God Fortsättning..

Julafton förflöt nog ungefär som förväntat.
Lite sena i starten dock. Blev lite snopna över att det var vitt på backen när vi skulle åka. Så vi kom nästan sist. ca 07.10.
In i stallet väckte tomten, tror att tomten var lite släkt med den Tobias jag skrev om tidigare. Godispåsutdelning till barnen. Madde vågade inte gå fram så tomten fick komma till henne istället. Linus var inte ens med in, han var kvar i bilen. Så mamman fick oxå kliva fram inför alla.. är ju i a f ca 30 pers där, som man knappt känner.
Glögg o pepparkakor o mingel o sedan Julevangeliet i ny tappning. Mer mingel o hälsande på de tre hästarna som finns i stallet. Sedan upp till gården o åt skinksmörgås. A-K´s man hade rullat köttbullar på 5 kg färs!
Kaffe o beskvi.

Drog oss sedan mot Ödeshög o mormor kl 10.00, dukade o fixade lite. Leif kom med Taxi vid 11 snåret.
Mor& far hade gjort ett stopp hos farmor o farfar på vägen så de var sist. Åt o hade oss. Kl 14 försvann pappa o M. En tog sängen o en soffan sedan sov de. Ja så underbart kul vi har...
När det blev dags för Kalle sov även jag i omgångar.

Fika med tårta efter då vi hade ett födelsedagsbarn att fira på självaste julafton, 78 år blev han. Han kör bil o är superpigg. Mormor hade fixat så han fick en rullator när han flyttade från Linköping o hit ner nu i år. Men den står mest o skräpar, för han är rädd att någon ska se honom med den. Han som är så ung kan ju inte ha en sån...

Julklappsutdelning, denna gång var tomten märkligt lik vår Madde.
Jag fick:
En stor gryta
ICA´s kokbok
Sockar

M:
Tröja
Kalsonger
Almanacka med foto på E+M
Grillbestick

Linus
Nintendo DS lite Gitar Hero varianten, så det står det på konsollen inkl spelet
Ds spel Lego Star Wars
Radiostyrt flygplan
Elektroniskt kassaskåp
PS2 spel crusch platinum
Kareokeskiva
Guitar Hero gitarr till ps2 (nr2)


Madde:
Nintendo DS lite
2 spel, My secret World o Horses (Hon hade Dogs o Super Mario sedan tidigare)
Symaskin
Hästgrejer, hovkrats, reflexer, strumpor
Badtvål
Byxor
Sockar

Tillsammans fick de
Så det kan låta spelet
packat & klart spelet.

När julklapparna var utdelade, var alla så sega så då åkte vi hem. Så skönt att komma hem o få plocka upp klapparna o testa lite. Jag gick o lade mig o kollade på Liftarens guide till Galaxen, tror jag missade slutet ännu en gång.
Har försökt med boken tidigare o sett filmen oxå, men något slut har jag inte.


Idag har vi varit hos Jasmin. Hade bestämt kl 10, jag avskyr folk som kommer sent o slösar med min tid. SÅ visst blir jag sur på mig jälv oxå när jag är sen. 10.10 dök vi upp. Då var hästen redan infångad o borstad.
Sadel o träns på o sedan blev det en lång uteritt. Mammorna gick o tjejerna red. Tyvärr var vägen väldigt sönderkörd av skogsmaskiner o så snö så man inte såg de hala ställena så det blev väldigt lugnt. Litet försök till trav blev det ändå.
Ställde in hästarna med täcken en stund medan vi kratsade hovarna innan de skulle bli utsläppta. Jasmin hade dock bråttom ut så hon sprang över både Madde o mig. Låset till Boxdörren satt så vi inte kunde stänga om oss inifrån, hoppas vi kan fixa en hasp lite högre upp så vi når. Tur att hon är sällskapssjuk o lättfångad.
Hon fick lov att gå in en stund till, för här är det vi som bestämmer! Provade täcket vi köpte, passade utmärkt, så 125 var en bra storlek. Ska sedan ha ett regntäcke oxå, men nu blev det ett termotäcke så länge.

Väl hemma har jag ägnat en stund åt bloggar. De andra spelar nog Guitar Hero på ps2.
M har varit duktig o dammsugit medan vi var ute så jag ska väl komplettera med att torka av golven kanske.
Trodde ju att A+M+E, skulle komma från Åseda redan idag, men det bli som vi sagt innan söndag.
Hon är ju allergisk mot katterna hon med, så behöver städa ordentligt lite närmare söndag.

Mat kanske vi skulle ha någon oxå..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0