måste lära sig i tid.
Jag - glad- alltid!

Sovit

Eftersom jag jobbade i natt har jag slöat o sovit idag igen. Sover i omgångar. Har blädrat igenom senaste Amelia.
Ibland undrar jag själv varför jag byter jobb. Tåget upp var sent igår så jag fick en x-tra  halvtimme på mig hemma o så var jag tidig hem. Rasten blev superkort men det är helt ok för mig, man vill ju bara hem. Detta kommer det ju aldrig något av när man kör persontåg, kommer att sakna. Hade sällskap på väg upp, passåkande kollega, joureni N fick åka upp o ta hem ett tåg. Lyssnade på min ljudbok på hemväg, Är inne på Camilla läckbergs senast Tyskungen, har redan lyssnat igenom de andra. Nu ringde L. så vi ska ut o promenera, det var ett tag sen sist, dags att ta tag i det igen.
Dansar ikväll. 19-20,30

Svenskalektion

Hur svårt kan det vara?
Detta är tydligen hur barnen lär sig svenska i skolan.


Adjektiv = allt man kan sätta "skit" framför.
Substantiv = allt man kan "jävel" efter.
Verb = allt man kan sätta "utav bara helvete" efter.

Födelsedagar

Insåg just att jag har två vänner som fyller år idag. Grattis till Er båda.

I.S som blir 35år, min vän sedan 35 år. Tyvärr har vi inte så mycket kontakt idag längre. Antar att livet bara lunkar på och man ägnar sig åt sin egen vardag.

M.S 38 år, kollega som började i N ett par veckor före mig o har bytt bolag ett par gånger sedan dess, varit tillbax i N oxå ett varv.

Grattis grattis!image633

Tävling

Hittade en ny tävling när jag tittade in hos Emelinda hade hon en länk till Nathalie
Man kan vinna en tröja i strl 36-38, I o f är jag väl kanske lite liten för denna. Men vinna vill man ju.

Service

Nu hade jag ju sagt upp mig hemma då... Så i dec pratade vi om att passa på att serva bilarna medan vi hade tre. Eftersom den som är till salu står i stan så skulle det kunna funka o lämna en bil o gå o ta denna istället. Den blå volvon skulle varit servad för 800 mil sen. Men jag har avvaktat o väntat. Tillslut kunde jag inte vara tyst längre så i Söndags när jag åkte o jobbade, bad jag tillslut M att titta igenom sitt schema o boka en tid. Detta kan göras via nätet o man behöver inte lyfta luren.
Så långt fine- han lämnade tre förslag på datum. O MiTT mobilnr.
Så igår när jag stod i stallet utan någon almanacka lr en susning om vad som skulle fixas så ringde de.
Killen från Volvo som ringde o jag beslutade att vi hoppar 14000 mila servicen o tar 16000 ist nu då. Då är det ju kamremsbyte. O så ville vi ha bromsarna fixade. Dvs det tar hela dagen. M. hade lämnat 27/2 som förslag, han var ledig då. Så det fick det bli.
Bara att pappa hade ringt undertiden jag var borta o hade köpare på bilen, som skulle komma o kolla i helgen. YES! Skönt om vi kunde bli av med den, o få in en slant. Men hur gör vi nu då...
Jag jobbar natten 26/2, Mattias är i Lp på möte, ok jag kan åka in o plocka upp honom o vi lämnar bilen på kvällen innan. Men sen då. Jag sover 27/2o börjar sen o jobba vid 17. Så han får väl ta bussen.... Det är ju sådana här grejer jag alltid måste planera, jag blir galen om detta inte är löst i förväg. Det löser sig, det ordnar sig finns inte i min ordlista. Vill veta NU!!!
Snuskigt dyrt blev det oxå. Men det ska bli skönt att ha detta gjort, så att något inget händer med bilen på ett tag sen.

