Telefonsamtal

Hittade mina mobiltelefoner nu på morgonen, skulle kolla så de var laddade. Oups, hade visst ett antal missade samtal igår.
Ett av dem visste jag om, då pesonen valde att ringa hem ist. Hon undrade vad som sagts på föräldramötet.
Inte mycket det. Jo, att barnen måste ha cykelhjäm, jo jag vet att det är lag på det. Första gången de ertappas utan får de en lapp med hem som ska skrivas på. Upprepas detta så får man inte cykla till skolan på en månad. Jag bara undrar...
Vem står o kollar detta sen då? Det är jättelätt att skriva regler, men de måste ju vara rimliga att följa oxå.
Ok, mitt barn är avstängt en månad, ska vi låsa in cyklen då? Eller kommer det en lärare hem o kollar detta i en månadstid, så att detta barn inte tar cyklen ändå.
Jag tjatar dagarna i ända både på mina egna o på andras att de ska ta på hjälm om jag ser dem utan, men vad  hjälper detta. Ta ut en polis ist till skolan som får förklara allvaret, så kanske de lyssnar.
Sedan var det tal om läxor, de får från måndag till måndag i denna klass. Självvalt. Så att man har chans att använda helgen om de behövs.
Skolresan som ska gå till Stockholm. Oroliga föräldrar trodde inte dessa små lantisungar skulle klara att åka dit. Suck.
Denna resa i årskurs 5-6 har genomförst sedan jag gick på denna skola. Alla har kommit med hem, tror jag?!
Lr hur var det I.S? Jo, ni kom med men vi fick leta? Nu finns ju mobiltelefoner dessutom. Tror Madde hittar rätt bra där dessutom, så många gånger som vi har varit uppe. Tror hon lätt skulle ta sig från centralen till Västra Skogen lr Tekniska museet, och Naturhistoriska museet oxå.
Jo sedan var det ju dessa mobiler i skolan, som inte är tillåtna i klassrummen. Madde fick ju för förra fröken ha mp3 när hon pluggade för att få egen koncentration. Hon har inte utnyttjat möjligheten speciellt ofta dock. Gissar att det är slut med det oxå. Undrar bara när första mobilen blir stulen?
Jo, jag förstår att de inte ska spela på mobilerna på lektionen. Men ibland måste man följa teknikutvecklingen istället för att motarbeta allt.
Jag tog mig en kik runt i klassrumet när dessa frågor diskuterades, insåg rätt snabbt att jag var yngsta föräldern på plats. Kanske är de äldre o förståndigare, de andra.

Nästa samtal kom från en kollega. H.L hade fått hotell i N igår för att köra nästa fordon till svarv i Malmö inatt.
Han hade hittat fram utan min hjälp. Var redan på hotellet i M, när jag tillslut ringde upp i morse.
Han hade även passat på att vända denna Y2a. Bra där, så slipper man yra runt i fel ände.

Nu ska jag sätta fart för att åka o jobba vid 12snåret.

Kommentarer
Postat av: Lisa

Hej Ville bara tala om att jag är här nu, oj oj oj vad jag har mycket att lära om bloggning!

2008-10-03 @ 12:14:14
URL: http://www.nogg.se/farmorlisa
Postat av: Anna

Nej självklart inte! Tack så jättemycket :D det blev en bra helg och kändes lite bättre att ha roligt när man hade fått ledigt på ärligt sätt. Gick jobbhelgen bra för er? Hörde att det hade strulat lite

2008-10-07 @ 08:14:27
URL: http://litenbulle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0