Dåligt samvete- även jag.

Söndagen började vid 8 tiden. Madde skulle iväg på ridtävlingarna. Jag skulle jobba.
Jag hade megadåligt samvete över detta. Det var ett ridskolemästerskap, inte så märkvärdight kanske. Mamma o Pappa o Moster A-L med barn var där o tittade. Så hon hade ju folk med sig. Hade jag bara vetat lite tidigare än två veckor innan kanske jag skulle kunnat fixa det, men nu gick det inte.
Ringde hem o till mobilerna till de som var på plats ett antal gånger under dagen för att få höra hur det hade gått.
M visste inget då han var hemma. Så jag fick nå mig ända till 16-tiden.
Första klassen hon startade i gick inget vidare då hästen krånglade lite. Andra klassen en clear round hoppnig, där man bara behöver vara felfri klarade hon.
Kul! Grattis!
En rosett att ta med hem blev det.


Men jag har inte dåligt samvete, över att vi lyckats leva på en lön i 15 månader medan jag pluggade.
Som jennie tycker att jag borde ha.
Hon uttalar sig i änmet utan att veta vad hon pratar om. Bara för att jag påpekade att hennes inlägg om Vivalla och gloende barn kanske inte är helt ok om man pluggar till Lärare...
Detta är en blogg jag läser nästan varje dag. M ber mig sluta läsa då jag ibland hoppar av ilska. Men jag kan inte låta bli. Tjejen är ju så patetisk. Hoppas inte du slutar skriva Jennie för din blogg är toppen.
Du får ha vilka åsikter du vill. Jag har oxå åskiter om saker. Därför krockar vi ibland.

Jag hade tre jobb medan jag pluggade efter gymnasiet. Jag jobbade natt på sjukhemmet, helger på SJ o kvällarna i veckorna på Casino. Jag tror jag har jobbat x-tra så det förslår. Jag hade ett sparkapital o bil när vi flyttade ihop. Man kan inte leva ihop, hur länge som helst med mitt o ditt utan tillslut flyter allt o blir vårt. Speciellt om man som vi är gifta och har hus o barn.
Skulle M nu vilja plugga skulle jag stötta honom istället.  
Vi dealade med banken o fick våra lån amorteringsfria, detta gjorde att vi i stort sett bodde gratis under perioden, lite ränta att betala bara, men med så låga lån så var det i stort sett obefintligt. Jag kan förstå tanken om  M hade haft en "vanlig" arbetarlön, men så var inte fallet heller. Hans pengar fick lov att täcka räkningar o sånt som var nödvändigt. Jag hade mina 2400 i studiebidrag, som räckte gott o väl till det jag behövde o delade väl även räkningarna om det behövdes. 

Kommentarer
Postat av: Emelinda's blogg

Ni är gifta, har köpt hus tillsammans & har barn ihop. DET är skillnad, iaf i mina ögon.



Men snälla du, kalla inte Jennie patetiskt för du är minst lika patetisk själv.

2008-09-22 @ 19:36:48
URL: http://emelinda.blogg.se/
Postat av: Jennie

Så pga åsikter kan man inte ha vad som helst för yrke... jävligt skumt resonerat. Tror du jag skulle tala om för en 3åring på dagis att jag inte gillar att vårat svenska samhälle för att det blivit "för mångkulturellt", i så fall är det jag som småler=) Jag vet givetvis inte hur eran ekonomiska situation såg ut då o det är inget jag är intresserad av att veta, men även när A säger åt mig att jag inte ska oroa mig för pengar så ignorerar jag det, för jag tycker inte det är ok, han ska inte betala 5 ggr mer än mig, jag tar lika stor plats av den här lägenheten o jag är lika mkt förälder till vårat barn, jag vill betala precis lika mkt, det faller sig helt naturligt för mig. Jag syftade inte enbart på dig med det inlägget, eftersom jag vet många (för många) som anser att det är ok, o faktsitk i princip lever på sina gubbar/smabos, och jag har aldrig tyckt, tycker inte o kommer aldrig tycka att det är ok!

2008-09-22 @ 19:44:18
URL: http://www.metrobloggen.se/jenniepennie

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0