Ridning

Nu är det dags att åka med Madde till ridningen, hem o stressa ihop lite mat o sen iväg o jobba.
Mattias skulle vara ledig imorgon, men sjuk anställd gör att han får jobba. Lika bra det då jag ska sova.
Jag sover bättre, behöver inte sätta honom i arbete.
Så kanske vi kan få en ledig lördag ihop...
Jag har ju dock sabbat helgen genom att jobba söndagen. Ska en sväng på Stockholm.

fler som sagt upp sig

Ja hemma alltså
http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article1816331.ab
Önskar mig denna bok när jag fyller.
"Fam­­iljens ­projekt­­ledare ­säger upp­ sig" av ­Gunilla Bergen­sten.

Shopping

Idag blev det en tripp till stan.
Lämnade in min klocka för batteribyte, fick den av mamma o lillebror när jag tog examen från lokförarutbildningen då man är tvungen att ha klocka som lokförare.
Handlade kläder till Märta:







Byxor till barnen, kommer ett par till, mamma hade oxå en kupong så hon skulle köpa ett par oxå.

Så mutor till Mattias. En boomerang skjorta + tröja i samma märke + en annan skjorta.
Blev lite konstigt upplägg på detta. Då datorn som vanligt inte vill vara med. Fick 75 fönster öppna varje bild jag skulle lägga över från telefonen. Fick börja om från början hela tiden. Knasdator. Men det är väl något virus lr någon Spyware, trojan lr skit.
Testade även Mozilla, men då funkade det ju inte alls. Allt verkar låst på vår dator. Inte heller Maddes dator funkar. Där kunde jag inte lägga ut det på nätet då detta var spärrat med lösenord som jag inte kan. Hallihallå va kul detta är.
Som en fånge- inlåst och övervakad!

Faster igen

I natt kl 01.59 blev jag faster åt en liten Märta. Hon vägde 2740g o var 48 cm.


test

Gjorde en ny intelligenstest idag. Den som testar o vågar tala om sitt resultat för mig ska få veta mitt.


Slödag

När mamma kom hann vi fika lite. Prata en massa. Hon tog barnen med sig o skulle ta en sväng på stan, då hon hade sett att JC hade rea. Jag kan inte säga när jag var på stan senast.. men det är väl bara att kolla bloggen. Jo en snabbsväng blev det ju i veckan när mobilen strejkade, men var ju hemma lika snabbt igen. Har inte handlat på månader. Tack o lov fick ju barnen kläder av svärföräldrarna i julklapp, men det var ju finkläder. Jag gjorde mig i ordning o kom iväg skapligt. Tåget var tidigt o jag kom iväg slapp att göra ett uppehåll o tjänade snabbt in tid. Var 40 min före tiden i Mjölby men där tog det stopp. Så kan det gå.

Var hemma vid 3.30 imorse. Tåget hade gått sent norr i från o var sent redan när det kom till mig. Sov fram till strax efter 10. Men låg kvar o drog mig. Ringde o sa att jag skulle komma o hämta barnen o handla.

Plockade upp barnen o fick i uppdrag att fixa pinhjärtan a la hjärt-lungfonden. Istället för blommor. Mamma o pappa ska på fest ikväll. Vår granne o hennes tvillingbror fyllde 50 i torsdags + grannkillen, som officiellt inte bor hemma men är här rätt ofta ändå fyllde 25 år samma dag + tvillingbroderns fru någon gång i dagarna oxå fyller 50 år. Så det blev alltså 175 års fest. De har begärt att gästerna ska skänka pengar till välgörande ändamål istället för presenter.
Kvarnen hade tre pins kvar. Ingen av övriga butiker i gallerian hade dessa. Lite märkligt eftersom alla hjärtans dag är i antågande i veckan. Fick tips om apoteket. Men de hade bara blått band- dvs för prostatacancer. Det fick bli ett sånt.
Handlade lite mat i förbi farten, kycklingfilé, som Mattias just har tillagat.
Har sovit, sovit o sovit hela eftermiddagen.
Nu är det mat o sen blir det Melodifestival- helt klart. Just nu tycker vi att Amy är bäst här. Jag hade hoppats på Velvet, men vid första lyssningen på första minuten var den inte så superbra som jag hoppats.

