Allergi
trodde vi var förskonade från sånt, men nu visade det sig att så inte var fallet.
Mononatriumglutamat = en smakförstärkare. E621.
Detta ämne får vi i fortsättningen undvika.
Mononatriumglutamat = en smakförstärkare. E621.
Detta ämne får vi i fortsättningen undvika.
Kommentarer
Postat av: Emelinda
Vem är allergisk och hur upptäckte ni det? Vad finns det i då?
Postat av: Lokföraraspirant Karlsson i H
Glutamat finns som smakförstärkare in väldigt många sorters mat, särskilt hel- och halvfabrikat av olika slag. Aromat-krydda är nästanpå rent glutamat. Det förekommer i väldigt många olika kryddblandningar. Det finns någon sorts kinasyndrom eller vad det nu kallas som man kan drabba av om man äter för mycket kinamat och liknande som tydligen innehåller mycket glutamat.
Tänk vad man kan lära sig på lokförarskolan när man inte läser om tåg...
Trackback