Lönespridning


Att vi inte hade så stor lönespridning visste vi väl men att ligga på andraplats på sämsta listan.
Inte så stor chans att göra karriär alltså...

mera tävling

image290
hittade en till tävling hos Antonia

Flitig

Jo, det är sant. Jag både dammsög o torkade golven igår. Idag har jag hunnit renbädda o köra ett par maskiner tvätt. Ska strax vattna blommorna oxå. Tänk vad man kan om man vill.

Har pratat med svägerskan en timma idag oxå. De var ju in o vände bäbisen i magen i fredags o hade inget hört sen dess. Idag är hon så långt gången som när Emil kom för ett o ett halvt år sen. Men det var ju då eg en vecka kvar, då han ville ut tidigare än tänkt. Men hon hade väl inga känningar att det skulle tänkas bli idag.
Meddelade henne hur jag jobbar nästa v om någon behöver ta Emil. Men han har ju gott om sådana som vill låna, sin moster på gården brevid, mormor o farmor i Mjölby. Dagmamma nästgårds o så vi en mil bort.

Mor ringde just. Kommer o hämtar barnen vid 14, då jag börjar 17.20. En så himla dum tid att börja på. Ingen som vill jobba på fritis så dags heller. Mattias ska jobba imorgon oxå, då en av hans anställda var sjuk. Så det körde ihop sig ordentligt. Jag är ju hemma vid 3 inatt igen men då behöver ju jag få sova en stund på morgonen så de får bli kvar över natt hos mamma. Blev ju sen ledig lördag kväll då mina tåg är inställda. I stället jobbar jag söndagen, men det känns helt ok. Nästa vecka jobbar jag tis + tors natt + x-tra på söndagen.
Hoppas man kan orka göra något mer där emellan. Blir ju helt slut av att vända dyngen fram o tillbaka hela tiden.

Tävling

172901-1484

En enkel sko jag gillar:


Diesel Buckle Keendesire Low Heeled Sandal
Jag gillar ju tävlingar o hittade just en här

En lite intressant tabell


                                  Mamma                                    Pappa
Matlagning75%25%
Diska (diskmaskin)90%10%
Tvätta99%1%
Putsa fönster100%0%
Dammsuga75%25%
Förvärvsarbete75%100%
Planera inköp (Mat)90%10%
Skjutsa till aktiviteter100%0%
Städa badrum70%30%
Läxläsning20%80%
Nagelklippning100%0%
Godnattsagor90%10%
Utvecklingssamtal100%0%
Föräldramöten100%0%
Vattna/Plantera blommor100%0%
Frisörbesök m barnen100%0%


   
Bilservice100%0%
Ringa viktiga samtal100%0%
Tvätta bilar1%99%
Lägga in räkningar60%40%
Köra husvagn0%100%
Klippa häcken0%100%
Klippa gräset0%10%
Komma ihåg viktiga saker100%0%
Göra något roligt m barnen90%10%
   
   
   
   
   
   
   


Fundera sen på hur ofta man gör varje grej o varför jag är mer slutkörd o uttråkad.

Livstal

 Livsväg 3, den obotliga exhibitionisten:
Treor är mycket kreativa och älskar att ha folk omkring sig. De är färgstarka personer som nästan alltid är glada. De har lätt för att lära sig nya saker och verkar alltid ha turen på sin sida. Men de tröttnar snabbt och vill att det ska hända nya saker hela tiden.

Har du 3 som livstal så älskar du säkert livet. Att anordna fester är något som du är expert på då du är utåtriktad och gillar att hålla igång. Du går alltid in i ett nytt projekt med nyfikenhet och positiva tankar. Detta brukar uppskattas av andra och därför ses du vanligtvis som en bra samarbetspartner. Din kreativitet har du behov av att uttrycka på något sätt och din fantasi underlättar det för dig. Du har även lättare än andra att tjäna pengar, men du är samtidigt medveten om att pengar inte gör dig lycklig.

Om det inte händer något kul så blir du ofta uttråkad och rastlös. Att vara ensam är något som du försöker undvika och om du trots allt blir det, så kan du bli apatisk. Du bör se upp så att du inte blir utbränd.

Gjorde en test jag hittade här

Torsdag

Så blev det ju då torsdag. Har bloggat. Fått ett dödsbesked som ni sett. Ska väl orka ta tag i dammsugaren. Kanske tom torka av golven. Men men det är så lätt att skjuta upp till imorgon det som inte blir gjort idag när man är hemma så mycket som jag är. Jag antar att jag blir lat. Inget är kul. Varför ska jag ha det fint? Ingen som kommer hit o ser det i a f? Har ju aldrig gäster. Stor idé att städa inför jobb helg.. Nej då är det ju bara att börja om på Måndag igen.
Antar att jag gör som vanligt. Minsta möjliga på mesta möjliga tid. Kostar minst.

Onsdag

Var ju hemma på morgonkvisten. Fick sova till 13 då Linus o Co. dunkade på rutan i sovrummet istället för att bara smyga in. Två sek senare ringde hans kompis mamma o undrade var de tagit vägen. Gick upp o kollade. Grabbarna stod utanför hos oss. Två sek senare ringde nästa mamma. Hon skulle bara skvallra vad mina barn hade haft för sig på hemväg igår. De hade gått gamla bron över ån de rackarna. Vet ju att deras skolväg inte är den bästa. Både trafik, Å och järnväg. Men jag har ju klarat av det och många med mig. Vet inte om vi har haft någon olycka faktiskt. Jag har oxå något minne av att det tog lång tid hem ibland. Vi lekte detektiver o allt möjligt. Så jag oroar mig inteså mycket.Men Linus var som en lergube när han kom in. Ta av sig skorna ute om man ser ut så hade han inte kommit på att man kunde. Dra av sig skorna försiktigt -nej inte det heller. Så jag hade lera i hela hallen. Strax efter kom Madde med kompis. När kompisens mamma slutade skulle hon plocka upp dem för att de skulle vara där en stund. då de oftast är hos oss. Passade på att dammsuga. Mattias hade varit duktig på morgonen o startat diskmaskinen, så den fick plockas ur. han hade även städat handfatet o spisen. Kors i taket han kan ju om han vill. Frågan är bara om det inte kom lite försent.
Han tom kollade om något behövde handlas.. Så han fick fixa blodpudding åt Linus, det skulle han promt ha dagen innan. Vi fick potatisbullar o bacon. Drog sen på dansen. Vi var bara 4 st där. Undra om de andra glömt att vi började denna vecka. Har total träningsverk idag. Blir ju alltid så i starten. Kanske borde passa på o boka min massage snart. Stannade till en kortis hos L. då vi inte pratats vid på en vecka. 
Fick nästa chock. Hon var anmäld av skolan till Soc. pga att hennes E. hade sjungit på Björn Rosenströms låt om yxan... herregud nu går de väl till överdrift. Jo, han kunde vara sexuellt utnyttjad hemma. Ähh.. skivan är LinuS! Ingen som visste på skolan vems skivan var. Men L. visste ju. Men de är ju pojkar. Tror att de flesta gått igenom detta stadie då allt med sex är intressant. Ronny o Ragge, Björn, Eddie Meduza. Det är ju vad som spelas hos oss just nu. Jag tror inte att barnen tar skada av detta lr gör de det? Måste jag förbjuda? Vad händer då om man förbjuder, jo det blir ännu mer spännade. Är det inte bättre de får hållas? De tröttnar väl? eller? Det vet man ju själv. Har alla vuxna glömt?

Tisdag

Sov länge.
Skulle sen starta min mobil. Den var stendöd. Testade att sätta den på laddning, verkade inte heller funka. Satte i usbsladd. Inget ville hjälpa. Tillslut åkte jag in till Telenorbutiken. Killen där tog bort batteriet satte tillbaka det o strtade den. Åhh.. jag blåst brunette... Jag fick bara inte upp luckan o bort batteriet. Sitter stenhårt.
Hem o plockade lite tvätt. Var med Madde på ridningen.
När Mattias kom var det dags att åka o jobba. Var till Hallsberg. En timma rast o så hem igen.
Måste ju retas lite med killarna oxå. Då jag inte bryr mig ett dugg vilket lok jag kör, för jag bara ser det som jobb. Jag hade 1290 hem! Det sista orange loket.
Kom just på att för att vara så lite intresserad måste jag ju erkänna att jag varit här. The National Railway Museum in York, England.
 Var hemma tidigt. Något jag kommer sakna när man kör persontåg. 

Måndags

Som vanligt rinner tiden iväg fortare än vad man tänkt sig.
I måndags var det utbildningsdag. Lyckades komma försent. Vet inte om jag i dessa lägen anser det mindre viktigt att vara i tid lr vad problemet är. Jag avskyr folk som kommer försent. Det är respektlöst nonchalant. Kom iväg sent hemifrån då Mattias läst nyheterna på datorn istället för att sätta på kaffe o flytta tvätten från tvättmaskinen till torktumlaren. När jag gjort detta räckte inte min tid till det jag måste. Dessutom var det såpahalt. En snitthastighet på 60 km/h istället för 85 km/h gör skillnad på 8 mil. Åkte sen ner till Jobbet, bara att lokalen var ändrad. Vände o åkte till Kyrkan där vi ibland hyr lokal.
Tack o lov verkade de inte ha börjat när jag kom 8.20. De saknade en kanon. Blev lite snack medan vi väntade.
Bla mitt favoritämne... INTE!
Huruvida nyanställda ska få vara handledare/instruktörer. Jag är handledare o en kursare till mig är ins. Jag vet att han är fullt kompetent för att fixa detta. Det var han nog redan när vi började utbildningen. Sen kan jag visst hålla med om att vi inte har erfarenheten. Jag skulle inte fixa ins. För jag vill inte stå framför en grupp o hålla lektion så. Inte heller skulle jag våga åka uppföljning med de "gamla" o säga åt dem hur de ska bete sig.
 Nu vet jag ju att en av dessa som diskuterade saken varit hos arbetsledarna o klagat på att jag är handledare.
Vilken dj..la gnäll. Ska bli lite skönt att slippa.
Dagen i övrigt flöt väl på bra.
Hade en diskussion till huruvida jag har två lr tre månaders uppsägning. Jag hade kollat o fått svaret två månader. 
Blev att jag fick kolla igen. Nya avtalet säger visst att alla som varit anställda i mer än sex år har alltid tre månader.
Men jag har ju bara varit anställd i tre år. Så det är två som gäller. Men jag lämnade ändå in pappret på eftermiddagen. Fixade nya turer till helgen då mina tåg lör-sön var inställda. Blir Hallsberg fre-lör o sen Malmö en kortis på söndag. 
Kom iväg lite tidigare än tänkt hem. Så jag hann in på Willys o handlade lite. Fixade schema till fritis på vägen innan jag hämtade Linus. Fick en påringning på förmiddagen att vi hade missat detta. Jag hade ju fyllt i mina tider på almanackan, men visste inte hur Mattias tänkt jobba. 
Var på Byalagsmöte på kvällen. 
Ska köpa in nya stolar till Ingemarsgården. Ny dator till UG. 
Nytt möte 16/3 o Årsmöte 30/3 kl 14.00 båda gångerna. Har snart fått ihop mina 8 volontärtimmar. Undra om jag kan lämna in dessa fast jag har sagt upp mig.
 

En tidigare chef

Fick just ett meddelande från Emelinda.
Min chef från Bomans i Trosa har avlidit av hjärtinfarkt i natt. Endast 43 år gammal. http://tv4nyheterna.se/1.268724/nyheter/2008/02/07/tv4_profilen_benson_dod
Även om vi inte kom så jättebra överens de månader jag jobbade där så känns det ändå lite tragiskt.

Hemresedagen

Så kom den till sist hemresedagen. Som man både fasar för o längtar till. Mer snö hade det ju kommit hela veckan. En dödsolycka vid Torsby hörde vi. Städade av stugan medan barnen åkte lite mer skidor. Madde kom snart igen. Hade is på skidglasögonen. -31 grader på Toppen, blåst medräknat. Hittade tops o spagetti efter förra gästerna under soffan. Glas mm hade fattats när vi kom så vi fyllde i det som fattades på Inventarielistan. Var klara 10.40. Linus åkte fortfarande skidor. Tog bilen upp till receptionen. Ringde nog i 15 min till Linus innan vi fick tag i honom i Tomten, röd backe med massor hopp. Så hans dröm inför nästa år är Tandådalen! Inte min dock kan jag ju säga. Fick tillsist med honom. Åkte strax efter 11. Smatidigt som alla andra skulle det visa sig. Vi hade ju inte tankat på uppväg. Kan man väl inte om det inte är tomt, lr?? I Mora tog man 11.30 för bensinen. I sälen 12.30. Hade så vi kunde åka 19 mil till lugnt ju. Om inte... bilköerna hade varit.
Hela vägen ner från Tandådalen. Så när vi passerade Lindvallen var vi bara tvugna att tanka tillsist. Då hade vi suttit på nålar länge. Passade på att äta där de hade McDonalds i backen. Kollade in backarna. Ser ju ut att vara mer i min smak. Men långa avstånd mellan stugor o backar istället o grymt fullt med folk för att vara en söndag o stugbytardag o bara v 5. Hiskeligt mycket dyrare är det oxå där.
Bil köerna hade lättat något efter vi hade ätit. Men vi var snabbt ifatt några igen. Det var i stot sett bilkö o moddigt ner till Motala, ca 40 mil. Stannade i Filipstad o fick lite kaffe. I Örebro, Marieberg o kissa. Ändå var vi inte hemma förrän vid 20-tiden dvs. 9 timmar för att åka 47 mil. Inget man gör med dessa tjuriga ungar alltför ofta. Blev ännu mera avskräckt. Packade upp o startade ett par maskiner tvätt på kvällen när vi kom hem.

Slalomåkning

Vi var uppe vid 7.45 varje dag för att hinna åka så mycket som möjligt.
Så denna lördag var det då dags även för mig. Tog 130 skidorna upp för att hyra mig ett par fina carvingskidor. Stod en stund i kö. Medan jag väntade hörde jag två tjejer bakom ryggen snacka om mina pjäxor. De är av 80tals modell pjäxorna o bara två spännen över vaden o inte en himla massa spännen. Tjejerna var lyriska o sa sen åt mig att hålla hårt i dessa pjäxor för den modellen hade varit den bästa. Liftkort o sen iväg. Barnen lurade upp mig i trestolsliften, den kunde man gå av innan man var helt uppe. Men så jag skrek Madde i örat, var totalt livrädd. Fick dessutom ett stopp på värsta höjden. Någon som klantat sig där nere allså. Så det gungade när det stannade. De försökte få mig att tro att sexstolsliften inte kändes lika mycket o få upp mig ända upp men den gubben gick inte. Åkte Mormorsstörtlopp. En grön backe som nog hade varit i min smak om det inte hade blåst så dant så man var tvungen att staka sig utför. Värmde oss i en kåta. Lite kaffe.Ett par åk till blev det. Fastnade för näst sista avhoppet innan toppen i Världscupbacken. Svart/Röd/grön backe. Letade sen matställen igen, gav upp o åkte hem o tog varmkorv o bröd istället. 70kr för lite soppa som inte ens barnen tycker om, nej mat ska man nog ha med sig om man ska till Stöten.
Vi hade ju tänkt att lyxa med detta då vi ju vunnit själva stugan. Men utbudet var ynkligt. Åkte ett par åk till o sen blev det åter igen After Ski. Var ett gäng som hade något hemmabygge o åkte med i backen iklädda svarta trikåer o svartkrullig peruk a la svarta pantrar lr ngt. En svensexa skulle jag gissa på. Kul hade både de o vi i a f. Någon sprang uppför slalombacken, såg lite jobbigt ut. I slalompjäxor, efter att liftarna stängt. Glömt skidorna?
After Ski var dock inte Linus grej han stod i andra ändan av området o väntade på oss. Tillslut kom han i a f o tog en läsk o hämtade nyckeln så han kunde åka hem till stugan o värma sig. Blev en slökväll vid TV´n. Packade väl d som gick att få ihop.

Skidtest

på fredagsmorgonen hade väl värsta stormen dragit bort. Men visst blåste det. testade mina skidor. Men de var inte ok. Jag kliver ur bindningarna. De låser inte. Testade sen 130 skidorna. Samma sak där, men de funkade lite bättre. Så pass att jag kunde ta mig till transportliften o upp i denna i alla fall. Vi hade stuga 154 så nära transportliften man kunde komma. Himla bra läge. När vi kom upp hade jag redan börjat frysa. Mattias kunde inte åka utan skidglasögon när det blåste så hn var tvungen att gå in o köpa sig ett par. Jag gick till liftkortskassan. Jag hade redan då konstaterat att skidåkning inte alls var nödvändigt för min del denna dag. Backen var brant. Liften hängde i luften. Inte alls min grej. Betala för att vara livrädd o frysa. Nej tack. Så jag köpte ett kort till Mattias bara. Det tog över en halvtimma då jag som vanligt valde fel kö. En fritidsgård från Lidingö hade skickat sin ledare att fixa alla liftkort. När jag sett att de andra kommit upp i backen åkte jag ner till stugan o bytte pjäxor. Det blev 3 kilometersspåret. Nypistat. När jag kom in var jag så slut att jag vialde en stund på soffan. Mezzade Mattias att de skulle säga till när de blev hungriga så jag kunde fixa lunch så det var klart när d kom. En stund senare stod de i dörren utan att ha sagt till. Så det blev lite längre avbrott än nödvändigt.
Tog sen på mig längdskidorna igen o testade om jag kunde lyckas åka transportliften med dessa. Gick så bra så.
Så det blev afterski med längdpjäxor. Lite fusk kanske. Till Afterskin var det kö. Helt sjukt mycket folk. Även här var endel bord bokade, de närmast scenen. Men jag lyckades få ett i a f. Mattias o Madde kom strax efter. Linus åkte vidare. Liftarna var ju kvällsöppna till 19. Madde gick ut o pkte lite mer även hon. Kom ett par skåningar o slog sig ner vid vårt bord istället. Jättetrevliga. Hon pluggade 4:e året på läkarutbildningen, han var konslut åt Ericsson. Han var från Ängelholm- ah, där finns ju banskolan säger jag. O han ser ut som ett frågetecken. Då börjar man ju undra om han verkligen kommer därifrån. För det var ju typ det enda jag visste. O en kollegas pappa som jag tror jobbar på saabförsäljningen där. Jo´rå Saab kände han till för hans bror var VD där??? Då blev jag ju ännu mer konfunderad.
Mitt i allt detta spanar jag runt o säger till Mattias så mycket folk här är, konstigt att man inte sett någon man känner igen. När en gymnasieklasskompis några minuter senare dyker upp bakom ryggen o säger Hej.
Han pappa ägde stugan mina svärföräldrar bor i nu, där vi sov första natten. Så vi pratade mest om detta. Sen var han tvungen att gå. Han var där med sitt kompisgäng. 16 st grabbar. Det skulle hem o bubbla o sen på discot på kvällen. Vi begav oss mot stugan efter afterski´n vid 17 tiden. Bytte om o gick till ladan för att äta kvällsmat.

Stöten ankomst

Var uppe vid 8-tiden på morgonen. Vi sov i lillastugan så vi masade oss in till storstugan för att få lite frukost. Knappt så de var vakna där inne. Det blev ju lite sent när vi satt o pratade på kvällen. Linus var sist upp. När han kom tog vi förmiddagsfika. Packade sen ihop oss o begav oss igen. Åkte Vasaloppsvägen mot Sälen. Stannade i Sälenby o provianterade lite. Bolaget var ju tvunget att betittas. Blev en pizza till lunch. Jag delade med barnen o Mattias fick en egen. Fortsatte sen mot Stöten. Var uppe där vid 14tiden men de släppte inte in några stuggäster före 15. Så det blev en fika i Bistron. När vi sen väl kom till stugan tog barnen skidorna o testade transportliften ett par åk, medan vi packade in. Sen begav vi oss ut på promenad i Blåsten. Till ladan. Enda resturangen/baren där det inte var möjligt att boka bord utan det gick att komma ändå. Tog lite att dricka o slog oss ner vid storbildsTV´n. LHC-FHC spelade. Det kom ett gäng grabbar som verkade ha gått långt i snöovädret. Det visade sig att de var från Linköping o var på jobbkonferens. nej- så långt hade de inte gått- bara från ett annat stugområde.  Det droppade snart in fler från detta företag. Så det blev ett himla liv- kul med alla LHC fans. Inte Linus dock, han hejar ju på HV71. Var väl en o annan av de andra som eg inte heller hejade på LHC- men de var nog tysta.
Stupade i säng vi 23 tiden.

På väg mot...

De som följer hela familjen har redan en del bilder antar jag. Mattias har lagt upp bilder. Madde har skrivit endel. Emelinda o svärmor likaså.

Onsdagen då vi skulle åka iväg fick barnen gå i skolan. Det är ju så krångligt att ta ledigt tre dagar då rektorn måste bevilja. Två dagar fixar klassföreståndarna. Madde skulle gå hem vid 12, dvs lite tidigare för att vi skulle komma iväg någorlunda skapligt i alla fall.
Jag packade o försökte plocka undan lite allmänt hemma. Mattias tvättade bilar, kan ju inte plocka in skidor i takboken med skitig bil. Jag skulle skriva ut kartor, fixade en Gopshus-Stöten. Sen krånglade skrivaren. Mattias fixade den. Skrev ut karta han oxå, stängde sen av datorn. Bara det att den enda karta han skrivit ut var samma. Så någon Stöten o hem hade vi inte. Vi åkte alltså inte samma väg åt båda håll. Då vi på uppväg hade tänkt att passera en skidbod i Insjön o Stanna en natt i Gopshus, mellan Mora o Oxberg. Hos svärföräldrarna.
Kom iväg skapligt. Mattias var till skolan o hämtade barn då jag inte var riktigt klar så klart. Hann en kilometer då Madde promt skulle ha sin lilla väska hon hade packat för att ha i bilen. Jag hade ställt allt som skulle vara i bilen på ett ställe i hallen, men det var ju svårt att packa så. Sura miner redan där. Efter ytterligare ett par km, innan Mjölby började jag att undra var pappren på bokningen tagit vägen. Dags att stanna igen. Rev igenom ett fler tal väskor o Matkassar. Inga papper. Var färdiga att ge upp o vända då Madde hittade dem i sin väska. I denna stil fortsatte sen hela vägen. Stannade i Örebro hos Mattias lillasyster, då jag hade en bok med till henne o tyckte vi åtminstone kunde säga hej när vi passerade. Linus ville inte gå in, jag o Madde tog boken o gick in o tänkte att vi hämtar väl ut Emelinda o hundarna. Då hade Mattias precis lyckats övertala Linus att följa med in. Vi hann ta en snabbfika. Åkte sen vidare. Trodde Mattias hade koll på vart vi skulle i insjön då han inte skrivit ut någon karta. När vi kom dit visade det sig att så inte var fallet. Snurrade runt en stund. Insåg att klockan blivit 18 missade alltså den affären. Tog en sväng på Claes Ohlsson istället.
Fortsatte sen mot Mora.
Väglaget var inte det bästa o jag hatar att åka bil med andra, vill helst köra själv. Så det var ännu ett läge för fight. Mattias påstår att står det 90 på skylten så är det 90, hur väglaget sen är. Jag förstår då att det händer trafikolyckor med den inställningen.
Kom till Gopshus vid 20-tiden. Fick oss lite mat. Landade vid TV´n men pratade nog mest. Barnen fick jättefina kläder i julklapp. O vi fick godis o ett välkommet tillskott till skidresan. Tack! 
Vi hade inget med oss - pinsamt enligt mig. Då Mattias mamma fyllt år o hans pappa fyller om ett par veckor. Men då jag sagt upp mig från tjänsten som projektledare så anser jag att det är Mattias egen sak att fixa detta till sina föräldrar.

RSS 2.0